اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بحث در مورد راه انداز LED و مدارات عملی قابل ساخت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بحث در مورد راه انداز LED و مدارات عملی قابل ساخت

نوشته اصلی توسط SeGMeX
    خیلی خوب بود .

این سری FSDآ‌ هم نرم افزار برای طراحی داره آقای ms2000 ؟
    مسعود هستم دوست عزیز فکر کنم این خانواده داشته باشه ولی برای FSD200 ندیدم شاید هم باشه یک سرچی اگه صلاح میدونی بزن و اگه چیز خوبی پیدا کردی به من هم خبر بده من خودم از روی نرم افزار این مدار رو نبستم ولی یک فایل پی دی اف هست که مدارهای مختلفی از این خانواده داره که در زیر لینکش رو میذارم مداری که من بستم طرف اولیه اش بسیار شبیه مداری هست که در صفحه 17 اومده و طرف ثانویه شبیه به مداری که آقای احمد شماتیکش رو گذاشته در همون آدرسی که در بالا دادم خود دیتاشیت ها رو هم در زیر لینکش رو میذارم
    http://www.mouser.com/catalog/supplier/library/pdf/FairchildPowerswitch.pdf
    http://www.datasheetcatalog.org/datasheet2/0/00zed5qlakopwtjweir7lyi0wowy.pdf
    http://www.asic.com.cn/cn/pdf/FSD200.pdf
    http://www.chipcatalog.com/Fairchild/FSD200.htm
    ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

لینکهای مفید شرکت PI برای علاقه مندان درایو LED
      اگه در سایت PI عضو بشید این ایمیل ها براتون میاد:
      New LED Lighting Reference Designs Available Now

Power Integrations’ new LinkSwitch™-PH and LinkSwitch-PL reference designs enable you to quickly and easily deliver highly efficient LED lighting products to the market. New reference designs available now include:

* 1.2 W Non-Dimmable, Non-Isolated PFC LED Driver (RDR-268)
      * 3.6 W High-Efficiency, Isolated LED Driver (DER-261)
      * 5 W Dimmable, Non-Isolated PFC LED Driver (RDR-251)
      * 8 W TRIAC-Dimmable LED Driver for A19 Retrofit (DER-264)
      * 12 W Non-Isolated, Buck Topology, Power Factor Corrected LED Driver (RDR-257)
      * 14 W TRIAC-Dimmable LED Driver (RDR-195)
      * 15 W T8 Isolated LED Driver (DER-256)

Learn more!

Visit PI’s LED lighting microsite
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام یک سوال داشتم اگه اشتباه نکنم یک جا استاد احمد گفته بود که اگه فید بک رو قطع کنیم توان ثابت در خروجی ایجاد میشه و میشه با کنترل اندوکتانس اولیه توان رو کم یا زیاد کرد (اگه اشتباه متوجه شدم بگید) من این کار رو امشب انجام دادم یعنی کلا اپتوکوپلر و زنر رو برداشتم و اینطور بود که در قسمت ثانویه یک دیود شاتکی 1n5819 و یک خازن الکترولیت بود همین و بس البته آی سی مورد آزمایش FSD200 است ( اینها که تموم بشه میرم سراغ TNY )خلاصه اولیه اتفاقی که افتاد ترکیدن خازن خروجی و بعدش هم شاتکی بود چون خروجی ولتاژش بالاتر از مقدار تحملشون بود (راستی ایمنی رو موقع کار یادتون نره مثلا زدن عینک های کیپ و مقاوم که مثلا چیزی تو چشمتون نره و ماسک و غیره) همزمان آی سی هم از وسط نصف شد که البته باعث شد که من داخل آی سی رو ببینم بعد از تعویض 5819 به UF4007خازنبه یک ولتاژ بالاتر و همچنین تعویض آی سی متوجه شدم خروجی بالاتر از 40 یا 50 ولته البته میدونستم که چون بار بهش وصل نیست اینطوریه چون توان این آی سی خیلی بالا نیست.خلاصه بعد از وصل 3 ال ای دی پاور به صورت سری به خروجی ولتاژ اومد روی حدود 10 ولت ولی یک مساله که برام خیلی عجیب بود این بود که ال ای دی ها بصورت خیلی سریع چشمک میزدن یعنی با قطع فیدبک چرا باید اینطور بشه؟ چشمک زدن سریع ال ای دی ها کاملا واضح بود چرا اینطور شده و برای رفعش باید چکار کرد من دوست داشتم بدون فیدبک به توانی معادل حدود 3 وات ولی صاف و بدون چشمک برسم باید چه کنم با تشکر از اساتید

