اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل عجیب با LM317

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشکل عجیب با LM317

نوشته اصلی توسط حسام هاشم
    سلام به همه دوستان عزیز
    من می خوام 30 ولت رو با یه lm317tبه 5 تبدیل کنم توی یه مدار دیدم که دوتا lm317 vرو با هم موازی کردن یعنی یه مدار بایاس رو به پایه شماره1 lm317 دادن و الی اخر و 5ولت رو ساختن و هر دو llmرو روی یه هیت سینک نصب کردن
    منم همین کار رو کردم 5ولت رو تنظیم کردم اما موضوع اینجاست که وقتی به مدارم وصل میکنم فقط یکی از lmها گرم میشه داغ میشه
    جریان کشی مدار رو هم چک کردم در اوج کارش میشه 200 میلی امپر کسی میتونه بگی دلیل این چیه که فقط یکی داغ میشه و اینکه دوتا رو با هم موازی کردن کمکی به جریان کشی میکنه که جریان دهی بین اونا تقسیم بشه ؟
    ممنون میشم دوستان کمک و راهنمایی کنند
    من قصدم اینه بدون ای سی های سوئئچینگ 30 ولت رو به 5 ولت تبدیل کنم با ای سی های مئ2576 و 34063اشنا هستم و کار کردم
    سلام عزیز جان
    بدون اینکه جریان زیادی لازم داشته باشی ( 200 میلی ) ، چرا آی سی هارو موازی کردی ؟ این آی سی در حالت مناسب ( با هیت سینک ) تا سقف 1.5 آمپر برای پکیج TO-220 هم ارائه میکنه! نیازی نیست که آی سی هارو موازی کنی.
    برای تقویت جریان هم استفاده از ترانزیستور قدرت راه مناسبتری نسبت به موازی کردن آی سی هاست.

تو مدار شما، از اونجا که اختلاف ولتاژ ورودی و خروجی بالاست ( 25 ولت ) و ضرب همین ولتاژ در جریان خروجی ( 200 میلی آمپر ) توانیه که رو 317 تلف میشه ( 5 وات ) ، باید از هیت سینک مناسبی برای خنک کردن آی سی استفاده کنی.
    یک راه دیگه هم میشه، اونم استفاده از یه مقاومت 100 اهم - 5 وات بصورت سری با ولتاژ ورودی ( قبل از آی سی ) هستش. در این صورت حدود 4 وات از توان تلفاتی رو مقاومت خواهد بود که نیازی به هیت سینک نداره و تنها 1 وات روی آی سی تلف میشه.

موفق باشی.

دیدگاه

سلام
      ممنون . لطف کردین جواب دادین
      باشه چشم مقاومت رو میذارم و تستش میکنم نتیجه رو همینجا میذارم
      همیشه شاد باشین و موفق

دیدگاه

سلام
        ولتاز 16 ولت باطری را با lm317 به 13 ولت تبدیل کردم . وقتی ولتاز باطری 15.5 ولت میشه خروجی lm317 میشه 12.5 ولت ایا راهی هست که با کم شدن ولتاز باطری. خروجی ریگلاتور 13 ولت ثابت باشه
        بیشتر از 100 میلی امپر هم جریان نمی کشم.باتشکر

دیدگاه

خیلی ممنون که کمک کردین . درست شد :applause:

دیدگاه

بدنه آی سی رو احتمالا به زمین وصل نکردی که !!

دیدگاه

با سلام
              اساتید برای موازی کردن 317 باید اولا هیت سینک مناسب بذاری 2 اینکه باید برای خروجی هر رگولاتور 1 مقاومت اهمی بداری تا بالانس اهمی تو خروجی بوجود بیاد که یه رگولاتور بیشتر از رگولاتور دیگه جریان نکشه

دیدگاه

مهندسین عزیز . من طبق نقشه مدار رو میبندم ولی R1 به شدت گرم میشه ! با اینکه مصرف کننده هم در حد 100میلی آمپره !

ورودی24 و خروجیم 5 میخوام باشه ... ولی خرجی میاد رو 18 ولت و هر کاری میکنم پایینم نمیاد!!!

دیدگاه

سلام
                  درسته قدیمی بود ولی چون دیدم در مورد 317 هست منم بپرسم
                  با lm317 ولتاژ 12 رو به 9 تبدیل میکنم و نزدیک 400 میلی آمپر هم ازش جریان میکشم
                  به شدت داغ میکنه و تا 100 درجه هم دماش رو اندازه گرفتم با هیتسینگ تا 50 درجه میخوام ببینم چیکار میتونم بکنم که نیاز به هیتسینگ نداشته باشه و داغ هم نشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط gbg نمایش پست ها
                    سلام
                    درسته قدیمی بود ولی چون دیدم در مورد 317 هست منم بپرسم
                    با lm317 ولتاژ 12 رو به 9 تبدیل میکنم و نزدیک 400 میلی آمپر هم ازش جریان میکشم
                    به شدت داغ میکنه و تا 100 درجه هم دماش رو اندازه گرفتم با هیتسینگ تا 50 درجه میخوام ببینم چیکار میتونم بکنم که نیاز به هیتسینگ نداشته باشه و داغ هم نشه
                    از باک کانورتر استفاده کن

امیرحسین ضیا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط azjaguar نمایش پست ها
                      از باک کانورتر استفاده کن
                      میتونه ماکزیمم جریان رو هم کنترل کنه؟

دیدگاه

میتونه ماکزیمم جریان رو هم کنترل کنه؟
                        ازینایی که سه تا تریمر دارن استفاده کن

امیرحسین ضیا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط azjaguar نمایش پست ها
                          ازینایی که سه تا تریمر دارن استفاده کن
                          امکانش هست یکی رو معرفی کنین

