اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مانیتور کردن سطح ولتاژ باتری در یک سیستم پرتابل

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مانیتور کردن سطح ولتاژ باتری در یک سیستم پرتابل

دوست عزیز. من نمیفهمم شما چطور میخوای بفهمی که الان که ولتاژ باتری 12 ولت هست و خروجی رگولاتور 5 و زمان دیگه ولتاژ باتری شده 10 و همچنان خروجی رگولاتور 5 ، این اختلاف رو چجوری متوجه میشی؟
    چجوری میتونی ولتاژ باتری رو از خروجی رگولاتور بفهمی. داریم میگیم رگولاتور یعنی تثبیت کننده.یعنی وقتی ولتاژ ورودی تو یه رنج مناسب باشه ، ولتاژ خروجی ثابته.
    غیر قابل قبوله که بخوایم ولتاژ باتری رو مانیتور کنیم بدون اینکه مستقیم از خودش بخونیم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر . م
      چجوری میتونی ولتاژ باتری رو از خروجی رگولاتور بفهمی. داریم میگیم رگولاتور یعنی تثبیت کننده.یعنی وقتی ولتاژ ورودی تو یه رنج مناسب باشه ، ولتاژ خروجی ثابته.
      غیر قابل قبوله که
      بخوایم ولتاژ باتری رو مانیتور کنیم بدون اینکه مستقیم از خودش بخونیم.
      مثل اینکه من باید بیشتر اینجا جواب سوالات رو بدم تا اینکه یکی جواب سوال من رو بده . دوست عزیز شما پست قبلی من رو می خوندی جواب سوالاتت رو می گرفتی!

نوشته اصلی توسط محمد م
      شما وقتی یک رفرنس ثابت 5 ولت برای میکرو داشته باشید واز سری L هم استفاده کنید می تونید از خروجی رگولاتور هم ولتاژ رو بخونید . ولتاژ کاری میکرو در این حالت 2.7 تا 5.5 هست مشکلی پیش نمیباد و همچنین با توجه به اینکه خروجی رگولاتور هم تا زمانی 5 ولت رو ثابت میده که ورودیش از یک حدی پایین تر نیاد (8 ولت) اگر از اون حد پایین تر بیاد ولتاژ خروجی هم کاهش پیدا کرده (به زیر 5 ولت) و با وجود شرایط بالا میشه ولتاژ رو مانیتور کرد . برای مانیتور کردن میزان شارژ باتری که حتماً نباید از باتری مستقیم خوند (هر چند یکی از کارهایی که میشه کرد و بالا هم گفتم، همین راه هست)
      در نهایت اگر پیشنهاد جدیدی برای مانیتور کردن میزان شارژ باتری دارید مطرح کنید و درباره اون موضوع دیگه سوال نپرسید چون دیگه واضح تر از این نمی تونم جواب بدم.
      تاپیک جامع سیستم مدیریت ساختمان BMS و خانه هوشمند Smart Home
      دانلود مجموعه آموزشی شرکت Altium ا (Altium Training)
      مقالات و فایل های آموزشی نرم افزار Labview
      حل مشکل درایور و راه اندازی FT232 های غیراورجینال

دیدگاه

پس شما نمیخواین بگین که الان ولتاژ 12 ولت هست یا الان ولتاژ 11.5 هست یا 10 یا ...
        بلکه میخواین ببینید ولتاژ باتری از یه حدی مثلا 8 ولت پایینتر هست یا نه ! درسته؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر . م
          پس شما نمیخواین بگین که الان ولتاژ 12 ولت هست یا الان ولتاژ 11.5 هست یا 10 یا ...
          بلکه میخواین ببینید ولتاژ باتری از یه حدی مثلا 8 ولت پایینتر هست یا نه ! درسته؟
          دوستان وقتی سوالی میپرسن و انتظار دارن دیگران جوابشونو بدن
          باید خودشونم به سوالات دیگران جواب بدن .... oo:

وقتی گفته میشه مانیتور یعنی نمایش
          نمایش ولتاز و جریان باتری
          که اگر دوست مون که این تاپیک ایجاد کردن یه سرچ کوچولو میکردن به جواب میرسیدن

خب معمولا برای مانیتور باتری از همین تقسیم مقاومتی استفاده میکنن
          در واقع یه ولتمتر dc ساده ست همین

و اینو مد نظرتون باشه وقتی باتری دشارز میشه به این معنی نیست که ولتازش شده 1 ولت
          و غیره ..........

