اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تغییر شدت نور یک لامپ 24 ولت 150 واتی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تغییر شدت نور یک لامپ 24 ولت 150 واتی

دمت دایی جان
    توی وطن سری GX پیدا میشه که پرتوان ترینش TOP250YNآ‌هست و حدود 2.5 قیمتشه.
    Over design نباید اینهمه زیاد باشه چون بازده میاد پایین. مخصوصا چون قراره نور لامپ کم و زیاد بشه.
    منابع فلایبک توی بار کمتر از طراحی، بازده پایینی دارند.
    بنابراین بهتره بجای اینکه جریان رو 6.5 آمپر بگیری و تنها ترانس رو یه سایز بزرگتر بگیری. وقتی طراحی نرم افزار تموم شد باید روی دکمه optimizition کلیک کنی و توش ترانس رو یکی بزرگتر انتخاب کنی.
    نوع فیدبک هم econdary zener عالیه.
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام ،
      ممنون از همکاریتون، من مرحله به مرحله از کار طراحی را pdf کردم لطفا اشکالات رو متذکر شوید.
      جریان خروجی رو همون حداکثر جریان یعنی 6.5 آمپر گرفتم (اگه درست متوجه منظورتون شده باشم )من تلرانس رو به 5 % تغییر دادم یعنی دامنه تغییرات از 22.8 تا 25.2 شد ، این کار از نظر شما ایرادی نداره ؟
      در مرحله آخر error 107 داشتم ،فایل PI با پسوند uds رو هم براتون قرار دادم من نتونستم اونو optimize کنم .
      لطفا شما زحمتش را بکشید وتغییرات رو اعمال کنید تا مشخصات هسته وشماره ترانزیستور بدست بیاد.
      ظاهرا من نمیتونم فایل ها رو سایت قرار بدم به همین خاطر اونا رو ایمیل کردم، واگه صلاح میدونید در تاپیک قرار دهید

دیدگاه

ای ول دایی جان
        فایل PDF خوبی درست کردی. منم از رو همون ایرادات رو میگم:
        در صفحه اول PDF پارامتر Enclosure رو Adaptor انتخاب کردی و باید open frame انتخاب کنی.
        در صفحه 3 هم باید SI unit رو تیک بزنی.
        تلرانس مشکلی نداره و هرچی دوست داری می تونی بزاری. ولتاژ خروجی در حالت عادی تلرانس نداره!

دیدگاه

سلام ، ممنون از پاسخ شما .
          چون من میخوام تغذیه درست شده رو داخل جعبه در بسته قرار بدم (مثل آداپتور نوت بوک) در صفحه اول PDF پارامتر Enclosure رو Adaptor انتخاب کردم حالا اگه صلاح میدونید ،open frame انتخاب کنم . مراحل بعد رو هم طبق دستور
          جنابعالی انجام دادم . اینبار optimize شد ( دستتون درد نکنه)
          مجددا از مراحل کار PDF گرفتم در صفحه 4 ، 6 تا solution داد که من همینطوری ، اولی را انتخاب کردم ( لطفا راهنمایی کنید که کدوم رو انتخاب کنم، کدوم core size که تو وطن هم زیاد باشه)
          PDF جدید و فایل PI جدید رو هم براتون ایمیل کردم لطفا نکات رو متذکر شوید.
          باز هم تشکر .

دیدگاه

دمت دایی
            همون اولی از همه بهتره.
            حالا باید دو تا کار انجام بدی تا طرحت تکمیل بشه.
            اول توی شماتیک روی آی سی TOP کلیک کن و از توی جدول TOP250YN رو انتخاب کن.
            بعد روی start optimization (همون گردی بالای صفحه که توش یه دایره قرمز داره) کلیک کن تا پنجرش باز بشه. داخل پنجره core start رو EE40 انتخاب کن و OK رو بزن و...
            کار تمومه. هسته EE40 هم فراوونه. فقط من دو نوعشو دیدم. یکی EE40/34/10 و یکی دیگه EE40/34/12 بود. حالا شاید رقم آخر رو اشتباه می کنم. بهرحال اونی که رقم آخرش بزرگتره رو بگیر.