دیدگاه

امکانش هست یکی رو معرفی کنین
                            اینجا موجود نیس بگرد مشابه همین یجا ک موجود هست گیر بیار

امیرحسین ضیا

دیدگاه

سلام دوستان. خسته نباشید. من تو یه مداری از رگولاتور LM317M smd استفاده کردم. رگولاتور اورجیناله و حداکثر جریان خروجی 0.5 آمپر هستش. ورودی رگولاتور یک آداپتور سوئیچینگ 12 ولته که با یه خازن 470 میکرو بهش دادم. خروجی هم 4.75 ولته با یه خازن 220 میکرو. مدار رو مطابق دیتاشیت بستم و دیودهای محافظم گذاشتم. خروجی خیلی دقیقه و فیکس روی 4.75 هستش. در حالت بیشترین مصرف مدار هم اصلا افت نداره.حداکثر مصرف کل مدار حدود 100 میلی آمپره ولی رگولاتور داغ میکنه. یعنی میشه بهش دست زد ولی قشنگ دست رو می سوزونه در حالی که تلفات زیر 1 واته (PL=(12-4.75)*0.1=0.725W). من واسش هیت سینک نزاشتم (یعنی همون سطح مسی زیرش بعنوان هیت سینکه). مدار رو برای تولید انبوه میخوام و کاربردش طوریه که همیشه روشنه. ممکنه اتفاق بدی واسش بیافته؟
                              اما یه تست دیگه هم کردم. رگولاتورهای سوئیچینگ 2596 داغ نمی کنن ولی دو تا مشکل داره: 1- مدارش بخاطر متعلقات بیشتر، گرون در میاد. 2- رگولاتورهاش خیلی تقلبین. از چندین فروشگاه خرید کردم و همه تاکید داشتن جنس خوبه، اما با کوچکترین اتصالی در خروجی، براحتی میسوزه و کل ورودی روی خروجی میافته. حتی تقلبی 2596 از اصل lm317 گرونتره و تو تعداد بالا، خیلی هزینه چشمگیری داره.
                              نظرتون چیه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط omidctrl نمایش پست ها
                                سلام دوستان. خسته نباشید. من تو یه مداری از رگولاتور LM317M smd استفاده کردم. رگولاتور اورجیناله و حداکثر جریان خروجی 0.5 آمپر هستش. ورودی رگولاتور یک آداپتور سوئیچینگ 12 ولته که با یه خازن 470 میکرو بهش دادم. خروجی هم 4.75 ولته با یه خازن 220 میکرو. مدار رو مطابق دیتاشیت بستم و دیودهای محافظم گذاشتم. خروجی خیلی دقیقه و فیکس روی 4.75 هستش. در حالت بیشترین مصرف مدار هم اصلا افت نداره.حداکثر مصرف کل مدار حدود 100 میلی آمپره ولی رگولاتور داغ میکنه. یعنی میشه بهش دست زد ولی قشنگ دست رو می سوزونه در حالی که تلفات زیر 1 واته (PL=(12-4.75)*0.1=0.725W). من واسش هیت سینک نزاشتم (یعنی همون سطح مسی زیرش بعنوان هیت سینکه). مدار رو برای تولید انبوه میخوام و کاربردش طوریه که همیشه روشنه. ممکنه اتفاق بدی واسش بیافته؟
                                اما یه تست دیگه هم کردم. رگولاتورهای سوئیچینگ 2596 داغ نمی کنن ولی دو تا مشکل داره: 1- مدارش بخاطر متعلقات بیشتر، گرون در میاد. 2- رگولاتورهاش خیلی تقلبین. از چندین فروشگاه خرید کردم و همه تاکید داشتن جنس خوبه، اما با کوچکترین اتصالی در خروجی، براحتی میسوزه و کل ورودی روی خروجی میافته. حتی تقلبی 2596 از اصل lm317 گرونتره و تو تعداد بالا، خیلی هزینه چشمگیری داره.
                                نظرتون چیه؟

بذارید محاسبات دمایی براساس دیتاشیت رو انجام بدیم.
                                فرض کنیم شما دستگاه رو تو یه محیط با دمای 30 درجه گذاشتید.از طرفی اتلاف توان با 12 ولت ورودی و 4.75 خروجی و 100 میلی آمپر میشه 0.725 وات
                                دمای سیلیکون چیپ میشه دمای محیط + (اتلاف*ضریب مقاومت دمایی که با هیت سینک میشه کمش کرد)
                                ضریب مقاومت دمایی نسبت به محیط تو دیتاشیت 100 داده شده مقدارش. برای SMD ش.
                                پس برای شما دمای چیپ بدست میاد : 30 درجه دمای محیط + (100 * 0.725) که میشه 72.5 درجه + 30 درجه یعنی 100 درجه .

ماگزیمم دمای مجاز 125 درجه س پس مشکلی نیست. ولی حواستون باشه که دمای بالاش باعث میشه محیط گرمتر شه و به 30 درجه افزوده بشه و خودش بیشتر داغ بشه.
                                از طرفی اگر دماش بالای 125 بره خاموش میشه و تا کمتر از 85 درجه نشه روشن نمیشه دوباره.

پس بهترین کار کم کردن فاصله ی ولتاژ ورودی خروجی یا افزایش مس هست. یه راه دیگه خوب اینه که توی پد بزرگ مسی، چند via ریز قرار بدید و اون طرف برد هم یه پد مسی بذارید. محاسباتش هست تو نت که یه پد مسی با فلان مشخصات، چقدر مقاومت دمایی رو (بر حسب درجه سانتیگراد بر وات) کاهش میده.
                                ما فقط میتونیم ضریب 100 رو کم کنیم یا 0.725 اتلاف رو.
                                Si vis pacem, para bellum

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X