اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[پروژه]مدار فیلتر پایین گذر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : [پروژه]مدار فیلتر پایین گذر

نوشته اصلی توسط javado008 نمایش پست ها
    در آخر : لطفا نوع خازن های غیر الکترولیت در هر دو مدار پایین گذر و بالا گذر رو معین کنید ممنون
    سلام
    هر کدوم که قطب داره الکترولیتعه و هر کدوم که بدون قطبه مولتی لایر یا پلی استر یا .. .هستن شما مولتی لایر بزار
    موفق باشی
    Proudly @real_ahmadi
    #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

سلام وقت بخیر

چند تا سوال داشتم
      اول این که فرکانس قطع مدار چیه و چه فرکانسی رو عبور میده؟
      برای تنظیم فرکانس قطع میشه پتانسیومتر اضافه کرد؟ به چه مقدار و در کجا؟
      در صورت استفاده از ولتاژ 12 رگوله شده با منبع سوئیچینگ باز هم احتیاج به استفاده از رگلاتور هست؟ اگر نه تا کدام قطعه بعد از رگلاتور رو باید حذف کرد؟

ممنون میشم پاسخ بدید
      سپاس
      جدیدترین ویرایش توسط Rahnama1401; ۲۳:۴۲ ۱۳۹۶/۰۱/۲۱.

دیدگاه

ببخشید همین الان یه سوال دیگه برام پیش اومد

چرا ما بجای این کار از یک مقاومت و یک خازن بعنوان مدار فیلتر استفاده نمیکنیم؟
        البته شاید سوالم پیش پا افتادس اما ممنون میشم پاسخ بدید

با استفاده از یک مقاومت3.9 و خازن 220n که خودتون هم استفاده کردید فرکانس قطع پیش میاد و میتونیم دو سر خازن رو بدیم به مدار آمپلیفایر
        چرا باید مدار به این بزرگی بسازیم؟

آیا باید ولتاژ قبل از اعمال به ورودی آمپلیفایر تقویت بشه؟
        یا این کار برای رسیدن به امپدانس خاصی در خروجی مدار و ورودی آمپلی انجام میشه

این رو هم بفرمایید که در صورت استفاده از دو قطعه خازن و مقاومت به تنهایی جهت اعمال فیلتر نظرتون در مورد استفاده از یک ماژول آمپلی کوچک برای افزایش دامنه ورودی برای اعمال به آمپلیفایر اصلی چیه

یعنی از آمپلی مثلا سه وات بعنوان پری آمپلیفایر استفاده کنیم خروجی رو به آمپلیفایر مثلا 30 وات متصل کنیم و در ابتدای مدار و در ورودی آمپلی سه وات از یک خازن و یک مقاومت سری شده بعنوان فیلتر پایین گذر استفاده کنیم

زحمتش کمتره فکر میکنم!

لینک ماژول سه وات:

لینک ماژول 30 وات:

ممنون میشم کمی توضیح بدید
        بنده قصد دارم این مدار رو بارها بسازم و برام مهمه چقدر انرژی و هزینه براش صرف میکنم
        جدیدترین ویرایش توسط Rahnama1401; ۰۰:۳۰ ۱۳۹۶/۰۱/۲۲.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Rahnama1401 نمایش پست ها
          سلام وقت بخیر

چند تا سوال داشتم
          اول این که فرکانس قطع مدار چیه و چه فرکانسی رو عبور میده؟
          برای تنظیم فرکانس قطع میشه پتانسیومتر اضافه کرد؟ به چه مقدار و در کجا؟
          در صورت استفاده از ولتاژ 12 رگوله شده با منبع سوئیچینگ باز هم احتیاج به استفاده از رگلاتور هست؟ اگر نه تا کدام قطعه بعد از رگلاتور رو باید حذف کرد؟

ممنون میشم پاسخ بدید
          سپاس
          سلام
          واسه اضافه کردن پتانسیومتر باید با اپ امپ مدار طراحی کرد که تنظیم فرکانس داشته باشه به این مدار نمیشه اضافه کرد
          اگه خواستی رگولاتور رو حذف کنی فقط یه دیود جاش بزار بایه خازن 1000 میکرو اگه نویز داشت یه فیلتر rc بزار

چرا ما بجای این کار از یک مقاومت و یک خازن بعنوان مدار فیلتر استفاده نمیکنیم؟
          البته شاید سوالم پیش پا افتادس اما ممنون میشم پاسخ بدید

