اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اصول پایه ای و مقدماتی منابع سوئیچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : منبع تغذیه سوئیچینگ

نوشته اصلی توسط arvinfx
    وقتی فرکانس روشه دیگه! وقتی داره توان تولید میکنه و پیچیده شده دور هسته... میخام ببینم زیر بار و با فرکانس کاری چقدر مقاومت داره...
    آخه دایی جان منم دارم 300W توان تولید میکنما! با تلفات 400 تا حسابکنی مشتری میشیم :evil:
    رفتم همین39 رو دیدم کفم برید چقدر قرقرش جا داره! اگر 5 کیلو دیگه لاغر بشم خودمم میتونم 30 دوری دورش بپیچم! :nice:مرسی
    1 سوال :
    بهتر نیست یه بال اولیه رو بپیچم بعد ثانویه رو روش بپیچم بعد بال دوم اولیه رو؟ یعنی ثانویه رو بزارم لاش؟
    مقاومتش با وقتی که زیر بار نیست داره؟! باز رفتی از مکانیکی سر کوچه برق یاد گرفتی؟!
    جواب:
    1- معلومه بهتره. اما اینو از کی یاد گرفتی؟!
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

اولین بار توی کتاب مارتی براون خوندم بدشم خودت گفتی تو در تو بپیچی بهتره منم گفتم شاید اینطوری باید باشه دیگه

دیدگاه

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
        نشد .....

اینطور پیچیدم
        4 دور اولیه 6 سیم 0.6 که داشتم رو اول پیچیدم بعد 10 دور ثانویه با 4 سیم 0.6 این شد یه ترفش
        باز 4 دور اولیه 6 تا 0.6 و 9 دور ثانویه ( یه خورده اشتباه توی سیم پیچا شد شد 9 دور) اینم شد طرف دومش!

ولی بشدت نویز توی مداره اسپایکهای 300 ولتی دوسر ثانویه و اولیه دیده میشه که حسابی گیجم کرده اگر کوچکترین جریانی از ثانویه کشیده بشه حسابی جریان از منبع کشیده میشه ( تغریبا" تا ته مقداری که میتونه بده چون افت ولتاژ دیده میشه)! در ضمن مقدار سلف هایی که ساخته شده برای اولیه 35uH برای ثانویه 250uH و اونی که 10 دور شد 310uH .

چرا اینطوری شد دایی!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
          اولین بار توی کتاب مارتی براون خوندم بدشم خودت گفتی تو در تو بپیچی بهتره منم گفتم شاید اینطوری باید باشه دیگه
          نشد .....
          اینطور پیچیدم
          4 دور اولیه 6 سیم 0.6 که داشتم رو اول پیچیدم بعد 10 دور ثانویه با 4 سیم 0.6 این شد یه ترفش
          باز 4 دور اولیه 6 تا 0.6 و 9 دور ثانویه ( یه خورده اشتباه توی سیم پیچا شد شد 9 دور) اینم شد طرف دومش!
          ولی بشدت نویز توی مداره اسپایکهای 300 ولتی دوسر ثانویه و اولیه دیده میشه که حسابی گیجم کرده اگر کوچکترین جریانی از ثانویه کشیده بشه حسابی جریان از منبع کشیده میشه ( تغریبا" تا ته مقداری که میتونه بده چون افت ولتاژ دیده میشه)! در ضمن مقدار سلف هایی که ساخته شده برای اولیه 35uH برای ثانویه 250uH و اونی که 10 دور شد 310uH .
          چرا اینطوری شد دایی!
          وقتی خودم گفتم چرا دوبار می پرسی دایی جان؟!!!
          نه دایی جان
          نمی خواد تودرتو بپیچی.
          اولیه رو بپیچ بعد روش ثانویه رو بپیچ.مثل همیشه که می پیچیدی.
          اولیه رو بجای 4 دور 5 دور بپیچ

دیدگاه

حدود 6 ساعت با مدار ور رفتم ولی تنیجه خوبی نگرفتم...

اون اشکال اسپایکهای 200-300 ولت هم مال این بود که دیوتی سایکل ماکسیمم گیر کرده بود با همین قسمت فیدبک وررفتم درست شد...
            دایی الان فهمیدم که اشکال هرجا هست توی فید بکه!

کاش قبل از سوختن اپتو کوپلره یه فیلم از کارش بران میگرفتم.. ولی اینطوریه که وقتی بار روی خروجی میزارم ولتاژ ورودی میاد روی 8.1V و عقربه آمپر ورودی هم میچسبه به آخر ...

1-محاسبات این قسمت مدار خیلی پیچیدس شما پیشنهادی چیزی داری که ببینم باید چطوری تنظیمش کنم؟

2- در مورد پین Shutdown چطوریه باید به زمین وصل باشه تا ای سی فعال بشه! یا به + 12V !

دیدگاه

دیوتی سایکل که باید زیر 50 درصد باشه تا مدار درست کار کنه.
              مگه مدار اون سایت رو نساختی؟!
              پس چی رو می خوای دوباره محاسبه کنی؟
              اپتوکوپلرت چیه؟ چه مارکیه؟ چطور سوخت؟!
              پایه Shutdown باید به 12 ولت وصل بشه تا مدار کار کنه.

