اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت آمپلی 1000 وات واقعی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت آمپلی 1000 وات واقعی

اقا این اصطلاح مچ کردن و خط مچینگ که شما در پستهاتون استفاده میکنید قضیه اش چیه ؟

منظورتون مچ شدن امپدانس بلندگوها با امپلیفایر هست ؟

دیدگاه

مچ کردن و خط مچینگ دو قضیه کاملاً متفاوت هستند. مچ کردن یه بخشش میشه همون امپدانس بلندگوها. اما همش امپدانس نیست. وقتی شما یه مدار پری طراحی میکنید قطعاً با تمام میکروفن های 600 اهمی صدای خوبی نداره و با یه سری خاصی کیفیت بالاتری داره. این وظیفه سازنده است تا تحقیق کنه که میکرفنش باید چه پارامترهایی رو داشته باشه تا با مدارش بهتر جواب بده. در این زمینه مدارات ترانزیستوری بهتر عمل میکنند و راحت تر مچ میشوند. مرحله بعد میشه ارتباط طبقات مختلف که خوب کمی سخته و تجربه بیشتری لازم داره. اگه یادتون باشه تو یکی از تایپیکها عکس یه میکسر نسبتاً حرفه ای رو گذاشتم. این میکسر مارک معروفی است ولی برای کاربرد مداحی مچ نشده بود. زمانی که حساسیت ورودی یا عامیانه بگم گیرایی میکروفن رو بالا میبردی یه صدای جیر جیر شدیدی از سیستم اکوی اون شنیده میشد. علتش مچ نبودن طبقات پری با بافر اکو بود. من به جای خازن 1 میکروی خروجی پری از 3.3 میکرو و در خروجی هر پری یه مقاومت 100 کیلو اضافه کردم. و برای جبران کاهش صدا گین بافر خروجی اکو رو زیاد کردم. در واقع ورودی رو ضعیفتر و خروجی رو قویتر کردم. کاملاً مشکل حل شد. شد یه اکوی واضح و بدون نویز. این رو بهش میگن مچ کردن.نکته جالبش اینه که نمایندگی این شرکت نتونسته بود درستش کنه.
      اما خط مچینگ شامل یه ترانسفورماتور در خروجی است. بعضی از این مدارات که قدرت و کیفیت کمتری دارند 2 طبقه پوش پول دارند که طبقه اول با یک چوک کوچیک به طبقه دوم وصل میشه. ترانس یا بهتر بگم چوک آخر سه تا سر داره و در طبقه آخر و بین ترانزیستورها قرار میگیره. این نوع با ولتاژ 12 تا 16 ولت کار میکنند و توان نسبتاً خوبی هم دارند. برخی از این نمکیها و دستفروشها یه آمپلیفایر های رو میزی دارند که یه بلندگوی شیپوری بهش وصله و معمولاً از میکروفنهای خازنی که باطری میخورن استفاده میکنند. احتمالاً دیدید. اینها از همین نوع مدارات هستند.
      نوع دوم این مدارات یه خط voice معمولی است که در خروجی اون از یه چوک 2 سر استفاده شده.
      در هر دو مدل به طور استاندارد این خروجیها رو در چوک خروجی ملاحضه میکنید:
      4 اهم. 8 اهم. 16 اهم. 70 ولت و 100 ولت و گاهاً 120 ولت. 3 تای اول مثل همین آمپلیهای معمولیست فقط کیفیتی پایینتر دارند. ولی خط ولتی کاملاً فرق داره. مثلاً اگه آمپلی شما 50 وات باشه شما در خروجی 50 واتی دارید که روی 100 ولت سواره. اگه این رو به بلندگو وصل کنید جا به جا خواهد سوخت. برای همین دلیل در ورودی بلندگوها هم از یه چوک دیگه که کارش بر عکس چوک دستگاه است استفاده میشه. مثلاً 100 ولت به 8 اهم 10 وات. این بلندگوهای ستونی که در مساجد بزرگ یا مصلی میبینید از همین نوع هستند.اگر نماز جمعه تشریف برده باشید در کنار هر بلندگوی شیپوری یه ترانس کوچیک میبینید. کارش همینه. اگه رودی ترانس رو لمس کنید قطعاً برق میگیردتون.
      در مجموع مچینگ کیفیت رو کاهش میده و شما در محدوده 1 کیلو تا 8 کیلو هرتز کار میکنید و سایر فرکانسها رو به طور مطلوب ندارید ولی محاسنی هم داره.
      1- بسته به توان آمپلی و ولتاژ خروجی چوک شما میتونید حتی تا چند کیلومتر هم کابل بکشید.
      2- باز با رعایت موارد بالا به تعداد نا محدودی باند اضافه کنید بدون اینکه نگران قضیه امپدانس باشد.
      البته الان به مدد آمپلی های ماسفت پر قدرت که با ولتاژهای بالایی کار میکنند مثل مداری که من ساختم دیگه زیاد از این سیستم استفاده نمیشه.این آمپلی ها هم مسیرهای نسبتاً طولانی و هم امپدانسهای عجیب و غریب رو به خوبی پوشش میدهند.
      خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