با استفاده از یک مقاومت3.9 و خازن 220n که خودتون هم استفاده کردید فرکانس قطع پیش میاد و میتونیم دو سر خازن رو بدیم به مدار آمپلیفایر
          چرا باید مدار به این بزرگی بسازیم؟

آیا باید ولتاژ قبل از اعمال به ورودی آمپلیفایر تقویت بشه؟
          یا این کار برای رسیدن به امپدانس خاصی در خروجی مدار و ورودی آمپلی انجام میشه

این رو هم بفرمایید که در صورت استفاده از دو قطعه خازن و مقاومت به تنهایی جهت اعمال فیلتر نظرتون در مورد استفاده از یک ماژول آمپلی کوچک برای افزایش دامنه ورودی برای اعمال به آمپلیفایر اصلی چیه

یعنی از آمپلی مثلا سه وات بعنوان پری آمپلیفایر استفاده کنیم خروجی رو به آمپلیفایر مثلا 30 وات متصل کنیم و در ابتدای مدار و در ورودی آمپلی سه وات از یک خازن و یک مقاومت سری شده بعنوان فیلتر پایین گذر استفاده کنیم
          اگه فقط یه مقاومت و یه خازن بزاری کامل فیلتر نمی کنه ما چند طبقه خازن و مقاومت گذاشتیم تا صدا قشنگ فیلتر بشه

شدنش بله میشه ولی خروجی ضعیفی خواهیم داشت اون ترانزیستور در راست مدار نقش یک تقویت کننده رو داره
          نه نیازی نیست خود مدار تقویت کننده داره

اون ماژول ها هم نیازی نیست خود مدار تقویت کننده داره خروجی مدار رو مستقیم بدید به امپلی فایر
          موفق باشید
          Proudly @real_ahmadi
          #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهندس احمدی نمایش پست ها
            اون ماژول ها هم نیازی نیست خود مدار تقویت کننده داره خروجی مدار رو مستقیم بدید به امپلی فایر
            موفق باشید
            سلام مجدد
            منظورم از آمپلی 3 وات برای مدار شما نبود مهندس جان
            برای همون مدار RC که خودم عرض کردم بودکه بقول شما احتیاج به تقویت داره
            طبق فرمایشتون منم به جای یک طبقه RC از سه طبقه استفاده میکنم، اضافه کردن سه تا خازن و سه تا مقاومت کاری نداره احتیاجی هم به طراحی برد مسی نیست اما اگر کل مدار رو پیاده کنیم احتیاج میشه
            مخصوصا که من میخوام بیس استریو بگیرم و باید برای هر کارم این مدار رو دوبار تکرار کنم
            آمپلی سه وات که عرض کردم سه هزار تومان قیمتشه، بنظر شما سه طبقه RC بذاریم با آمپلی سه وات بهتر و بصرفه تره یا از مدار حضرتعالی استفاده کنیم، این نکته رو هم مد نظر داشته باشید که من امکان صرف وقت برای تهیه فیبر مسی ندارم و اگر سفارش بدم بسازن هم هزینه زیادی برمیداره
            با این حال بفرض که روی برد هزار سوراخ مدارتون رو ببندم آیا مدار اصلی رو ببندم یا آر سی بذارم و از ماژول استفاده کنم؟