دیدگاه

سلام ،
              باز هم ممنون ، مراحلی که فرموده بودید انجام دادم و از EE40 با سایز بزرگتر استفاده میکنم ،
              لطفا به سوالات زیر پاسخ دهید.
              مشخصات ترانس بدین شرح است

pri 1 9T 2X0.55 mm pri 2 8T 2X0.55

آیا اولیه اول (pri1 ) دوتا سیم 0.55 میلیمتر عایق لاکی با هم فقط 9 دور باید پیچیده بشه؟ و اولیه دوم (pri2) دو تا سیم 0.55 میلیمتر عایق لاکی با هم دیگه فقط 8 دور پیچیده شوند ؟

آیا سر وسط ترانس تو اولیه نباید استفاده بشه (پایه 2 ) یعنی نباید به یکی از پین های قرقره لحیم بشه ؟

مشخصات ثانویه ترانس بدین شرح است

24 ولت ، 3T 125 um foil و Bias 2T 2X0.45mm

میشه راجب مشخصات سیم و قطر آنها توضیح بدین ، مخصوصا سمت 24 ولت وکلمه foil .

باز هم تشکر.

دیدگاه

سلام دایی جان
                دقیقا درست متوجه شدی. بجای یک رشته باید دو رشته بپیچی.
                -یعنی اول از روی محیط قرقره حساب می کنی چند سانت سیم واسه 9 دور لازم داری. مثلا 50 سانت میشه.
                تو تا 50 سانتی سیم نمره 0.55 می چینی.
                یک سر هرکدوم رو لخت می کنی و به پایه 3 قرقره وصل می کنی.
                -حالا همزمان دوتاشو ردیف کنار هم 9 دور می پیچی. انگار دوتا خط لوله کنار هم بدون پیچ خوردن کشیده بشن.
                انتهاشونو به پایه 2 قرقره وصل می کنی.
                -یه لایه نوار عایق مخصوص ترانس(زرد رنگ) می پیچی.
                -حالا نوبت سیم پیچ بایاسه که دقیقا مثل اولیه دوتا سیم موازیه. ولی ایندو باید سایز 0.45 باشه. اگه نداری می تونی از همون 0.55 استفاده کنی. بهرحال 2 دور هم واسه بایاس می پیچی.
                -سه لایه نوار عایق مخصوص ترانس(زرد رنگ) می پیچی.
                -حالا نوبت ثانویه است. فویل یا ورق مسی رو باید از پامنار بگیری. متری یا وزنی میفروشن. کافیه بگی ورق مسی با ضخامت 125 میکرون می خوام. اگه ضخیمترم داشتن مشکلی نداره. با قیچی ورق رو بصورت نوار با پهنای 11.3 میلیمتر (عرض قرقره) میبریش.
                اگه تهیه فویل برات دردسر داره می تونی 10 تا سیم قطر 0.55 رو (اولیه که 2 تا رشته موازی بود) موازی هم بپیچی.
                بهرحال چه فویل، چه سیم های موازی، باید ثانویه رو 3 دور بپیچی.
                - سه لایه نوار عایق مخصوص ترانس(زرد رنگ) می پیچی.
                حالا ادامه اولیه رو از پایه 2 قرقره شروع می کنی و 8 دور می پیچی و به پایه 1 وصل می کنی.

دیدگاه

سلام ، و همیشه پاینده باشید.
                  اینطوری که من متوجه شدم سیم پیچ های ثانویه (هم بایاس وهم 24 ولت خروجی) بین دو سیم پیچ اولیه قرار میگیرند .
                  آیا درست میگم؟ آیا اگه لایه ها جابجا بشن مشکلی ایجاد میشه ؟ مثلا ابتدا اولیه ها پیچیده بشن بعد ثانویه ها . یا اینکه استاندارد همون است که شما فرمودید.
                  و آیا اگر از فویل استفاده کنم فویل روش عایق لاکی است ؟ چون باید اونارو کنار هم بپیچم و حتما باید عایق باشند .
                  بنظر من فویل باید خیلی بهتر از چند رشته سیم باشه البته اگه عایق باشه . البته همانطور که شما فرمودید اگه فویل
                  پیدا نشد باید از چند رشته سیم استفاده کرد.

