اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

نوشته اصلی توسط arvinfx
    دایی اگر برقمون 220 ولت باشه مقدار ورودیمون میشه
    220 * 1.414=311 ولت (آ‌البته با سیم کشی من میشه حدود 300 ولت :mrgreen: )
    درسته؟
    بدشم اون محاسباتی رو که راجب ترانس و سیم پیچی فوروارد گفته بودی رو من پیدا نکردم میشه لینکشو برام بزاری؟
    به این فرمول میشه اعتماد کرد چون برای فرکانسهای بالا و ولتاژهای پایین خیلی تعداد دور رو کم میگه تغریبن میگه نپیچ!
    :biggrin:
    مثلا برای 11 ولت ورودی و 50000 و 125 Ac بمیگه 2.2 دور بپیچ! یه جام خوندم هر چی هانری سلف پایین تر باشه پیک جریان افضایش پیدا میکنه! خوب این خیلی روی انتخاب سوئیج تاسیر میزاره اگر بشه بیشتر سیم بپیچیم خیلی خوب میشد موسفت مون توان پایین تر میشد نمیدونم میشه؟
    وقتی ورودی 220 ولت ور یکسو کنیم پیک ولتاژ میشه 310 ولت اما نمیشه اونو توی محاسبات آورد چون خازن صافی بعد از پل دیود دیود تعیین می کنه ولتاژ چقدره.
    مثلا اگه جریان 2 آمپر از برق شهر بکشیم و خازن ما 100 میکروفاراد باشه ریپل ولتاژ میشه I dt/C= dV = 2*10m/100u= 200V
    یعنی ولتاژ دوسر خازن بین 110 و 310 ولت بالا و پایین میره!
    پس نمیشه ولتاژ رو 300 ولت در نظر گرفت. بلکه توی محاسبات باید کمترین ولتاژ یعنی 110 ولت رو در نظر بگیریم.

برای 11 ولت ورودی درست حساب کردی و همون 2 دور میشه. اونجا که خوندی هرچی هانری پایینتر میشه،... پرت و پلا گفته! این فرمول از قانون فارادی گرفته شده و مو لا درزش نمیره.
    خودم هم محاسباتو پیدا نکردم و حالشو ندارم با این ادیتور اینهمه رابطه بنویسم. اینجا نوشه:
    http://focus.ti.com/lit/ml/slup126/slup126.pdf
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام دایی جان. یه چند تا سوال داشتم. ما میتونیم از کنترل حالت جریان برای هاف بریج استفاده کنیم؟ یعنی یه آی سی مثل 3844 که مشکل تغییر پهنای پالس رو نداشته باشه و برای هاف بریج یا فول و یا پوش پول استفاده بشه. میخواستم بدونم که این کار رایج هستش؟ یا اینکه بهتره از کنترل ولتاژ استفاده کنیم؟ دایی از این آی سی UCC28950 که معرفی کردین هم میشه استفاده کرد؟ آیا با این 3526 که معرفی کردین میشه تا 1 کیلو وات هم جواب گرفت؟(البته تو حالت فول بریج)

راستی دایی اگه ما ولتاژ ورودی رو همون 20 ولت فرض کنیم جریان اولیه با توجه به توان خروجی خیلی بالا میره. مثلا برای 100 وات جریان اولیه تقریبا 26 آمپر میشه !! و این خیلی راحت ترانس رو به اشباع میبره . در صورتیکه با ولتاژ 220 ولت ورودی خب جریان خیلی کمتر میشه و توانهای بالاتر رو با همون هسته میتونیم بدست بیاریم. درست میگم دایی. میشه یه راهنمایی بفرمایین. راه حل اینکه با همون ولتاژ ورودی 20 ولت به توانهای بالاتر هم رسید چی میتونه باشه؟ حرف من درسته؟ یا اینکه ترانسها میتونن تا مثلا جریان 100 آمپر هم به راحتی کار کنند؟

ممنون
      "در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
      در جهان روشنایی هایی وجوددارد که در عمیق ترین ظلمات نهانند.

