اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی جهت تبدیل سوییچینگ ۱۲ ولت به منبع متغیر ۳ تا ۲۰ ولت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راهنمایی جهت تبدیل سوییچینگ ۱۲ ولت به منبع متغیر ۳ تا ۲۰ ولت

عرض سلام و ارادت خدمت اساتید بزرگوار که این روز ها خیلی زحمت میدیم و لطف میکنند پاسخ میدن

غرض از ایجاد این تاپیک این بود که بنده قصد دارم یه منبع تغذیه سوییچینگ ۱۲ ولت و ۱۰ آمپری رو تبدیل به یک منبع تغذیه ولتاژ متغیر کنم و به چند تا موضوع برخوردم گفتم از اساتید فروم راهنمایی بگیرم
    مسئله اول اینکه مدار سنس ولتاژ این سوییچینگ خیلی سادست و در حد یه تقسیم مقاومتیه که فرایند تبدیل رو راحت تر میکنه، من داخل لینک زیر این تقسیم مقاومتی رو گذاشتم و پایین تر توضیح میدم قراره چه کنم https://s8.uupload.ir/files/screensh...drive_qn6x.jpg

من تصمیم گرفتم به جای اون مقا‌ومت ۱.۵ کیلو یه مقاومت ۱ کیلو بذارم و به جای ولوم یک کیلو موجود تو تصویر، از یک ولوم ۵۰ کیلو خوابیده، دقیقا در محل پتانسیومتر قبلی بذارم، با این کار حداقل ولتاژ قابل دستیابی ما به حدود ۲.۹ ولت و حداکثر ولتاژ ما به حدود ۲۱.۲ ولت میرسه، تا اینجای کار تقریبا اوکیه، میخواستم از محضر اساتید بپرسم که این کار من آیا اصولی هست؟ البته در جریانم که خازن های خروجی همگی ۱۶ ولت هستند و در صورت افزایش حداکثر ولتاژ، باید با نمونه ۳۵ ولتی تعویض بشن و مشکلی از این بابت ندارم، فقط خواستم بدونم آیا ملاحظاتی غیر از تعویض خازن خروجی و پایین اومد محدودیت جریان به دلیل افزایش ولتاژ وجود داره؟
    با توجه به اینکه ترمینال V+ در شماتیک فقط به این تقسیم مقاومتی و قسمت محافظت اتصال کوتاه متصل هست مشکلی برای قابلیت محافظت از اتصال کوتاه به وجود نمیاد؟یا اگه میاد قابل اصلاح هست؟

قسمت اتصال کوتاه در شماتیک: / گوشه پایین سمت راستhttps://s8.uupload.ir/files/screensh...drive_2r4f.jpg

البته لازم به ذکره که این شماتیک مال سوییچینگ 12 ولت 33 آمپری هست ولی فوق العاده شبیه به هم هستن، طوری که حتی مقادیر سنس ولتاژ و خیلی از مقادیر دیگه مستقیما یکی هستن

پا نوشت: لینک پی دی اف کل شماتیک

متشکرم از اینکه وقت و توجهتون رو صرف این موضوع میکنید
    جدیدترین ویرایش توسط Hamid.MS; ۱۲:۰۲ ۱۴۰۵/۰۱/۲۸.

چون من این تاپیک رو شب گذاشتم، این پیام رو برای بالا اومدن تاپیک میذارم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hamid.MS نمایش پست ها
      چون من این تاپیک رو شب گذاشتم، این پیام رو برای بالا اومدن تاپیک میذارم
      درود،
      تصاویر بالا نمیان !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

درود،
        تصاویر بالا نمیان !
        سلام وقتتون بخیر
        لینک ها تعویض شدن

پانوشت: فعلا با یه پتانسیومتر ۵ کیلو به جای یک کیلو تونستم حداقل ولتاژ رو تا ۵.۶ ولت بیارم پایین ولی دست به مقاومت یک و نیم کیلو نزدم تا حداکثر ولتاژ نره بالا و روی ۱۵ ولت بمونه
        ظاهرا پایدار کار میکنه، من تا ۲ ۳ آمپر هم تو حالت ۵.۷ ولت ازش گرفتم مشکلی نداشت
        جدیدترین ویرایش توسط Hamid.MS; ۱۲:۱۳ ۱۴۰۵/۰۱/۲۸.

دیدگاه

سلام وقتتون بخیر
          لینک ها تعویض شدن

پانوشت: فعلا با یه پتانسیومتر ۵ کیلو به جای یک کیلو تونستم حداقل ولتاژ رو تا ۵.۶ ولت بیارم پایین ولی دست به مقاومت یک و نیم کیلو نزدم تا حداکثر ولتاژ نره بالا و روی ۱۵ ولت بمونه
          ظاهرا پایدار کار میکنه، من تا ۲ ۳ آمپر هم تو حالت ۵.۷ ولت ازش گرفتم مشکلی نداشت
          خب پس منظورتون پاور سویچینگ فلزی ها بوده،
          برای اینکه در ولتاژ خروجی زیر 6 و بالای 15 ولت به مشکل نخورید ، پیشنهاد میکنم دیود های مربوط به تغذیه آیسی TL494 ( در نقشه دیود D11, D12 ) رو خارج کنید و از یک منبع تغذیه 12 ولتی برای تامین تغذیه آیسی TL494 استفاده کنید.

