اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

نوشته اصلی توسط ehsanajal
    سلام این ثانویش یعنی اینکه با 2تا سیم 0.4هم زمان از سر دات شروع به پیچیدن کنی (ساعت گرد یا پاد ساعت فرق داره؟؟؟)به تعداد دور 8 ؟؟؟
    یا جدا جدا بپیچی ؟؟یعنی یکیرو 8دور که پیچوندی یکی بعد هم 8دور روش بپیچی ؟؟
    سلام.بله یعنی اینکه از سره نقطه دار دو تا سیم 0.4 رو موازی میکنی و کناره هم هشت دور میپیچونی و هر دو هم اولیه و هم ثانویه و هم بایاس (اگه داشته باشه) باید در یک جهت پیچیده بشن یا جهت عقربه های ساعت یا خلافشون ولی در یک جهت.
    نوشته اصلی توسط mahdi.7
    چشم قدم به قدم ولتاژ هارو چک میکنم ببینم کجا اشکال داره. جالبه این مدار هیچی نداره ولی اذیت میکنه! این هم اولین بردمه قصد استفاده مداوم در حد اکثر توان رو ازش ندارم فقط میخوام تجربه کسب کنم. برای بعدی هاش چشم از بایاس استفاده میکنم و یه طرح بهتر برای دیود ها استفاده میکنم.
    عذر میخوام من متوجه نشدم شما جوابه دوستمون رو دادی بله همینطوره که شما میگید و برای کاره خودت هم حتما اپتوکوپلر رو چک کن و بازم چک کن سرهای ترانس رو اشتباه نزده باشی و اینکه مقاومت های tl431 رو اشتباه وصل نکرده باشی البته اگه از tl431 استفاده میکنی.
    ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

ولتاژ قسمت های مختلف رو اندازه گرفتم:
      1. بعد خازن های صافی 295 ولت
      2. پایه D ای سی 295 ولت
      3. دو سر قسمت ترانزیستور اپتوکوپلر (همون پایه EN\UV ای سی) 2.2 ولت
      4. پایه BP\M ای سی 5.84 ولت
      5. دوسر دیود p6ke200a برابر با 17.6 ولت

ای سی خیلی کم گرم میشه و دیود p6ke200a هم کمی داغ میشه.
      از tl431 استفاده میکنم و مقاومت هاشو چک کردم درسته 4.99 کیلو 1 درصد هست.
      بنظرتون مشکل از کجاست؟ فکر کنم باید سرهای ترانس رو هم جابجا کنم ببینم چی میشه هرچند فکر نکنم مشکل از ترانس باشه

دیدگاه

با سلام خدمت استاد ahmadmn
        من منبع تغذیه با خروجی دوبل 12 ولت یعنی +12 و -12 ولت رو با نرم افزار PIexpert طراحی کردم و ساختم
        جریان +12 ولتم رو 0.5 آمپر در نظر گرفتم و جریان -12 ولتم رو 0.25 آمپر در نظر گرفتم
        از دیود uf4007 برای دیود های اسنابر استفاده کردم
        به جای FR106 در مدار کلمپ از uf4007 استفاده کردم
        مدار را روی برد بورد بسته ام
        اپتو کوپلر نوع p521 استفاده کرده ام(از این سفید های چهار پایه)
        هسته EE16/19 از سلف الکترونیک خرید کرده ام
        سیم اولیه به جای 0.16 سیم 0.2 و در ثانویه +12 همان 0.35 و در ثانویه -12 به جای 0.28 سیم 0.3 استفاده شده است
        بین دو عدد هسته E شکل کاغذ a4 را اندازه آنها بریده و به عنوان گپ استفاده کرده ام

الان مشکلی که وجود دارد این است که در حالت بی باری ولتاژ 12 و -12 درست است
        ولی به طور خطی با زیاد شدن جریان خروجی ولتاژ افت پیدا میکند یعنی مثلا با جریان 100 میلی آمپر ولتاژ میشود 11.5 ولت و با جریان 200 میلی آمپر ولتاژ میشود 11 ولت و با جریان 300 میلی آمپر ولتاژ میشود 10.5 ولت و با جریان 400 میلی آمپر ولتاژ میشود 10 ولت .لطفا بفرمایید دلیل این چیست وچطور میشه حلش کرد؟ مرسی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
          2. پایه D ای سی 295 ولت

