اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد کار egs002 (ماژول اینورتر)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سوال در مورد کار egs002 (ماژول اینورتر)

با سلام خدمت دوستان گرامی
    یه موضوعیه که ذهنمو درگیر کرده ممنون میشم برام حلش کنید
    ماژول egs002 که یک ماژول اینورتر سینوسی خالص هست در دیتاشیتش یه نقشه ای هست که با ترانس ۱۲ ولت رو به ۲۲۰ ولت سینوسی تبدیل میکنه و روند کار ماژول هم به این صورته که خروجی اون به یک پل h میره که یک قسمت پل h فرکانس 50 هرتز با دیوتی سایکل 50 درصد میگیره و یک قسمت دیگه از پل فرکانس 24 کیلو هرتز با دیوتی سایکل متغیر میگیره برای spwm
    حالا سوال من اینه که مگه فرکانس سوئیچ زنی در این ماژول 24 کیلو هرتز نیست پس چرا نمیشه از ترانس سوئچینگ که حجم کمتری نسبت به ترانس هسته اهنی داره استفاده کرد
    در واقع مشکل من حجم اینورتر هست که در اینورتر های چینی که با همین فرکانس کار میکنند ولی موج مربعی دارند در توان های بالا خیلی کوچک تر درمیاد ولی در این نوع اینورتر با اینکه فرکانس حدودا همان مقدار است ولی ترانس باید از نوع هسته اهنی و بزرگ باشه (حداقل من ندیدم کسی از ترانس سوئچینگ در کنار این ماژول در این مد کاری استفاده کند)
    دیتاشیت egs002 :
    جدیدترین ویرایش توسط sbm83; ۱۲:۱۲ ۱۴۰۵/۰۱/۱۸.

نوشته اصلی توسط sbm83 نمایش پست ها
    با سلام خدمت دوستان گرامی
    یه موضوعیه که ذهنمو درگیر کرده ممنون میشم برام حلش کنید
    ماژول egs002 که یک ماژول اینورتر سینوسی خالص هست در دیتاشیتش یه نقشه ای هست که با ترانس ۱۲ ولت رو به ۲۲۰ ولت سینوسی تبدیل میکنه و روند کار ماژول هم به این صورته که خروجی اون به یک پل h میره که یک قسمت پل h فرکانس 50 هرتز با دیوتی سایکل 50 درصد میگیره و یک قسمت دیگه از پل فرکانس 24 کیلو هرتز با دیوتی سایکل متغیر میگیره برای spwm
    حالا سوال من اینه که مگه فرکانس سوئیچ زنی در این ماژول 24 کیلو هرتز نیست پس چرا نمیشه از ترانس سوئچینگ که حجم کمتری نسبت به ترانس هسته اهنی داره استفاده کرد
    در واقع مشکل من حجم اینورتر هست که در اینورتر های چینی که با همین فرکانس کار میکنند ولی موج مربعی دارند در توان های بالا خیلی کوچک تر درمیاد ولی در این نوع اینورتر با اینکه فرکانس حدودا همان مقدار است ولی ترانس باید از نوع هسته اهنی و بزرگ باشه (حداقل من ندیدم کسی از ترانس سوئچینگ در کنار این ماژول در این مد کاری استفاده کند)
    دیتاشیت egs002 :
    https://server4.eca.ir/eshop/000/EGS002/1.rar
    با سلام،
    دلیل اینکه از ترانس هسته آهنی در اکثر طرح های موجود در اینترنت استفاده میشه ، برمیگرده به در دسترس بودن ترانس هسته آهنی به شکل آماده،
    شما میتونید ترانس 12 ولتی با توان های مختلف رو به شکل آماده پیدا کنید ، ولی نمیتونید ترانس هسته فریت آماده پیدا کنید ( مگر موارد استثنایی مثل ترانس CCFL )
    و باید خودتون دست به کار بشید و با خرید هسته و قرقره و سیم لاکی و... یه ترانس سر هم کنید.
    از یه طرف دیگه ، اکثر هسته فریت هایی که به فروش میرسن فاقد دیتاشیت یا اطلاعات ضروری مثل Bmax و سطح مقطع موثر و غیره هستن و باید خودتون با تخمین و آزمون و خطا و حتی سوزوندن قطعاتی مثل ماسفت ها از مدار نتیجه بگیرید.

با ماژول EGS002 میتونید به 2 روش از ترانس هسته فریت استفاده کنید:
    1- خروجی EGS002 رو وصل کنید به پل H ، خروجی پل H رو مستقیم وصل کنید به ترانس، خروجی ترانس هم وصل کنید به فیلتر LC.
    این روش ساده تر هست ، اما معایبش اینه که باید از ماسفت با تحمل جریان بسیار بالا استفاده کنید ، و چون فرکانس سویچینگ کمتره ( 24 کیلوهرتز ) ترانس مورد نیاز بزرگتر میشه.
    روش استاندارد و معمولی هم نیست.

