اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کاهش ولتاژ منبع تغذیه سوئیچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کاهش ولتاژ منبع تغذیه سوئیچینگ

سلام ،
    من یه منبع تغذیه سوئیچینگ 12 ولت 10 یا 15 آمپری فکر کنم دارم که ولتاژش کم شده یه سری قطعاتش سوخته بود با نمونه تقریبا مشابه عوض کردم ، ولتاژش از 12 شده 3.7 ولت و جریانش هم شده 0.07 آمپر !! عملا انگار خاموشه ولی خاموش نیست !

تغییراتی که انجام دادم روش :
    اول این که عکس خودش :
    جدیدترین ویرایش توسط Mrz79; ۱۵:۱۹ ۱۴۰۵/۰۲/۲۸.

نوشته اصلی توسط Mrz79 نمایش پست ها
    سلام ،
    من یه منبع تغذیه سوئیچینگ 12 ولت 10 یا 15 آمپری فکر کنم دارم که ولتاژش کم شده یه سری قطعاتش سوخته بود با نمونه تقریبا مشابه عوض کردم ، ولتاژش از 12 شده 3.7 ولت و جریانش هم شده 0.07 آمپر !! عملا انگار خاموشه ولی خاموش نیست !

اول این که عکس خودش :
    سلام
    چه قطعاتی رو عوض کردید؟ چه قطعاتی سوخته بودند؟
    فقط کسانی که خیلی گریه کرده باشند ، خندیدن را بلدند

دیدگاه

سلام ،

اول این که عکس خودش :
      درود.
      خازن کوچیک ها رو همه رو عوض کنید.اون پتانسیومتر هم چک کنید اگر خرابه عوض کنید.
      ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

سلام ،

اول این که عکس خودش :
        سلام و درود
        فکر میکنم تراشه 494 روشن نمیشه و فقط سافت استارتر روشنه بخاطر همین ولتاژ کمی داره

1.به پایه 12 آیسی برق بدید بعد برسی کنید 5 ولت پایه 14 موجوده یا نه 2.ترانزیستور های کوچک ترانس درایو و دیود متصل بهش رو چک کنید
        3.دیود شاتکی رو چک کنید باید 0.2 تا 0.3 ولت روی حالت تست دیود بهتون نشون بده
        4.دو تا دیود مربوط به تغذیه اگزیلار آیسی را چک کنید اگر خراب شوند برق به آیسی نمیرسه و روشن نمیشه 5.همانطور که دوستمون اشاره کردن بینهایت شدن پتانسیومتر هم میتونه این مشکلو ایجاد کنه
        6.از لامپ تست استفاده کنید تا چیزی نترکه و مراقبت کنید

موفق باشید

جدیدترین ویرایش توسط wither__craft; ۲۲:۲۷ ۱۴۰۵/۰۲/۲۷.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط wither__craft نمایش پست ها

سلام و درود
          فکر میکنم تراشه 494 روشن نمیشه و فقط سافت استارتر روشنه بخاطر همین ولتاژ کمی داره

1.به پایه 12 آیسی برق بدید بعد برسی کنید 5 ولت پایه 14 موجوده یا نه 2.ترانزیستور های کوچک ترانس درایو و دیود متصل بهش رو چک کنید
          3.دیود شاتکی رو چک کنید باید 0.2 تا 0.3 ولت روی حالت تست دیود بهتون نشون بده
          4.دو تا دیود مربوط به تغذیه اگزیلار آیسی را چک کنید اگر خراب شوند برق به آیسی نمیرسه و روشن نمیشه 5.همانطور که دوستمون اشاره کردن بینهایت شدن پتانسیومتر هم میتونه این مشکلو ایجاد کنه
          6.از لامپ تست استفاده کنید تا چیزی نترکه و مراقبت کنید

موفق باشید
          با سلام مجدد ، اصلا یه ایراد عجیب داره ، اول از همه مقاومت های بیس دوتا ترانزیستور قدرت رو عوض کردم فابریک 2.2 اهم بود فقط یکی داشتم عوض کردم یعنی یکیش 2.2 و یکیش 3.3 هست یه سری مقاومت دیگه هم کنار مقاومت بیس بودن حدود 360 کیلو بودن نداشتم اونم 330 کیلو گذاشتم ، بعد دوتا خازن 4.7 میکرو کنار مقاومت های بیس ترکیده بودن قبلا عوض کردم ، تا اینجا پایه 12 ایسی 7500 ولتاژی زیر 5 ولت داره ، دوتا 13007 هم نو گذاشتم خروجی شد 20 ولت ولی به محض این که خواستم جریان بکشم یکی از ترانزیستور های 13007 سوخت عوض کردم روشن شد همچنان 20 ولت داد ، پتانسیومتر هم عوض کردم باز درش آوردم اومدم مولتی ترن گذاشتم فرقی نکرد ( با چرخوندنش خروجی شاید یک دهم ولت تغییر کرد ، در کل انگار اصر نداره) ضمنا بگم که همه دیود ها تست کردم سالمه خازن های اطراف ایسی 7500 هم من فقط مولتی متر دارم ظرفیت گرفتم درست بود ظرفیتشون اون موقعی که خروجی میشد 20 ولت پایه 12 ایسی حدود 21 ولت داشت .

