اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

منبع تغذیه بدون ترانس

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : منبع تغذیه بدون ترانس

یه سوالی که جوابش رو نفهمیدم اینه که درسته که با ترانس مدار از لحاظ الکتریکی به هم مربوط نیست اما از لحاظ تحلیل مداری نفهمیدم که چرا در این مدارات بدون ترانس خطر برق گرفتگی وجود داره مگه خروجی 5 ولت نیست پس چرا این خطر وجود داره ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط پراو
      یه سوالی که جوابش رو نفهمیدم اینه که درسته که با ترانس مدار از لحاظ الکتریکی به هم مربوط نیست اما از لحاظ تحلیل مداری نفهمیدم که چرا در این مدارات بدون ترانس خطر برق گرفتگی وجود داره مگه خروجی 5 ولت نیست پس چرا این خطر وجود داره ؟
      آره خب خروجی 5 ولته ولی فاز تو مدار هست . یعنی اگه کفش پلاستیکی بپوشی و دوتا دستتو به خروجی بزنی هیچ اتفاقی برات نمیفته حتی اگه زبونتم بزنی طوریت نمیشه ولی اگه مستقیم با زمین خونتون تماس داشته باشی و دستتو فقط به یکی از خروجی های مدارت بزنی که از فاز اومده اونوقته.... آره دیگه ....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arnic
        سلام
        آره همون اولیه آجریهآره یعنی باز کار غیر ممکنی رو انجام دادم ؟
        حالا سوالتو بپرس ...
        یه کار کردی در حد لالیگا و از این حرفا .... خداییش اگه موتوره با ترایاک 5 سال داره کار می کنه مطمئن باش 4 سال و نیمشو تو بمیری زده

فکر کردی توی این محافظ یخچالا چرا هیچ وقت نمیان از ترایاک بجا رله استفاده کنند ؟ دلیلش اینه که ولتاژ حالت وصل دوسر ترایاک مثل رله صفر نیست و بین 0.7 تا 1.5 ولته . الان می گی خب باشه مگه چیه ؟ همه ی مشکل از اینجا شروع می شه که شکل موجی که دوسر موتور قرار می گیره یک سینوسی با اعوجاج تقاطعی یا Cross Over که باعث ایجاد یک معضل در حد خوف می شه و اون اینه که روی موتور ایجاد هامونیک می کنه که فرکانس این هارمونیک ها مضارب فردی از مقدار اصلی اون یعنی 50 هرتزه . احتمالا می دونی که آهن در فرکانس های بالاتر از 120 هرتز شروع به داغ شدن می کنه پس موتور در این حالت خیلی داغ می شه و می سوزه حالا خداییش 5 ساله داره کار می کنه ؟؟؟ نه خداییش دیگه ؟؟؟

دیدگاه

برای حل این مشکل می تونی همون ترایاک رو بذاری باشه ولی باهاش یک رله موازی کن. یعنی ابتدا ترایاک میاد موتور رو روشن می کنه و یک ولتاژ 0.7 تا 1.5 ولتی دو سر آند 1 و آند 2 ش میفته ... حالا برای اینکه این ولتاژ رو صفر کنی رله رو روشن کن تا دوسر ترایاک رو اتصال کوتاه دکنه ..

مزیت این کار اینه که اولا دیگه هارمونیک و از این جور حرفا وجود نداره (فقط همون لحظه ی اوله که اونم خیلی کوتاهه) دوما جرقه ای در کار نیست که بخواد عمر رله رو کم کنه سوما ترایاکت هم دبگه داغ نمی شه و چهارم هم اینکه نویز ناشی از قطع و وصل رله دیگه وجود نداره ....

راستی اینکه می گی اصلا نویز نداری واسه همینه که داری با ترایاک این کارو می کنی اگه رله بود اونوقت نویز داشتی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Persian.Bright
            یه کار کردی در حد لالیگا و از این حرفا .... خداییش اگه موتوره با ترایاک 5 سال داره کار می کنه مطمئن باش 4 سال و نیمشو تو بمیری زده