ممنون خیلی جالب بود :nerd:

من عکسهای زیادی از داخل امپلیفایرهای تجاری دارم ، اما این خط مچینگ رو ندیدم توشون استفاده بشه..

البته در فرمایشات شما اومده بود که بقل خود بلندگو این رو قرار میدن و بیشتر هم فکر میکنم برای Horn ها یا همون بوقی ها باشه و مسافت ها طولانی..

قطعا خودتون وارد هستین ، تجربه به من نشون داده قطر سیم بلندگو هم خیلی مهمه..من بعضی هارو دیدم از سیمهای RCA برای بلندگو استفاده میکنند(نه اینکه اکتیو باشه) که متاسفانه کلی از قدرت و دمپینگ امپلیفایر رو کاهش میده..

شما از چه ترانسی برای تغذیه ی این استفاده میکنید ؟

دیدگاه

اینجا یه نمونه از این نوع که توسط بنده حقیر ساخته شده رو میتونید ملاحظه کنید. http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=34958.15 البته شما قبلاً این تصویر رو دیدید.البته این دستگاه فقط 100 ولت رو داره.
          نحوه کاربردش هم ساده اگه بگم اینه که صدا توسط دستگاه و این چوک روی ولتاژ 100 ولت سوار میشه و وقتی به بلندگوها میرسه مجدداً توسط یه چوک کوچکتر ولتاژ 100 ولت حذف میشه و صدا به باند داده میشه.
          بله بیشتر در هورن یا همون شیپوریها و باندهای ستونی باریک که از چند بلندگوی کوچک تشکیل شده اند استفاده میشه و برای مسیرهای طولانی.
          اگه منظورتون از ترانس همین چوک باشه من از نوع 2 سر استفاده میکنم.

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

اتفاقا وقتی این عکس رو دیدم برام عجیب بود که چرا یه ترانس به خروجی وصل شده ! که العان جوابش رو گرفتم :nerd:

منظورم ترانس برای این امپلیفایر قوی ای که میخواهید بسازید ، ولتاژ کاری این 800 واته چقدره ؟

راستی اگر شد بازم عکس بزارید ، جالبه واقعا..

دیدگاه

ولتاژ این مدار 92 ولت متقارن است که طبق توصیه طراح این ولتاژ ولتاژ زمانی است که مدار زیر باره و توان تغذیه حداقل باید 1000 وات باشه و از 4 خازن 10000 میکروفارادی در تغذیه اون استفاده بشه.
              ما بقی مداراتی هم که میسازم بسته به نوع اونها متفاوته. مثلاً 360 واتی که عکسش رو قرار داده بودم 70 ولت متقارن بود. یا همینی که با مچینگ بود 60 ولت دو سر بود. البته ترانسش خیلی ضعیفه ولی خود صاحب سفارش ترانسش رو داده بود .
              در مورد عکس هم چشم اینم قبل از بستن روی هیت سینگ:

و

دیدگاه

اگر اونجاهایی که جریان زیادی نسبتا عبور میکنه رو قلع اندود بکنیم بهتر نیست ؟

92 ولت هم زیاده ها !! سوئیچینگش یه خورده خطری میشه..

راستی اینم یه عکس از داخل یکی از امپلیفایرهای سری i-tech شرکت Crown

دیدگاه

بله زیباست. من که مال این حرفها نیستم :mrgreen:
                  در مورد قلع اندود چرا حق با شماست. البته تراکهایی که تحت فشارند خیلی پهنترند. ولی این مدار فعلاً آزمایشی است و 100 تا بلا باید سرش بیارم :twisted:
                  فعلاً هم مشکل داره و نتونستم حلش کنم. ولی گمونم از تغذیه باشه. صدا کمی وز وز داره. البته با نویز اشتباه نشه. وقتی ورودی میدی آخر صدا یه وز وز خفیف شنیده میشه. مخصوصاً وقتی با اکو باشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد.ح
                    خیلی خوبه ، با ماسفت ؟ ولتاژ کاریش چنده ؟

ایا میتونید از پس تغذیه اش بربیاید ؟
                    بالای 1.2 کیلو ولت.امپر تغذیه لازم داره !!