اگر نیازی به عکس یا توضیحات بیشتر هست بفرمایید که ارسال کنم

ویرایش <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
          بزار عکسش هم بفرستم :

اون قرزمزا عوض شده ، اون مقاومت ها هم انگار زیادی گرمن موقعی که خروجی مدار شده 20 ولت ( مثل دوتا 13007)
          جدیدترین ویرایش توسط Mrz79; ۲۳:۱۷ ۱۴۰۵/۰۲/۲۷.

دیدگاه

با سلام مجدد ، اصلا یه ایراد عجیب داره ، اول از همه مقاومت های بیس دوتا ترانزیستور قدرت رو عوض کردم فابریک 2.2 اهم بود فقط یکی داشتم عوض کردم یعنی یکیش 2.2 و یکیش 3.3 هست یه سری مقاومت دیگه هم کنار مقاومت بیس بودن حدود 360 کیلو بودن نداشتم اونم 330 کیلو گذاشتم ، بعد دوتا خازن 4.7 میکرو کنار مقاومت های بیس ترکیده بودن قبلا عوض کردم ، تا اینجا پایه 12 ایسی 7500 ولتاژی زیر 5 ولت داره ، دوتا 13007 هم نو گذاشتم خروجی شد 20 ولت ولی به محض این که خواستم جریان بکشم یکی از ترانزیستور های 13007 سوخت عوض کردم روشن شد همچنان 20 ولت داد ، پتانسیومتر هم عوض کردم باز درش آوردم اومدم مولتی ترن گذاشتم فرقی نکرد ( با چرخوندنش خروجی شاید یک دهم ولت تغییر کرد ، در کل انگار اصر نداره) ضمنا بگم که همه دیود ها تست کردم سالمه خازن های اطراف ایسی 7500 هم من فقط مولتی متر دارم ظرفیت گرفتم درست بود ظرفیتشون اون موقعی که خروجی میشد 20 ولت پایه 12 ایسی حدود 21 ولت داشت .

سلام
            مقاومت های بیس ترانزیستور باید متقارن باشند از همان 2.2 اهم استفاده کنید، مقاومت 360k هم همون مقدار رو استفاده کنید ممکنه باعث ناپایداری آی سی بشه، آی سی ۷۵۰۰ هم فیدبک رو دریافت نمی کنه که روی ۲۰ ولت ثابت می مونه مسیر اپتوکوپلر رو بررسی کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط eleca نمایش پست ها

سلام
              مقاومت های بیس ترانزیستور باید متقارن باشند از همان 2.2 اهم استفاده کنید، مقاومت 360k هم همون مقدار رو استفاده کنید ممکنه باعث ناپایداری آی سی بشه، آی سی ۷۵۰۰ هم فیدبک رو دریافت نمی کنه که روی ۲۰ ولت ثابت می مونه مسیر اپتوکوپلر رو بررسی کنید.
              >>>> اوپتوکوپلر نداره فقط یه ترانزیستوره و یه سری مقاومت که سالمن ( ترانزیستور رو بیشتر بررسی میکنم ) 2.2 اهم اگر تغییر بکنه یک اهم یعنی اینقدر تاثیر داره که مدار رو نابود کنه ؟ قبلا رو پاور های دیگه اهم رو تغییر میدادم تو جریان خروجی تاثیر داشت فقط

دیدگاه

سلام.

خازن هارو که طبق گفته ی جناب wither_craft بهتره عوض کنین چون به غیر از ظرفیت ملاک های دیگه ای هم هستند که طی گذشت زمان باعث مشکل میشوند.

برای مقاومتا اگه درست منظور رو متوجه شده باشم یعنی بجای 2.2 اهم 3.3 گذاشتید که بهتره حتما 2.2 اهم تهیه کنید و مقدار فابریک رو قرار بدید.