2- مدار دو بخش باشه ، یه بخش افزاینده پوش پول با TL494 / SG3525 که خروجی 400 ولت DC بده
    بخش دوم هم EGS002 و پل H که 400 ولت DC رو تبدیل به 220 ولت AC کنه.
    این روش معقول تر و متداول هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام،
      دلیل اینکه از ترانس هسته آهنی در اکثر طرح های موجود در اینترنت استفاده میشه ، برمیگرده به در دسترس بودن ترانس هسته آهنی به شکل آماده،
      شما میتونید ترانس 12 ولتی با توان های مختلف رو به شکل آماده پیدا کنید ، ولی نمیتونید ترانس هسته فریت آماده پیدا کنید ( مگر موارد استثنایی مثل ترانس CCFL )
      و باید خودتون دست به کار بشید و با خرید هسته و قرقره و سیم لاکی و... یه ترانس سر هم کنید.
      از یه طرف دیگه ، اکثر هسته فریت هایی که به فروش میرسن فاقد دیتاشیت یا اطلاعات ضروری مثل Bmax و سطح مقطع موثر و غیره هستن و باید خودتون با تخمین و آزمون و خطا و حتی سوزوندن قطعاتی مثل ماسفت ها از مدار نتیجه بگیرید.

با ماژول EGS002 میتونید به 2 روش از ترانس هسته فریت استفاده کنید:
      1- خروجی EGS002 رو وصل کنید به پل H ، خروجی پل H رو مستقیم وصل کنید به ترانس، خروجی ترانس هم وصل کنید به فیلتر LC.
      این روش ساده تر هست ، اما معایبش اینه که باید از ماسفت با تحمل جریان بسیار بالا استفاده کنید ، و چون فرکانس سویچینگ کمتره ( 24 کیلوهرتز ) ترانس مورد نیاز بزرگتر میشه.
      روش استاندارد و معمولی هم نیست.

2- مدار دو بخش باشه ، یه بخش افزاینده پوش پول با TL494 / SG3525 که خروجی 400 ولت DC بده
      بخش دوم هم EGS002 و پل H که 400 ولت DC رو تبدیل به 220 ولت AC کنه.
      این روش معقول تر و متداول هست.
      ممنون از پاسختون
      من قسمت بزرگ بودن ترانس رو متوجه نشدم
      مگه در روش دوم فرکانس کلید زنی ای سی 494 سی کیلو هرتز نیست؟
      پس نباید تفاوت انچنانی در ابعاد ترانس باشه

دیدگاه

ممنون از پاسختون
        من قسمت بزرگ بودن ترانس رو متوجه نشدم
        مگه در روش دوم فرکانس کلید زنی ای سی 494 سی کیلو هرتز نیست؟
        پس نباید تفاوت انچنانی در ابعاد ترانس باشه
        خیر،
        در روش 2 فرکانس سویچینگ بهینه بین 45 تا 70 کیلوهرتز هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

خیر،
          در روش 2 فرکانس سویچینگ بهینه بین 45 تا 70 کیلوهرتز هست.
          ببخشید من زیاد سوال میکنم
          ولی اگه مثلا بی خیال این egs002 بشیم و با میکرو spwm رو بسازیم با فرکانس ۷۰ کیلو هرتز میشه از ترانس هسته فریت استفاده کرد (به روش اول) و اینکه توان بالا رو میتونه ساپورت کنه در این صورت ؟
          چون من فکر میکنم ممکنه بخاطر اینکه دیوتی سایکل در زمان ناچیزی به حد اکثر خودش میرسه (قله موج سینوسی)
          احتمالا توان موردنیاز از ترانس رد نشه درسته؟
          یا اینکه من اشتباه میکنم؟
          جدیدترین ویرایش توسط sbm83; ۱۴:۳۴ ۱۴۰۵/۰۱/۱۸.

دیدگاه

ببخشید من زیاد سوال میکنم
            ولی اگه مثلا بی خیال این egs002 بشیم و با میکرو spwm رو بسازیم با فرکانس ۷۰ کیلو هرتز میشه از ترانس هسته فریت استفاده کرد (به روش اول)
            چرا نشه ؟

و اینکه توان بالا رو میتونه ساپورت کنه در این صورت ؟
            چه توانی ؟
            اگر توانی در حد 2000 وات مد نظر دارید که بی خیال بشید ، چون در این صورت مجبور میشید که از یه ترانس عظیم ! و چندین ماسفت با جریان درین بسیار بالا استفاده کنید.
            با روش 1 امکان سری یا موازی کردن چند ترانس وجود نداره ، و البته که

چون من فکر میکنم ممکنه بخاطر اینکه دیوتی سایکل در زمان ناچیزی به حد اکثر خودش میرسه (قله موج سینوسی)
            احتمالا توان موردنیاز از ترانس رد نشه درسته؟
            یا اینکه من اشتباه میکنم؟​
            چرا درست حدس میزنید ، احتمال ایجاد مشکلات جانبی مثل اشباع شدن هسته ترانس و مشکلات مشابه هست.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X