اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درخواست و کار بر روی یک مبدل پوش پول(push pull)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

درود
    الان با قرار دادن مقاومت ۴۷۰ اهم بین آند و کاتد،تا ۶.۵ آمپر جریان کشی روی ۱۴.۲ ولت،ترانس اصلا صدا نداره و افت ولتاژ هم در حد ۰.۳ ولت هست
    اما مقدار خازن بین کلکتور و امیتر ،تفاوتی ایجاد نمیکنه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Samyarjam نمایش پست ها
      درود
      الان با قرار دادن مقاومت ۴۷۰ اهم بین آند و کاتد،تا ۶.۵ آمپر جریان کشی روی ۱۴.۲ ولت،ترانس اصلا صدا نداره و افت ولتاژ هم در حد ۰.۳ ولت هست
      اما مقدار خازن بین کلکتور و امیتر ،تفاوتی ایجاد نمیکنه
      خب پیشرفت خوبی هست، با جریان کشی بیشتر هم تست کردید؟ یا اینکه ماسفت ها داغ کردن و ادامه ندادید؟
      خب اگر تغییر خازن مد نظر هیچ تغییری ایجاد نمیکنه، پس همچنان در محدوده مجاز هست( ضرورت زیادی نداره بخوایید باهاش ور برید )
      برای متغییر کردن ولتاژ میتونید از آیسی های زنر متغییر استفاده کنید ( مثل TL431 ) یا اینکه با ترانزیستور ، مدار معادل زنر متغییر بسازید.
      روش اول رگولاسیون ولتاژ نسبتا بهتری داره، ولی ولتاژ از حداقل محدوده آیسی ( مثلا ۲.۵ ولت برای 431) شروع میشه.
      در روش دوم ولتاژ خروجی از حدود ۱ ولت شروع میشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

خب پیشرفت خوبی هست، با جریان کشی بیشتر هم تست کردید؟ یا اینکه ماسفت ها داغ کردن و ادامه ندادید؟
        خب اگر تغییر خازن مد نظر هیچ تغییری ایجاد نمیکنه، پس همچنان در محدوده مجاز هست( ضرورت زیادی نداره بخوایید باهاش ور برید )
        برای متغییر کردن ولتاژ میتونید از آیسی های زنر متغییر استفاده کنید ( مثل TL431 ) یا اینکه با ترانزیستور ، مدار معادل زنر متغییر بسازید.
        روش اول رگولاسیون ولتاژ نسبتا بهتری داره، ولی ولتاژ از حداقل محدوده آیسی ( مثلا ۲.۵ ولت برای 431) شروع میشه.
        در روش دوم ولتاژ خروجی از حدود ۱ ولت شروع میشه.
        سپاس
        تا ۹.۵ آمپر هم تست کردم
        ولی ماسفت ها شدید داغ میکنن که البته نمیدونم هیت سینک جوابگو باشه یا نه

منظورتون اینه دقیقا آند و کاتد tl431 ، میاد جایگزین زنر ۱۲ ولت میشه ؟
        بقیش رو هم راهنمایی بفرمایید لطفا

دیدگاه

سپاس
          تا ۹.۵ آمپر هم تست کردم
          ولی ماسفت ها شدید داغ میکنن که البته نمیدونم هیت سینک جوابگو باشه یا نه

منظورتون اینه دقیقا آند و کاتد tl431 ، میاد جایگزین زنر ۱۲ ولت میشه ؟
          بقیش رو هم راهنمایی بفرمایید لطفا
          اگر ماسفت های شما تحمل جریان مد نظر رو نداشته باشن، با توان در حد ۱۰۰ وات داغ کردنشون عادی هست.
          شکل موج هم بررسی کنید که پایدار و تمیز باشن( لازم نیست فیلم قرار بدید )
          و بله آیسی TL431 هم جایگزین دیود زنر میشه.
          مدارش در اینترنت هست، با این حال در صورت نیاز میتونم بیشتر راهنمایی کنم.

