اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل نصب محافظ برق روی اینورتر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مشکل نصب محافظ برق روی اینورتر

سلام دوستان من یک دستگاه ۲۵۰۰w دارم که بنظر موج مربعی هست یا میشه گفت شبه سینوسی موضوع ازین قرار که میخوام سر راه خروجی دستگاه محافظ برق بزارم تا اگه افت ولتاژ شد قطع کنه نکته عجیبش اینه که هر محافظی با هر برندی به این میزنم محافظ مقاومتش میسوزه و فوری دود میکنه ! من سر راهش حتی سلف گذاشتم ولی هیچ تاثیری نداشت لطفا اگه راهکار یا روشی باشه که بشه اوکی کرد بهم توضیح بدین

خود اینورتر محافظ داخلی داره برای قطع ولتاژ احتیاجی به محافظ خارجی نیست.ولی علت خراب شدن محافظ هایی که به اون میزنید رو نمیدونم ممکنه چی باشه.

دیدگاه

یکی از عوامل خرابی محافظ ها ممکنه فرکانس خروجی اینورتر باشد.ممکنه اینورتر شما با فرکانس خروجی 50 الی 60 هرتز نبوده و فرکانس بیشتری داشته باشد که باعث سوختن محافظ ها شده است.

دیدگاه

راه کاری هست برای رفع مشکل دوستان ؟

دیدگاه

درود.
          دقیق نگفتین دستگاه ۲۵۰۰ منظورتون اینورتر خودرو هست ؟؟
          اگه منظورتون اینورتر هست متاسفانه هیچ راهی نداره.
          چون فرکانس اینورتر سینوسی نیست و مربعی هست به خازن داخل محافظ اسیب میزنه.و محافظ خراب میشه.

تمام وسایل الکترونیکی که داخلشون سلف خازن موتور باشه با اینورتر های خودرو اسیب میبینن.

فقط اینورتر خودرو سینوسی خالص خوبه
          ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majidmalvandi نمایش پست ها
            درود.
            دقیق نگفتین دستگاه ۲۵۰۰ منظورتون اینورتر خودرو هست ؟؟
            اگه منظورتون اینورتر هست متاسفانه هیچ راهی نداره.
            چون فرکانس اینورتر سینوسی نیست و مربعی هست به خازن داخل محافظ اسیب میزنه.و محافظ خراب میشه.

تمام وسایل الکترونیکی که داخلشون سلف خازن موتور باشه با اینورتر های خودرو اسیب میبینن.

فقط اینورتر خودرو سینوسی خالص خوبه
            بله اینورتر خودرو ۲۵۰۰ وات

یعنی محافظ برق هم باید آسیب ببینه در خروجی این دستگاه ؟

و سوال دیگه اینکه مدار rc سر راهش بزارم آیا میتونه درست کنه مشکل با سه خازن ۴.۷م و سه مقاومت ۱مگا اهم سه وات بصورت سری

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Sezar & sanaz نمایش پست ها
              سلام دوستان من یک دستگاه ۲۵۰۰w دارم که بنظر موج مربعی هست یا میشه گفت شبه سینوسی موضوع ازین قرار که میخوام سر راه خروجی دستگاه محافظ برق بزارم تا اگه افت ولتاژ شد قطع کنه نکته عجیبش اینه که هر محافظی با هر برندی به این میزنم محافظ مقاومتش میسوزه و فوری دود میکنه ! من سر راهش حتی سلف گذاشتم ولی هیچ تاثیری نداشت لطفا اگه راهکار یا روشی باشه که بشه اوکی کرد بهم توضیح بدین
              با سلام و درود ،
              خودتون هم میگید که اینورتر شبه سینوسی ( یعنی مربعی اصلاح شده ) هست ، دامنه تغییر ولتاژ به زمان ( به قولی dV/dT ) در لبه های موج مربعی بسیار بالا هست.
              ولتاژ تغذیه 12 یا 24 ولت مدار داخلی محافظ ها هم در اکثر محافظ های موجود در بازار ، توسط یه منبع تغذیه خازنی ( راکتانسی ) متشکل از خازن پلی استر ، پل دیود ، خازن صافی ، دیود زنر و مقاومت سری شده با ورودی تامین میشه. منبع تغذیه خازنی موقعی که ورودی موج مربعی باشه اصلا کار آمد نیست.