دیدگاه

اگه فرض کنیم FSD200 هم به TNY شباهت داره نباید اینطور میشد چون آی سی در جریان خاصی خاموش می کنه و خودش کنترل دیوتی سایکل داره.
          اگه می تونی اندوکتانی رو بالاتر ببر. یا با افزایش تعداد دور اولیه یا کاهش گپ.
          خاموش و روشن شدن آی سی در واقع حفاظت داخلی آی سی برای نسوختنه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
            اگه فرض کنیم FSD200 هم به TNY شباهت داره نباید اینطور میشد چون آی سی در جریان خاصی خاموش می کنه و خودش کنترل دیوتی سایکل داره.
            اگه می تونی اندوکتانی رو بالاتر ببر. یا با افزایش تعداد دور اولیه یا کاهش گپ.
            خاموش و روشن شدن آی سی در واقع حفاظت داخلی آی سی برای نسوختنه.
            سلام با تشکر اندوکتانس اولیه از حدود 1200 به حدود 2200 میکرو هانری اضافه شد و دو هسته مختلف امتحان شد کماکان چشمک زدن های بسیار سریع مشاهده میشه

دیدگاه

نگران نباش دایی
              اپتوکوپلری که در آوردی ۴ پایه داره که دوتاش LED و دوتاش ترانزیستور.
              حالا در آوردیش بجای ترانزیستورش یه پتانسیومتر ۱۰ کیلواهم بزار.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                نگران نباش دایی
                اپتوکوپلری که در آوردی ۴ پایه داره که دوتاش LED و دوتاش ترانزیستور.
                حالا در آوردیش بجای ترانزیستورش یه پتانسیومتر ۱۰ کیلواهم بزار.
                پتانسیومتر 10 کیلو؟؟؟؟؟؟؟؟ خب روی چه رنجی تنظیمش کنم؟ مثلا اگه روی مقدار کم اهم هم باشه اشکال نداره؟ مثلا چرا مقاومت نذارم؟ یعنی بچرخونمش تا ببینم کی درست میشه؟ میشه کمی توضیح بدین؟ با تشکر از شما

دیدگاه

باید مقاومت پتانسیومتر رو روی صفر بزاری و کم کم زیاد کنی تا به مقدار دلخواه برسی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                    باید مقاومت پتانسیومتر رو روی صفر بزاری و کم کم زیاد کنی تا به مقدار دلخواه برسی.
                    ممنون استاد ولی منظورتون از مقدار دلخواه چیه یعنی دیگه چشمک نزنه یا اینکه مثلا توان خروجی با اینکار تغییر میکنه؟

دیدگاه

هم باید چشمک درست بشه و هم به توان دلخواهت برسی.
                      بهتر زودتر تست کنی و نتیجه رو بگی دایی اگه پتانسیومتر نداری از مقاومت ثابت 100 اهم شروع کن و نتیجه رو بگو.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                        هم باید چشمک درست بشه و هم به توان دلخواهت برسی.
                        بهتر زودتر تست کنی و نتیجه رو بگی دایی اگه پتانسیومتر نداری از مقاومت ثابت 100 اهم شروع کن و نتیجه رو بگو.
                        سلام استاد عزیز با تشکر فراوان از شما واقعا نمیدونم چطوری تشکر کنم هر دو مورد تقریبا درست شد چشمک زدن که رفع شد و توان هم گرچه به توان دلخواهم نرسیدم ولی میشه از یک حد کمترش کرد منظورم اینه که از یک حد دیگه بالاتر نمیره ولی پاییتر میاد ولی دو تا مشکل بزرگ پیش اومد
                        مشکل اول: بعد از همون ثانیه اول جریان کم کم افت میکنه تا به حدی میرسه و بعد از چند ثانیه بوی سوختی احساس کردم و بعد از قطع مدار متوجه شدم که دیود فست uf4007 که بجای 5819 گذاشته بودم داره جزغاله میشه چطور رفعش کنم
                        مشکل دوم: چکار کنم توان خروجی کمی بیشتر بشه؟

