اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

منبع ولتاژ خیلی بالا ( چند هزار ولت ؟ )

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : منبع ولتاژ خیلی بالا ( چند هزار ولت ؟ )

این همون مداریه که توی اغلب پشه کش ها استفاده میشه. ما کنترل چندانی روی خروجی نداریم. جریان دهی هم فوق العاده کمه.
    بهرحال بسته به نیازت داره.
    اگه بخوای به مدار خاص رو تغیذه کنی بهتره از چند برابر کننده استفاده نکنی.
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

ممنون از بابت پاسختون .
      پس یعنی میشه که تو حالت فوروارد از این چند برابر کننده ها استفاده کنیم .

اگه بخوای به مدار خاص رو تغیذه کنی بهتره از چند برابر کننده استفاده نکنی.
      من میخوام یه مدار خیلی کوچک بسازم و احتیاج دارم که یه ترانس خیلی کوچک استفاده کنم و یه 4 برابر کننده مثل همونی که فایلش رو فرستادم داشته باشم . هسته PC2213 رو انتخاب کردم که با 12 ولت ورودی حدود 600 ولت خروجی 1 وات بده و بعد با اون چند برابر کننده خروجیش رو 2کیلوولت 1 وات بکنم . همه قطعات رو دارم smd میزنم . با این شبیه سازه که 1 وات رو میده حالا تو واقعیت چطور میشه نمیدونم . راستی دایی اون لینکی که شما گذاشته بودین که خروجی ولتاژ بالا داشتند چند تا مدار هم داشت . به نظر از نوع رزنانسی بودند . درسته ؟ ممنون میشم یه توضیحی راجع بهشون بدین

ممنون
      "در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
      در جهان روشنایی هایی وجوددارد که در عمیق ترین ظلمات نهانند.

دیدگاه

بله دایی
        اما محاسبه ترانس توی فوروارد مثل فلایبک نیست! و نباید انتظار داشته باشی در خروجی چند برابر کننده همون 1 وات رو داشته باشی.
        من تابحال از فوروارد تک ترانزیستوری استفاده نکردم و اگه به شماتیک های اون لینک نگاه کنی می بینی که از دو ماسفت استفاده کرده.
        IR2153 آی سی بسیار خوبیه چون علاوه بر درایو ماسفت، اسیلاتور هم داره.
        http://www.amazing1.com/download/PVM400BASICSCHEMATIC.pdf
        با مدار بالا می تونی مستقیما 220 ولت رو به ولتاژ بالا تبدیل کنی. قسمت محافظ اتصال کوتاه رو هم می تونی حذف کنی.

دیدگاه

دایی جان این آی سی خیلی عالیه چونکه داخل خودش مسفت داره و مدارش خیلی کوچولو میشه ولی فکر کنم یه بدی که داره این هستش که بخش فیدبک برای ولتاژ خروجی نداره که بتونیم با اون خروجی پایدار داشته باشیم . به نظر شما راهی هست؟ میشه به اسیلاتور اون یه pwm بدیم؟ اگه بشه از یه جهت خوبه که میشه خروجی رو کنترل کرد و از یه جهت بازم بده که تعداد قطعات زیادتر میشه . دارم دنبال یک آی سی سوییچینگ میگردم که دو تا خروجی pwm داشته باشه و خودش کنترلر هم باشه و تو بازار جمهوری هم پیدا بشه . شما سراغ دارید؟

"در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی

دیدگاه

صددرصد دایی جان
            FSFR2100 همه چی رو داخلش داره، حتی خود ماسفتهای اصلی رو:
            http://www.lionelectronic.ir/index.php?product_id=2312

دیدگاه

دایی گرامی از اونجایی که همه پستهای شما رو تعقیب میکنم با این آی سی آشنا هستم و تا اونجایی که میدونم این آی سی خیلی برای کار من بزرگه . من همش 1 وات توان میخوام . استعداد این آی سی بنده خدا تو این منبع تلف میشه :biggrin:
              ولی خیلی کارش درسته . حتما تو کار بعدی ازش استفاده میکنم .

یه نمونه کوچیکترش رو سراغ ندارین؟ مثلا زیر 10 وات باشه.

ممنون

دیدگاه

دمت دایی جان
                تغذیه های توان پایین همگی فلایبک هستند مثل TNY274 که بسیار عالی کار می کنه اما باید بجای چند برابر کننده از ترانس UU استفاده کنی.

دیدگاه

سلام دایی عزیز .
                  خوشبختی کار من این هست که منبع ورودی 12 ولت dc هستش و این آی سی با این ولتاژ راه نمی افته . :sad:
                  راهی نیست که بشه همین IR2135 رو بشه کنترل کرد؟

دیدگاه

با دوتا اپتوکوپلر بجای مقاومت میشه، اما ارزش نداره.
                    واسه توان 1 وات و تغذیه 12 ولت فلایبک بهتره.