دیدگاه

سلام دایی
        با آی سی های کنترل جریان نمی شه مبدل فوروارد ساخت چون ماهیت این مبدل ها بر اساس ذخیره انرژی نیست.
        UCC28950 برای کنترل نوع شیفت فاز است و امکانات بیشتری نسبت به 3526 داره.
        برای توان بالا نوع آی سی چندان مهم نیست. مهم اینه که فول بریدج باید باشه.
        حالا اگه فول بریدج ببندیم و با UCC28950 هم کنترلش کنیم مدارمون خیلی بهتر کار می کنه.

فکر کنم فلایبک رو با فوروارد قاطی کردی دایی جان! برای توان 100 وات و ولتاژ ۲۰ ولت با فوروارد فول بریدج حدود ۵ آمپر جریان اولیه لازم داریم. ترانس رو هم طوری انتخاب می کنیم که به اشباع نره!
        انتخاب هسته هم براساس توان خروجیه نه ولتاژ ورودی. پس هسته با تغییر ولتاژ ورودی تغییر نمی کنه.
        اون جدولی که بهت لینک دادم براساس چی بود؟

دیدگاه

دایی جان من میگم که با همین 3526 مدار رو ببندیم و پله پله کار رو پیش ببریم و یه مدار هاف بریج با آینده نگری 500 وات رو با همین آی سی شروع کنیم بعدا که تو فوروارد وارد شدیم بعد بریم سراغ فول بریج اون هم با همین آی سی شیفت فاز :nerd:
          نظر شما هم فکر کنم همین باشه

فکر کنم فلایبک رو با فوروارد قاطی کردی دایی جان! برای توان 100 وات و ولتاژ ۲۰ ولت با فوروارد فول بریدج حدود ۵ آمپر جریان اولیه لازم داریم
          دایی جون من 26 آمپر رو برای فلای بک گفتم . ولی با توجه به فرمایش شما عجب چیزیه این فول بریج. فقط 5 آمپر oo: میشه بگین با کدوم فرمول اینو حساب کردین؟ با هاف بریج چند آمپر میشه؟ دایی با اجازتون اول یه مدار با ولتاژ ورودی 20 ولت ببندیم و بعدش با 220 ولت . ایشالا که موفق بشیم ( البته با کمک شما)

اون جدولی که بهت لینک دادم براساس چی بود؟
          بر اساس توان بود و فرکانس .

ممنون
          "در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی

دیدگاه

پله پله عالیه دایی جان
            فرمول نمی خواد دایی. توی فول بریدج به اوله ترانس ولتاژ تغذیه میدیم. اگه دیوتی سایکل ۵۰ درصد باشه و بازده 100 درصد، یعنی از تمام ظرفیت اون استفاده کردیم. در عمل جریان کمی بیشتر از ۵ آمپر میشه، مثلا ۶ آمپر که بازهم نسبت به فلایبک ناچیزه.
            توی هاف بریدج ولتاژ نصف تغذیه است پس جریان حدود ۱۲ آمپر میشه.
            بسم الله