بلکه فقط چند ولت کاهش پیدا میکنه
          مثلا گویا تو 12 ولت ولتاز نامی
          از 13.8 میشه تقریبا 11.2
          فکر کنم تقریبا

و در اخر اقای محمد خودش به این نتیجه ساده رسید که قرار نیست ما از ولتاز باتری برای تغذیه استفاده کنیم

اصلا انچندان این بحث ربطی به رگلاتور نداره
          و این گم راهی رو باز خود اقای محمد برای خودش افرید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط دیجت
            خب معمولا برای مانیتور باتری از همین تقسیم مقاومتی استفاده میکنن
            همونطور که خودتون هم اشاره کردید این یک راهی هست که معمولاً استفاده میشه و ساده ترین راه حل هست . این روش هرچند ساده هست اما به واسطه اینکه مستقیم (با یک تقسیم ولتاژ) با باتری در تماس هستید هر نوع اغتشاش یا نویز یا . . . مستقیم روی خروجی با یک نسبتی تاثیر میذاره . من دنبال روش های دیگه هستم که مطمئن تر باشند که علاوه بر اینکه دقیق هستند مخصوص همین کار طراحی شده باشند مثل SAA1501T که متاسفانه داخل ایران موجود نیست ولی مخصوص همین کار طراحی شده .

نوشته اصلی توسط دیجت
            بلکه فقط چند ولت کاهش پیدا میکنه
            مثلا گویا تو 12 ولت ولتاز نامی
            از 13.8 میشه تقریبا 11.2
            فکر کنم تقریبا
            البته . من خودم داخل پست زیر به این موضوع اشاره کردم :

نوشته اصلی توسط محمد م
            (البته این 8 ولت بستگی به نوع باتری مورد استفاده داره . منظورم کلیت موضوع هست)
            نوشته اصلی توسط دیجت
            و در اخر اقای محمد خودش به این نتیجه ساده رسید که قرار نیست ما از ولتاز باتری برای تغذیه استفاده کنیم
            البته به نظرم احتمالاً اینجا منظورتون از "تغذیه" مانیتور کردن بوده . با این فرض من معتقدم با گرفتن یک تقسیم ولتاژ از باتری میشه کار مانیتور کردن رو انجام داد (هر چند عیوبی که بالا هم بهشون اشاره کردم پابرجاست)

نوشته اصلی توسط دیجت
            اصلا انچندان این بحث ربطی به رگلاتور نداره
            و این گم راهی رو باز خود اقای محمد برای خودش افرید
            پیشنهاد می کنم یکبار دیگه این پست رو بخونید:

نوشته اصلی توسط محمد م
            در این صورت با فرض باتری 15 ولت نهایتاً ولتاژ 5 ولت به پایه ADC میکرو میرسه به معنی اینکه باتری پر هست. با توجه به اینکه تا محدوده 8 ولت خروجی رگولاتور همون 5 هست (یا همون استفاده از سری L) تا کاهش سطح ولتاژ باتری به 8 ولت، هیچ مشکلی پیش نمیاد و تغذیه میکرو همون 5 هست . اگر از 8 ولت سطح ولتاژ باتری پایین تر بیاد در این صورت ممکنه مدار درست کار نکنه . پس این 8 ولت میشه حد پایین ولتاژ کاری مدارمون که باید به عنوان حداقل ولتاژ شارژ باتری در نظر گرفته بشه . اگه داخل تقسیم مقاومتی بزاریم ولتاژ پایه ADC میکرو میشه 2.66 ولت . پس اگه ولتاژ پایه ADC میکرو به 2.66 رسید باید به هر نحوی نشون داد که باتری تموم شده (و یا دستگاه رو خاموش کرد و یا . . . ) جهت شارژ مجدد باتری . (البته این 8 ولت بستگی به نوع باتری مورد استفاده داره . منظورم کلیت موضوع هست)
            تاپیک جامع سیستم مدیریت ساختمان BMS و خانه هوشمند Smart Home
            دانلود مجموعه آموزشی شرکت Altium ا (Altium Training)
            مقالات و فایل های آموزشی نرم افزار Labview
            حل مشکل درایور و راه اندازی FT232 های غیراورجینال

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X