اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت منبع تغذیه پرتابل با باتری قابل شارژ و چند ولتاژ متفاوت همزمان

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت منبع تغذیه پرتابل با باتری قابل شارژ و چند ولتاژ متفاوت همزمان

سلام دوستان وقتتون بخیر

ببخشید من یه راهنمایی لازم دارم اگه کمکم کنین ممنون میشم..

من میخوام برای پروژه هام که با میکروکنترلرها و ماژول ها و سروو موتورها کار میکنم یه منبع تغذیه درست کنم
    میخواستم مدار منبع تغذیه ام اینطوری باشه که یه سری باتری لیتیومی داشته باشم که هم شارژشون کنم
    هم بتونم ولتاژ های مختلف مثل ۳.۳ و ۵ و ۹ و ۱۲ بگیرم ازشون با جریان مناسب البته که کم نیاره
    چون ممکنه در هر پروژه دوتا میکرو به همراه ماژول ها و سرووموتورها فعال باشن
    من این باتری رو میخوام تهیه کنم

و سوالات دقیق ترم هم اینطوری میتونه باشه:

من میخوام مدار یه منبع تغذیه پرتابل اوکی کنم..
    که باتری لیتیومی داشته باشه که هم شارژی باشه هم بتونم جریان مناسب ازش بگیرم. ولتاژهای مناسب هم فکر میکنم اینا باشه (3.3 ولت، 5 ولت، 7 یا 9 ولت)
    الان چندتا سوال و مشکل برام پیش اومده:
    1- چندتا باتری بگیرم اوکیه؟ (سری ببندمشون یا موازی؟)
    2- برای تنظیم ولتاژ چه روشی پیاده کنم؟ (ماژول های افزاینده کاهنده؟ اختلالات و مشکلات کدوم کمتره؟)
    3- برای شارژش میشه از پورت تایپ سی و با شارژر موبایل استفاده کرد؟ (یا باید با آداپتور شارژ انجام بشه؟)

اگر در این مورد اطلاعی دارین که چه قطعات و ماژول هایی و چه نوع شارژری باید تهیه کنم ممنون میشم راهنماییم کنین...

چند سال پیش منبع تغذیه ی قابل حمل قدرتمند متغیر از ۱/۲ تا ۳۶ ولت رو ساختم چیز عجیبی نیست همه میتونن بسازن در تمام حالاتی که شما اشاره کردی هم قابل پیاده شدنه
    من بنظرم از ۱۲ سلول استفاده کردم: هر ۴ تا رو با هم سری بستم و نهایتا ۳ مجموعه ی ۴ تایی شد که نهایتا با هم موازی بسته شدند
    ولی شما برای امور کم مصرف مد نظرت میتونی حتی از ۱ یا ۲ سلول هم استفاده کنی
    میتونی یک ماژول افزاینده کاهنده ی اتوماتیک استفاده کنی که بنظرم خیلی گرون شده بجاش میشه خروجی یک ماژول افزاینده ی ارزون رو به ورودی یک ماژول کاهنده ی ارزون وصل کنی
    ​​​

دیدگاه

نوشته اصلی توسط callmeedanial نمایش پست ها
      سلام دوستان وقتتون بخیر

ببخشید من یه راهنمایی لازم دارم اگه کمکم کنین ممنون میشم..

من میخوام برای پروژه هام که با میکروکنترلرها و ماژول ها و سروو موتورها کار میکنم یه منبع تغذیه درست کنم
      میخواستم مدار منبع تغذیه ام اینطوری باشه که یه سری باتری لیتیومی داشته باشم که هم شارژشون کنم
      هم بتونم ولتاژ های مختلف مثل ۳.۳ و ۵ و ۹ و ۱۲ بگیرم ازشون با جریان مناسب البته که کم نیاره
      چون ممکنه در هر پروژه دوتا میکرو به همراه ماژول ها و سرووموتورها فعال باشن
      من این باتری رو میخوام تهیه کنم

و سوالات دقیق ترم هم اینطوری میتونه باشه:

من میخوام مدار یه منبع تغذیه پرتابل اوکی کنم..
      که باتری لیتیومی داشته باشه که هم شارژی باشه هم بتونم جریان مناسب ازش بگیرم. ولتاژهای مناسب هم فکر میکنم اینا باشه (3.3 ولت، 5 ولت، 7 یا 9 ولت)
      الان چندتا سوال و مشکل برام پیش اومده:
      1- چندتا باتری بگیرم اوکیه؟ (سری ببندمشون یا موازی؟)
      2- برای تنظیم ولتاژ چه روشی پیاده کنم؟ (ماژول های افزاینده کاهنده؟ اختلالات و مشکلات کدوم کمتره؟)
      3- برای شارژش میشه از پورت تایپ سی و با شارژر موبایل استفاده کرد؟ (یا باید با آداپتور شارژ انجام بشه؟)

اگر در این مورد اطلاعی دارین که چه قطعات و ماژول هایی و چه نوع شارژری باید تهیه کنم ممنون میشم راهنماییم کنین...
      با سلام و درود،
      از نظر خودم بهتره از 4 سلول با کیفیت به شکل موازی استفاده کنید و از یک ماژول پاور بانک برای شارژ و دریافت خروجی 5 ولت استفاده کنید.
      خروجی 3.3 ولت رو میتونید با ماژول کاهنده یا رگولاتور
      AMS1117-3.3 تامین کنید ( که البته این رگولاتور چون خطی هست جریان خروجی کمتری میده)
      خروجی 9 ولت هم میتونید با ماژول افزاینده دریافت کنید.
      البته اگر در یک زمان خاص تنها به یکی از ولتاژ ها احتیاج دارید ، میتونید از ماژول پاوربانک که از PD پشتیبانی کنه + ماژول PD Trigger استفاده کنید.

دیدگاه

خیلی ممنونم از هر دو عزیز

من چون فکر کردم کسی اینجا جوابم رو نمیده یه تحقیقایی کردم برای پیاده سازیش میشه بهم بگین که این درسته و ایمن و بهینه ست یا نه؟

من طبق تحقیقی که کردم ظاهرا به 3.3 ولت و 5 ولت و 7 الی 9 ولت نیاز دارم
        حالا تصمیم گرفتم با یه آداپتور 9 شارژ باتری ها رو انجام بدم (که البته با ماژول Lm2596 ولتاژ رو روی 8.4 فیکس میکنم)
        دو تا باتری رو توی جاباتری بذارم و به ماژول Bms دو سل ببرم و ورودیش هم از خروجی همون ماژول کاهنده ای که به آداپتور وصله باشه برای شارژ
        بعد خروجی Bms رو ببرم روی دو الی سه تا ماژول Lm2596 برای خروجی ها با ولتاژهای مختلفی که مد نظر دارم

این کلیاتشه
        امکانش هست راهنماییم بفرمایین که آیا درست و قابل اجراست یا خیر؟ ممنونم بازم ازتون

دیدگاه

خیلی ممنونم از هر دو عزیز

من چون فکر کردم کسی اینجا جوابم رو نمیده یه تحقیقایی کردم برای پیاده سازیش میشه بهم بگین که این درسته و ایمن و بهینه ست یا نه؟

من طبق تحقیقی که کردم ظاهرا به 3.3 ولت و 5 ولت و 7 الی 9 ولت نیاز دارم
          حالا تصمیم گرفتم با یه آداپتور 9 شارژ باتری ها رو انجام بدم (که البته با ماژول Lm2596 ولتاژ رو روی 8.4 فیکس میکنم)
          دو تا باتری رو توی جاباتری بذارم و به ماژول Bms دو سل ببرم و ورودیش هم از خروجی همون ماژول کاهنده ای که به آداپتور وصله باشه برای شارژ
          بعد خروجی Bms رو ببرم روی دو الی سه تا ماژول Lm2596 برای خروجی ها با ولتاژهای مختلفی که مد نظر دارم

این کلیاتشه
          امکانش هست راهنماییم بفرمایین که آیا درست و قابل اجراست یا خیر؟ ممنونم بازم ازتون
          از نظر کلی درسته.
          ولی برای شارژ باتری ، بجای ماژول کاهنده بهتره از ماژول شارژر 2 سل مثل TP5100 استفاده کنید.
          ماژول BMS کار شارژر رو انجام نمیده و صرفا برای حفاظت از باتری مفیده.
          غیر از این مورد ، مشکلی در ایده شما نیست.