دیدگاه

دیوتی سایکل که باید زیر 50 درصد باشه تا مدار درست کار کنه.
                بیشتر از 50% نمیشه ولی وقتی فیدبک رو قطع میکنم یا مدار خود سایت رو میبندم دیوتی سایکل میره روی %50 گیر میکنه و همینجور ولتاژ میره بالا تا 300 ولت هم روی ثانویه هم روی اولیه...

مگه مدار اون سایت رو نساختی؟!
                چرا همونه ولی قسمت فیدفک رو تغییر دادم چون خودش فیدبک خوبی نزاشته بود از فقط +35 یه انشعاب گرفته بود اونم بدون ایزولاسیون ...

پس چی رو می خوای دوباره محاسبه کنی؟
                اون Op-amp که برای فیدبک استفاده میشه رو میخام محاسباتوش یاد بگیرم اشگال باید اونجا باشه با مقاومت و خازنش بازی میکنم مدار بشدت تغییر میکنه ( البته همین الانش هم خیلی ناپایداره)

اپتوکوپلرت چیه؟ چه مارکیه؟ چطور سوخت؟!
                PC817 مارکش رونمیدونم اینطوی سوخت که ولتاژ ثانویه رفت روی 300 ولت و یهو دیدم مقاومتی که برای قسمت قیدبک گزاشتم داره دود میکنه چک کردم دیدم سوخته خود اپتو کوپلرم... برای فیدبک اینطوری کردم ولتاژ گرفتم دادم به پایه 1 ای سی

پایه Shutdown باید به 12 ولت وصل بشه تا مدار کار کنه.
                چییی! مطمعنی!!؟ من به زمین وصلش کردم! به ولتاژ ریفرنس وصلش کردم ای سی از کار افتاد ولی به +12 وصل نکردم

دیدگاه

فید بک رو درست کردم باید درست شده باشه... اشکالش این بود که 5 ولت ولتاژ ریفرنس رو مستقیم داده بودم به پین 2 یه تقسیم ولتاتژی انجام دادم و یه 2.5 ولت بهش دادم خیلی بهتر شد.( درست شد)

ولی خروجی فرقی نکرد! این فیلمو از کارش گرفتم ببین چیزی ازش میفهمی: ( چون سیم نداشتم همون 4 دور اولیه و 10 دور ثانویس)

http://www.4shared.com/video/F1liFWXb/MOV03076.html

اینم یه عکس از مدار:

دیدگاه

اگه این مدار کار بکنه من وصیت می کنم مغز منو آتیش بزنن بسپرن به دست باد دایی جان!!! oo:

دیدگاه

ای بابا چرا :icon_razz:

مغزت که خیلی بهم کمک کرده اینو نگو... مرامتم منو حسابی شرمنده کرده ( شرمنده میدونم خیلی دارم اذیتت میکنم)

بلخره فهمیدی این مدار من چشه؟ یا شایدم خودم یتوریم هست خبر ندارم :angry:

خودم با عقل ناقسم فکر میکنم توانی که تولید میشه بیشتر به زمین خود ورودی منتقل میشه بجای اینکه به ثانویه منتقل بشه ولی این دلیلش چیه؟ هسته؟ یا از موسفت ها... نمیدونم :cry:

دیدگاه

معلومه دایی جان
                        اگه روی بردبورد میشد منبع تغذیه سوئیچینگ جمع کرد که ....

دیدگاه

دایی یه اشکالشو پیدا کردم ترانسو اشتباه میپیچیدم :icon_razz: درستش کردم و الان موج خیلی خوبی دارم روی موسفت ها و ترانس ولی بازم توان روی 45W گیر کرده! :angry:

دایی شما چطوری منبع سوئیچینگ میسازی مگه؟ عکسی چیزی داری؟ ( از مداری که داری تستش میکنیا)

این مدار مارو با اسپایس میشه شبیح سازیش کرد؟

دیدگاه

قر و قمیش نیا دایی جان
                            بشین PCBآ‌ بساز و مونتاژ کن. اگه توانت 4 برابر نشد اونوقت بیا ...
                            راستی اگه PCB مدارو نداری بده یه آدم خبره بکشه. منبع تغذیه مثل آمپلی نیست که نکته نداشته باشه.

دیدگاه

دایی درست شد :wow: ( البته شاید )

میدونی نشستم با حوصله مقاومت تمام سیمهایی که استفاده کردم رو اندازه گرفتم چندتارو عوض کردم چنتایی رو هم اتسالاتشو قوی تر کردم( بدون لحیما) تا به ورودی 12 ولت رسیدم

میدونی 0.7V افت ولتاژ داشت روی 5 آمپر همین باعث شده بود هم راندمان مدار بیاد پایین هم محاسبات من که بر اساس 12 ولت بود رو ببره روی 11.2 ولت! مدار داشت درست کار میکرد و افت ولتاژشم فقط بخاطر همین افت ورودی بود که نسبت 1:3 تبدیل مدار رو ریخته بود بهم یه دور از اولیه کم کردم و درست شد!

دای احمد واقعا" که خیلی مردی و خیلی هم فرهیخته... بابت همه چی از شما سپاسگزارم.

دیدگاه

دمت دایی
                                اما من موندم مگه ادم دوبار از یه سوراخ مار گزیده می شه؟!
                                اون مبدل بوست یادته که دقیقا همین مشکلو داشت؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X