دیدگاه

سلام دایی جان. ببخشید دیر جواب میدم. آخه داشتم همون منبع قبلی رو دیجیتالیش میکردم که بشه با میکرو و با یه کی پد بهش مقدار بدی و بره رو اون ولتاژ قرار بگیره. به خاطر همین از DAC808 استفاده کردم . اول میخواستم از مقاومت دیجیتالی استفاده کنم ولی هم گرون بود و هم یه محدودیتهایی داشت . اونم ولتاژ بالاتر از 5ولت بود که نمیشد بهش داد ولی به قول شما میشد اون رو هم حل کردش ولی خب دیگه رفتم سراغ همین D/A .
              ولتاژ خروجی رو دادم به مقاومتی که به پایه فیدبک رفته بود. یه مشکلی بوجود میومد و اونم اینکه وقتی خروجی ولتاژ ساخته شده رو به فیذبک میدادم ولتاژ خروجی حدود 40 ولت بالا پایین میشد . چند مدت بود که سر کار بودم خازن 10 نانو گذاشتم بهتر شد (35 ولت تقریبا) ولی خازنهای بالاتر کار رو خراب تر میکرد . راستی خازن الکی تو فیدبک کار رو خرابتر میکنه . نظر شما چیه استاد؟ بعدش اومدم با یه ورق حلبی یه شیروونی درست کردم گذاشتم رو کله ترانس و زیر ترانس یعنی پشت برد :biggrin: خیلی خوب شد کلی حال کردم و ولتاژ خروجی ثابت شد . خروجی این D/A هر دفعه 20 میلی ولت تغییر میکنه و ولتاژ 0 تا 3000 ولت رو 100 تا 100 تا تغییر میده.

ایشالا هرچه سریعتر بریم سراغ هاف بریج
              یا حق

دیدگاه

کولاک کردی دایی جان
                احتمالا تجربه ولتاژ بالای خودت از من خیلی بیشتره و ...
                توی حلقه فیدبک ما باید تا می تونیم از تاخیر اضافی پرهیز کنیم تا ولتاژ خروجی نوسان کمتری داشته باشه.
                جدا از اثرات ولتاژ بالا روی مدارات کنترلی، بعدا می تونی یه تابع تبدیل برای مدارت بدست بیاری و یه جبران ساز دقیق براش طراحی کنی.
                جبران سازی معمولا باعث کند شدن پاسخ مدار میشه اما خروجی مارو عاری از نوسانات ناخواسته می کنه.
                مخصوصا نوسانات ناگهانی ناشی از تغییر بار.
                راستی چرا بجای ا¾ا¾DAC از PWM میکرو استفاده نکردی؟

دیدگاه

عالیه :nice:
                  این چند واته؟
                  توولوژی چیه؟

دیدگاه

سلام . ممنون آروین جان. 40 وات- فلای بک

مخلصیم دایی . دم شما گرم که روحیه میدی. خیلی مردی.

منظور شما این هستش که خروجی pwm رو مستقیم بدم به مقاومتی که داره به فیدبک میره یا اینکه یه مدار فیلتر بزارم که dc بشه بعد بدمش به فیدبک؟ میشه در این مورد توضیح بدین؟ فکر کنم با pwm خیلی دقت بهتر بشه چون 10 بیتی هم میشه کار کرد ولی خروجی dac808 فقط 8 بیتی هستش.

ممنون

دیدگاه

من یه سلف 1uh میزارم سر راه فیدبک یه کمی بهتر میشه ولی اسکپ نزدم ببینم شکل موج چه تغییری میکنه

دیدگاه

دمتون دایی ها
                        PWM می تونه تا 16 بیت هم دقت داشته باشه.
                        با یه مقاومت می تونی بدی به پایه منفی پ امپ داخل 3842
                        چون یه خازن تو مسیر فیدبک اپ امپ گذاشتی و PWM هم فرکانس بالاست مشکلی پیش نمیاد.
                        اگه هم باعث ریپل توی خروجی شد می تونی با یه مقاومت خازن فیلترش کنی بعد با یه مقاومت بدی به همون پایه.
                        توی مسیر فیدبک نباید عناصر تاخیرساز بگذاریم. اگه هم مجبوریم بزاریم باید با مقاومت باشه تا تاثیر منفیش خنثی باشه.
                        مثلا اگه خازن میزاریم بهتره با خازن یه مقاومت هم سری کنیم.
                        اگه بعدها کتاب کنترل خطی رو مطالعه کنید می بینید که خازن و سلف باعث اضافه شدن یه قطب به مدار میشه ولی مقاومتی که باهاشون سری می کنیم به صفر به مدار اضافه می کنه که اثر اونو خنثی می کنه.