به نظر من ساخت امپلیفایر AB با توان بیش از 400-500 وات توجیحی نداره ، هم هیت سینک خیلی بزرگ میخواهد و هم تغذیه توان بالا..

هذینه ساختش (قطعات + برد) چقدر درومد ؟

(دیروز میخواستم 1 متر هیت سینک 6.5 سانتی متر بخرم ، میگفت 15.000 تومان)واقعا که..کسی هیت سینک فروش خوب سراغ داره تهران ؟
                    ashk جان تو توضیحات مدار اومده 2kva نیاز داره
                    قانون بقای کثیفی : برای تمیز کردن هر چیزی چیز دیگری باید کثیف گردد

دیدگاه

اشک جان من av800 رو ساختم اما وقتی شروع به کار میکنه مقاومت r57 به سرعت داغ میشه و میسوزه!!!
                      پی سی بی رو خودم زدم فکر نمیکنم مشکلی تو ترسیم بوده باشه. به نظرت مشکل چیه؟
                      راستی مطلع هستی که 2ورژن مختلف از av800 هست؟ یکیش بین گیت سورس ماسفتهای درایور مرحله آخر یک دیود وصل کرده و در خروجی هم دوتا به شکل دیگه.
                      راستی من واسه کنترل آمپهای ساب و مید سیستم صوتیم میخوام از pt2353 استفاده میکنم که به عنوان کنترل دیجیتال صدا و فیلتر هی low pass و high pass از pt2353 استفاده کنم.تابحال ازش استفاده کردی؟ نظرت چیه؟ یک ورودی استریو داره و کلیدهای دیجیتالیه کنترل حجم و باس و 3d و 1خروجی ساب داره و 2خروجی مید رنج.
                      پی سی بی شو زدم و قطعات مونتاژ شده و آمادس اما هنوز تست نکردم.

دیدگاه

راستی من واسه av800 و av400 خودم pcb طراحی کردم.اون موقع واسشون pcb نبود تو نت آخه.اما تازگیا همین پی سی بی که شما درست کردی رو پیداکردم-میخوام مجدد بسازم.مشکل خاصی نداره؟ نکات خاصی اگه به نظرت میرسه رو بگو لطفا.
                        ===================
                        راستی در مورد مچینگ ورودی من از av400 واسه ساب استفاده کردم و یک فیلتر اکتیو low pass هم دیده بودم ساختم-خیلی خیلی عالی شد هم خروجی تمیزی داشت هم تقویت میکرد سیگنالو بنابراین av400 خوب درایو میشد. شما استاد مایی اما اگه نیاز شد بگو pcb و مشخصات کامل فیلتر و پی سی بی pt2353 بزارم واست.

دیدگاه

اشک جان نظرت در مورد این سه تا عکس زیر که شماتیک av1000 هست چیه؟ به نظرت کدوم صحیح هست؟ تفاوتها به چه علت هست؟خودت داری رو av1000 کار میکنی آره؟ رو کدوم کار میکنی؟ جواب گرفتی؟مشکلاتش چیه؟ نکات ساختش چیه؟

=======================================

دیدگاه

نوشته اصلی توسط R.salehi
                            ashk جان تو توضیحات مدار اومده 2kva نیاز داره
                            راستش من الان به منبع دسترسی ندارم ولی فکر کنم برای 2 کانال گفته و در غیر اینصورت نفسش از جای گرم در میومده. :mrgreen:

دیدگاه

سلام دوستان این سایتو ببین مشکل نقشت فکر کنم حل شه
                              یه سوالم داشتم ترانس مچینگو چطور به امپ وصل میکنند

دیدگاه

آخ آخ من کلاً این پست رو یادم رفته بود. نمیدونم مشکل رو پیدا کردید یا نه/
                                کدوم سایت رفیق؟؟
                                ترانس در مسیر خروجی قرار میگیره. البته کمی تجربه لازم داره. هر ترانسی رو نمیشه به هر آمپلی وصل کرد.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X