اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک در مورد تبدیل 12 دیسی به 5 ولت/8 آمپر سویچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک در مورد تبدیل 12 دیسی به 5 ولت/8 آمپر سویچینگ

سلام
    دوویی جون خوبی؟
    یه چندتا سئوال داشتم.
    1-میشه بجای سلف مدار از سلف های آماده استفاده کرد؟
    2-یه PCB جم وجور از این آیسی تو نت دیدم ولی یه چیزی که هست موسفت توش نیست.برای جریان های پایین موسفت لازم نیست؟
    http://www.4shared.com/file/k3LubAcA/MC34063.html
    راستی از هر درایوری بغیر از این آی سی TC میشه استفاده کرد؟
    مثل IR2155
    در کل میشه با همین آرایش قطعات رو جایگزین کرد؟
    مثل موسفت؟
    مشابهی مثل IRF634A

دیدگاه

سلام دوویی
      1- صد در صد دایی جان. به شرطی که این سلف آماده توی 16 آمپر اشباع نشه. بعید میدونم بسادگی پیدا کنی.
      2- دقیقا دایی جان. برای جریانهای زیر 0.5 آمپر دیگه ماسفت لازم نیست چون خود 34063 می تونه تا 1.5 آمپر سوئیچ کنه.
      3- هر ماسفت درایوری که دوست داری می تونی بزاری به شرطی که خروجیش بالاتر از یک آمپر باشه. البته شرکت سازنده هم مهمه چون ماسفت درایور تقلبی هم فراوونه.
      البته IR2155 مناسب نیست چون اصلا برای کار دیگه ای ساخته شده و جریان خروجیش هم کمه.
      IRF634A هم یه ماسفت نوع N هست که برای این مدار مناسب نیست.
      برای این مدار باید ماسفت نوع P استفاده بشه و بتونه جریان بالای 20 امپر رو سوئیچ کنه. درضمن باید مقاومت کمی داشته باشه تا رادیاتورت هم کوچیکتر بشه.
      چرا می خوای قطعات رو جایگزین کنی دایی؟! مگه این مدار چندتا قطعه داره؟!!!
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
        سلام دوویی
        1- صد در صد دایی جان. به شرطی که این سلف آماده توی 16 آمپر اشباع نشه. بعید میدونم بسادگی پیدا کنی.
        2- دقیقا دایی جان. برای جریانهای زیر 0.5 آمپر دیگه ماسفت لازم نیست چون خود 34063 می تونه تا 1.5 آمپر سوئیچ کنه.
        3- هر ماسفت درایوری که دوست داری می تونی بزاری به شرطی که خروجیش بالاتر از یک آمپر باشه. البته شرکت سازنده هم مهمه چون ماسفت درایور تقلبی هم فراوونه.
        البته IR2155 مناسب نیست چون اصلا برای کار دیگه ای ساخته شده و جریان خروجیش هم کمه.
        IRF634A هم یه ماسفت نوع N هست که برای این مدار مناسب نیست.
        برای این مدار باید ماسفت نوع P استفاده بشه و بتونه جریان بالای 20 امپر رو سوئیچ کنه. درضمن باید مقاومت کمی داشته باشه تا رادیاتورت هم کوچیکتر بشه.
        چرا می خوای قطعات رو جایگزین کنی دایی؟! مگه این مدار چندتا قطعه داره؟!!!
        سلام دوویی گل خودم...
        دوویی جون قطعات رو مجبورم جایگزین کنم چون از این فروشگاه های اینترنتی خرید میکنم.
        الانم باید دوباره برم بسفارشم!!! :NO:
        دردسر ما شهرستانی ها که یکی دوتا نیست. :angry: :angry:
        الان 10 تا آی سی سفارش دادم.
        موسفت رو هم IRF9640سفارش دادم اونم 5 تا دونه ای 700 پام در آمد.
        موسفت رو فکر نکنم مشکلی داشته باشه.
        11A, 200V, 0.500 Ohm, P-Channel Power MOSFETs
        درایور هم سفارش دادم!!!
        درایوری هست که اسمش بگوش تعمیرکارا آشنا باشه؟بشه راحت پیداش کرد؟
        نتیجه ====> ضد حال خوردم!!!! :angry:
        هسته رو توش موندم چون فکر نمیکنم بتونم سلفی با همچین مشخصاتی گیر بیارم. :angry:
        این ترانس پیچی هاندارن؟
        یا تو پاور یا یه وسیله تابلو دیگه استفاده نشده بریم بکنیم دوباره سیم پیچیش کنیم.
        راستی مقاومت 0.018 هم گیرم نیومد!!!بجاش 0.18- 5 وات آجری فقط بود!!!!و وات های دیگه همشون حداقل 1.8 بودن...
        سرم ترکید!!!
        راستی این پایاالکترونیک فروش اینترنتی هم داره؟
        چجوریاست؟
        سایتش خیلی گنگه فقط قیمت زده.
        دمت گرم دوویی. :nice:
        یاعلی

