اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دستگاهی برای پیچیدن ترانس

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : دستگاهی برای پیچیدن ترانس

سلام به دوستان گلم، پیشاپیش اعلام میدارم که در عکسهای زیر ابتکار شخصی بکار رفته و هرگونه پیشنهاد و نقد و انتقاد وارد است.
    من در اینگونه موارد، از حدیث گرانمایه " الابتکار اکبر الامور " شدیدا استفاده میکنم.
    منبع این حدیث هم برای رفع هرگونه شبهه ای نقل میکنم :biggrin:
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=47688.msg246441#msg246441

همون طور که قبلا گفته بودم، من یدونه از همین ماشینهای دستی ساده گرفتم و چون محورش خیلی دراز بود اون رو تا میزان احتیاج خودم بریدم.

برای قرقره های بزرگتر زائده ای روی خود محور درست کردم. فقط با یک پیچ نمره 3 و مقداری لاستیک.
    و برای قرقره های کوچک، تعدادی مهره 10 که شماره خود محور هست،تهیه کردم و تکه ای چوب مناسب رو به گیره بستم و نوک اون رو با فشار به مهره مورد نظر بستم. بعد اون چوب رو که دیگه مثل پیچ روش رزوه ایجاد شده بود رو تا نصفه مهره باز کردم. بعد با تیغ موکت بر ، طرف دیگر چوب رو به شکل داخل قرقره حالت دادم.حالا مبدل آماده است. و میتونیم این مجموعه رو به نوک محور خودمون ببندیم و استفاده کنیم.
    برای هر کدام از سایز های پر مصرف یدونه ساخته ام که مدتهاست دارم ازشون استفاده میکنم.

این هم نمونه ای از سیم پیچی ماشینم

و این هم یه نمونه از ترانسهای کار خودم که برای مدار با uc3843 درست کرده بودم که قبلانا با دایی ahmadmn دربارش بحث میکردیم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
      فقط مواظب تخم مرغا باش که ته نگیرن :biggrin:
      دایی، "جلل الخالق" :surprised: :surprised:
      شما منوی شام منو از کجا فهمیدید؟؟؟ :surprised: :surprised:
      نگفتم شما دارای کراماتی هستید که فقط . . . :biggrin:

دیدگاه

:applause:
        سالارییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی یییی داییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی
        انگار کرامات و ابتکارات همه مال خودته

خیلی حال کردم.
        منم همین دستگاه رو دارم اما هرکاری کردم نتونستم کلگی با دست بسازم که لنگ نزنه. در واقع علقم به چوب نرسید. کلی آهن سوهان زدم تا نرم فرزکاری اما همش لنگ بود.
        با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام آفرین به این ذوق و سلیقه و ابتکار و هنر و ...
          من دو نوع دستگاه شبیه دستگاه شما پیدا کردم یک نوع موتور داره و یک نوع با دست. البته یکی از فرقهای این دو دستگاه با مال شما اینه که سرش سه نظام داره و ساخت مبدل براش راحت تره. اساتید کدوم رو بیشتر صلاح میدونید که بخرم؟ در ضمن امروز یک جا بودم که قرقره هایی با سایز حدود 16/14 رو داشت با همین نوع موتور دارش (البته سرش سه نظارم نداشت و معمولی بود و برای هر قرقره براش یک رابط درست کرده بودن) داشت میپیچید با نوع موتور دارش بود و پدال موتور زیر پاش بود باور کنید در حدود 20 ثانیه 276 دور رو بصورت چند لایه روی هم منظم پیچید البته اینها ردیف پیچ نیستن و مهارت دست طرف بود که تسلط داشت بر دستگاه
          ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

من نوع دستیشو ترجیح میدم چون هم کار باهاش راحتتره و هم ارزونتره.
            نوع موتوردارشو می تونی خودت هم بسازی. البته من ترجیح میدم با استپ موتور بسازم تا بتونم ردیف پیچ هم بهش اضافه کنم.

دیدگاه

سلام خدمت اساتید عزیز. من دو نمونه دستگاه بالا رو خریدم نوع موتور دارش همونطور هم که قبلا گفته شد کمی تند میچرخه گرچه پدالیه و با فشردن کمتر پدال میشه سرعت رو کمی کمتر کرد ولی همون هم خیلی زیاده. راستش من میخواستم که سرعتش رو خیلی پایین بیارم منظورم سرعت چرخش سه نظامه اولین فکری که به ذهنم رسید وصل کردن دستگاه به برق 110 ولت بود که تقریبا مشکل حل شد و سرعت تقریبا اونطور که میخواستم شد لازم به ذکره که تبدیل کننده ای که 220 ولت رو به 110 ولت تبدیل میکنه بایدتوان بالایی داشته باشه و اول که من با یک مبدل حدود 10 یا 20 وات امتحان کردم جواب نگرفتم خلاصه الان مشکل اینه که قسمت شماره انداز دیجیتال دستگاه بعضی مواقع کمی اذیت میکنه چون ولتاژ کمتری بهش میرسه و مثل موقعی که دستگاه رو به 220 وصل میکنم نیست میخواستم بپرسم که میشه قسمت موتور رو باز کنم و کاری کنم که با ورودی 220 ولت ولتاژ کمتری بیاد روی موتور و موتور با سرعت پایینی بچرخه ولی به بقیه دستگاه همون برق مورد نیاز برسه؟اگه میشه چطوری؟ در ضمن مثل ابتکارهای دوستمون جناب فردی لازم نیست چوب رو تراش بدین یا تراشکاری ببریم با انواع پیچ و مهره که تو بازار هم هست میتوانیم انواع مبدل ها رو به سادگی درست کنیم با تشکر در ضمن اگه لازمه بگید عکس هم بذارم

