اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

رفتار عجیب برد LED

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

رفتار عجیب برد LED

سلام و وقت بخیر
    من دوتا لامپ ای ای دی ۱۵ وات برند دونیکو دارم که خیلی رفتار عجیبی دارند، البته برای من مبتدی، یکیشون کلا روشن نمیشد و یکیشون کم نور شده بود، اولش فکر کردم سوخته اند ولی بعد دیدم وقتی مثلا با یه پیچ گوشتی به یکی از پایه های یکی از ال ای دی ها یا یکی ازقطعات مدار تماس میدی، روشن و پرنور میشن و برای مدتی هم اینطورند و انگار نه انگار خراب شده بودند! بعد یکی دوبار روشن کردن بازم برمیگردن به حالت اول باید دوباره همینکارو بکنی.

دلیلش عملمیش چی میتونه باشه؟
    معمولا چه قطعه ای اگر خراب شه همچین مشکلی پیش میاد؟

اینم بگم که یکی از لامپ ها کلا خازن نداره و جای خازن هاش که یکی ۱ میکرو بوده و یکی ۱۰ نانو خالیه ( اونی که کم نور شده) ولی اونیکی که کلا روشن نمیشد خازن داره و از نظر ظاهری به نظرم خازن ها سالمند هرچند برچسب روشون خشک شده.​

پل دیود ها هم تست کردم سالم بودن. البته از روی برد تست شدن.

نوشته اصلی توسط mansuor1 نمایش پست ها
    سلام و وقت بخیر
    من دوتا لامپ ای ای دی ۱۵ وات برند دونیکو دارم که خیلی رفتار عجیبی دارند، البته برای من مبتدی، یکیشون کلا روشن نمیشد و یکیشون کم نور شده بود، اولش فکر کردم سوخته اند ولی بعد دیدم وقتی مثلا با یه پیچ گوشتی به یکی از پایه های یکی از ال ای دی ها یا یکی ازقطعات مدار تماس میدی، روشن و پرنور میشن و برای مدتی هم اینطورند و انگار نه انگار خراب شده بودند! بعد یکی دوبار روشن کردن بازم برمیگردن به حالت اول باید دوباره همینکارو بکنی.

اینم بگم که یکی از لامپ ها کلا خازن نداره و جای خازن هاش که یکی ۱ میکرو بوده و یکی ۱۰ نانو خالیه ( اونی که کم نور شده) ولی اونیکی که کلا روشن نمیشد خازن داره و از نظر ظاهری به نظرم خازن ها سالمند هرچند برچسب روشون خشک شده.​

با سلام،
    پایه های ورودی 220 ولت رو از نظر قلع مردگی بررسی کنید.

دیدگاه

سلام و وقت بخیر

یا خازن‌ها خشک شده‌اند یا قلع روی LEDها یا قطعات SMD رو رفرش کن
      فقط کسانی که خیلی گریه کرده باشند ، خندیدن را بلدند

دیدگاه

دمتون گرم، قبلا قلع مردگی رو چک کرده بودم ولی درست نشده بود.
        ولی دوباره قلع اونی که خازن داره رو چندبار با هویه رفرش کردم و روغن زدم و انگار پایه ی یکی از مقاومتا یکم قلع مردگی سمج داشت و فعلا درست شد.
        ولی اونیکی درست نشد تا وقتی که جاهای خالی خازن ۱ میکرد فاراد رو با یک خازن ۴.۷ میکرو فاراد ۴۰۰ ولت و اون ۱۰ نانو هم با یک ۲۰ نانو پر کردم ( چون اون مقدارها رو نداشتم) که درست شد و نورش هم بدون فیلکر شد.
        جدیدترین ویرایش توسط mansuor1; ۰۶:۳۹ ۱۴۰۵/۰۲/۲۹.

دیدگاه

ولی اونیکی درست نشد تا وقتی که جاهای خالی خازن ۱ میکرد فاراد رو با یک خازن ۴.۷ میکرو فاراد ۴۰۰ ولت و اون ۱ نانو هم با یک ۱۰ نانو پر کردم ( چون اون مقدارها رو نداشتم) که درست شد و نورش هم بدون فیلکر شد.
          سلام و درود.
          جهت اطلاع
          اون 1M خازن 1 میکرو نیست
          مقاومت 1 مگا اهمه نه خازن 1 میکرو

10n هم همون خازن 10 نانو هست نه 1 نانو
          ​​​​​​

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Alireza2025 نمایش پست ها

سلام و درود.
            جهت اطلاع
            اون 1M خازن 1 میکرو نیست
            مقاومت 1 مگا اهمه نه خازن 1 میکرو

10n هم همون خازن 10 نانو هست نه 1 نانو
            ​​​​​​
            بله خازن ۱۰ نانو هست و به اشتباه نوشتم ۱ نانو ، البته بجاش ۲۰ گذاشتم نه ۱۰.
            ولی اونیکی رو مطمئنید مقاومت هست؟ من جاش خازن گذاشتم و جواب داده!
            البته من از هوش مصنوعی قبلش پرسیدم که معنیش به نظرت مقاومته یا خازن ، گفت M رو معمولا روی برد برای میکروفاراد مینویسن و احتمالا خازنه.
            حالا عجیبیش اینه که کار میکنه و خیلی هم بهتر از قبل!