دیدگاه

سلام دایی جان
          گمونم آفتاب اونجا هنوز خوب می تابه!!!
          چرا پولتو دور میریزی دایی؟!
          این فروشگاه الکترونیکی کجاست که هرچی بدردت نمی خوره بهت میفروشه؟!
          این ماسفتی که بهت گفتم فقط 45 میلی اهم داره و تا 25 آمپر کار می کنه. تازه قیمتش هم فقط 600 تومنه!
          http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/fuji/2SJ477-01MR.pdf
          مسفتی که انتخاب کردی 500 میلی اهم داره یعنی سایز رادیاتورت میشه 11 برابر!!!
          از فروشگاه اینترنتی زیر می تونی بخریش:
          http://www.lionelectronic.ir/index.php?product_id=2039
          بقیه قطعات رو هم خودش می تونه برات از جمهوری تهیه کنه و بفرسته.
          مقاومت رو برات توضیح دادم برو بخون.
          پایا اینترنتی نمی فروشه. در واقع خیلی بی نظمن
          ترانس رو خودت راحت می تونی بپیچی. وقتی لیون برات فرستاد طبق دستورالعملی که برات نوشتم بپیچ.

دیدگاه

سلام
            امروز جواب ایمیل لیون الکترونیک اومد!
            متن ایمیل من:
            کد:
            سلام
            با عرض خسته نباشید و تشکر بابت خدمات خرید اینترنتی که از طریق سایت شما
            فراهم شده است.
            لطفا قیمت قطعات زیر بهمراه هزینه ارصال پستی به شهرستان رو برای من ارصال نمایید.
            تعداد---------------------------------------لیست قطعات
            1-Mosfet 2SJ477-01MR ---------------->4 ta
            2-TNY274 ------------------------------------>4 ta
            3-MC34063 ---------------------------------->10 ta
            4-TC4420 (Mosfet Driver)---------------->4 ta
            5-هسته فریت EE40 --------------------------->4 ta
            6-Resistor 0.18 Ohm 1\4w-------------->40 ta
            7-هسته فریت ETD39--------------------------->2 ta
            8-هسته فریت ITL-501-------------------------->2 ta
            9-IC SG3525 (PWM Driver)------------>2 ta
            10- ال ای دی استریپ یا همان نواری
            با تشکر فراوان
            و جواب:

کد:
            درود
            دوسا عزیزم فعلا فقط
            tny274
            موجود هستش و بقیه رو ندارم
            جالب بود هیچی رو نداشت فقط موسفت که اونم تو سایت زده موجودی داره ولی میگه ندارم.

حالا چه کنیم ما!؟
            بخدا کفر آدم در میاد تو این شهرستان ها.
            ال ای دی 40 تومنی های برایت رو باید بخرم 150 تومن!!!!! :angry: :angry:
            این دین و ایمون و مسلمونیشونه...
            یه DS1307 مسخره 600 تومنی 1500!!!
            میکرو مگا8 ---------->3700
            و این رو که دیگه ته نامردیشونه
            Uln2003 رو میدن 900!!!!!!!!!!!!!!!!! :angry: oo:
            واقعا دیگه شورشو در آوردن....
            فعلا دارم با همه جا مکاتبه میکنیم ...
            یاعلی