دیدگاه

اگر ماسفت های شما تحمل جریان مد نظر رو نداشته باشن، با توان در حد ۱۰۰ وات داغ کردنشون عادی هست.
            سپاس
            دیتاشیت 80nf70 زده ۹۸ آمپر
            اما با همون ۶.۵ امپر هم حرارت زیادی تولید میکنه چه رسد به ۹.۵ آمپر
            برای شکل موج هم ، بهتره فیلم بگذارم چون حد و حدود تمیز بودن رو در عمل نمیدونم
            TL431 رو هم سرچ میزنم
            اگر متوجه نشدم یا شک داشتم ، مزاحمتون میشم

دیدگاه

درود
              من TL431 رو طبق فرمایش شما به مدار اضافه کردم
              تصویر زیر رو میگذارم تا بتونم سوالاتم رو بپرسم و توضیح بدم
              مقاومت R3 رو ۱ کیلو قرار دادم و به جای R2 ، یک‌ ولوم ۱۰ کیلو گذاشتم
              ولی کمترین ولتاژ حدود ۳.۵ ولت هست و نه ۲.۵ ولت
              بیشترین ولتاژ هم حدود ۲۶.۵ ولت هست
              اگر برای ولتاژ ۵۰ ولت، نخام مثلا ولوم ۲۰ کیلو استفاده کنم،میتونم R1 رو کمتر از ۱ کیلو بگیرم یا ممکنه به ولوم آسیب بزنه؟
              و مسئله دیگه اینکه روی همون ۲۶.۵ ولت و ۳ آمپر خروجی،حدود ۱ ولت افت دارم
              چرا مقاومت R1 قبل از سلف گرفته شده اینجا؟
              (البته بنده همان ۱۰۰ اهم و از دومین خازن صافی گرفتم)
              ///
              راستی اون خازن هایی که بین پایه ۷ و پایه های ۱۲ و ۱۴ فرمودید اضافه کنم ، همچنان باشن یا بر دارم؟

جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۱۴:۰۴ ۱۴۰۳/۰۵/۱۴.

دیدگاه

درود
                من TL431 رو طبق فرمایش شما به مدار اضافه کردم
                تصویر زیر رو میگذارم تا بتونم سوالاتم رو بپرسم و توضیح بدم
                مقاومت R3 رو ۱ کیلو قرار دادم و به جای R2 ، یک‌ ولوم ۱۰ کیلو گذاشتم
                ولی کمترین ولتاژ حدود ۳.۵ ولت هست و نه ۲.۵ ولت
                بیشترین ولتاژ هم حدود ۲۶.۵ ولت هست
                اگر برای ولتاژ ۵۰ ولت، نخام مثلا ولوم ۲۰ کیلو استفاده کنم،میتونم R1 رو کمتر از ۱ کیلو بگیرم یا ممکنه به ولوم آسیب بزنه؟
                و مسئله دیگه اینکه روی همون ۲۶.۵ ولت و ۳ آمپر خروجی،حدود ۱ ولت افت دارم
                چرا مقاومت R1 قبل از سلف گرفته شده اینجا؟
                (البته بنده همان ۱۰۰ اهم و از دومین خازن صافی گرفتم)
                ///
                راستی اون خازن هایی که بین پایه ۷ و پایه های ۱۲ و ۱۴ فرمودید اضافه کنم ، همچنان باشن یا بر دارم؟

مقدار ۲.۵ ولت برای خود ۴۳۱ هست.
                دقت کنید که اپتو کوپلر خودش حدود ۱ ولت لازم داره.
                میتونید مقاومت R3 رو ۵۱۰ اهم کنید تا حدود ۵۰ ولت رو بتونید بگیرید.
                مهم این هست که جریان بالای ۱۰ میلی آمپر از ولوم عبور نکنه که داغ هم نکنه.
                اینکه R1 قبل سلف گرفته شده هم بخاطر افزایش پایداری فیدبک و در نتیجه مدیریت بهتر ریپل هست ( خلاصه ).
                ​​​​خازن های پایه ۱۲ و ۱۴ بهتره همچنان باشن.

