اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال درباره مداری که آقای فردی گذاشتن (منبع تغذیه با 13001)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوال درباره مداری که آقای فردی گذاشتن (منبع تغذیه با 13001)

نوشته اصلی توسط Persian.Bright
    خب بخاطر همین که C1و R3 و 4007رو نگذاشتی سوخته . این ها اسنابرند و وجود شون تو منابع Flyback مهم و حیاتی است .اینهارو بذار و یک بار دیگه تست کن . وجود مقاومت 510 کیلو هم فقط برای Start Up یا شروع به کاره اما به این شکلی که قرار داده شده باعث ایجاد تلفات خطی در 13003 می شه و داغش می کنه .مقدارشو کم نکن همون 510 کیلو بگذار بمونه .
    نه نرم افزار نداره منظورم دسترسی به نرم افزاریه که بشه شماتیک این مدارو به همرا اصلاحاتش کشید حالا هرچی . آخه مسافرتم .
    نظر من اینه که از همون FSD200 یا TNY280 یا 74 استفاده کنی
    سلام
    اول اینکه شرمنده ام یادم رفته بودم ازتون تشکر کنم واقعا ممنونم ازتون.
    دوم اینکه میدونم اونها اسنابر هستن راستی دقیقا کار اسنابر چیه؟
    سوم اینکه باشه اسنابر رو میذارم و تست میکنم راستی مقاومت 510 کیلو رو چطوری بذارم که باعث تلفات خطی نشه یا کمتر بشه . بله الان 13003 در توان کم خروجی هم داغ میکنه.
    چهارم با FSD200 یا TNY274 یا 280 هم کار میکنم خیلی علاقه داشتم به این مدار های این شکلی که فکر کنم بیشتر بدرد شارژر میخوره هم کمی تسلط پیدا کنم بازم ممنون
    ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
      سلام
      اول اینکه شرمنده ام یادم رفته بودم ازتون تشکر کنم واقعا ممنونم ازتون.
      دوم اینکه میدونم اونها اسنابر هستن راستی دقیقا کار اسنابر چیه؟
      سوم اینکه باشه اسنابر رو میذارم و تست میکنم راستی مقاومت 510 کیلو رو چطوری بذارم که باعث تلفات خطی نشه یا کمتر بشه . بله الان 13003 در توان کم خروجی هم داغ میکنه.
      چهارم با FSD200 یا TNY274 یا 280 هم کار میکنم خیلی علاقه داشتم به این مدار های این شکلی که فکر کنم بیشتر بدرد شارژر میخوره هم کمی تسلط پیدا کنم بازم ممنون
      همه ی مدار های تک ترانزیستوری بلا استثناء Flyback هستند (البته می شه با برعکس کردن دیود خروجی به Forward تبدیل بشن اما هیچ طراح عاقلی با مدار تک ترانزیستوری Forward نمی بنده ) در Flayback یعنی همین مدار ، هنگامی که سوییچ (ترانزیستور) روشن می شه ، جریان در سلف با یک شیبی که به هانری سلف بستگی داره(ldV/dt ) شروع به افزایش می کنه و انرژی شروع به ذخیره شدن در سلف می کنه (W=1/2li^2) اما هیچ جریانی در خروجی مدار برقرار نمی شه چون دیود خروجی خاموشه . اما وقتی سوییچ قطع می شه هم زمان دیود خروجی روشن می شه و انرژی ذخیره شده در سلف به بار تحویل داده می شه . اما درست در همین لحظه یک ولتاژ زیاد با دامنه ی در حد کیلوولت و با عرض بسیار کم(Spike ) در سلف ایجاد می شه و چون سوییچ (ترانزیستور) خاموشه ،میاد و می زنه ترانزیستور رو نابود می کنه .

اسنابر رو برای جلوگیری از همین امر می گذاریم .در واقع اسنابر میاد و دامنه ی این ولتاژ های زیاد و با عرض بسیار کم رو که بهش اسپایک می گیم ، ضعیف می کنه . اونقدر ضیف که نتونه به ترانزیستور آسیب بزنه .
      هرجاش مبهمه بگو بیشتر توضیح بدم .

مقاومت 510 ام رو به همراه یک دیاک و یک دیود Fast باید جوری قرار بدید که پس از روشن شدن ترانزیستور و شروع به کار مدار ، از مدار خارج بشه تا هیچ تلفات خطی در سوییچ نداشته باشیم . از سفر که برگشتم حتما مدارشو می گذارم الان به هیچ نرم افزار ترسیمی دسترسی ندارم .