بنظرتون مشکل از کجاست؟ فکر کنم باید سرهای ترانس رو هم جابجا کنم ببینم چی میشه هرچند فکر نکنم مشکل از ترانس باشه
          سلام به نظر من مشکل از اولیه تا ورودی ایسیت نیست هر چند میگم 2باره دیودها و مقاومتات رو تست کن قطع نشده باشن
          خروجی ایسی رو بگیر ببین چنده و قبلو بعده ترانسرو هم ببین ، چون اونه که تبدیل ولتاز رو انجام میده (البته اگه میشه ) بعد هم برو سراغ خروجیت
          اصلا خروجیت 5ولته 1.5 امپر داری ؟؟
          برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
          راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب

دیدگاه

سلام
            با این نرم افرار میشه منبع 35 ولت 1.2 امپر طراحی کرد ؟؟
            با tny که ارور میده با top هم ارور میده طراحی نمی کنه
            ارورش

دیدگاه

شکر میون کلام بچه ها..
              82 پیچ برای استفاده از نرم افزار؟؟؟؟؟؟؟
              کسی نیست به خودش زحمت طراحی رو بده؟؟
              در صورتی که این نرم افزار فقط فلایبک رو طراحی میکنه.
              یعنی همه دنبال راه آسون و موقتی هستن؟
              در آخر قصد توهین به کسی رو ندارم
              تکاور شدن جرات افزون کند.....هراس از دل مرد بیرون کند....

تا تکاور به تن زخمی خود جان دارد....مرز اسلام در این ملک نگهبان دارد.........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سعید دلشاد منور
                شکر میون کلام بچه ها..
                وقتی نرم افزار تضمین شدس دیگه چرا زحمت بیجا به خودمون بدیم ، بحث تحلیل یه چی دیگس

دوسته من فلایبک برا توانهای پایین طراحی میشه که اندازه دقیقش یادم نی

دیدگاه

وقتی نرم افزار تضمین شدس دیگه چرا زحمت بیجا به خودمون بدیم ، بحث تحلیل یه چی دیگس

خی این نرم افزار فقط فلای بک رو طراحی میکنه و بس.....یعنی تا این حد میشه با نرم افزار کار کرد؟ اگه کسی بخواد پیشرفت کنه چطور؟
                  تکاور شدن جرات افزون کند.....هراس از دل مرد بیرون کند....

تا تکاور به تن زخمی خود جان دارد....مرز اسلام در این ملک نگهبان دارد.........

دیدگاه

خی این نرم افزار فقط فلای بک رو طراحی میکنه و بس.....یعنی تا این حد میشه با نرم افزار کار کرد؟ اگه کسی بخواد پیشرفت کنه چطور؟
                    خب مبحث الک قدرت 1 و2 رو بهتون پیشنهاد میکنم بخونین البت استاد راهنما داشته باشین خیلی کمکه
                    حق با شماس منم تشنه اینم که یکی بیاد تحلیل یاد بده ولی خب کسی نمی تونه کمکت کنه جز خودت متاسفانه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                      2. پایه D ای سی 295 ولت

سلام.پس آی سی روشن میشه... البته مورده 5 مطمئنی دو سر tvs مقداره 17 ولت داری؟
                      فکر کنم شما باید مشکلت رو تویه فیدبک دنبالش بگردی...مثلا پایه های tl431 رو اشتباه نزدی یا اپتو سالمه؟ بیاین یک کار کنید بیاین به جای اپتو از زنر استفاده کنید و با اون هم یک امتحانی بکنید.
                      نوشته اصلی توسط meisam.jafarian
                      با سلام خدمت استاد ahmadmn
                      من منبع تغذیه با خروجی دوبل 12 ولت یعنی +12 و -12 ولت رو با نرم افزار PIexpert طراحی کردم و ساختم
                      جریان +12 ولتم رو 0.5 آمپر در نظر گرفتم و جریان -12 ولتم رو 0.25 آمپر در نظر گرفتم
                      از دیود uf4007 برای دیود های اسنابر استفاده کردم
                      به جای FR106 در مدار کلمپ از uf4007 استفاده کردم
                      مدار را روی برد بورد بسته ام
                      اپتو کوپلر نوع p521 استفاده کرده ام(از این سفید های چهار پایه)
                      هسته EE16/19 از سلف الکترونیک خرید کرده ام
                      سیم اولیه به جای 0.16 سیم 0.2 و در ثانویه +12 همان 0.35 و در ثانویه -12 به جای 0.28 سیم 0.3 استفاده شده است
                      بین دو عدد هسته E شکل کاغذ a4 را اندازه آنها بریده و به عنوان گپ استفاده کرده ام