دیدگاه

مقدار ۲.۵ ولت برای خود ۴۳۱ هست.
                  دقت کنید که اپتو کوپلر خودش حدود ۱ ولت لازم داره.
                  میتونید مقاومت R3 رو ۵۱۰ اهم کنید تا حدود ۵۰ ولت رو بتونید بگیرید.
                  مهم این هست که جریان بالای ۱۰ میلی آمپر از ولوم عبور نکنه که داغ هم نکنه.
                  اینکه R1 قبل سلف گرفته شده هم بخاطر افزایش پایداری فیدبک و در نتیجه مدیریت بهتر ریپل هست ( خلاصه ).
                  ​​​​خازن های پایه ۱۲ و ۱۴ بهتره همچنان باشن.
                  سپاس
                  الان افت ولتاژ زیاد چه دلیلی میتونه داشته باشه؟
                  ۲۸ ولت خروجی با بار ۱.۲ امپر میشه ۲۰ ولت
                  ​​​​​​

دیدگاه

سپاس
                    الان افت ولتاژ زیاد چه دلیلی میتونه داشته باشه؟
                    ۲۸ ولت خروجی با بار ۱.۲ امپر میشه ۲۰ ولت
                    ​​​​​​
                    اگر بار شما حساس به ولتاژ نیست، یک لحظه فیدبک رو آزاد ( قطع ) کنید و ببینید ولتاژ خروجی به چه حدی میرسه.
                    اگر همچنان روی ۲۰ ولت موند که ترانس مشکل داره.
                    اگر ولتاژ بالا رفت یعنی ترانس جوابگو هست، ولی فیدبک دوباره مشکل داره!
                    مداری که با فیدبک غیرایزوله باید به خوبی کار میکرد، الان با فیدبک ایزوله هم به خوبی کار نمیکنه و در نوع خودش تعجب آوره!

دیدگاه

اگر بار شما حساس به ولتاژ نیست، یک لحظه فیدبک رو آزاد ( قطع ) کنید و ببینید ولتاژ خروجی به چه حدی میرسه.
                      اگر همچنان روی ۲۰ ولت موند که ترانس مشکل داره.
                      اگر ولتاژ بالا رفت یعنی ترانس جوابگو هست، ولی فیدبک دوباره مشکل داره!
                      مداری که با فیدبک غیرایزوله باید به خوبی کار میکرد، الان با فیدبک ایزوله هم به خوبی کار نمیکنه و در نوع خودش تعجب آوره!
                      سپاس
                      در شرایط کنونی و با وجود tl431 و اپتو کوپلر،آزاد سازی فیبدبک به چه صورت هست ؟لطفا راهنمایی بفرمایید
                      اتصال خروجی مثبت به ولوم رو قطع کنم ، کافیه؟

دیدگاه

سپاس
                        در شرایط کنونی و با وجود tl431 و اپتو کوپلر،آزاد سازی فیبدبک به چه صورت هست ؟لطفا راهنمایی بفرمایید
                        اتصال خروجی مثبت به ولوم رو قطع کنم ، کافیه؟
                        بله برای آزاد کردن فیدبک میتونید ولوم رو قطع کنید.
                        ​​​​

دیدگاه

بله برای آزاد کردن فیدبک میتونید ولوم رو قطع کنید.
                          ​​​​
                          سپاس
                          با ازاد کردن فیبدبک،همچنان در جریان های مختلف ،افت ولتاژ هست
                          نمیدونم
                          ولی اگر مشکل از ترانس باشه، دقیقا از چیش میتونه باشه
                          اندازش ؟
                          تعداد اولیه یا تعداد ثانویه؟