فکر کردی توی این محافظ یخچالا چرا هیچ وقت نمیان از ترایاک بجا رله استفاده کنند ؟ دلیلش اینه که ولتاژ حالت وصل دوسر ترایاک مثل رله صفر نیست و بین 0.7 تا 1.5 ولته . الان می گی خب باشه مگه چیه ؟ همه ی مشکل از اینجا شروع می شه که شکل موجی که دوسر موتور قرار می گیره یک سینوسی با اعوجاج تقاطعی یا Cross Over که باعث ایجاد یک معضل در حد خوف می شه و اون اینه که روی موتور ایجاد هامونیک می کنه که فرکانس این هارمونیک ها مضارب فردی از مقدار اصلی اون یعنی 50 هرتزه . احتمالا می دونی که آهن در فرکانس های بالاتر از 120 هرتز شروع به داغ شدن می کنه پس موتور در این حالت خیلی داغ می شه و می سوزه حالا خداییش 5 ساله داره کار می کنه ؟؟؟ نه خداییش دیگه ؟؟؟
            سلام
            به عکس زیر نگاه کن :

مدار محافظ برقه که البته اگه کلید مدش رو عوض کنی تبدیل به محافظ یخچال هم میشه . که البته با ترایاک ساخته شده . عکس کولر رو هم اگه صبر کنی بعدا برات میزارم . (قبلا یه عکس ازش گرفتم ولی یه کم حجمش زیاده . باید یه پلود سنتر دیگه پیدا کنم . پلود کنم .بعد برات میزارمش)
            نظرت چیه ؟ نه خداییش نظرت چیه ؟
            امروز زندگی را آغاز کن !
            امروز مخاطره کن !
            امروز کاری کن !
            نگذار که به آرامی بمیری !
            پابلو نرودا

دیدگاه

دوست گل من پس بذار بهت بگم :

این احتمالا برای همون شرکتیه که سال 83 یا 84 این مدل از محافظ یخچال رو تولید کرد و به دلیل آمار زیاد مرجوعی و گزارش خرابی و سوختن موتور یخچال ور شکست شد . آمار دقیق ش رو اگه خواستی می تونم آدرس تهران سر پیروزی .... بهت بدم (تو PM)

ببین دوست گلم وقتی آدم کاری رو انجام می ده باید استاندارد و روی اصول باشه . ممکنه شما وا3 خودت 100 ها مدار طراحی کنی و برای خودت سال ها کار کنه ولی همون مدار رو اگه بیاری رو تولید انبوه می بینی از 100 تا 90 تاش برگشت می خوره .

کاری که شما انجام دادی هم همچین حالتی داره . در واقع شما باید به User نگاه کنی نه به خودت . ببینی که اون چطور مصرف می کنه و این یعنی بدبینانه ترین حالت ممکن .

ببین موتور های DC مثل موتور چرخ خیاطی رو نگاه کن به راحتی می شه با یه دونه دیمر که با ترایاک ساخته شده سرعتشو کم و زیاد کرد تازه اتلاف حراتی هم نداره چون فقط کافیه دامنه ی موج ولتاژ اعمالی رو کم و زیاد کنیم که به نحوی این کارو دیمر هم انجام می ده اما آیا تا حالا دیدی که بجای همون پدال های مقاومتی رایج ، از دیمر برای کم و زیاد کردن سرعت استفاده کنند ؟؟؟ هیچ وقت این کارو نمی کنند چون دلیلشو بالا گفتم .

دیدگاه

تریاک به درد نمیخوره زیادی روش حساب باز نکن! فقط روی بارهای مقاومتی اونم تا میتونی استفاده نکن چون تلفات داره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                  تریاک به درد نمیخوره زیادی روش حساب باز نکن! فقط روی بارهای مقاومتی اونم تا میتونی استفاده نکن چون تلفات داره
                  پس این تریاک به چه دردی میخوره ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط پراو
                    پس این تریاک به چه دردی میخوره ؟
                    بیشتر تو فضانوردی بکار می ره .
                    اگه اطلاعات دقیق می خوای باید بری پیش برادران عملی مقیم مرکز تا حسابی فضا نورد بشی

دیدگاه

نه حالا گذشته از شوخی و خارج از جدی ترایاک بیشتر به درد کارای دیمینگ می خوره . ببین مثلا می خوای نور لوستر خونتونو کم و زیاد کنی از اونجایی که ترایاک هردو نیم سیکل مثبت و منفی رو از خودش رد می کنه پس می شه باهاش یه دیمر درست کرد که زاویه ی آتش رو برای هردونیم سیکل کنترل کنیم و متوسط ولتاژ اعمالی به بار اهمی مثل لامپ رو (لامپ کم مصرف و مهتابی رو شامل نمی شه ) کم و زیاد کنیم و نور رو تغییر بدیم . خوبیش اینه که چون هردونیم سیکل رو از خودش عبور می ده دیگه نور لامپ رو به صورت لرزان نمی بینی و نور صافه ... اما اگه بجاش تایریستور بذاری نور لامپ می لرزه و چشم خسته می شه . چون تایریستور فقط یک نیم سیکل رو عبور می ده و فرکانس برق شهر رو نصف می کنه ...