دیدگاه

وطن همینه دایی جان :biggrin:
              هفته پیش یه مدار تحقیقاتی شروع کردم که اگه از بازار آمادشو از چین میخریدم، میشد 100 تومن فوقش. تابحال 600 تومن خرج کردم هنوز هم کل قطعاتش جور نشد!!!
              تازه من بیشتر از 10 میلیون تومن قطعه دارم. یعنی تمام قطعات عمومی یه آزمایشگاه الکترونیک رو دارم و فقط بعضی از قطعات خاص یه مدارو باید بخرم!
              حالا راه حل آخر:
              من قطعات غیر وارداتیمو میدم جویا الکترونیک، طبقه دوم پاساژ امجد برام جمع کنه بفرسته.
              این لیستتو واسشون فکس کن.(ویندوز XPآ‌ فکس داره)
              شماره فکس: 02166727567
              شماره تلفن: 02166760572
              چندتا نکته:
              اگه یه دونه مقاومت هم می خوای تعدادشو 100 تا بزن چون مقاومت 2 تومنه و فروشنده لیستی رو که توش 5 تا مقاومت باشه اصلا نگاه نمی کنه.
              اگه قطعات دیگه ای هم داری که ارزونه تعدادشو به 10 یا 100 روند کن.
              همین نکات باعث میشه بتونی از تهران خرید کنی و ارزونتر هم در بیاد و تازه کلی قطعه اضافه داری که بعدها می بینی خیلی بدردت می خوره.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                وطن همینه دایی جان :biggrin:
                هفته پیش یه مدار تحقیقاتی شروع کردم که اگه از بازار آمادشو از چین میخریدم، میشد 100 تومن فوقش. تابحال 600 تومن خرج کردم هنوز هم کل قطعاتش جور نشد!!!
                تازه من بیشتر از 10 میلیون تومن قطعه دارم. یعنی تمام قطعات عمومی یه آزمایشگاه الکترونیک رو دارم و فقط بعضی از قطعات خاص یه مدارو باید بخرم!
                حالا راه حل آخر:
                من قطعات غیر وارداتیمو میدم جویا الکترونیک، طبقه دوم پاساژ امجد برام جمع کنه بفرسته.
                این لیستتو واسشون فکس کن.(ویندوز XPآ‌ فکس داره)
                شماره فکس: 02166727567
                شماره تلفن: 02166760572
                چندتا نکته:
                اگه یه دونه مقاومت هم می خوای تعدادشو 100 تا بزن چون مقاومت 2 تومنه و فروشنده لیستی رو که توش 5 تا مقاومت باشه اصلا نگاه نمی کنه.
                اگه قطعات دیگه ای هم داری که ارزونه تعدادشو به 10 یا 100 روند کن.
                همین نکات باعث میشه بتونی از تهران خرید کنی و ارزونتر هم در بیاد و تازه کلی قطعه اضافه داری که بعدها می بینی خیلی بدردت می خوره.
                سلام
                خوبی دوویی
                دوویی پولت رو باید بدی زجرشم بکشی!!!
                چند وقت قبل(2ماه پیش) از یکی از این فروشگاه ها خرید کردم 1 ماه طول کشید بعد یسری از قطعاتم رو هم نفرستاد.زنگ زدم بهش زیر بار نرفت!!! oo: oo: جالب اینجاست پروژه دستم بود قطعات رو از جایی دیگه با 5-6 هزار تومن اختلاف تهیه کردم که تحویل ملت دادم.
                هیچکی پاسخگو نیست.
                منم هر سری میام تهران حدود 200 تومن قطعه میخرم ولی خوب نمیشه همه چی رو پیش بینی کرد.
                دوویی جون این مدار سوئیچینگ زیر یه اینورتر DC-DC است میخوام بسازمش یه نیگاهی بنداز قطعاتش رو همراه این لیست سفارش بدم.
                نظرت رو هم بگو
                این مدار معروف:
                http://sound.westhost.com/project89.htm
                این موسفت هاش رو اگه چیزه بهتری نظرت هست عوضش کنم.
                هسته فریتش رو نمیدونم درست نوشتم شمارش رو یا نه.
                بخدا بدجور لنگ این سوئیچینگ شدم.
                خالو دمت گرم...
                9کرم
                یا علی

دیدگاه

دمت دایی جان
                  این مدار معروف رو میشناسم. هرچند چندان باب میلم نیست اما بچه ها جواب گرفتن و راضی بودن. آخریش دایی آروین بود که همه اطلاعات و حتی فیلمشو اینجا گذاشت:
                  http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=32231.msg233111#msg233111

دیدگاه

سلام به همگی مخصوصاً دایی جان که بی مزد و منت به همه کمک می کنن
                    من یه مدار لازم دارم که ولتاژش از صفر تا 5 ولت و آمپرش از صفر تا 8 آمپر متغییر باشه
                    تو پستی یه مدار با uc3842 توسط آقای ahmadmn با جریان دهی متغییر بود آیا میشه ولتاژ اون رو متغییر کرد
                    تو اون مدار نیاز به ماسفت درایور هم نیست چون با uc3842 کار شده بود.
                    دوستان لطفاً کمک کنید خیلی ضروری هست

دیدگاه

سلام دایی
                      متاسفانه اون مدار که جریان متغیر داشت یه شارژر بود نه منبع تغذیه.
                      برای منبع MC34063 خیلی بهتره. به نظرم ابتدا این مدار رو بساز و اگه مشکلی نداشتی متغیرش کن.