دیدگاه

سپاس
                            با ازاد کردن فیبدبک،همچنان در جریان های مختلف ،افت ولتاژ هست
                            نمیدونم
                            ولی اگر مشکل از ترانس باشه، دقیقا از چیش میتونه باشه
                            اندازش ؟
                            تعداد اولیه یا تعداد ثانویه؟
                            این گزارش مبهم بود، یعنی همچنان تحت بار ۱.۲ آمپر ولتاژ در حد ۲۰ ولت هست؟
                            ​​​​​اگر در این شرایط همچنان مقدار Duty روی گیت ها در حد ۴۵ درصد باشه، بله بخش قدرت ( از جمله ترانس ) مشکل داره.
                            یک چیزی تا به حال بهش اهمیت داده نشده ، اون هم سلف خروجی هست.
                            موقتی سلف خروجی رو اتصال کوتاه کنید، اگر افت ولتاژ نداشتید یعنی سلف مشکل ایجاد کرده ( فیدبک وصل باشه )
                            ولی خب مقداری بعید میدونم سلف خروجی بتونه این مشکل رو ایجاد کنه
                            خب جهت جلوگیری از وقوع ابهام میپرسم:
                            الان تعداد دور اولیه، تعداد دور ثانویه، قطر سیم لاکی و نوع و سایز هسته چقدر هست؟
                            ​​​​​

دیدگاه

این گزارش مبهم بود، یعنی همچنان تحت بار ۱.۲ آمپر ولتاژ در حد ۲۰ ولت هست؟
                              ​​​​​اگر در این شرایط همچنان مقدار Duty روی گیت ها در حد ۴۵ درصد باشه، بله بخش قدرت ( از جمله ترانس ) مشکل داره.
                              یک چیزی تا به حال بهش اهمیت داده نشده ، اون هم سلف خروجی هست.
                              موقتی سلف خروجی رو اتصال کوتاه کنید، اگر افت ولتاژ نداشتید یعنی سلف مشکل ایجاد کرده ( فیدبک وصل باشه )
                              ولی خب مقداری بعید میدونم سلف خروجی بتونه این مشکل رو ایجاد کنه
                              خب جهت جلوگیری از وقوع ابهام میپرسم:
                              الان تعداد دور اولیه، تعداد دور ثانویه، قطر سیم لاکی و نوع و سایز هسته چقدر هست؟
                              ​​​​​
                              درود و سپاس
                              از دو هسته مختلف تا الان استفاده کردم

هسته زیر همه سیم ها ، یک رشته سیم نمره ۰.۸ هست
                              اولیه ۴.۵ دور
                              ثانویه ۱۷ دور

//////////////
                              هسته زیر
                              اولیه ۶ رشته سیم نمره ۰.۵ و ۳ دور
                              ثانویه ۲ رشته سیم ۰.۸ و ۱۶ دور

//////////
                              ولتاژ ها و جریان های مختلف ، همراه دیوتی سایکل(ستون آخر سمت چپ)
                              به این شکل بود
                              بعضی شرایط دیوتی سایکل دو گیت با هم تفاوت داشت که هر دو رو نوشتم

۱۵ ولت -----»۱۲۷۰ میلی امپر ------»۱۴.۷ ولت------»۱۲و۱۷
                              ۱۵ ولت -----»۴۰۰۰ میلی امپر ------»۱۴.۵ ولت------»۳۵

۲۰ ولت-----»۱۲۰۰میلی امپر------»۱۹.۵ ولت-------»۱۲و۱۵
                              ۲۰ ولت -----»۱۷۶۰ میلی امپر ------»۱۹.۳ ولت------»۲۰و۲۳
                              ۲۰ ولت -----»۲۸۰۰ میلی امپر ------»۱۸.۷ ولت------»۲۷
                              ۲۰ ولت -----»۳۸۹۰ میلی امپر ------»۱۹ ولت------»۴۰

۳۳ ولت -----»۱۴۶۰ میلی امپر ------»۳۳.۴ ولت------»۴۲و۴۵
                              ۳۳ ولت -----»۲۸۵۰ میلی امپر ------»۳۱.۳ ولت------»۴۲
                              ۳۳ ولت -----»۴۳۹۰ میلی امپر ------»۲۸.۷ ولت------»۴۲

۴۳ ولت -----»۸۸۰ میلی امپر ------»۳۸.۳ ولت------»۴۲
                              ۴۳ ولت -----»۱۵۴۰ میلی امپر ------»۳۴.۳ ولت------»۴۲
                              ۴۳ ولت -----»۲۸۵۰ میلی امپر ------»۳۱.۲ ولت------»۴۲
                              ۴۳ ولت -----»۳۶۰۰ میلی امپر ------»۲۹.۶ ولت------»۴۲
                              ۴۳ ولت -----»۵۵۰۰ میلی امپر ------»۲۶.۹ ولت------»۴۲

////////
                              سلف خروجی رو هم اتصال کوتاه کردم ولی آنچنان تاثیری نداشت
                              جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۲۳:۱۶ ۱۴۰۳/۰۵/۱۵.