الان مشکلی که وجود دارد این است که در حالت بی باری ولتاژ 12 و -12 درست است
                      ولی به طور خطی با زیاد شدن جریان خروجی ولتاژ افت پیدا میکند یعنی مثلا با جریان 100 میلی آمپر ولتاژ میشود 11.5 ولت و با جریان 200 میلی آمپر ولتاژ میشود 11 ولت و با جریان 300 میلی آمپر ولتاژ میشود 10.5 ولت و با جریان 400 میلی آمپر ولتاژ میشود 10 ولت .لطفا بفرمایید دلیل این چیست وچطور میشه حلش کرد؟ مرسی
                      سلام.استاد احمد چند وقتیه نمیان.
                      اول اینکه شما اصلا تویه بردبرد سوئیچینگ نبندین احتماله زیاد مشکلتون از همینه.
                      دوم اینکه شما نباید فاصله هوایی رو الکی مثلا یک لایه کاغذ A4 بذارین.بلکه باید به تعداد مورده لزوم سیم که پیچیدین بعد با توجه به اندوکتانسه اولیه و مقدار فاصله هوایی به همون مقدار فاصله هوایی ایجاد کنید.(نه الکی از خودتون)
                      سوم اینکه بهتره در این هسته فریت به جایه 0.16 از 0.15 استفاده کنید چون ممکنه با 0.2 مقداری جا کم بیارین.
                      چهارم اینکه خروجیه دو سر رو مستقیم از ترانس نگیرین چون با گرفتن بار از سری که به فیدبک وصله ولتاژ در سره دیگه تغییر میکنه.
                      نوشته اصلی توسط ohayo1368
                      سلام
                      با این نرم افرار میشه منبع 35 ولت 1.2 امپر طراحی کرد ؟؟
                      با tny که ارور میده با top هم ارور میده طراحی نمی کنه
                      ارورش
                      سلام.با tny280 میشه 35 ولت یک آمپر زد.و اگه بیشتر میخواهید با top و برای مشکلتون هم دامنه سیمهای ثانویه ترانس و اندازه ترانسه ها رو گسترش دهید.
                      شکر میون کلام بچه ها..
                      بله خب خیلی خوبه آدم طراحی اش رو هم بدونه مخصوصا اینکه این نرم افزار فقط مخصوصه محصولاته powerint هست و مثلا اگه شما بخواهید از آی سی وایپر یا .... استفاده کنید دیگه نمیشه از این نرم افزار استفاده کرد تازه همین نرم افزار هم وقتی اعدادی رو میده من در عمل بخاطر اینکه به راندمانه بهتری برسیم و منبع بهتر کار کنه اعدادم (تعداد دور در ترانس و غیره) با اعداد نرم افزار کمی متفاوته.تاپیک زیر فرمولهای خیلی خوبی داره که به من خیلی کمک کرده در طراحی.
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=54859.msg293252#msg293252

شاید بشه گفت همچین هم تضمیم شده نیست ولی در کل استفاده ازش خیلی کمک میکنه.

دیدگاه

سلام
                        دوستان مدار بنده کار کرد :wow:
                        همونطور که مسعود جان گفتن اشکال از فیدبک بود و خودمم متوجه شده بودم چون اپتوکوپلر یا tl431 رو که برمیداشتم هیچ تغییری نمیکرد. حتی اومدم با منبع تغذیه 1.5 ولت به اپتوکوپلر دادم و مدار کار کرد. پس مطمئن اشکال از tl431 بود. بعد اومدم به پیشنهاد مسعود جان tl431 رو برداشتم و بجاش زنر گذاشتم (یه بار دیگه توی نرم افزار مدار رو بدون tl431 طرح کردم تا ببینم چه دیود زنری قرار میده. نرم افزار مقاومت موازی با دیود اپتوکوپلر رو 100 اهم گذاشت و یک زنر 3.9 ولتی قرار داد.) زنر 3.9 ولتی نداشتم 3.3 ولتی گذاشتم و مدار رو روشن کردم. مدار به خوبی کار میکنه و ولتاژم 4.9 ولت هست که خب بخاطر کم بودن مقدار زنر طبیعی هست. زیر بار هم تستش کردم تا 1.5 امپر که مدار تا این حد طرح شده افت ولتاژ زیادی نداره و تا 2.4 امپر جریان میده و بعدش محافظ عمل میکنه و قطع میکنه. یا خود tl431 خراب بود یا فوت پرینت PCB اش اشتباه بود که درستش میکنم و دوباره tl431 رو میزارم

ای سی بطور معمولی گرم میشه و دیود اسنابر هم فقط ولرم میشه! بخاطر اینه که اندوکتانس نشتی رو کمتر از نصف مقدار نرم افزار بدست اوردم چون خودم ساندویچی پیچیدم. ترانس هم داغ نمیکنه و همه چی عالیه