دیدگاه

سلام دایی
                به احتمال زیاد موتورش از نوع یونیورساله(مثل موتور چرخ خیاطی) که هم با DCآ‌کار می کنه و هم با AC
                سیستم پدال هم به احتمال زیاد یه اتوترانس ساده است.
                پس باید دوسیم موتور رو باز کنی و ترانست 220 به 110 رو اونجا بزاری.
                البته اگه پدال ولتاژ DCآ‌به موتور بده دیگه این روش کار نمی کنه.

دیدگاه

دایی فردی
                  توی عکس زیر یه نوار چسب زرد رنگ هست:

می خواستم بپرسم پهنای نوار چقدره و از کجا خریدی. چون من فقط پهنای 3 سانتشو پیدا کردم.

دیدگاه

پهنای نوار چقدره و از کجا خریدی.
                    دایی، پهنای این نوار چسب زرد رنگ توی عکس 10mm هست.
                    این نوار چسب درواقع همان لنت برق معمولی هست که با کولیس خطی به عرض 10mm روش انداختم و با ابزار برش که اون هم مثل ماشین سیم پیچی، ساخت ابتکار شخصی هست برش داده ام.

دیدگاه

بابا دمت گرم دایی :applause:
                      فکر کنم گرفتم با چه روشی برش دادی.
                      منم سعمو می کنم با کاتر و دستگاه تراش به قسمتهای 8 میلیمتری تقسیمش کنم.
                      البته نوار چسبی که من گرفتم لنت مخصوص ترانسه
                      کش نمیاد، بسیار محکمه، عایق خوبیه، به مرور فاسد نمیشه و چسبندگیش کم نمیشه، در مقابل حرارت مقاومه.
                      مارک tesa هم است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                        سلام دایی
                        به احتمال زیاد موتورش از نوع یونیورساله(مثل موتور چرخ خیاطی) که هم با DCآ‌کار می کنه و هم با AC
                        سیستم پدال هم به احتمال زیاد یه اتوترانس ساده است.
                        پس باید دوسیم موتور رو باز کنی و ترانست 220 به 110 رو اونجا بزاری.
                        البته اگه پدال ولتاژ DCآ‌به موتور بده دیگه این روش کار نمی کنه.
                        سلام چند تا عکس ازش گرفتم همونطور که در عکسهای زیر دیده میشه دو سیم آبی که روکش مشکی داره برق موتور (که فکر کنم همون موتور چرخ خیاطی باشه) رو تامین میکنه و سیمهای صورتی و زرد میره به دستگاه و برای قسمت شماره انداز دیجتالی است حالا من میخوام موتور هم با پدال سرعتش کنترل بشه و هم اینکه سرعتش خیلی کمتر بشه اگه یکی از سیمهای آبی رو قطع کنم و یک مقاومت باهش سری کنم مشکل حله؟ اگه اینطوریه حدودا باید چند وات و چند اهم باشه؟در غیر اینصورت چه راهی پیشنهاد میشه؟ با تشکر

دیدگاه

دمت خیلی گرمه دایی
                          خیلی با این پیچ و مهره حال کردم. :applause:
                          برای کم کردن سرعت مقاومت ابدا مناسب نیست. بلکه می تونی بجای مقاومت یه دیود 1N4007 بزاری تا ولتاژ نصف بشه.
                          البته بهترین راهی که من پیشنهاد می کنم اینه که در جعبه رو باز کنی و برق 220 رو که به پدال میره پیدا کنی. بعد یه ترانس کاهنده بزاری.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                            البته بهترین راهی که من پیشنهاد می کنم اینه که در جعبه رو باز کنی و برق 220 رو که به پدال میره پیدا کنی. بعد یه ترانس کاهنده بزاری.
                            سلام استاد فکر کنم برق 220 مستقیم میره به پدال و از اونجا برق موتور تامین میشه و ربطی به جعبه نداره

دیدگاه

اگه 220 مستقیم میره به پدال و از اونم میره به موتور، پس چرا گفتی ولتاژش روی کانتر تاثیر میزاره؟
                              راستی دیود با یکی از سیمهای موتور سری کردی؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                                اگه 220 مستقیم میره به پدال و از اونم میره به موتور، پس چرا گفتی ولتاژش روی کانتر تاثیر میزاره؟
                                راستی دیود با یکی از سیمهای موتور سری کردی؟
                                خسته نباشی استاد همونطور که در شکل 2 و 3 که گذاشتم میبینید ظاهرا اینطوریه که یک بار برق شهر با سیمهای زرد و صورتی میره داخل جعبه برای کانتر و یک سر موازی با اون میره به پدال و از پدار با دو سیم آبی که در عکس روکش مشکی دارن میره به موتور(البته من هنوز باز نکردم دستگاه رو اینطور که دیده میشه اینطوریه)
                                دوید رو سری نکردم چون گفتین بهترین راه اینه که ....

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X