در لحظه ای که ولتاژ خروجی اینورتر از 0 ولت به 250 الی 320 ولت ( و بالعکس ) تغییر میکنه ، تمام اختلاف ولتاژ ورودی به منبع تغذیه خازنی و خروجی تغذیه خازنی ، دو سر مقاومت بیچاره افت میکنه و باعث کباب شدنش میشه.
              در صورتی که این مقاومت نباشه یا اتصال کوتاه بشه ، سایر قطعات برد محافظ ( مثل آیسی ، دیود زنر و خازن الکترولیت صافی ) یا ماسفت های خروجی اینورتر بعد از مدت بسیار کوتاهی متلاشی میشن.
              دو تا راه حل برای حل مشکل دارید :
              روش1 - بدون دستکاری در سایر بخش های برد محافظ ، میتونید خازن پلی استر رو با مقاومت آجری مناسب جایگزین کنید.
              اگر خازن پلی استر به کار رفته 1 میکروفاراد باشه ، مقاومت 3.9 کیلو اهم 25-30 وات مناسبه. اگر هم خازن پلی استر 680 نانوفاراد باشه ، مقاومت 5.6 کیلو اهم 20 وات گزینه خوبیه.
              مزایا : ساده و تا حدی اقتصادی ، بدون نیاز به دستکاری زیاد ، دوام و طول عمر بالا
              معایب : ایجاد حرارت زیاد در مقاومت آجری

روش2 - میتونید خازن پلی استر رو حذف کنید و از یک ترانس معمولی ( هسته آهنی ) مناسب برای تامین تغذیه برد محافظ استفاده کنید ، ورودی ترانس باید به ورودی 220 ولت وصل بشه و خروجی ترانس هم باید مستقیما به ورودی پل دیود محافظ وصل بشه.
              جریان دهی ترانس باید حداقل 150 میلی آمپر باشه و ولتاژ خروجی مورد نیاز بستگی به رله روی برد محافظ داره، اگر رله 24 ولت هست ، ترانس 15 تا 18 ولت گزینه مناسبیه و اگه رله 12 ولتی هست ، ترانس 8 الی 9 ولتی جواب میده.
              مزایا : بدون نیاز به دستکاری زیاد برد محافظ ، تلفات توان و ایجاد حرارت بسیار کمتر نسبت به روش اول
              معایب : گرانتر ، ایجاد هارمونیک ، امکان ایجاد صدای ویز ویز قابل توجه در صورت درست شارلاک کاری نشدن ترانس توسط تولید کننده !

پی نوشت : گاهی پاک کردن صورت مسئله خیلی راحت تر و کم دردسر تره ، خودم ضرورتی به استفاده از محافظ برق نمیبینم !

دیدگاه

بله اینورتر خودرو ۲۵۰۰ وات

یعنی محافظ برق هم باید آسیب ببینه در خروجی این دستگاه ؟

و سوال دیگه اینکه مدار rc سر راهش بزارم آیا میتونه درست کنه مشکل با سه خازن ۴.۷م و سه مقاومت ۱مگا اهم سه وات بصورت سری

درود.
                بله عرض کردم خدمتتون هر محافظ برقی که تغذیه خازنی داشته باشه اسیب میبینه.
                هر دستگاهی هم که با خازن یا موتور کار کند به این اینورترهای به اصطلاح شبه سینوسی بزنید اسیب میبینه.شاید درجا خراب نشود اما به مرور زمان خراب میشود.
                کلا چیز مزخرفیه.فقط بدرد لوازمی میخوره که با برق دیسی کار میکنند مثل شارژ لپتاپ و .....

فقط اگر میخواید از این اینورترها بخرید مدل سینوسی خالص بخرید.

هر مداری هم سر راهش بذارید فایده ای نداره. چرا ؟
                چون خروجی اینورتر فول سینوسی با PWM مدولاسیون سینوسی (SPWM) ساخته می‌شود.
                موج سینوسی مرجع با موج دندانه‌اره‌ای مقایسه می‌شود → در هر لحظه دیوتی سایکل متناسب با مقدار لحظه‌ای موج سینوسی تغییر می‌کند.

در نیم‌سیکل مثبت و منفی، دیوتی از حدود ۰٪ تا ۱۰۰٪ (یا برعکس) تغییر می‌کند.

اما در این اینورترهای معمولی یا شبه سینوسی موج مربعی ثابت روی سویچ ها هست.
                با گذاشتن سلف و خازن کمی شبیه سینوسی میشود اما بازم سینوسی واقعی نمیشود.

نکته بعدی اینکه این اینورترها معمولا نوسان ولتاژ ندارن.
                چون سیمپیچ طوری پیچیده شده که نسبتش ۱۲ رو تبدیل میکنه به ۲۲۰
                پس نیازی به محافظ برق نیست.
                جدیدترین ویرایش توسط majidmalvandi; ۱۸:۴۳ ۱۴۰۴/۰۷/۲۳.
                ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام و درود ،
                  خودتون هم میگید که اینورتر شبه سینوسی ( یعنی مربعی اصلاح شده ) هست ، دامنه تغییر ولتاژ به زمان ( به قولی dV/dT ) در لبه های موج مربعی بسیار بالا هست.
                  ولتاژ تغذیه 12 یا 24 ولت مدار داخلی محافظ ها هم در اکثر محافظ های موجود در بازار ، توسط یه منبع تغذیه خازنی ( راکتانسی ) متشکل از خازن پلی استر ، پل دیود ، خازن صافی ، دیود زنر و مقاومت سری شده با ورودی تامین میشه. منبع تغذیه خازنی موقعی که ورودی موج مربعی باشه اصلا کار آمد نیست.