بر خلاف ترایاک ، تایریستور موارد کاربردی بیشتری داره . چون Reliability بسیار بیشتری داره و فقط یک نیم سیکل رو از خودش عبور می ده پس میشه علاوه بر دیمر ، باهاش یکسوساز قابل کنترل ساخت .

دیدگاه

برای قطع و وصل کردن بار با سرعت زیاد ازش استفاده میشه ...

تازه بخاطر آمپر بالا وپیک های بالایی که روی بارهای سلفی داره تششعات رادیویی زیادی هم از سیم های قدرتی که بهش وصله ایجاد میکنه ... البته با یه سلف میشه کمش کرد ولی باید دیدارزششو داره!

دیدگاه

سلام
                          ببخشید که من دیر به دیر می رسم بیام . این روزا یه خورده سرم شلوغه .
                          خوب برسیم به بحثمون .

دوست گل من پس بذار بهت بگم :
                          این احتمالا برای همون شرکتیه که سال 83 یا 84 این مدل از محافظ یخچال رو تولید کرد و به دلیل آمار زیاد مرجوعی و گزارش خرابی و سوختن موتور یخچال ور شکست شد . آمار دقیق ش رو اگه خواستی می تونم آدرس تهران سر پیروزی .... بهت بدم (تو PM)
                          دوست من اولا که دارم میگم اینو خودم درست کردم . باور نداری یه عکس دیگه ازش برات می زارم تا شاید باورت شد!! راستی این شرکته روی فیبر سوراخی کارشو میزد و اطلاعات رو با دستنویس می نوشت ؟

ثانیا من این شرکته رو نمی شناسم . مشخصاتش رو می دادی بد نبود !

ببین دوست گلم وقتی آدم کاری رو انجام می ده باید استاندارد و روی اصول باشه . ممکنه شما وا3 خودت 100 ها مدار طراحی کنی و برای خودت سال ها کار کنه ولی همون مدار رو اگه بیاری رو تولید انبوه می بینی از 100 تا 90 تاش برگشت می خوره .

کاری که شما انجام دادی هم همچین حالتی داره . در واقع شما باید به User نگاه کنی نه به خودت . ببینی که اون چطور مصرف می کنه و این یعنی بدبینانه ترین حالت ممکن .
                          ثالثا منم ادعا نکردم که این مدار رو برای تولید انبوه ساختم . ولی ادعا کردم که ساختم و User هم خودمم .

ببین موتور های DC مثل موتور چرخ خیاطی رو نگاه کن به راحتی می شه با یه دونه دیمر که با ترایاک ساخته شده سرعتشو کم و زیاد کرد تازه اتلاف حراتی هم نداره چون فقط کافیه دامنه ی موج ولتاژ اعمالی رو کم و زیاد کنیم که به نحوی این کارو دیمر هم انجام می ده اما آیا تا حالا دیدی که بجای همون پدال های مقاومتی رایج ، از دیمر برای کم و زیاد کردن سرعت استفاده کنند ؟؟؟ هیچ وقت این کارو نمی کنند چون دلیلشو بالا گفتم .
                          اگه می تونی درباره ی این مثال بیشتر توضیح بده . شباهت کار من با این مثال در چیه ؟
                          امروز زندگی را آغاز کن !
                          امروز مخاطره کن !
                          امروز کاری کن !
                          نگذار که به آرامی بمیری !
                          پابلو نرودا

دیدگاه

ولی در کل استفاده از این منابع بدون ترانس خیلی زیاده (حتی در تولید انبوه ) حالا کاری به میزان ایمنیش ندارم عکس زیر مربوط به محافظ یخچال مدل سارا است که البته ماله خیلی وقت پیشه و حالا خراب شده و از ترانس داخلش خبری نیست

یا همین محافظ های الکی کامپیوتر اونا هم همین طوریه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط پراو
                              ولی در کل استفاده از این منابع بدون ترانس خیلی زیاده (حتی در تولید انبوه ) حالا کاری به میزان ایمنیش ندارم عکس زیر مربوط به محافظ یخچال مدل سارا است که البته ماله خیلی وقت پیشه و حالا خراب شده و از ترانس داخلش خبری نیست

یا همین محافظ های الکی کامپیوتر اونا هم همین طوریه
                              بله موارد استفاده ش خیلی زیاده تایمر راه پله T محافظ یخچال و تغذیه های Auxiliary و خیلی موارد دیگه ...