مقاومت 360 اهم هم اگر یک چهارم وات هست با یک مقاومت 330 و 33 کیلو سری شده مقاومت 363 درست کنید و بزارید جاش( 360 کیلو میشه بخاطر درصد خطای مقاومتا)

دیود هارو روی برد تست کردید؟ اگر آره حتما حداقل یکی از پایه هاشو جدا کنید و بعد تست کنید تا دچار خطا نشید.​

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Alireza2025 نمایش پست ها

سلام.

خازن هارو که طبق گفته ی جناب wither_craft بهتره عوض کنین چون به غیر از ظرفیت ملاک های دیگه ای هم هستند که طی گذشت زمان باعث مشکل میشوند.

برای مقاومتا اگه درست منظور رو متوجه شده باشم یعنی بجای 2.2 اهم 3.3 گذاشتید که بهتره حتما 2.2 اهم تهیه کنید و مقدار فابریک رو قرار بدید.

مقاومت 360 اهم هم اگر یک چهارم وات هست با یک مقاومت 330 و 33 کیلو سری شده مقاومت 363 درست کنید و بزارید جاش( 360 کیلو میشه بخاطر درصد خطای مقاومتا)

دیود هارو روی برد تست کردید؟ اگر آره حتما حداقل یکی از پایه هاشو جدا کنید و بعد تست کنید تا دچار خطا نشید.​
                  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

دیود ها هر کدوش نمیشد از برد خارج کردم تست کردم ( من طبق نقشه اون 360 رو گذاشتم اصلش رو قبلا از برد کندم انداختم دور فکر کنم سوخته بود مقدارش نمیدونم)
                  خازن ها رو هم عوض میکنم چشم ، بعد همه تغییرات گزارش کامل میدم همینجا

دیدگاه

>>>> اوپتوکوپلر نداره فقط یه ترانزیستوره و یه سری مقاومت که سالمن ( ترانزیستور رو بیشتر بررسی میکنم ) 2.2 اهم اگر تغییر بکنه یک اهم یعنی اینقدر تاثیر داره که مدار رو نابود کنه ؟ قبلا رو پاور های دیگه اهم رو تغییر میدادم تو جریان خروجی تاثیر داشت فقط
                    راستش هرچی امپر بالا تر بره مدار هم پیچیده تر میشه و اگر یک مقاومت حتی تقیری جزئی داشته باشه روی اون بخش مدار یا حتی کل مدار تاثیر میزاره.

دیدگاه

تو پاورهای ساده احتمالا مشکلی پیش نمیومده ولی در این مدل مقاومت‌های بیس ترانزیستورهای 13007 باید کاملاً یکسان باشند. حتی اختلاف یک اهم باعث می‌شود سوئیچینگ نامتقارن شود، هسته ترانس اشباع شود و یکی از ترانزیستورها بسوزد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط eleca نمایش پست ها

تو پاورهای ساده احتمالا مشکلی پیش نمیومده ولی در این مدل مقاومت‌های بیس ترانزیستورهای 13007 باید کاملاً یکسان باشند. حتی اختلاف یک اهم باعث می‌شود سوئیچینگ نامتقارن شود، هسته ترانس اشباع شود و یکی از ترانزیستورها بسوزد.

اگر 2.2 نداشتم میشه دوتا شبیه هم بزارم مثلا دوتا 10 اهم یا 5 اهم ،،،، بعدا 2.2 بزارم برای این که عیب یابی کنیم ؟

دیدگاه

اگر 2.2 نداشتم میشه دوتا شبیه هم بزارم مثلا دوتا 10 اهم یا 5 اهم ،،،، بعدا 2.2 بزارم برای این که عیب یابی کنیم ؟
                          برای تست یکسان باشه، همون 5 اهم خوبه ، 10 اهم هم جواب میده ولی ممکنه یه مقدار افت ولتاژ داشته باشی

دیدگاه

اگر 4 تا 5اهم داری که دوتا دوتا موازی کن بشه 2.5 بعد بزن تا خطا کمتر شه

دیدگاه

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

دیود ها هر کدوش نمیشد از برد خارج کردم تست کردم ( من طبق نقشه اون 360 رو گذاشتم اصلش رو قبلا از برد کندم انداختم دور فکر کنم سوخته بود مقدارش نمیدونم)
                              خازن ها رو هم عوض میکنم چشم ، بعد همه تغییرات گزارش کامل میدم همینجا
                              با سلام،
                              قطعاتی که با رنگ زرد مشخص کردم مرتبط با این مشکل هستن...
                              مواردی که با نارنجی علامت گذاری کردم هم جزو احتمالات اندک هستن.

Click image for larger version

Name:	supply2.jpg
Views:	93
Size:	124.3 کیلو بایت
ID:	1164325

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X