دوباره هم ازش پرسیدم جواب اینو داد:

در استانداردهای فنی، 1M به عنوان یک مقدار برای خازن به معنای ۱ میکروفاراد (µF) تعبیر می‌شود که یک مقدار بسیار رایج در مدارات تغذیه است.
            · از طرف دیگر، در همان استانداردها، برای یک مقاومت با مقدار ۱ مگااهم، از همان حرف M استفاده می‌شود اما حتماً باید حرف R در کنار آن باشد (مثلاً R1M) یا اینکه در کنارش واحد Ω نوشته شود.
            · علاوه بر این، در یک مدار درایو لامپ LED 15 وات، حضور یک خازن ۱ میکروفاراد در آن نقطه مشخص از مدار کاملاً منطقی و استاندارد است (برای فیلتر کردن و تثبیت ولتاژ)، اما وجود یک مقاومت ۱ مگااهم در همان نقطه از نظر عملکردی نامتعارف خواهد بود.​
            جدیدترین ویرایش توسط mansuor1; ۰۶:۳۹ ۱۴۰۵/۰۲/۲۹.

دیدگاه

بله خازن ۱۰ نانو هست و به اشتباه نوشتم ۱ نانو ، البته بجاش ۲۰ گذاشتم نه ۱۰.
              ولی اونیکی رو مطمئنید مقاومت هست؟ من جاش خازن گذاشتم و جواب داده!
              البته من از هوش مصنوعی قبلش پرسیدم که معنیش به نظرت مقاومته یا خازن ، گفت M رو معمولا روی برد برای میکروفاراد مینویسن و احتمالا خازنه.
              حالا عجیبیش اینه که کار میکنه و خیلی هم بهتر از قبل!

دوباره هم ازش پرسیدم جواب اینو داد:

در استانداردهای فنی، 1M به عنوان یک مقدار برای خازن به معنای ۱ میکروفاراد (µF) تعبیر می‌شود که یک مقدار بسیار رایج در مدارات تغذیه است.
              · از طرف دیگر، در همان استانداردها، برای یک مقاومت با مقدار ۱ مگااهم، از همان حرف M استفاده می‌شود اما حتماً باید حرف R در کنار آن باشد (مثلاً R1M) یا اینکه در کنارش واحد Ω نوشته شود.
              · علاوه بر این، در یک مدار درایو لامپ LED 15 وات، حضور یک خازن ۱ میکروفاراد در آن نقطه مشخص از مدار کاملاً منطقی و استاندارد است (برای فیلتر کردن و تثبیت ولتاژ)، اما وجود یک مقاومت ۱ مگااهم در همان نقطه از نظر عملکردی نامتعارف خواهد بود.​
              گفته دوستمون درست هست و در محل 1M مقاومت 1 مگااهمی قرار میگیره،
              احتمالا میدونید که استفاده از کلید چراغ دار برای بعضی لامپ ها میتونه باعث مشکلاتی مثل چشمک زدن یا روشن موندن لامپ با نور کم بشه،
              هدف این مقاومت هم جلوگیری از بروز این مشکل هست.
              البته اگر به جای این مقاومت ، خازن بذارید هم مشکل خاصی ایجاد نمیشه ، فقط فلیکر لامپ کمتر میشه و ( ممکنه ) لامپ مقداری بیشتر از قبل گرم میشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

گفته دوستمون درست هست و در محل 1M مقاومت 1 مگااهمی قرار میگیره،
                احتمالا میدونید که استفاده از کلید چراغ دار برای بعضی لامپ ها میتونه باعث مشکلاتی مثل چشمک زدن یا روشن موندن لامپ با نور کم بشه،
                هدف این مقاومت هم جلوگیری از بروز این مشکل هست.
                البته اگر به جای این مقاومت ، خازن بذارید هم مشکل خاصی ایجاد نمیشه ، فقط فلیکر لامپ کمتر میشه و ( ممکنه ) لامپ مقداری بیشتر از قبل گرم میشه.
                خیلی ممنونم.
                الان با خازن داره کار میکنه و به نظرم نرماله، از اونجایی که این برد اصلا خازن برای کاهش ریپل نداره ، به نظرتون خازن رو بردارم و جاش مقاومت بگذارم یا همینطوری کار کنه بهتره؟
                مقاومتش حتما باید ۱ مگا اهم باشه یا میشه کمترشم گذاشت؟ رنجی داره؟
                جدیدترین ویرایش توسط mansuor1; ۱۳:۱۶ ۱۴۰۵/۰۲/۲۹.

دیدگاه

خیلی ممنونم.
                  الان با خازن داره کار میکنه و به نظرم نرماله، از اونجایی که این برد اصلا خازن برای کاهش ریپل نداره ، به نظرتون خازن رو بردارم و جاش مقاومت بگذارم یا همینطوری کار کنه بهتره؟
                  مقاومتش حتما باید ۱ مگا اهم باشه یا میشه کمترشم گذاشت؟ رنجی داره؟
                  اگر برای شما میزان نوردهی و فلیکر نداشتن لامپ مهمه ، بذارید خازن بمونه
                  اما اگر داغ نشدن و طول عمر مهمه ، خازن الکترولیتی که اضافه کردید رو حذف کنید.
                  مقدار مقاومت هم میتونه بین 330 کیلو اهم تا 1.5 مگااهم باشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X