اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نحوه صحیح درایو ماسفت IRFZ44N

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نحوه صحیح درایو ماسفت IRFZ44N

با سلام خدمت اساتید بزرگوار
    میخواستم نحوه درایو صحیح ماسفت irfz44n یا به طور کلی ماسفت های N-channel رو بدونم و ممنون میشم راهنماییم کنین
    ولتاژ مدار ۱۲ ولت هست و حدودا جریان ۸ تا ۱۰ امپری رو قرار هست رو فرکانس حدود ۵۰ کیلو سوییچ کنه
    در ضمن این هم باید بگم که مربوط به قسمتی از مدار سوییچینگ هست که سر درایو ماسفتش به مشکل خوردم
    متشکرم

نوشته اصلی توسط Hamid.MS نمایش پست ها
    میخواستم نحوه درایو صحیح ماسفت irfz44n یا به طور کلی ماسفت های N-channel رو بدونم و ممنون میشم راهنماییم کنین
    ولتاژ مدار ۱۲ ولت هست و حدودا جریان ۸ تا ۱۰ امپری رو قرار هست رو فرکانس حدود ۵۰ کیلو سوییچ کنه
    در ضمن این هم باید بگم که مربوط به قسمتی از مدار سوییچینگ هست که سر درایو ماسفتش به مشکل خوردم
    متشکرم
    با سلام ،
    بهترین و کم دردسر ترین راه استفاده از آیسی گیت درایور مثل TC4427 هست.
    جایگزین های ارزونتر هم EG27517 و EG27324 هستن.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام ،
      بهترین و کم دردسر ترین راه استفاده از آیسی گیت درایور مثل TC4427 هست.
      جایگزین های ارزونتر هم EG27517 و EG27324 هستن.
      اخ اخ متاسفانه همین امروز خرید رو از سایت نهایی کردم وگرنه tc4427 موجود هم بود
      راهی نیست بشه با ترکیب ترانزیستور های pnp و npn درایوش کرد؟
      چون مقدار زیادی c945 وs9015, bc546, bc337‌ در دسترس دارم و قبلا موفقیت آمیز تونستم irf4905 رو باهاش درایو کنم، اگه شماتیک یا مداری در دسترس دارین که درایو N-channel انجام شده باشه ممنون میشم با من هم به اشتراک بذارین
      متشکرم

دیدگاه

اخ اخ متاسفانه همین امروز خرید رو از سایت نهایی کردم وگرنه tc4427 موجود هم بود
        راهی نیست بشه با ترکیب ترانزیستور های pnp و npn درایوش کرد؟
        چون مقدار زیادی c945 وs9015, bc546, bc337‌ در دسترس دارم و قبلا موفقیت آمیز تونستم irf4905 رو باهاش درایو کنم، اگه شماتیک یا مداری در دسترس دارین که درایو N-channel انجام شده باشه ممنون میشم با من هم به اشتراک بذارین
        متشکرم
        سلام و درود

میتونید از مدار توتم پل استفاده کنید
        ماسفت رو سورس مشترک بستین یا درین مشترک؟

دیدگاه

درود، از آی سی IR2110, IR 2153 هم می‌توانید استفاده کنید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط wither__craft نمایش پست ها

سلام و درود

میتونید از مدار توتم پل استفاده کنید
            ماسفت رو سورس مشترک بستین یا درین مشترک؟
            "ماسفت رو سورس مشترک بستین یا درین مشترک؟"

اگر منظورتون irf4905 هست سورسش با کلکتور ترانزیستور NPN مشترک بود
            نمیدونم اگه منظورتون از توتم پل رو درست فهمیده باشم، آی سی مورد استفاده ۴۹۴ هست توانایی باز کردن کامل گیت این ماسفت رو نداره متاسفانه
            ممکنه یه شماتیکی که توش این نحوه درایو ماسفت استفاده شده رو بفرستین؟
            جدیدترین ویرایش توسط Hamid.MS; ۰۰:۳۹ ۱۴۰۵/۰۱/۰۵.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
              درود، از آی سی IR2110, IR 2153 هم می‌توانید استفاده کنید
              متاسفانه همین امروز لیست رو نهایی کردم، الان تنها امیدم اینه که بشه با قطعات موجود حلش کرد چون هم آی سی گیت درایور یه مقدار گرونه
              و از طرفی شاید لیست بعدی تا یک یا دو ماه بعد آماده بشه یه مقدار برام سخته سفارش دوباره ولی حتما در موردش مطالعه میکنم و لیست بعدیم هم میذارم برای پروژه های پیش رو
              ممنون بابت راهنماییتون