دیدگاه

خیلی ممنونم ازتون لطف کردین

نه مستقیم به خروجی کاهنده وصلش نمیکنم به محافظ شارژ و دشارژ میخوام وصل کنم ولی چون میخوام از آداپتور شارژر 9 ولت استفاده کنم باید ولتاژش رو کم کنم

این نقشه کلی میشه درسته؟

و مورد دیگه اینکه این آداپتور مناسب هست برای ماژول bms دو سل زیر:

این آداپتور:

و سوال دیگه اینکه من این ماژول ها رو روی فیبرسوراخ دار مونتاژ کنم که قابل جا به جایی باشه مشکلی نداره؟ و اینکه آیا با لحیم کاری و سیم قلع جریان مناسب عبور میکنه یا بهتره که فقط دو نقطه اتصال رو روی فیبر با سیم متصل کنم؟

و ببخشید خیلی سوال کردم ولی واقعا کسی جز شما درست راهنماییم نکرده
            من از روی فیبرسوراخ دار چطوری میتونم خروجی های ماژول های کاهنده رو ببرم روی برد بورد؟ منظورم اینه پورت یا جک خاصی قابل استفاده هست؟

بازم خیلی خیلی ممنونم از لطفی که کردین

دیدگاه

خیلی ممنونم ازتون لطف کردین

نه مستقیم به خروجی کاهنده وصلش نمیکنم به محافظ شارژ و دشارژ میخوام وصل کنم ولی چون میخوام از آداپتور شارژر 9 ولت استفاده کنم باید ولتاژش رو کم کنم

این نقشه کلی میشه درسته؟

و مورد دیگه اینکه این آداپتور مناسب هست برای ماژول bms دو سل زیر:

این آداپتور:

و سوال دیگه اینکه من این ماژول ها رو روی فیبرسوراخ دار مونتاژ کنم که قابل جا به جایی باشه مشکلی نداره؟ و اینکه آیا با لحیم کاری و سیم قلع جریان مناسب عبور میکنه یا بهتره که فقط دو نقطه اتصال رو روی فیبر با سیم متصل کنم؟

و ببخشید خیلی سوال کردم ولی واقعا کسی جز شما درست راهنماییم نکرده
              من از روی فیبرسوراخ دار چطوری میتونم خروجی های ماژول های کاهنده رو ببرم روی برد بورد؟ منظورم اینه پورت یا جک خاصی قابل استفاده هست؟

بازم خیلی خیلی ممنونم از لطفی که کردین
              بازم تاکید میکنم که بهتره خروجی ماژول کاهنده رو به باتری وصل نکنید ، حتی به واسطه ماژول BMS.
              سیم قلع هم توان عبور جریان مد نظر شما رو داره و مشکلی از این بابت نیست.
              اینکه چطور خروجی ها رو به برد بورد بیارید هم بیشتر سلیقه ای هست ، مثلا خودم گیره سوسماری رو به سیم جامپر متصل میکنم و سر دیگر سیم جامپر هم به برد بورد وصل میکنم.

دیدگاه

سلام خیلی ممنونم
                فقط پس چطور من میتونم چند تا ولتاژ مختلف رو به صورت همزمان داشته باشم؟
                چون میکرو ۵ ولت نیاز داره
                و بعضی ماژول ها ۳.۳ ولت
                و شاید یک پروژه سروو موتور با ۷ ولت هم نیاز داشته باشه
                غیر از ماژول کاهنده که بتونه از خروجی باتری (که برای کنترل شارژ و دشارژ به ماژول BMS وصل شده)
                چطور می‌تونم ولتاژ مورد نیاز این ها رو از باتری تامین کنم؟