دیدگاه

سلام دایی جان
                        راستش این که می خوام بسازم باطری شارژر هست ولی باید هم ولتاژش و هم جریانش متغییر باشه

دیدگاه

من همچین شارژری ندیدم و گمون نکنم بشه ساخت.
                          شارژرها منابع جریان کنترل شده هستند و ولتاژ اونها دست باطریه نه دست ما.
                          در ضمن نوع باطری تعیین می کنه جریان چگونه تزریق بشه و کی قطع بشه.
                          مثلا باطری های موبایل سنسور دمایی داخل خودشون دارند که به کنترلر شارژر دستور قطع شارژ میده.

دیدگاه

سلام دایی جان ممنون از راهنمایی هاتون
                            البته این شارژر که گفتم برا باطریهای خاصه که به خیلی چیزا غیر از ولتاژ شارژشون بستگی داره حرفایی که در مورد شارژر زدم فعلاً اهمیتش خیلی زیاد نیست فعلا یه منبع با ولتاژ متغیر از 0 تا 5 ولت و حداکثر جریان متغیر از 0 تا 8 ولت برام مهمه من این منبع بنا به فرمایش جناب ahmadmn با کمی تغییر ( بجای mosfet از power bjt استفاده کردم، البته بخاطر این بود که ماسفت درایور نداشتم :smile: ) ساختم که با ورودی 32 ولت و خروجی 5 ولت و 8 آمپر هست :wow: :wow:
                            چند تا هم سوال داشتم:
                            فقط مشکلی که هست تغییرات ولتاژ از 1.25 ولت به بالاست راه دیگه ای بجز ایجاد ولتاژ منفی تو سر مقاومت ثابتی که یه سرش به پایه 5 و سرش دیگش به مقاومت متغیر که طرف دیگش به خروجی وصله برا صفر کردن خروجی و تغییرات از 0 تا 5 ولت هست ؟
                            باید حداکثر مقدار جریان رو هم بتونم کنترل کنم راه دیگه بجز تغییر مقاومت بین پایه 6 و 7 برا تغییر مقدار حداکثر جریان چی هست؟
                            البته اگه ممکنه راه هایی رو که میگین طوری باشه که با میکرو و DAC بشه انجام داد خیلی بهتره چون مقادیر ولتاژ و جریان بوسیله میکرو تعیین میشه :sad:
                            با تشکر

دیدگاه

ای ول دایی جان
                              برای ایجاد ولتاژ صفر در خروجی:
                              یک ولتاژ مرجع 5 ولت با یک زنر یا 78L05 یا LM336-5 میسازیم. اگه این ولتاژ با یک مقاومت به پایه 5 آی سی وصل بشه ولتاژ خروجی می تونه به صفر برسه.
                              در واقع ما MC34063 را با این روش فریب میدیم. آی سی فکر می کنه ولتاژ خروجی زیاد شده و کمش می کنه.
                              برای کنترل جریان هم می تونی از یک مقاومت کم بین مصرف کننده و زمین استفاده کنی. ولتاژ خروجی این مقاومت می تونه توسط تقویت کننده داخلی خود میکرو تقویت بشه و با ADCآ‌ میکرو خونده بشه. بعد توی نرم افزار وقتی ولتاژ از یه حدی بیشتر شد به MC34063 فرمان قطع بدیم.
                              اگه می خواهیم آنالوگ کار کنیم باید از یه OPAMP استفاده کنیم و خروجیشو به یه مقایسه کننده بدیم. یه LM358 می تونه هردوکار رو بکنه. خروجی مقایسه کننده توسط یه دیود 1N4148 به همون پایه 5 آی سی MC34063 میره .

دیدگاه

مرسی دایی جان
                                واقعاً تو این مورد گیر کرده بودم از امروز رو کنترلش کار می کنم در ضمن دایی جان منظور شما رو از گذاشتن زنر کامل متوجه نشدم آیا منظورتون شکل زیر هست؟
                                در ضمن تلفاتش خیلی زیاد هست ترانزیستور تبدیل به بخاری می شه ساده ترین راه حل برای این فکر می کنم استفاده از ماسفت باشه میشه مدار یه درایور ماسفت بدون استفاده از IC و با ترانزیستور برای این مدار بهم معرفی کنید .
                                [img width=500 height=150]http://www.uploadtak.com/images/d0hcsgz8cc691yele2z.jpg[/img]

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X