دیدگاه

سلام مجدد
              منظورم از آمپلی 3 وات برای مدار شما نبود مهندس جان
              برای همون مدار RC که خودم عرض کردم بودکه بقول شما احتیاج به تقویت داره
              طبق فرمایشتون منم به جای یک طبقه RC از سه طبقه استفاده میکنم، اضافه کردن سه تا خازن و سه تا مقاومت کاری نداره احتیاجی هم به طراحی برد مسی نیست اما اگر کل مدار رو پیاده کنیم احتیاج میشه
              مخصوصا که من میخوام بیس استریو بگیرم و باید برای هر کارم این مدار رو دوبار تکرار کنم
              آمپلی سه وات که عرض کردم سه هزار تومان قیمتشه، بنظر شما سه طبقه RC بذاریم با آمپلی سه وات بهتر و بصرفه تره یا از مدار حضرتعالی استفاده کنیم، این نکته رو هم مد نظر داشته باشید که من امکان صرف وقت برای تهیه فیبر مسی ندارم و اگر سفارش بدم بسازن هم هزینه زیادی برمیداره
              با این حال بفرض که روی برد هزار سوراخ مدارتون رو ببندم آیا مدار اصلی رو ببندم یا آر سی بذارم و از ماژول استفاده کنم؟
              سلام
              این مدار حتما نیاز به مدار چاپی نداره من خودم روی بورد سوراخ دار مونتاژ کردم و نتیجه بسیار عالی بود.
              شما میخوای خروجی فیلتر (تا قبل از ترانزیستور رو میگم خازن ها و مقاومت ها ) رو بزنی به یه امپ 3 وات خروجی امپ سه وات رو بدی به یه امپ قوی تر شدنش شدنیه ولی خوب شاید نتیجه اون جوری که بخوای نشه شایدم خیلی خوب بشه بایت تست کرد شما این کار رو انجامش بده خروجی امپ سه وات رو با یه تقسیم مقاومتی بزنش به ورودی یه امپ قوی تر(فقط یکی از سیم های خروجی امپ سه وات رو تقسیم مقاومتی کن)متوجه نشدی بگو مدار میدم
              موفق باشی
              جدیدترین ویرایش توسط real_ahmadi; ۰۷:۵۹ ۱۳۹۶/۰۱/۲۳.
              Proudly @real_ahmadi
              #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

با عرض سلام و وقت بخیر من دنبال یه همچین مدار بودم که هم قطعات کم داشته باشه و ایسی هم نداشته باشه ممنون از این مدار گویا خیلی عالی هم جواب داده
                فقط یه مشورت میخوام از tda7386استفاده کنم 4 تا ورودی که 2 تاش بشن استریو یکیشم این مداری که زحمت کشید گذاشتید و4 رومیش به نظرتون چی باشه
                تیوتر یا......؟؟؟؟؟
                پیشاپیش ممنونم
                مردی که کوه را از میان برداشت کسی بود که شروع به برداشتن سنگ ریزه ها کرد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط r_sal نمایش پست ها
                  با عرض سلام و وقت بخیر من دنبال یه همچین مدار بودم که هم قطعات کم داشته باشه و ایسی هم نداشته باشه ممنون از این مدار گویا خیلی عالی هم جواب داده
                  فقط یه مشورت میخوام از tda7386استفاده کنم 4 تا ورودی که 2 تاش بشن استریو یکیشم این مداری که زحمت کشید گذاشتید و4 رومیش به نظرتون چی باشه
                  تیوتر یا......؟؟؟؟؟
                  پیشاپیش ممنونم
                  سلام اون دوتا خروجیشو باند کواکسیال بزن یکیشم یه توییتر هایی که به اسم دیس دیس معروفن یکیشم سابووفر حالا باز اختیار با خودته

موفق باشید
                  Proudly @real_ahmadi
                  #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

سلام مهندس

یه مدار ساده فیلتر پایین گذر چی خوبه که فقط به میکرو بدیم و وقتی که بیس میزنه متوجه بشه
                    جدیدترین ویرایش توسط RahimEdison; ۱۹:۰۰ ۱۳۹۶/۰۳/۰۶.

دیدگاه

کسی منبعی نداره؟؟؟؟

نوشته اصلی توسط RahimEdison نمایش پست ها
                      یه مدار ساده فیلتر پایین گذر چی خوبه که فقط به میکرو بدیم و وقتی که بیس میزنه متوجه بشه

دیدگاه

سلام مهندس

درود و سلامت باش خدمت دوستان عزیز......
                        این لینکو بخونید:

این مدار یه فیلتر اکتیوه که تو خیلی از مدارات تجاری به کار میره ، یک نمونش تو آمپلیفایر های ساب ووفر ماشین و... هست
                        طراح این مدار آقای سیگفرید لینکوایتز هست. که همونطور که پیداست اسمش رو فیلتره.
                        این سایتی هم که بالا لینکشو گذاشتم برای آقای رود الیوت هست که نیاز به معرفی در وادیه صوت نیست!!!
                        آخر این مطلب بالاهم نرم افزاری با حجم 88 کیلو بایت وجود داره که نیاز به نصب نداره و با دادن مقادیر فرکانس قطع فیلتر رئ بهتون میده. این مدار در حدود 24 دسیبل بر اکتاو تضعیف فرکانس داره که در نوع خودش عالیه!!
                        من از این مدار سالهاست که برای امپ های دست ساز خودم استفاده میکنم وهیچ نویزی تا حالا نداشته و قلق خاصی هم نداره...
                        امیدوارم بدرتتون بخوره.
                        به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
                        الکترونیک قدرت
                        الکترونیک آنالوگ
                        طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
                        ---------------------BMCELEC@-------------------
                        ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
                        ---------------www.bmc-elec.com--------------
                        ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

