اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل با منبع تغذیه پاور کامپیوتر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مشکل با منبع تغذیه پاور کامپیوتر

با سلام خدمت دوستان و اساتید محترم بنده با کمک پستها اومدم دوتا پاور کامپیوتر که آیسی tl494 اومدم متغیر سازی ولتاژ جریان انجام دادم ولی هر دوتاش کار نکردن در پایین نقشه کاری که انجام دادم رو گذاشتم اگه لطف کنید نگاه کنید حالا مشکل اینجاست که پاور اولی انجام دادم تو خروجی هیچ ولتاژی نداشتم ولی 5ولت استند بای داشتم بعد گفتم شاید پاور مشکل داره رفتم رو پاور دومی انجام دادم که دقیقا اونم همین مشکل نداشتن ولتاژ خروجی و همچنین 5ولت استند بای هم نداشت حتی حالا ممنون میشم اگه بگید چیکار کنم مشکل ازکجاست (در ضمن خازن‌های خروجی‌ عوض کردم پنجاه ولتی کردم که کم نیارن دوم اینکه قبل از این تغییرات هم دوتا پاور سالم بودن)

​پتانسیومتر ۱۰کیلو برای جزیان

پایه سوم ولوم با یه مقاومت کم اهم ۵۷ به زمین

پایه دوم ولوم به یک طرف مقاومت ۵۰کیلو که وصل شده به پایه های ۱۴و ۱۵ آیسی

.

پتانسیومتر ۵۰کیلو برای ولتاژ

پایه سوم ولوم با یه مقاومت ۱۵کیلو به پایه ۱ آیسی

پایه دوم ولوم به زمین

پایه یک ولوم به پایه ۲آیسی

.

پایه ۱۶ آیسی با یه مقاومت ۱/۵کیلو به زمین وصل

.

(پایه۱۶و۱ آیسی از برد جدا کردم)
    ​

با سلام خدمت شما دوست عزیز و اساتید محترم،

مشکل قطع شدن ولتاژ خروجی (پاور اول) و خوابیدن کامل سیستم (پاور دوم) بعد از تغییرات روی آی‌سی TL494، یک اتفاق بسیار رایج در پروژه متغیرسازی پاورهای ATX است.

دلیل اصلی این مشکل این است که شما پایه‌های ۱ و ۱۶ را کاملاً از برد جدا کرده‌اید. در پاورهای کامپیوتر، پایه‌های ۱ و ۱۶ معمولاً به مدار محافظ ولتاژ و جریان (OVP/OCP) متصل هستند. وقتی این پایه‌ها را بدون شبیه‌سازی سیگنال‌های فیدبک جدا می‌کنید، آی‌سی یا مدار محافظ جانبی (مثل آی‌سی‌های سری PS یا LM393 که معمولاً در خروجی هستند) حس می‌کنند که ولتاژ بیش از حد مجاز شده یا خطایی رخ داده و فرمان خاموشی (Protect) صادر می‌کنند. در پاور دوم احتمالاً مدار استندبای (سیم بنفش) یا آی‌سی استارت‌آپ هم آسیب دیده یا به دلیل تغییر بار خازن‌های ۵۰ ولتی، کلاً مدار سوئیچ نمی‌کند.

چند نکته برای تست اولیه: ۱. ابتدا ولتاژ پایه ۱۴ (VREF) را بگیرید؛ باید دقیقاً ۵ ولت ثابت باشد. اگر در پاور دوم این ولتاژ را ندارید، آی‌سی یا بخش تغذیه کمکی آسیب دیده است. ۲. پایه ۴ (Dead Time Control) را بررسی کنید؛ ولتاژ این پایه برای روشن شدن پاور باید نزدیک به صفر (زمین) باشد. اگر ولتاژ آن بالا رفته باشد، پاور سوییچ نمی‌کند. ۳. برای متغیرسازی اصولی، نباید فیدبک اصلی برد را کاملاً کور کنید، بلکه باید با پتانسیومتر روی تقسیم مقاومتی فیدبک قبلی اثر بگذارید.

من یک راهنمای تصویری گام‌به‌گام به همراه شماتیک اصلاح‌شده مدار فیدبک TL494 و روش غیرفعال کردن مدار محافظ پاورهای ATX را آماده کرده‌ام که پیشنهاد می‌کنم حتماً قبل از دستکاری مجدد، آن را مرور کنید تا قطعات آسیب نبینند:

مشاهده راهنمای عیب‌یابی و شماتیک اصلاح‌شده متغیرسازی پاور کامپیوتر در ادبینو

امیدوارم با بررسی ولتاژ پایه‌های ۴ و ۱۴ مشکل پاور اول حل شود. برای پاور دوم هم اول خروجی ۵ ولت استندبای را بدون هیچ تغییری زنده کنید و سپس به سراغ بخش سوییچینگ بیایید.
    ​

دیدگاه

واقعا ممنونم از توضیحات کامل شما دوست عزیز بابت راهنمایی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
      X