دوست من اولا که دارم میگم اینو خودم درست کردم . باور نداری یه عکس دیگه ازش برات می زارم تا شاید باورت شد!! راستی این شرکته روی فیبر سوراخی کارشو میزد و اطلاعات رو با دستنویس می نوشت ؟

arnic جان فکر کنم خودت نگفتی که خودت ساختی یا شاید هم من متوجه نشدم به هر حال اگه ناراحتت کردم عذر می خوام . فقط زیاد دقت نکردم چون تا عکس رو دیدم ذهنم رفت سمت اون شرکته که به جای رله از ترایاک استفاده کرده بود . بازم پوزش ...

بهتر نبود برای نقض حرفای من یه محافظ یخچال که تولید انبوه شده باشه بیاری وسط ؟؟؟ :rolleyes:

ثالثا منم ادعا نکردم که این مدار رو برای تولید انبوه ساختم . ولی ادعا کردم که ساختم و User هم خودمم .
                              حالا اشکالی داره آدم یکم اپیدمی فکر کنه ؟ حالا چرا می زنی ؟

اگه می تونی درباره ی این مثال بیشتر توضیح بده . شباهت کار من با این مثال در چیه ؟
                              کجاش نامفهومه ؟ خب با ترایاک نباید بار سلفی مثل موتور رو درایو کنی دیگه دلیلشو که گفتم ...

ببین دوست خوب من ، راستش احساس می کنم یکم تعصبی داری می بحثی :smile: من دلیل علمی آوردم ( بحث مربوط به هارمونیک ها ... ) شاید بهتر باشه شما هم با استدلال بیای جلو چون شاید اصلا من دارم اشتباه می کنم ... ها ؟ بالاخره باید با استدلال بهم تفهیم کنی که دارم اشتباه می کنم دیگه ... اینطوری بهتره تا اینکه بگی من ساختم داره کار می کنه :smile:

دیدگاه

دایی های گلم
                                درست نبود بیام وسط بحث خوب و مفید شما، اما دوست دارم تجربیات خودمو بگم:
                                منم از تریاک برای سوئیچ کردن موتور تکفاز استفاده می کنم.
                                البته استفاده ازش بی دلیل بود چون مدارات دیگه ای دارم که توش رله گذاشتم.
                                در واقع اصلا حواسم به این نبود که رله بزارم بهتره یا تریاک بزارم.
                                جالب اینجاست که بدون مشکل کار می کنه!
                                دایی Persian.Bright با توجه به گفته هاشون آدم خبره ای هستند و استدلاشون برای داغ کردن موتور و استاندارد نبودن تریاک، منطقی به نظر می رسه.
                                در واقع تریاک سوئیچ رایج برای اینطور بارها نیست. حتی شرکت های معروف مثل زیمنس از رله استفاده می کنند.
                                اما این به این معنی نیست که تریاک کار نمی کنه!
                                در استفاده از تریاک نکات ایمنی باید رعایت بشه:
                                - تریاک مثل رله در مقابل اتصال کوتاه مقاوم نیست و درجا می سوزه
                                - برای بارهای سلفی حتما باید اسنابر مناسبی برای تریاک بزاریم
                                - باید تریاکی انتخاب کنیم که تحمل جریان راه اندازی موتور رو هم داشته باشه.
                                - بهتره که تریاک رو با تحریک کننده های عبور از صفر (zero crossing) روشن و خاموش کنیم و اختلاف فاز بین جریان و ولتاژ بار رو با مقاومت و خازن جبران کنیم.

پس با رعایت نکات ایمنی، تریاک بدون مشکل کار می کنه. اما با همه اینها، تریاک قطعه ای نیست که بشه دست مشتری عادی داد تا برای هر بار نامعلومی ازش استفاده بکنه.
                                من می دونم مشتریم چه موتوری رو با مدارم خاموش و روشن کنه پس هیچوقت به مشکل برنخوردم. اگه نمی دونستم حتما از رله استفاده می کردم.
                                امیدوارم تجربه ام بدرد دوستان بخوره.
                                با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X