دیدگاه

سلام ممنونم دوست عزیزراستش من مدار دیگری شبیه این مدار البته در این مدار جدید از ترانزیستور 8050 هم استفاده شده را بستم توان خروجی خیلی بالاتر از نیازمه ولی مشکل اینه که بعد از چند ثانیه ترانزیستور 13003 به شدت داغ میشه و شروع میکنه به دود کردن و توان خروجی هم افت میکنه سوال اولم اینه که چه عواملی باعث فشار بر 13003 میشن و با چه تغییراتی فشار بر 13003 رو کم کنم؟ سوال دومم اینه که نقش خازن 4.7 نانو که سر راه بیسه در این مدار قبلی چیه؟ البته در مدار جدید این خازن به 100 نانون تغییر یافته.
        بازم ممنونم از شما و بقیه اساتید

دیدگاه

سلام من مدار دیگری شبیه این مدار البته در این مدار جدید از ترانزیستور13001و c945 استفاده شده بستم توان خروجی هم همونیه که میخوام حدود 3 وات مشکل اینه که ترانزیستور 13001 داغ میکنه سوالم اینه که چه عواملی باعث فشار بر 13001 میشن و با چه تغییراتی فشار بر 13001 رو کم کنم؟
          لینک منبع:
          http://www.123jxjy.cn/dzdq/wxyl/ccc/cdq.htm
          البته تغییراتی رو در این مدار ایجاد کردم تا به توان مورد نظرم برسم
          نقش خازن 22 میکروفاراد مابین آند زنر و مقاومت 10 هم چیه؟ میشه این خازن رو به مثلا 1 میکروفاراد بدون جهت گذاشت؟
          لینکهای منابع دیگه شبیه این:
          http://www.dz3w.com/diycn/power/0074341.html
          http://diybbs.zol.com.cn/1/34045_37.html
          http://circuitschematicelectronics.blogspot.com/2011/03/9v-output-scwitching-power-supply.html

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
            سلام من مدار دیگری شبیه این مدار البته در این مدار جدید از ترانزیستور13001و c945 استفاده شده بستم توان خروجی هم همونیه که میخوام حدود 3 وات مشکل اینه که ترانزیستور 13001 داغ میکنه سوالم اینه که چه عواملی باعث فشار بر 13001 میشن و با چه تغییراتی فشار بر 13001 رو کم کنم؟
            لینک منبع:
            البته تغییراتی رو در این مدار ایجاد کردم تا به توان مورد نظرم برسم
            نقش خازن 22 میکروفاراد مابین آند زنر و مقاومت 10 هم چیه؟ میشه این خازن رو به مثلا 1 میکروفاراد بدون جهت گذاشت؟
            لینکهای منابع دیگه شبیه این:
            http://www.dz3w.com/diycn/power/0074341.html
            http://diybbs.zol.com.cn/1/34045_37.html
            http://circuitschematicelectronics.blogspot.com/2011/03/9v-output-scwitching-power-supply.html
            البته به نطر شکل ها واضح نیست و به سختی می شه مقادیر رو خوند ...
            این خازن کوپلاژ AC رو انجام می ده و DC رو بلاک می کنه . دلیلش اینه که نقطه ی کار ترانزیستور در اثر ورود DC به هم نخوره و مدار پایدار بشه .
            اتفاقا بهتر که بدون جهت بذاری خازن رو ... خازن By polar

سوالم اینه که چه عواملی باعث فشار بر 13001 میشن و با چه تغییراتی فشار بر 13001 رو کم کنم؟
            در سویچینگ سه مدل تلفات داریم :

1) تلفات حالت وصل (Conduction Swithing Power Dissipation)
            2)تلفات خطی (Swithing Power Dissipation Linear )
            3)تلفات پارازیتیک .