دیدگاه

درود و سپاس
                                از دو هسته مختلف تا الان استفاده کردم

هسته زیر همه سیم ها ، یک رشته سیم نمره ۰.۸ هست
                                اولیه ۴.۵ دور
                                ثانویه ۱۷ دور

//////////////
                                هسته زیر
                                اولیه ۶ رشته سیم نمره ۰.۵ و ۳ دور
                                ثانویه ۲ رشته سیم ۰.۸ و ۱۶ دور

//////////
                                ولتاژ ها و جریان های مختلف ، همراه دیوتی سایکل(ستون آخر سمت چپ)
                                به این شکل بود
                                بعضی شرایط دیوتی سایکل دو گیت با هم تفاوت داشت که هر دو رو نوشتم

۱۵ ولت -----»۱۲۷۰ میلی امپر ------»۱۴.۷ ولت------»۱۲و۱۷
                                ۱۵ ولت -----»۴۰۰۰ میلی امپر ------»۱۴.۵ ولت------»۳۵

۲۰ ولت-----»۱۲۰۰میلی امپر------»۱۹.۵ ولت-------»۱۲و۱۵
                                ۲۰ ولت -----»۱۷۶۰ میلی امپر ------»۱۹.۳ ولت------»۲۰و۲۳
                                ۲۰ ولت -----»۲۸۰۰ میلی امپر ------»۱۸.۷ ولت------»۲۷
                                ۲۰ ولت -----»۳۸۹۰ میلی امپر ------»۱۹ ولت------»۴۰

۳۳ ولت -----»۱۴۶۰ میلی امپر ------»۳۳.۴ ولت------»۴۲و۴۵
                                ۳۳ ولت -----»۲۸۵۰ میلی امپر ------»۳۱.۳ ولت------»۴۲
                                ۳۳ ولت -----»۴۳۹۰ میلی امپر ------»۲۸.۷ ولت------»۴۲

۴۳ ولت -----»۸۸۰ میلی امپر ------»۳۸.۳ ولت------»۴۲
                                ۴۳ ولت -----»۱۵۴۰ میلی امپر ------»۳۴.۳ ولت------»۴۲
                                ۴۳ ولت -----»۲۸۵۰ میلی امپر ------»۳۱.۲ ولت------»۴۲
                                ۴۳ ولت -----»۳۶۰۰ میلی امپر ------»۲۹.۶ ولت------»۴۲
                                ۴۳ ولت -----»۵۵۰۰ میلی امپر ------»۲۶.۹ ولت------»۴۲

////////
                                سلف خروجی رو هم اتصال کوتاه کردم ولی آنچنان تاثیری نداشت
                                هسته دومی قرقره با کلاسی داره!
                                آیا هسته دومی واقعا گپ زیادی داره یا من اشتباه میبینم؟
                                ظاهرا مقدار DutyCycle هر گیت بالاتر از ۴۲ درصد نمیرفته ( در حالت ایده آل باید ۴۵ درصد باشه ) هر چند فکر نکنم بتونه باعث این افت ولتاژ شدید بشه.
                                چرا تعداد دور ثانویه رو کمتر پیچیدید؟ آیا تاثیر مثبتی با این کار دریافت کردید یا صرفا جهت کنجکاوی و آزمایش بوده؟
                                در صورت امکان لینک خرید هسته رو قرار بدید، شاید مشخصات فنی ضروری داشته باشه.
                                چون ۱۰ آمپر میخوایید بگیرید ، قطر سیم ثانویه ۱.۵ میلی متر باشه بهتره.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X