دیدگاه

دوستان یکی بیاد جواب من رو بده . لطفا
                      من مدار رو ( مجموعه خازن و دیود) رو درست کردم
                      تا حدود 5000 ولت هم بالا رفت 18 طبقه و داشت از فاصله 0.8 سانتی جرقه میزد
                      ولی نمدونم چی شد همه دیود ها 1n4007 سوختن
                      به نظر خودم به علت جریان لحظه ای زیاد بود
                      البته مطمئن نیستم - شاید هم ولتاژ زیاد
                      شما دیود جایگزین بهتری میشناسیم معرفی کنید؟
                      شما میدونید علت سوختن دیود ها چی بوده ؟ ولتاژ یا جریان ؟

دیدگاه

با سلام و با تشکر از شما بابت راه اندازی این مبحث.
                        اگه میتونید یکم در مورد مدارتون توضیحاتی بدین تا اساتید بدونند که اصلا مدار شما چطوری کار میکنه . خروجی مستقیم ترانس مدار چند ولته ؟ نوع توپولوژی که باهاش کار می کنه چی هستش ؟ (مثلا فلای بک یا پوش پول ...) فرکانس سوییچینگ چقدره ؟ میتونید شماتیک مدار رو هم قرار بدین؟ تا حالا با یه برنامه شبیه ساز اونو تست کردین؟ خیلی کمکتون میکنه.

من خودم با فرکانس 50 کیلو از دیودهای سرعت بالای BYT43M استفاده میکنم . زمان معکوس حدود 25 نانو ثانیه دارند و 1000 ولت 1 آمپر هستند.
                        احتمالا دلیل سوختن دیودهای شما زیاد شدن ولتاژ اسپایک بوجود آمده در اثر معکوس شده سر خروجی ترانس هستش و از حد قابل تحمل دیودها بزگتر میشود . بهتره که از دیودها به صورت سری شده استفاده کنید. اصولا وقتی شما ولتاژ رو با چندین طبقه زیاد میکنید جریان اون طبقه آخر خیلی کم میشه . جریان ورودی رو هنگام جرقه زدن خروجی اندازه گرفتین که چقدره؟
                        ایشالا بقیه دوستان هم کمکتون میکنند . :agree:

دیدگاه

چه عجب یکی ما رو تحویل گرفت !!
                          من اصلا از ترانس استفاده نمیکنم
                          برق 220 ولت شهری رو به مجموعه دیود و خازن دادم
                          دیود = 1n4007 و خازن = 1uf , 630 V
                          فرکانس هم که پنجاه هرتز است طبیعتا - ولتاژ دامنه هم ماکزیمم 308 ولت
                          با پروتیوس هم شبیه سازی کردم - مشکلی نبوده
                          یه مدت هم داشت کار میکرد از فاصله 8 میلیمتری جرقه میزد
                          ولیه دیگه کار نکرد - تست کردم دیدم دیود ها سوخته
                          نمیدونم چرا؟
                          راستی چرا شما ترانس میذارید ؟
                          میشه شما نقشتون رو بذارید؟ مال من که هیچی نداره
                          و بگید از چه فاصله ای مدار شما جرقه میزنه؟
                          با تشکر از جناب tictactoe و سایر دوستان

دیدگاه

فرکانس کاری شما برای ایجاد یک ولتاژ بالاتر توسط مجموعه دیود خازنی خیلی کم هستش و همش یا توسط بار تلف میشه یا توسط عناصر سوییچ شونده . اگه یه خورده فرکانس کاری رو زیادترش کنی می بینید که چقدر توی نتیجه کار بهبود حاصل میشه . من با همین نرم افزار ltspice چند تا پست بالاتر کل مدار خودم رو گذاشتم و مدار شما رو هم با همین نرم افزار شبیه سازی کردم به طوری که یه منبع ولتاژ 300 ولتی با فرکانس 50 هرتز رو به 4 طبقه مجموعه دیود-خازن دادم ولی خروجی خیلی داغون بود یه خورده فرکانس رو بالاتر بردم (5 کیلو هرتز) خیلی عالی شد و دقیقا 300 ولت ورودی رو تبدیل کرد به 1200 ولت خروجی . خازن شما هم کمی زیاد هستش . بهتر از 10 نانو بیشتر نذارین چون فشار زیادی به دیودها و منبع ولتاژتون میاره .
                            خلاصه اینکه شما باید ولتاژ شهر رو یکسو کنی و بدی به یک عنصر سوییچ کننده با فرکانس بالا . اونوقت خروجی خوبی خواهی داشت . اینطور ریپل خروجی هم خیلی پایین هستش .
                            ترانس رو هم برای ایزوله کردن ورودی از خروجی میزارند و بهم اینکه بتونند با تغییر نسبت تعداد دورها تغییر ولتاژ ایجاد کنند . شما اگه میخوای ترانس هم نزاری می تونی از توپولوژی بوست استفاده کنی . که باید از مجموعه یک عنصر سوییچ کننده و سلف و دیود استفاده کنی تا ولتاژ یکسو شده برق شهر رو سوییچ کنی (البته این برای حالتی هست که از دیود خازن استفاده نمیشه )

دیدگاه

خیلی ممنون از جوابتون
                              میشه بگید شما تا چه ولتاژی بالا رفتید
                              و از چه فاصله ای جرقه زدید و فاصله زمانی بین جرقه ها چقدر بوده است ؟
                              بازم ممنون که وقت میذارید

دیدگاه

منم یه بار تفریحی ، چند برابر کننده با دیود و خازن درست کردم (15 طبقه )
                                دیوداش میسوخت ( دیودهای اول تا پنجم) آخه رو برد هزار سوراخه وصل کرده بودم oo: که کلا کار اشتباهی بود
                                ، به برد براش زدم که مس اضافه نداشته باشه ، که درست شد :nice:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X