حالا اینه چی هستند ؟

تلفات حالت وصل در BJT که در اینجا 13001 است بر می گرده به حاصل ضرب جریان موثر عبوری از کلکتور امیتر در افت ولتاژ دو سرش که معم.لا 0.2 تا 0.5 ولته
            مثال ) این مدار از نوع FlyBack است توی فلای بک همواره داریم :
            Ip=5.5Pout/Vin min
            خوب حالا اگه تونا خروجی مدارت 3 وات باشه و ولتاژ ورودی هم مثلا 200 ولت ، اونوقتپیک جریان عبوری از کلکتور امیتر می شه :
            Ip=5.5x3/200
            که می شه تقریبا 80 میلی آمپر . توان تلفاتی در این حالت می شه :
            P1=0.08x0.2
            که می شه 0.016 میلی وات که ناچیزه پس این نمی تونه باعث داغ شدن ترانزیستور بشه

دومین تلفات برمی گرده به تلفات خطی یا Fall time , Rise time
            توی 13001 زمان Fall time حدود 800 نانو ثانیه است که توان تلفاتی برای فال تایم می شه :
            Pf=1/2x0.08x200x(8x10^-7)x40000=8
            که می شه 2.5 وات ! ( البته من با فرض اینکه فرکانس کار مداری که شما بستی 40 کیلو هرتزه دارم حساب می کنم )
            برای رایز تایم هم می شه مشابه بالا می شه که اگر رایز تایم رو 200 نانو ثانیه بگیریم می شه :
            0.625 وات .

تلفات سومی هم داریم که مربوط می شه به تلفات خازن پیوند دو سر کلکتور امیتر که بحث رو به ZCS و ZVS می کشونه که طولانی می شه و ...

و اما کل توان تلفاتی می شه :
            2.5 + 0.625+0.016 که در نهایت می شه 3.14 وات . (تازه بدون محاسبه ی تلفات سوم که در بالا گفتم )
            اما کل توان قابل تحمل برای 13001 همش 7 واته خوب معلومه که با 3.154 وات تلفا به شدت داغ می شه ....

(می دونم خیلی نافهمه و نیاز به توضیح بیشتر داره اما شرمنده چون وقتم خیلی محدوده ... ) با این حال هر جاش که مبهمه بگید توضیح بدم ...

دیدگاه

سلام ممنون از پاسختون تقریبا متوجه فرمایشهاتون شدم و متوجه شدم بیشتر تلفات خطیه که باعث گرم شدن 13001 میشه حالا برای کمتر شدن تلفات و کتر گرم شدن 13001 در مدار زیر باید چکار کنم؟ تعویض خازن یا مقاومت یا اضافه کردن چیزی؟
              اگه بازم مدار واضح نیست همیجا طرح مدار رو بکشم

دیدگاه

تلفات خطی رابطه ی مستقیم با فرکانس سویچینگ داره
                یه راهش اینه که فرکانس رو کم کنی
                فرکانس این مدار رابطه ی معکوس با هانری سیم پیچی داره که برای تحریک بیس رفته .
                تعداد این سیم پیچی رو زیاد تر کن نتیجه رو بگو
                درضمن من هنوز نمی دونم فرکانس مداری که شما بستین چه قدره ؟

اگه جواب نداد اون C945 رو بردار و به جاش یه مقاومت 47 اهم بذار . اون 945 رو برای کنترل جریان گذاشته در حالی که بدتر داره به تلفات خطی اضافه می کنه ...
                اصلا لزومی نداره 945 تو مدار باشه ... این مدار خودش ذاتا یه منبع جریانه که جریان درش از یه حد معینی نمی تونه بالاتر بره ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Newsad.Electronics
                  تلفات خطی رابطه ی مستقیم با فرکانس سویچینگ داره
                  یه راهش اینه که فرکانس رو کم کنی
                  فرکانس این مدار رابطه ی معکوس با هانری سیم پیچی داره که برای تحریک بیس رفته .
                  تعداد این سیم پیچی رو زیاد تر کن نتیجه رو بگو
                  درضمن من هنوز نمی دونم فرکانس مداری که شما بستین چه قدره ؟

اگه جواب نداد اون C945 رو بردار و به جاش یه مقاومت 47 اهم بذار . اون 945 رو برای کنترل جریان گذاشته در حالی که بدتر داره به تلفات خطی اضافه می کنه ...
                  اصلا لزومی نداره 945 تو مدار باشه ... این مدار خودش ذاتا یه منبع جریانه که جریان درش از یه حد معینی نمی تونه بالاتر بره ...
                  سلام با تشکر از جوابتون ممنونم نمیدونم فرکانس مدارم چنده چطور اندازه بگیرم؟ با مولتی متر victor 88c میشه؟ و کدوم سیم پیچ رو زیاد کنم؟اونی که یک سرش به کاتد 1n4148 و یک سرش به مقاومت ده اهمه و نوشته 12 دور؟ چند دور بپیچم؟
                  اگه جواب نداد C945 رو بردارم و مقاومت 47 اهم رو به جای کدوم دو پایه این ترانزیستور بذارم؟

دیدگاه

نمی دونم من با اسکوپ بلدم بگیرم با مولتی متر هم اگه تا 200 کیلو بگیره می شه ...
                    حالا قبل اینکه فرکانسو کم کنی 945 رو در بیار به جای کلکتور امیترش 47 اهم بذار
                    آره همونی که رفته به 4148 ... آروم آروم زیاد کن تا فرکانس کم بشه ... اما چون هسته کوچیکه زیاد نباید کم بشه ...