دیدگاه

متشکرم
                باسلام
                اول بفرمایید ماسفت رو بصورت های ساید بستید یا لو ساید ؟؟ منظورم اینه ماسفت بین + منبع تغذیه و بار هستش یا بین بار و زمین ؟؟
                ازونجایی که ماسفت شما N چنل هست بهتره بین بار و زمین ببندید تا راحت بتونید درایو کنید. برای شدت جریان و فرکانستون هم میتونید توتم پل (ترکیبی از pnp و npn) ببندید یا هم میتونید از یک عدد ترانزیستور NPN استفاده کنید البته اینطوری موج شما اینورت میشه که باید اینو لحاظ کنید. نیازی هم به درایورهای آنچنانی نیست. کار با درایورها واقعا اعصاب میخواد که من تابحال بدون درایور ماسفت رو براحتی درایو کردم.
                موفق باشید
                *** کمترین توقع از یک فرد تحصیل کرده، دانستن املاءِ صحیحِ کلمات است ***

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shahinb007 نمایش پست ها

باسلام
                  اول بفرمایید ماسفت رو بصورت های ساید بستید یا لو ساید ؟؟ منظورم اینه ماسفت بین + منبع تغذیه و بار هستش یا بین بار و زمین ؟؟
                  ازونجایی که ماسفت شما N چنل هست بهتره بین بار و زمین ببندید تا راحت بتونید درایو کنید. برای شدت جریان و فرکانستون هم میتونید توتم پل (ترکیبی از pnp و npn) ببندید یا هم میتونید از یک عدد ترانزیستور NPN استفاده کنید البته اینطوری موج شما اینورت میشه که باید اینو لحاظ کنید. نیازی هم به درایورهای آنچنانی نیست. کار با درایورها واقعا اعصاب میخواد که من تابحال بدون درایور ماسفت رو براحتی درایو کردم.
                  موفق باشید
                  irfz44n بین مثبت منبع تغذیه و بار هستش، سورس به مثبت ورودی و درین به مثبت خروجی متصل هست، نمیدونم طرز صحیح استفاده از این نوع ماسفت شاید این نباشه لطفا راهنماییم کنین در این باره
                  تو طراحی مدار اصلی ماسفت irf4905 سوییچ رو انجام میده ولی من این ماسفت رو روی پروژه دیگه استفاده کردم و در حال حاضر دو تا irfz44n سرگردان دارم که خواستم ازشون استفاده کنم و به این مورد برخوردم
                  حقیقتش برای ماسفت n-channel هیچ کاری نکردم تا الان، ولی برای ماسفت p-channel از یه درایور ترکیب بین pnp, npn استفاده میکنم که فعلا جواب داده و در مورد n-channel هیچ مداری تا الان نبستم که امتحانش کنم و این باعث شد این تاپیک رو ایجاد کنم و باعث زحمت شما عزیزان بشم
                  حقیقتش من دانشجو هستم و پیشاپیش به خاطر بیان غیر تخصصی مسئله پیش امده عذر میخوام