الان من چی کار کنم؟؟؟
                          به جواب سوالم نرسیدم که

دیدگاه

الان من چی کار کنم؟؟؟
                            به جواب سوالم نرسیدم که

سلام.
                            پوزش بابت اینکه دیر پاسخ میدم... سرم یکم شلوغه...
                            ببینید شما میخاید صدای باس رو بدید به میکرو!درسته؟!
                            خب باید اونو ابتدا جدا کنید. این مدار کار جدا کردن فرکانس رو میده
                            فرکانس بیس معمولا زیر 200 هرتزه !
                            پس شما یه فیلتر پایین گذر (low pass) نیاز دارید ، این فیلتر رو میتونید با نرم افزار بالا محاسبه کنید ، ابتدا مقدار فرکانس رو در کادر مربوطه وارد میکنید ، سپس مقدار خازن (معمولا بین 10 نانو تا 4.7 میکرو)و یا مقاومت پیشنهادی رو وارد میکنید که معمولا بین 4.7 تا 100 کیلو انتخاب میکنند.
                            آنگاه با زدن دکمه اینتر مجهول(خازن یا مقاومت) محاسبه میشه!
                            تیک 12/24 db per octave هم که معلومه! مقدار تضعیف سیگنال ناخواسته رو برحسب دسیبل بر اکتاو بیان کرده!
                            شماتیک مدار هم داده خودش!
                            از اپامپ هایی مثه 5532 یا 4558 یا 358 استفاده کردم که همشون عالی بودن . تغذیه هم بین 6 تا 15 ولت دوبل گذاشتم که همشون خوب بودن .
                            در صورت درست مونتاژ کردن مدار وقتی به ورودی سیگنالی نزدیک و یا زیر 200 هرتز برسه در خروجی ولتاژ داریم(همون سیگناله خودمون که ) که شما میتونی این ولتاژ رو ب میکرو جهت تشخیص صدای بیس اعمال کنی!
                            حال هر چه فرکانس سیگنال ورودی از 200 هرتز یک اکتاو دور تر بشه 24 دسیبل تضعیف داره.
                            امیدوارم ساده توضیح داده باشم.
                            الکترونیک قدرت
                            الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hoseyni emeni نمایش پست ها
                              ببینید شما میخاید صدای باس رو بدید به میکرو!درسته؟!
                              بله درسته

ابتدا مقدار فرکانس رو در کادر مربوطه وارد میکنید
                              شما چه فرکانسی رو پیشنهاد میدید که کل آهنگ ها دارا هستن

تغذیه هم بین 6 تا 15 ولت دوبل گذاشتم که همشون خوب بودن
                              تغذیه حتما باید دوبل باشه؟؟؟

!

امیدوارم ساده توضیح داده باشم.
                              عالی بود

دیدگاه

بله درسته

شما چه فرکانسی رو پیشنهاد میدید که کل آهنگ ها دارا هستن

تغذیه حتما باید دوبل باشه؟؟؟

عالی بود
                                معمولا 200 هرتز
                                تغذیه دوبل باشه هم مدارت ساده تر میشه هم کوپلاژ ها کمتر میشه و ... البته چون مدار جریان زیاد و نا متقارنی نمیکشه با یه تقسیم خازنی و مقاومتی هم میتونی از ولتاژ تک ولتاژ دوبل بگیری.

در مورد علامت تعجب هم بگم که عادت دارم به جای نقطه استفاده کنم و البته چون شما مهندسین انتظار میره کمی خودتون تحقیق کنید و پی ماجرا رو بگیرید چون این میون خیلی چیزای دیگه که من نمیتونم به شما یاد بدم به دانشتون اضافه میشه... البته من از شما خیلی کوچیک ترم و یه پیشنهاده نه نصیحت
                                من به دلایلی مشغله ی زیادی دارم و خیلی کم میتونم توضیح بدم... سعی میکنم خلاصه بگم.... درکل من مخلص تمام بچه های این سایتم!
                                در مورد آخرین مورد پست قبلتون فقط میتونم بگم خوشحالم
                                الکترونیک قدرت
                                الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X