فک کنم تو به خاطر اینکه نتونستی از TNY جواب بگیری(به قول خودت دل زدن LEDها) رفتی سراغ این مدار ؟

دیدگاه

نمی دونم من با اسکوپ بلدم بگیرم با مولتی متر هم اگه تا 200 کیلو بگیره می شه ...
                      حالا قبل اینکه فرکانسو کم کنی 945 رو در بیار به جای کلکتور امیترش 47 اهم بذار
                      آره همونی که رفته به 4148 ... آروم آروم زیاد کن تا فرکانس کم بشه ... اما چون هسته کوچیکه زیاد نباید کم بشه ...

فک کنم تو به خاطر اینکه نتونستی از TNY جواب بگیری(به قول خودت دل زدن LEDها) رفتی سراغ این مدار ؟
                      سلام با تشکر از راهنماییتون ولی وقتی که 945 رو درمیارم و به جای کلکتور و امیترش 47 اهم میذارم مدار اصلا جواب نمیده و با تغییر تعداد دور اون سیم پیچی که یک سرش رفته به کاتد 1n4148 باز هم تغییر آنچنان در گرمای 13001 مشاهده نمیکنم (حتی شاید گرما بشتر هم شد) البته با بیشتر پیچیدن تعداد دور اون سیم پیچ ترانس صدا دار شد.

دیدگاه

صدا دار می شه چون با زیاد کردن دور اون سیم پیچ فرکانس کم می شه . تعداد دورشو طوری انتخاب کن که فرکانس بین 25 تا 30 کیلو بشه .
                        با تغییر گپ بین EI هم می شه فرکانس رو تغییر داد .
                        خوب اگه 47 اهم جواب نمی ده مقدار شو بیشتر کن تا مدار بتونه استارت اولیه بزنه
                        روی هم رفته رفتار اینگونه مدار ها زیاد قابل پیشبینی نیست و بیشتر با سعی و خطا بدست میاد و سواد منم بیشتر از این قد نمی ده .

دیدگاه

سلام و با تشکر یک سوال دیگه هم دارم گرم کردن حدود 70درجه 13001 غیر عادیه؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                            سلام و با تشکر یک سوال دیگه هم دارم گرم کردن حدود 70درجه 13001 غیر عادیه؟؟
                            به شدت !
                            دمای بحرانی برای 13001 حدود 100 درجه است .
                            اگر تو دمای 27 درجه که دمای معمولیه ، 70 درجه گرم بشه پس بره عسلویه زیر افتاب 50 درجه ، دماش می شه 120 درجه که اونوقت ذوب می شه .

از این مدار دست بکشی بهتره ...

دیدگاه

سلام ممنون از راهنماییهاتون البته به کسانی که این تاپیک رو میخونن بگم که من در مدار تغییراتی دادم و از اصل مدار استفاده نکردم مثلا من خازن ورودی رو به جای 10 میکرو 400 ولت به 1 میکرو 400 ولت (به خاطر نبود جا تغییر دادم) و یا اینکه به جای 1n4148 مابین امیتر و بیس دو ترانزیستور از مقاومت 1 کیلو استفاده کردم و ... وگرنه شاید اصل مدار درست کار کنه(نمیدونم)

دیدگاه

به شدت !
                                دمای بحرانی برای 13001 حدود 100 درجه است .
                                اگر تو دمای 27 درجه که دمای معمولیه ، 70 درجه گرم بشه پس بره عسلویه زیر افتاب 50 درجه ، دماش می شه 120 درجه که اونوقت ذوب می شه .

از این مدار دست بکشی بهتره ...
                                سلام و با عرض تشکر از راهنماییهاتون پس در دمای هوای مثلا همون 27 درجه که خودتون فرمودین دمای کارکرد عادی برای 13001 حدودا چند درجه باشه خوبه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X