دیدگاه

irfz44n بین مثبت منبع تغذیه و بار هستش، سورس به مثبت ورودی و درین به مثبت خروجی متصل هست، نمیدونم طرز صحیح استفاده از این نوع ماسفت شاید این نباشه لطفا راهنماییم کنین در این باره
                    تو طراحی مدار اصلی ماسفت irf4905 سوییچ رو انجام میده ولی من این ماسفت رو روی پروژه دیگه استفاده کردم و در حال حاضر دو تا irfz44n سرگردان دارم که خواستم ازشون استفاده کنم و به این مورد برخوردم
                    حقیقتش برای ماسفت n-channel هیچ کاری نکردم تا الان، ولی برای ماسفت p-channel از یه درایور ترکیب بین pnp, npn استفاده میکنم که فعلا جواب داده و در مورد n-channel هیچ مداری تا الان نبستم که امتحانش کنم و این باعث شد این تاپیک رو ایجاد کنم و باعث زحمت شما عزیزان بشم
                    حقیقتش من دانشجو هستم و پیشاپیش به خاطر بیان غیر تخصصی مسئله پیش امده عذر میخوام
                    اینطور که متوجه شدم ماسفت رو درین مشترک یا های ساید بستید
                    اینطوری چون ولتاژ سورس نامشخص داریم درایو کردنش خیلی سخت میشه و مجبور به استفاده از ترانس درایو میشیم

ولی اگر

ماسفت رو سورس مشترک ببندید یعنی بین منفی منبع تغذیه و بار به صورتی که سورس به منبع تغذیه و درین به بار
                    اینجوری چون ولتاژ سورسمون همون گراند هستش میشه با مدار توتم پل راحت درایو کرد

مدار توتم پل هم مدار ساده ای هست دارای یک ان پی ان و یک پی ان پی مثلا c945 و a1015
                    کالکتور ان پی ان به مثبت و کالکتور پی ان پی به گراند
                    امیتر هر دو ترانزیستور بعد از مقاومت گیت به ماسفت میرسند
                    کالکتور ای سی 494 را به مثبت و امیتر ای سی رو با یک مقاومت مثلا یک کیلو پول داون کنید (به گراند وصل کنید) و به بیس هر دو ترانزیستور وصل کنید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط wither__craft نمایش پست ها

اینطور که متوجه شدم ماسفت رو درین مشترک یا های ساید بستید
                      اینطوری چون ولتاژ سورس نامشخص داریم درایو کردنش خیلی سخت میشه و مجبور به استفاده از ترانس درایو میشیم

ولی اگر

ماسفت رو سورس مشترک ببندید یعنی بین منفی منبع تغذیه و بار به صورتی که سورس به منبع تغذیه و درین به بار
                      اینجوری چون ولتاژ سورسمون همون گراند هستش میشه با مدار توتم پل راحت درایو کرد

مدار توتم پل هم مدار ساده ای هست دارای یک ان پی ان و یک پی ان پی مثلا c945 و a1015
                      کالکتور ان پی ان به مثبت و کالکتور پی ان پی به گراند
                      امیتر هر دو ترانزیستور بعد از مقاومت گیت به ماسفت میرسند
                      کالکتور ای سی 494 را به مثبت و امیتر ای سی رو با یک مقاومت مثلا یک کیلو پول داون کنید (به گراند وصل کنید) و به بیس هر دو ترانزیستور وصل کنید
                      ممنون بابت توضیحاتتون
                      تقریبا متوجه شدم ماجرا رو
                      چون ولتاژ سورسمون متغیره پس نمیشه اون Vgs خواسته شده برای بازشدنش رو اعمال کنیم
                      الان در وضعیت فعلی گرند ورودی و خروجی به هم متصل هست، با این اوصاف یعنی درین و سورس ماسفت ما باید بین گرند ورودی و خروجی قرار بگیره درسته؟اگه اینطوری هست من چطوری باید خروجی تقسیم ولتاژ خروجی رو برای کنترلر تامین کنم؟​
                      پس اسم این ترکیب ترانزیستورا توتم پل بود​​​​
                      من پروتئوس مدار کلی رو کشیدم ولی اونجا به هیچ وجه نتونستم نتیجه بگیرم اگه لازمه میتونم شماتیک کلی مدار هدف رو بدم، گرچه یکم خیلی شلوغه سیم کشی
                      جدیدترین ویرایش توسط Hamid.MS; ۱۸:۲۶ ۱۴۰۵/۰۱/۰۶.