بسیار از دوستان مثل مسعود جان (ms2000) و ehsanajal ممنونم بابت راهنماییاشون.
                        قدم بعدی منبع 12 ولت حدود 3 امپر هست که میخوام ساختشو شروع کنم و بعدشم منبع 700 واتی با توپولوژی فورواد برای امپلیفایر رو میخوام بسازم!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                          سلام
                          همونطور که مسعود جان گفتن اشکال از فیدبک بود و خودمم متوجه شده بودم چون اپتوکوپلر یا tl431 رو که برمیداشتم هیچ تغییری نمیکرد. حتی اومدم با منبع تغذیه 1.5 ولت به اپتوکوپلر دادم و مدار کار کرد. پس مطمئن اشکال از tl431 بود. بعد اومدم به پیشنهاد مسعود جان tl431 رو برداشتم و بجاش زنر گذاشتم (یه بار دیگه توی نرم افزار مدار رو بدون tl431 طرح کردم تا ببینم چه دیود زنری قرار میده. نرم افزار مقاومت موازی با دیود اپتوکوپلر رو 100 اهم گذاشت و یک زنر 3.9 ولتی قرار داد.) زنر 3.9 ولتی نداشتم 3.3 ولتی گذاشتم و مدار رو روشن کردم. مدار به خوبی کار میکنه و ولتاژم 4.9 ولت هست که خب بخاطر کم بودن مقدار زنر طبیعی هست. زیر بار هم تستش کردم تا 1.5 امپر که مدار تا این حد طرح شده افت ولتاژ زیادی نداره و تا 2.4 امپر جریان میده و بعدش محافظ عمل میکنه و قطع میکنه. یا خود tl431 خراب بود یا فوت پرینت PCB اش اشتباه بود که درستش میکنم و دوباره tl431 رو میزارم

ای سی بطور معمولی گرم میشه و دیود اسنابر هم فقط ولرم میشه! بخاطر اینه که اندوکتانس نشتی رو کمتر از نصف مقدار نرم افزار بدست اوردم چون خودم ساندویچی پیچیدم. ترانس هم داغ نمیکنه و همه چی عالیه

بسیار از دوستان مثل مسعود جان (ms2000) و ehsanajal ممنونم بابت راهنماییاشون.
                          قدم بعدی منبع 12 ولت حدود 3 امپر هست که میخوام ساختشو شروع کنم و بعدشم منبع 700 واتی با توپولوژی فورواد برای امپلیفایر رو میخوام بسازم!
                          خواهش میکنم
                          فقط اگه میشه بگی ترانسو با دستکا پیچیدی یا دست
                          اگه کمکم کنی مدار شما رو هم من میسازم ،فقط ترانسش سخته :angry: :angry: به نظر من

مدار امپر بالا تو سوئیچینگ هم میشه ساخت مثلا 12ولته 40 امپر ؟؟؟
                          و میشه خروجی این مدارات رو با ولوم یا تپچنجر با هر راهی متغییر کرد ؟؟