دیدگاه

دمت دایی
                          اگه می خوای توان بالاتر بره باید مقاومت رو بیشتر کنی. بخاطر همین گفتم پتانسیومتر بزار!
                          بجای 5819 نباید از 4007 استفاده کنی. همون 5819 رو بزار و اگه می خوای ولتاژ دیود بالا نره باید تعداد دور ثانویه رو کمتر کنی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                            دمت دایی
                            اگه می خوای توان بالاتر بره باید مقاومت رو بیشتر کنی. بخاطر همین گفتم پتانسیومتر بزار!
                            بجای 5819 نباید از 4007 استفاده کنی. همون 5819 رو بزار و اگه می خوای ولتاژ دیود بالا نره باید تعداد دور ثانویه رو کمتر کنی.
                            با تشکر فراوان استاد عزیز . من دیشب همونطور که فرموده بودین پتانسیومتر گذاشتم اول پتانسیومتر 10 کیلو اهم گذاشتم و در بالاترین حالتش به توان دلخواهم نرسیدم بعد پتانسیومتر 50 کیلو اهم گذاشتم که حدودا وقتی به 14 کیلواهم رسید دیگه توان بیشتر نمیشد منظورم اینه که مثلا وقتی 15 کیلو میشد باز هم توان همونی بود که با 14 کیلو بود و این توان برام کمی کمه البته وقتی که خازن خروجی رو بیشتر میکنم مقدارش بیشتر میشه ولی اگه بشه میخوام که خازن خروجی رو حذف کنم و با اینکار ظاهرا باز توان کمتر میشه نمیشه کاری کرد؟ با کم یا زیاد کردن دور اولیه یا گپ که توان بیشتر بشه.
                            برای مورد دوم مگه uf4007 دیود فست نیست؟ چرا نباید به جای 5819 استفاده کنم؟ ولی میرم عوض میکنم و همون 5819 رو میذارم تعداد دور ثانویه رو هم کم میکنم و خبر میدم با تشکر

دیدگاه

سلام اول اینکه مشکل توان برام حل شد مساله این بود که من مدار رو به برق 110 ولت میزدم و با اتصال به 220 توان بالا رفت ولی بعد از چند ثانیه آی سی سوخت و با بیشتر کردن اندوکتانس اولیه مشکل حل شد (از روش بیشتر پیچیدن سیم پیچ اولیه اندوکتانس رو زیاد کردم)
                              مورد دوم با کم کردن تعداد دور ثانویه هم ولتاژ خروجی بالاست و آی سی هم در حالت بی باری گرم میشه و در حالت بی باری مثلا اینطوریه که ولتاژ خروجی از سی و دو ولت هی کم میشه تا به صفر میرسه و در برخی حالات هم در بی باری شاتکی خیلی گرم میشه در ضمن استاد من فکر میکردم که با این روش راندمان بالاتر میره از 76 درصد که در حالت قبل با اپتوکوپلر و ترانزیستور و غیره داشتم ولی در حالت وصل بودن بار اندازه گرفتم راندمان کمتر هم بود چرا؟
                              با تشکر

دیدگاه

دمت دایی جان
                                اصول کار این آی سی ها باید قطع جریان در یک مقدار مشخص باشه. وقتی بار وصل باشه و این جریان مصرف بشه نباید هیچ مشکلی پیش بیاد. البته اندوکتانس باید دقیقا متناسب با بار باشه.
                                اگه اینقدر دردسر داره بی خیال شو و فیدبک رو وصل کن. اگه می خوای بعدا در فرصت مناسب طرز کار FSD200 رو مطالعه کن و تا با دانش بیشتر بدون فیدبک کار کنی.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X