دیدگاه

ممنون بابت توضیحاتتون
                        تقریبا متوجه شدم ماجرا رو
                        چون ولتاژ سورسمون متغیره پس نمیشه اون Vgs خواسته شده برای بازشدنش رو اعمال کنیم
                        الان در وضعیت فعلی گرند ورودی و خروجی به هم متصل هست، با این اوصاف یعنی درین و سورس ماسفت ما باید بین گرند ورودی و خروجی قرار بگیره درسته؟اگه اینطوری هست من چطوری باید خروجی تقسیم ولتاژ خروجی رو برای کنترلر تامین کنم؟​
                        پس اسم این ترکیب ترانزیستورا توتم پل بود​​​​
                        من پروتئوس مدار کلی رو کشیدم ولی اونجا به هیچ وجه نتونستم نتیجه بگیرم اگه لازمه میتونم شماتیک کلی مدار هدف رو بدم، گرچه یکم خیلی شلوغه سیم کشی
                        اینم یه گیت درایور گسسته با ترانزیستور:
                        Click image for larger version

Name:	Gate_Driver.jpg
Views:	207
Size:	64.8 کیلو بایت
ID:	1162099
                        خازن C1 رو از نوع پلیمری ، تانتال یا MLCC انتخاب کنید ، خازن الکترولیت طول عمر کمتری داره.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

اینم یه گیت درایور گسسته با ترانزیستور:
                          Click image for larger version

Name:	Gate_Driver.jpg
Views:	207
Size:	64.8 کیلو بایت
ID:	1162099
                          خازن C1 رو از نوع پلیمری ، تانتال یا MLCC انتخاب کنید ، خازن الکترولیت طول عمر کمتری داره.
                          واقعا ممنون دقیقا همچین شماتیکی میخواستم دم شما گرماینو حتما امتحان میکنم و نتیجه رو میگم، فقط مدل ترانزیستور ها دقیقا همین نباشه با رعایت پلاریته و پین هاشون مشکلی نباید باشه درسته؟
                          با توجه به وضعیت فعلی اینترنت، سایتی رو میشناسین که انواع این درایور ها رو داشته باشه و بتونم از بین نمونه های کم جا تر انتخاب کنم؟
                          حقیقتش یه مقدار فیبر مدار رو کوچیک در نظر گرفتم و محدودیت جا دارم روش

دیدگاه

سلام
                            در دیتا شیت این ماسفت قید شده که اگر گیت با ولتاژ 10ولت تحریک بشه در دمای مناسب 49 آمپر را تحمل و سوییچ می‌کنه
                            حالا شما با یک ترانزیستور برای تقویت جریان و یک تقسیم مقاومتی می‌توانید این ولتاژ 10ولت را به گیت برسانید
                            درضمن یک مقاومت 10 کیلو بین گیت و سورس برای تخلیه خازن گیت سورس قرار بدین

دیدگاه

واقعا ممنون دقیقا همچین شماتیکی میخواستم دم شما گرماینو حتما امتحان میکنم و نتیجه رو میگم، فقط مدل ترانزیستور ها دقیقا همین نباشه با رعایت پلاریته و پین هاشون مشکلی نباید باشه درسته؟
                              با توجه به وضعیت فعلی اینترنت، سایتی رو میشناسین که انواع این درایور ها رو داشته باشه و بتونم از بین نمونه های کم جا تر انتخاب کنم؟
                              حقیقتش یه مقدار فیبر مدار رو کوچیک در نظر گرفتم و محدودیت جا دارم روش
                              تراتزیستور های داخل شماتیک ، بهینه ترین و در دسترس ترین تراتزیستور ها هستن.
                              اما میتونید از هر ترانزیستوری که hFE بالای 150 و جریان کلکتور بالای 200 میلی آمپر داشته باشه استفاده کنید.
                              مقادیر کمتر میتونه باعث گرم شدن ماسفت بشه...

اینجا هم انواع گیت درایور ها رو میتونید ببینید و بر اساس نیاز انتخاب نیاز کنید :
                              گیت درایور یک تقویت کننده توان است که یک ورودی توان پایین از کنترلر را دریافت و یک خروجی جریان بالا را برای درایو گیت ترانزیستورهای قدرت مانند IGBT یا MOSFET تولید می کند. در حقیقت، گیت درایور از یک تقویت کننده به همراه یک مبدل سطح ولتاژ تشکیل گردیده.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X