دیدگاه

سلام دایی جان
                          من با یه میکرو با تایمر 1 و با استفاده از پایه oc1A یه pwm هشت بیتی درست کردم و فرکانس میکرو 8 مگ گرفتم . و خروجی pwm رو با ولتمتر اندازه گرفتم و اونقدر تغییرش دادم تا به 2.5 ولت برسه بعدش خروجی اون رو به یه مقاومت دادم که به پایه منفی اپ امپ 3844 میرفت دادم. ولی ترانس شروع کرد به جیغ زدن و اونطور که من فهمیدم ولتاژ خروجی بالای 3 کیلو رفت چونکه خازنهای خروجی یه تق تقی کردن بعد سریع قطعش کردم. ولی مطمئنم که ولتاژ خروجی بالای 3 کیلو رفت . بعدش دیوتی سایکل pwm رو بالاتر بردم ولتاژ dc شده رسید به 3.3 ولت . بعدش خروجی روی 2 کیلو قرار گرفت . ولی حدود 10 ولتی بالا پایین میشد . بعدش همونطور که شما گفتین یه خازن مقاومت سری شده رو به خروجی pwm وصل کردم و خروجی پایدارتر شد . الان یه خازن 100 نانو با یه مقاومت 33 کیلو گذاشتم . خروجی خیلی خوب شده فقط 3 ولت بالا پایین میپره . دایی چیکار کنم بهتر بشه؟ میشه فرمول محاسبه خازن مقاومت رو توضیح بدین؟
                          الان پریود pwm تقریبا 30 میکروثانیه هستش یعنی 33 کیلوهرتز .به نظر شما کم نیست؟ فرکانس رو بالاتر ببرم؟

ممنون

دیدگاه

سلام بهترین نوار عایق اسمش مایلر هست که هر میلیمتر آن 5000ولت عایقی داره میتونی از کاغذ برشمان هم استفاده کنی که اون هم هر میلیمترش 1000ولت عایقی داره هسته 66 هم خوبه اگر ترانسشو خواستی سفارش بدی بگو تا بگم به کجا سفارش بدی

دیدگاه

دایی جان
                              اینکه مدارت داره به 33 کیلوهرتز پاسخ نشون میده یه اشکاله. چون سرعت پاسخ حلقه فیدبک توی منابع سوئیچینگ باید زیر یک کیلوهرتز باشه.
                              به هرحال اگه از این اشکال صرف نظر کنیم باید با یه مقاومت خازن PWMآ‌ رو فیلتر کنی.
                              مثلا مقاومت 1 کیلو و خازن 10 میکروفاراد فرکانس قطع 16 هرتز داره که باعث میشه 33 کیلوهرتز کاملا صاف بشه. بعد باید از سر این خازن 10 میکرو یه مقاومت به پایه منفی فیدبک بدی.
                              متوجه شدی؟!

دیدگاه

دایی جان همونطور که شما گفتین فیدبک یه اشکالی داشت اونم این بود که یه فرکانس 100 کیلو روی 100 هرتز سوار شده بود و خیلی درهم و برهم بود و پر از نویز بود و اون فرکانس هم از هوا روی مقاومت فیدبک قرار میگرفت . اومدم شیروونی رو بلندتر کردم به طوری که دیودهای ولتاژ بالای خروجی هم بره زیر شیروونی بعدش مقاومت فیدبک رو با اسکوپ دیدم . خیلی صاف و تر تمیز شده بود . یه موج مثلثی شده با فرکانس 100 هرتز و با ریپل 0.4 ولت . دایی این درسته؟
                                فرمول هم که همون یک بر روی 2pi*R*C هستش. درسته؟

دایی یه سوال
                                حالا فرکانس pwm چند باید باشه؟ فرکانس قطع فیلتر رو چه عددی در نظر بگیرم؟
                                راستی دایی خیلی تو الکترونیک تبحر داریا. :applause: از حرفهای من متوجه میشی کجای کار ایراد داره . دم شما خیلی گرم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X