دیدگاه

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئی

ترانس رو با دست پیچیدم. اره قبول دارم پیچیدن ترانس به این کوچیکی واقعا خیلی دردسر داره و چشم ادم درمیاد برای پیچیدن اولیه ترانس! ولی میارزه به دردسرش! ترانس پیچ دارم اما قرقره EE19 خیلی کوچیکه و توی میله ترانس پیچ نمیره. ترانس های بزرگ تر رو راحت تر میشه پیچید هم این که قطر سیمش بالاتره و دیدنش راحت تره هم میشه با ترانس پیچ پیچیدش.
                            سوییچینگ 12 ولت 40 امپر که سهله داداش استاد جبراییلی یه سوییچینگ ساخته بودن 0 تا 30 ولت 700 امپر :surprised: ولی توان بالا کار هرکسی نیست تجربه بسیار بالایی میخواد منو شما نمیتونیم بسازیمش! این سوییچینگ تجربه اول کاهنده من بود!
                            درباره متغیر کردن سوییچینگ من اطلاعی ندارم چون دانششو کامل ندارم! باید از استاد جبراییلی بپرسی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                              سلام
                              .............
                              .............
                              .............
                              زنر 3.9 ولتی نداشتم 3.3 ولتی گذاشتم و مدار رو روشن کردم. مدار به خوبی کار میکنه و ولتاژم 4.9 ولت هست که خب بخاطر کم بودن مقدار زنر طبیعی هست.
                              ..........
                              ..........
                              سلام.خوشحالم که با تلاشت تونستی بلاخره نتیجه بگیری.موفق باشی.
                              لازم نیست از حتما از زنر 3.9 استفاده کنی همون 3.3 خوبه و به خاطره اینکه کمی ولتاژت بالا بره مثلا بشه 5 یا 5.1 یا 5.2 شما بیا با آند اپتوکوپلر و مثبته خازنه خروجی (قبل از سلف نویز گیر) یک مقاومت کم اهم سری کن هر چه اون مقاومت بیشتر بشه ولتاژه خروجیت بیشتر میشه.
                              برای توان پایین هم لازم به ساندویچی پیچیدن نیست و فریتی که با دست پیچیده بشه هم کیفیت دار نیست.
                              نوشته اصلی توسط mahdi.7
                              ترانس رو با دست پیچیدم. اره قبول دارم پیچیدن ترانس به این کوچیکی واقعا خیلی دردسر داره و چشم ادم درمیاد برای پیچیدن اولیه ترانس! ولی میارزه به دردسرش! ترانس پیچ دارم اما قرقره EE19 خیلی کوچیکه و توی میله ترانس پیچ نمیره. ترانس های بزرگ تر رو راحت تر میشه پیچید هم این که قطر سیمش بالاتره و دیدنش راحت تره هم میشه با ترانس پیچ پیچیدش.
                              سوییچینگ 12 ولت 40 امپر که سهله داداش استاد جبراییلی یه سوییچینگ ساخته بودن 0 تا 30 ولت 700 امپر :surprised: ولی توان بالا کار هرکسی نیست تجربه بسیار بالایی میخواد منو شما نمیتونیم بسازیمش! این سوییچینگ تجربه اول کاهنده من بود!
                              درباره متغیر کردن سوییچینگ من اطلاعی ندارم چون دانششو کامل ندارم! باید از استاد جبراییلی بپرسی
                              ee19/16 که هسته نسبتا بزرگیه من اکثرا هسته ee11/10 میپیچم.با دستگاه خیلی راحته زیاد تازه من با سیمه 0.10 یا 0.13 میپیچیم که خیلی نازکه.

دیدگاه

لازم نیست از حتما از زنر 3.9 استفاده کنی همون 3.3 خوبه و به خاطره اینکه کمی ولتاژت بالا بره مثلا بشه 5 یا 5.1 یا 5.2 شما بیا با آند اپتوکوپلر و مثبته خازنه خروجی (قبل از سلف نویز گیر) یک مقاومت کم اهم سری کن هر چه اون مقاومت بیشتر بشه ولتاژه خروجیت بیشتر میشه.
                                الان یه tl431 دیگه گذاشتم و مدار کاملا درست بود. از اول اشکال از این بوده! الان 4.99 ولت توی خروجی دارم!
                                فقط الان از مدار یه سوت فرکانس بالا میاد که یکم رو اعصابه وقتی هم که بار زیادی ازش میکشم بیشتر میشه. فعلا هسته ترانس رو چسب نزدم و لقه ولی وقتی با دست هم نگهش میدارم بازم صدای سوت میاد. این صدا ماله سیم پیچیه؟ مثلا سیم پیچی نا منظم و شل؟
                                برای توان پایین هم لازم به ساندویچی پیچیدن نیست و فریتی که با دست پیچیده بشه هم کیفیت دار نیست.
                                دیگه خواستم مشکل داغ کردن اسنابر رو نداشته باشم برای همین ساندویچی پیچیدم الان توی حداکثر بار دیود اسنابر فقط اندازه دمای بدن گرم میشه و عالیه
                                ترانسی هم که با دست پیچیده شه معلومه کیفیت انچنانی نداره منم چند تا از ردیف های اولیه رو منظم پیچیدم دیگه نتونستم داشتم کور میشدم بقیشو بدون نظم سریع پیچیدم!
                                ee19/16 که هسته نسبتا بزرگیه من اکثرا هسته ee11/10 میپیچم.با دستگاه خیلی راحته زیاد تازه من با سیمه 0.10 یا 0.13 میپیچیم که خیلی نازکه.
                                اخه ترانس پیچ من از این قدیماست که میلش عوض نمیشه و قطر میلش 1 سانته. این قرقره توش نمیره که باهاش بپیچم!

الان اومدم یه منبع 12 ولت 3 امپر طرح کردم با قرقره EE28 که خودم دارمش نرم افزار این هشدار رو میده:
                                Drain voltage close to BVDSS at maximum OV threshold
                                برای حلش هم اینو گفته:
                                Verify BVDSS during line surge, decrease VUVON_MAX or reduce VOR
                                باید چیکار کنم؟ منظورش چیه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X