دیدگاه

خب پس منظورتون پاور سویچینگ فلزی ها بوده،
            برای اینکه در ولتاژ خروجی زیر 6 و بالای 15 ولت به مشکل نخورید ، پیشنهاد میکنم دیود های مربوط به تغذیه آیسی TL494 ( در نقشه دیود D11, D12 ) رو خارج کنید و از یک منبع تغذیه 12 ولتی برای تامین تغذیه آیسی TL494 استفاده کنید.
            بله درسته من متاسفانه اشاره ای به منبع تغذیه زنبوری نکردم حق با شماست

تغذیه آی سی از ولتاژ خروجی میاد و طبق دیتاشیت آی سی با تغذیه زیر ۷ ولت خاموش میشه ولی من رو ۵.۷ ولت خروجی رو تا ۲ ۳ آمپر گرفتم و مشکلی نداشت، با این اوصاف زیر ۷ ولت نباید بیارمش، ولی با این وجود نیاز به منبع تغذیه دیگه ای برای تغذیه اش لزومی داره؟

بیشتر من در مورد بالای ۱۵ ولتش شک دارم، چون داخل شماتیکش از ۱۰ تا ۱۵ قابل تغییره و حداکثر ولتاژ طراحی رو ۱۵ ولت گرفته، خواستم بدونم برای اینکه ولتاژ بالای ۱۵ ولت بره چه ملاحظاتی به غیر از موارد بالا نیاز هست که حتما رعایت بشه؟

متشکرم بابت لطفتون و وقتی که برای حل این موضوع صرف میکنید
            جدیدترین ویرایش توسط Hamid.MS; ۱۷:۵۶ ۱۴۰۵/۰۱/۲۸.

دیدگاه

بله درسته من متاسفانه اشاره ای به منبع تغذیه زنبوری نکردم حق با شماست

تغذیه آی سی از ولتاژ خروجی میاد و طبق دیتاشیت آی سی با تغذیه زیر ۷ ولت خاموش میشه ولی من رو ۵.۷ ولت خروجی رو تا ۲ ۳ آمپر گرفتم و مشکلی نداشت، با این اوصاف زیر ۷ ولت نباید بیارمش، ولی با این وجود نیاز به منبع تغذیه دیگه ای برای تغذیه اش لزومی داره؟

بیشتر من در مورد بالای ۱۵ ولتش شک دارم، چون داخل شماتیکش از ۱۰ تا ۱۵ قابل تغییره و حداکثر ولتاژ طراحی رو ۱۵ ولت گرفته، خواستم بدونم برای اینکه ولتاژ بالای ۱۵ ولت بره چه ملاحظاتی به غیر از موارد بالا نیاز هست که حتما رعایت بشه؟

متشکرم بابت لطفتون و وقتی که برای حل این موضوع صرف میکنید
              اگر نیازی به ولتاژ خروجی زیر 7 ولت ندارید ، خب نیازی به تغذیه جداگانه نیست.
              و اینکه خود آیسی TL494 تا 40 ولت مشکلی نداره ، میمونه بخش ترانس پالس ( شامل ترانزیستور های Q3 و Q4 ) و فن که میتونید تغذیه اونها رو با رگولاتور تامین کنید تا مشکلی پیش نیاد.

دیدگاه

اگر نیازی به ولتاژ خروجی زیر 7 ولت ندارید ، خب نیازی به تغذیه جداگانه نیست.
                و اینکه خود آیسی TL494 تا 40 ولت مشکلی نداره ، میمونه بخش ترانس پالس ( شامل ترانزیستور های Q3 و Q4 ) و فن که میتونید تغذیه اونها رو با رگولاتور تامین کنید تا مشکلی پیش نیاد.

متشکرم بابت راهنمایی ، حتما ولتاژ رو زیر ۷ نگه میدارم تا اسیبی نبینه

دیدگاه

درود
                  متشکرم بابت راهنمایی ، حتما ولتاژ رو زیر ۷ نگه میدارم تا اسیبی نبینه
                  منظور مهندس این بود که اگر ولتاژ خروجی ترانس را خیلی پایین بیاورید ولتاژ اگزیلار پایداری شو از دست میده و ترانس خاموش میشه

شما روی ولتاژ 5 مشکلی نداشتید ولی اگزیلار که برای ای سی هست فرق داره و یک سیم پیچ جدا از ترانس هست که معمولا بیشتره

حالا برای اینکه تغذیه توی ولتاژ های مختلف پایدار بمونه
                  چه ولتاژ های خیلی بالا یا خیلی پایین باید تغذیه اگزیلار از مدار خارج کنید بعلاوه دو مقاومت سافت استارتر ترانزیستور ها و دیود زینر محافظت اتصال کوتاه
                  حالا یک تغذیه 15 تا 18 ولت به ای سی به صورت جدا متصل کنید

موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط wither__craft نمایش پست ها

منظور مهندس این بود که اگر ولتاژ خروجی ترانس را خیلی پایین بیاورید ولتاژ اگزیلار پایداری شو از دست میده و ترانس خاموش میشه

شما روی ولتاژ 5 مشکلی نداشتید ولی اگزیلار که برای ای سی هست فرق داره و یک سیم پیچ جدا از ترانس هست که معمولا بیشتره

حالا برای اینکه تغذیه توی ولتاژ های مختلف پایدار بمونه
                    چه ولتاژ های خیلی بالا یا خیلی پایین باید تغذیه اگزیلار از مدار خارج کنید بعلاوه دو مقاومت سافت استارتر ترانزیستور ها و دیود زینر محافظت اتصال کوتاه
                    حالا یک تغذیه 15 تا 18 ولت به ای سی به صورت جدا متصل کنید

موفق باشید
                    دقیقا همینطوره دوست عزیز

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X