دیدگاه

دمت دایی جان
                    به این روش اصطلاحا میگن روش ساندویچی و مزیتش اینه که القای بین اولیه و ثانویه بیشتر میشه. در نتیجه اندوکتانس نشتی کم میشه و این باعث بالا رفتن بازده میشه. اگه از روش معمولی استفاده کنی کمی تلفات بیشتری خواهی داشت و اسنابر بیشتر گرم میشه.
                    اونی که من گرفتم عایق نداشت. یه لایه نوار عایق (زرد رنگ) روی سطح ورق چسبوندم و بعد پیچوندم.
                    این نوارهای عایق رو سلف الکترونیک در پهناهای مختلف داره. شما باید پهنای 12 میلیمترشو بگیری.
                    اختلاف بین فویل و سیم:
                    یکی از مشکلات کار با فرکانس بالا اینه که جریان فرکانس بالا از پوسته هادی عبور می کنه. بنابراین باید از هادی استفاده کنیم که محیط بیشتری داشته باشه. فویل ها بیشترین محیط رو دارند و کلی سیم رو باید باهم موازی کنی تا به همون محیط برسی.
                    نکته دیگه اینه که از نظر انتقال حرارت فویل ها بهتر از سیم هستند و راحتتر خنک میشن.
                    بهرحال ما همیشه به فویل دسترسی نداریم. من یه قرقره بزرگ سیم قطر 0.18 میلیمتر دارم. جدیدا تمام ترانسهامو باهمین سیم می پیچم و نتایج عالی اند. مثلا واسه اولیه 0.36 بخوام، چهارتا سیم 0.18 رو موازی می پیچم. واسه ثانویه 0.9 می خوام، 25 تا سیم 0.18 رو موازی می پیچم و...
                    خلاصه از شر اونهمه قرقره کوچیک و بزرگ خلاص شدم و جالبه که بازده منابعی که اخیرا میسازم بسیار بالاتر از قبله.

دیدگاه

سلام ، با تشکر مجدد از شما .
                      متاسفانه دیود های FR257 , BYV32-200 ,MUR 110 تو بازار پیدا نمی شه .
                      لطفا در صورت امکان دیود های جایگزین را معرفی کنید که تو بازار پیدا بشه .
                      در ضمن EE40 تو بازار نیست ( خیلی گشتم ) ومن بجای اون EE42 را تهیه کردم ، استفاده از EE42 از نظر شما ایرادی نداره ؟
                      در ضمن پل دیود ورودی در صورتی که آمپر مورد نیاز رو تامین کنه میتونه هر شماره ای باشه حتی 4 تا دیود 1N4001 ؟
                      ممنون.

دیدگاه

هر پل دیودی که بالای 2 آمپر 600 ولت رو تحمل کنه خوبه. من همیشه 4 آمپرشو میزارم.
                        1N4001آ‌ فقط 1 آمپر 50 ولت تحمل داره. پس مناسب نیست.
                        EE42 بهتر هم هست. اما اول باید ببینی ابعاد دقیق هسته ای که داری چنده چون دونوع EE42 داریم. بعد توی نرم افزار دکمه optimize رو بزنی و همون هسته رو انتخاب کنی و ...

جای MUR110 می تونی MURS120T3 یا هر دیود fast بالای 0.5 آمپر 100 ولت بزرای.
                        جای FR257 می تونی UF5408 بزاری.
                        جای BYV32-200 می تونی MBR20100 بزاری.

دیدگاه

با سلام و ممنون از پاسخ هاتون
                          تمامی مواردی که فرمودید رعایت خواهد شد.
                          ابعاد دقیق هسته EE 42X42 با ارتفاع 15 میباشد ، ولی تو نرم افزار این شماره وجود نداره ولی E 42/21/15
                          و E42/21/20 وجود داره (یعنی با EE شروع نمیشه و فقط با E شروع میشه و با ابعاد کوچکتر) لطفا بفرمایید منظور از E تنها چیست.
                          لطفا راهنمایی کنید که چطوری میتونم هسته مورد نظر رو پیدا کنم .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hosein47
                            با سلام و ممنون از پاسخ هاتون
                            تمامی مواردی که فرمودید رعایت خواهد شد.
                            ابعاد دقیق هسته EE 42X42 با ارتفاع 15 میباشد ، ولی تو نرم افزار این شماره وجود نداره ولی E 42/21/15
                            و E42/21/20 وجود داره (یعنی با EE شروع نمیشه و فقط با E شروع میشه و با ابعاد کوچکتر) لطفا بفرمایید منظور از E تنها چیست.
                            لطفا راهنمایی کنید که چطوری میتونم هسته مورد نظر رو پیدا کنم .
                            سلام درست خریدی یک کدوم از همون دو تا است فقط شما در عکسی که پایین گذاشتم مقدار C رو ازندازه بگیر تا متوجه بشی کدوم یکی از این دو تاست
                            عکس زیر از مشخصات هسته ها در فایل tdK است
                            ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

هسته ای که خریدی همون E 42/21/15 داخل نرم افزاره.
                              نوع اسم گذاری هسته ها استاندارد مشخصی نداره و سازنده های مختلف نامگذاری خاص خدوشونو دارند.

دیدگاه

سلام ،
                                طبق فرمایش شما اندازه گیری انجام شد و شماره پارت نامبر PC47EE42/42/15 بدست آمد .
                                و 5 E 42/21/1 را داخل نرم افزار انتخاب میکنم .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X