در لحظه ای که ولتاژ خروجی اینورتر از 0 ولت به 250 الی 320 ولت ( و بالعکس ) تغییر میکنه ، تمام اختلاف ولتاژ ورودی به منبع تغذیه خازنی و خروجی تغذیه خازنی ، دو سر مقاومت بیچاره افت میکنه و باعث کباب شدنش میشه.
                  در صورتی که این مقاومت نباشه یا اتصال کوتاه بشه ، سایر قطعات برد محافظ ( مثل آیسی ، دیود زنر و خازن الکترولیت صافی ) یا ماسفت های خروجی اینورتر بعد از مدت بسیار کوتاهی متلاشی میشن.
                  دو تا راه حل برای حل مشکل دارید :
                  روش1 - بدون دستکاری در سایر بخش های برد محافظ ، میتونید خازن پلی استر رو با مقاومت آجری مناسب جایگزین کنید.
                  اگر خازن پلی استر به کار رفته 1 میکروفاراد باشه ، مقاومت 3.9 کیلو اهم 25-30 وات مناسبه. اگر هم خازن پلی استر 680 نانوفاراد باشه ، مقاومت 5.6 کیلو اهم 20 وات گزینه خوبیه.
                  مزایا : ساده و تا حدی اقتصادی ، بدون نیاز به دستکاری زیاد ، دوام و طول عمر بالا
                  معایب : ایجاد حرارت زیاد در مقاومت آجری

روش2 - میتونید خازن پلی استر رو حذف کنید و از یک ترانس معمولی ( هسته آهنی ) مناسب برای تامین تغذیه برد محافظ استفاده کنید ، ورودی ترانس باید به ورودی 220 ولت وصل بشه و خروجی ترانس هم باید مستقیما به ورودی پل دیود محافظ وصل بشه.
                  جریان دهی ترانس باید حداقل 150 میلی آمپر باشه و ولتاژ خروجی مورد نیاز بستگی به رله روی برد محافظ داره، اگر رله 24 ولت هست ، ترانس 15 تا 18 ولت گزینه مناسبیه و اگه رله 12 ولتی هست ، ترانس 8 الی 9 ولتی جواب میده.
                  مزایا : بدون نیاز به دستکاری زیاد برد محافظ ، تلفات توان و ایجاد حرارت بسیار کمتر نسبت به روش اول
                  معایب : گرانتر ، ایجاد هارمونیک ، امکان ایجاد صدای ویز ویز قابل توجه در صورت درست شارلاک کاری نشدن ترانس توسط تولید کننده !

پی نوشت : گاهی پاک کردن صورت مسئله خیلی راحت تر و کم دردسر تره ، خودم ضرورتی به استفاده از محافظ برق نمیبینم !
                  درود ممنون ازین که وقت گذاشتین اساتید
                  این عکس داخلی مدار اصلا اون خازن درش موجود نیست
                  تصمیم گرفتم مدار rlc براش بزارم که ضرر و زیان خروجیش به حداقل برسه
                  میخوام از خازن mkt 4.7 ac 300ولت + مقاومت 10m اهم 3 وات + سلفت 10 آمپر استفاده کنم بنظرتون کار ساز هست و این ترکیب جواب ؟
                  اول مقاومت بعد سلف بعد خارن که مدار میبنده بصورت موازی و این ترکیب چند بار تکرار کنم حدود ۶ بار بنظرتون قابل قبول

دیدگاه

درود ممنون ازین که وقت گذاشتین اساتید
                    این عکس داخلی مدار اصلا اون خازن درش موجود نیست
                    تصمیم گرفتم مدار rlc براش بزارم که ضرر و زیان خروجیش به حداقل برسه
                    میخوام از خازن mkt 4.7 ac 300ولت + مقاومت 10m اهم 3 وات + سلفت 10 آمپر استفاده کنم بنظرتون کار ساز هست و این ترکیب جواب ؟
                    اول مقاومت بعد سلف بعد خارن که مدار میبنده بصورت موازی و این ترکیب چند بار تکرار کنم حدود ۶ بار بنظرتون قابل قبول

خواهش میکنم ،
                    البته تمام توضیحات و اصلاحیه هایی که بالا گفتم ، مربوط به برد محافظ بودن و نه اینورتر !
                    هر چند این راه حلی که خودتون گفتید هم با یکسری معایب جواب میده ، به شرطی که از سلف با اندوکتانس بالا ( مثلا 5 هانری ) استفاده بشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X