دیدگاه

سلام خیلی ممنونم
                  فقط پس چطور من میتونم چند تا ولتاژ مختلف رو به صورت همزمان داشته باشم؟
                  چون میکرو ۵ ولت نیاز داره
                  و بعضی ماژول ها ۳.۳ ولت
                  و شاید یک پروژه سروو موتور با ۷ ولت هم نیاز داشته باشه
                  غیر از ماژول کاهنده که بتونه از خروجی باتری (که برای کنترل شارژ و دشارژ به ماژول BMS وصل شده)
                  چطور می‌تونم ولتاژ مورد نیاز این ها رو از باتری تامین کنم؟
                  روشهای زیادی هست.به نظرم خروجی 8 ولتی یا 12 ولتی رو بگیرید و برای هر خروجی از رگولاتور های مختلفی استفاده کنید.رگولاتور ams1117, 7805, 7809, اینجوری میتونید ولتاژ های مورد نظر تونو تامین کنید.از طرفی میتونید یک ماژول lm2576 دارای نمایشگر نمایشگر به خروجی نهایی وصل کنید و یه خروجی متغیر کلی در کنار سایر خروجی های تثبیت شده بسازید.
                  تا جایی که من میدونم رگولاتوربا ولتاژ 7 ولت نیست.برای همین ماژول lm2576 با ولتاژ متغیر این ولتاژ و بهتون میده.
                  نکته ای که باید رعایت کنی اینه که از گراند مشترک برای همه رگولاتور ها استفاده کنی.
                  eshop-hodhod.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Namvar14 نمایش پست ها

روشهای زیادی هست.به نظرم خروجی 8 ولتی یا 12 ولتی رو بگیرید و برای هر خروجی از رگولاتور های مختلفی استفاده کنید.رگولاتور ams1117, 7805, 7809, اینجوری میتونید ولتاژ های مورد نظر تونو تامین کنید.از طرفی میتونید یک ماژول lm2576 دارای نمایشگر نمایشگر به خروجی نهایی وصل کنید و یه خروجی متغیر کلی در کنار سایر خروجی های تثبیت شده بسازید.
                    تا جایی که من میدونم رگولاتوربا ولتاژ 7 ولت نیست.برای همین ماژول lm2576 با ولتاژ متغیر این ولتاژ و بهتون میده.
                    نکته ای که باید رعایت کنی اینه که از گراند مشترک برای همه رگولاتور ها استفاده کنی.

سلام خیلی ممنونم
                    یعنی این ماژول های LM2596 مفید نیستن؟ جوابگو نیستن؟ حتما باید رگولاتور داشته باشم؟

دیدگاه

سلام خیلی ممنونم
                      یعنی این ماژول های LM2596 مفید نیستن؟ جوابگو نیستن؟ حتما باید رگولاتور داشته باشم؟
                      چون شما می گی که همزمان چندتا ولتاژ داشته باشم برای همین این رگولاتور هارو پیشنهاد دادم.اگه بتونی از رگولاتور های سوچینگ مثل lm2596استفاده کنی خیلی بهتره. این مدل رگولاتور ها از مدل خطی خیلی بهتر هستند.هم نویز کمتری دارن هم اینکه داغ نمی کنند.بستگی به خودت داره.و اینکه چقدر هزینه کنی.رگولاتورهای سویچینگ کوچولو قیمتشون زیاد تره.
                      چیزی که برای شما مطرحه اینه که همزمان چندتا ولتاژ داشته باشی برای همین نا گزیری که از چند تا رگولاتور استفاده کنید.تا برای هر ولتاژ یک رگولاتور داشته باشی .اگر غیر از این بود.یک ماژول lm2596 برای منبع تغذیه متغیر کافیه.
                      eshop-hodhod.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Namvar14 نمایش پست ها

چون شما می گی که همزمان چندتا ولتاژ داشته باشم برای همین این رگولاتور هارو پیشنهاد دادم.اگه بتونی از رگولاتور های سوچینگ مثل lm2596استفاده کنی خیلی بهتره. این مدل رگولاتور ها از مدل خطی خیلی بهتر هستند.هم نویز کمتری دارن هم اینکه داغ نمی کنند.بستگی به خودت داره.و اینکه چقدر هزینه کنی.رگولاتورهای سویچینگ کوچولو قیمتشون زیاد تره.
                        چیزی که برای شما مطرحه اینه که همزمان چندتا ولتاژ داشته باشی برای همین نا گزیری که از چند تا رگولاتور استفاده کنید.تا برای هر ولتاژ یک رگولاتور داشته باشی .اگر غیر از این بود.یک ماژول lm2596 برای منبع تغذیه متغیر کافیه.
                        مشکلی از بابت هزینه اش نیست پس اگر سه تا ماژول LM2596 رو به خروجی محافظ شارژ دشارژ دو سل وصل کنم و خروجی ها رو داشته باشم مشکلی نیست درسته؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X