اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

سلام
    من اومدم فتو کوپلر وفیدبک رو حذف کردم تا دیوتی سایکل حداکثر بشه{مگه اینطوری دیوتی سایکل حداکثرنمیشه؟}
    ماسفتها رو هم عوض کردم بجاش irfz44 گذاشتم گرماش یکم کمتر شد ولی بازهم هیت سینگ داغ میشه
    وقتی سلف میذارم توی خروجی خیلی بهتر میشه. ولی شما گفتید بادوبرابر کردن سیم پیچی {اولیه و ثانویه} دیگه نیازی به سلف جدا ندارم .من این کار رو کردم ولی بدتر شد
    میخوام یه جوری باشه دیگه نیازی به سلف جدا نداشته باشم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ali4716
      سلام
      من اومدم فتو کوپلر وفیدبک رو حذف کردم تا دیوتی سایکل حداکثر بشه{مگه اینطوری دیوتی سایکل حداکثرنمیشه؟}
      ماسفتها رو هم عوض کردم بجاش irfz44 گذاشتم گرماش یکم کمتر شد ولی بازهم هیت سینگ داغ میشه
      وقتی سلف میذارم توی خروجی خیلی بهتر میشه. ولی شما گفتید بادوبرابر کردن سیم پیچی {اولیه و ثانویه} دیگه نیازی به سلف جدا ندارم .من این کار رو کردم ولی بدتر شد
      میخوام یه جوری باشه دیگه نیازی به سلف جدا نداشته باشم
      سلام
      لطف کنید کمی اطلاعات بیشتر در مورد پروژه بدید تا مشکل مشخص بشه............
      بار شما چیست.......آیا اسکوپ در اختیار دارید.....در هر دو مورد با سلف و بدون سلف توان خروجی رو اندازه گرفتید
      آیا هر دو توان برابر هست.......آیا با اینکه دیوتی سایکل حداکثر شده خازن ورودی داغ میشه.....
      گرمای همه ماسفت ها برابر هست :question:

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

نوشته اصلی توسط عباس جبراییلی
        سلام--برای چنین دقتی این مدار جوابگو نمیباشد و دیودها تاثیر زیادی در خطا خواهند داشت--برای حل مشکل--و داشتن دقت بالا شما باید از یکسو کنند های دقیق اپ امپی استفاده کنید---تا افت ولتاژ دیود ها تاثیری در جریان خوانده شده نگذارند---
        سلام و تشکر از استاد محترم
        نظر جنابعالی در مورد مدار زیر چیست؟ این مدار رو همینجوری طراحی کردم و نمیدونم عملی هست یا نه؟

http://www.xum.ir/images/2014/08/01/rec2.png

هدف طراحی (طراحی تشخیص دهنده ولتاژ یا جریان اینورتر در کوره القایی با خروجی 0 تا 10 ولت dc ):

داشتن خروجی 0 تا 10 ولت دی سی از ورودی سینوسی فرکانس بالا که ولتاژ پیک تو پیک 0 تا 10 ولت تغییر میکند (که با استفاده از مطالب قبلی مطرح شده توسط استاد از ترانس تروییدی استفاده میشود تا جریان کاهش یافته و در یک مقاومت ضرب میشود تا به ولتاژ تبدیل شود ).

توضیح مدار:
        2 طبقه اول اپ امپ برای یکسو سازی
        2 طبقه بعدی برای تشخیص پیک ولتاژ

اشکالات در شبیه سازی ارکد:
        هنگامی که از 741 در تشخیص پیک ولتاژ استفاده میکنم تقریبا جواب میده اما بعضیها میگفتند بهتر است از LM393 استفاده شود. اما توی شبیه سازی جواب نمیده و خروجی همواره 100 ولت است !

>>>>> اللهم عجل لولیک الفرج <<<

لطفا برای تشکر از امتیاز مثبت استفاده بفرمایید

دیدگاه

سلام-مدار شما در مقادیر دارای اشکال میباشد و همچنین در دامنه های کم سیگنال درست کار نمیکندو بهتر است از این مدار استفاده کنید.https://my.st.com/public/STe2ecommun...px?tags=op-amp
          در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

با سلام خدمت استاد
            تا الان مطالبی که دستگیرم شد را به صورت بلوکی کشیدم. قصد دارم با کمک شما این کوره را که از ابتدای اموزش شروع به طراحی کردید را بسازم. اما مدارات و شکلی ندیدم احتمالا همگی پاک شده اند. به هرحال تا اینجا به صورت زیر طرح اولیه کوره را متوجه شده ام.
            ممنون میشم که مباحث ادامه پیدا کنه و مقدار خازن و کویل طبقه اخر و خازن ومقاومت اسنابر و دیود هرزگرد و سلف و خازن خروجی سوییچینگ و کنترل کننده ها و همچنین PLL و چگونگی فیدبک گرفتن و مطالب ضروری دیگه هم بیان بشه و اگر بلوک زیر بدون مشکل هست دست به کار بشیم

http://www.xum.ir/image/KNDf

با تشکر :applause:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aghel110
              با سلام خدمت استاد
              تا الان مطالبی که دستگیرم شد را به صورت بلوکی کشیدم. قصد دارم با کمک شما این کوره را که از ابتدای اموزش شروع به طراحی کردید را بسازم. اما مدارات و شکلی ندیدم احتمالا همگی پاک شده اند. به هرحال تا اینجا به صورت زیر طرح اولیه کوره را متوجه شده ام.
              ممنون میشم که مباحث ادامه پیدا کنه و مقدار خازن و کویل طبقه اخر و خازن ومقاومت اسنابر و دیود هرزگرد و سلف و خازن خروجی سوییچینگ و کنترل کننده ها و همچنین PLL و چگونگی فیدبک گرفتن و مطالب ضروری دیگه هم بیان بشه و اگر بلوک زیر بدون مشکل هست دست به کار بشیم

http://www.xum.ir/image/KNDf

با تشکر :applause:
              سلام
              برای ذوب کردن 40گرم الومینیوم نیازی به این همه مدار نیست.
              کافیه یک پاور کامپیوتر بردارید و از ولتاژ 12 ولت 15امپرش بعنوان منبع تغذیه استفاده کنید و یک مدار ساده رزونانس موازی تک ترانزیستوری با فرکانس بالا حدودا 80کیلوهرتزبسازید.لزومی هم نداره pll داشته باشه.
              من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

چجوری میتونم فرکانس رزونانس این مدار رو پیدا کنم ؟
                http://d01.megashares.com/index.php?d01=3p73e7o

اضافه شده در تاریخ :
                توضیح اینکه هر دو ترانس فریت بوده و مجموعه برای سخت کاری به کار می رود و مقاومت متصل به ترانس خروجی در حقیقت همان حلقه ای می باشد که قطعه برای سخت کاری داخل آن قرار می گیرد.

دیدگاه

1-یکسو کننده ورودی
                  در یکسو کننده تمام موج وطراحی درست مدت زمانی که خازن دشارژ میشود و جریان از ان کشیده میشودبین 8.5 تا 9 میلی ثانیه میباشدکه اگر ما زمان دشارژ 9 میلی ثانیه در نظر بگیریم و جریان 4.26 و تغییرات ولتاژ یا رایپل 24.69 ودر رابطه بگذاریم میشود1550 میکرو فاراد واگر زمان را 8.5 میلی بگیریم میشود 1466 میکرو فاراد که مقدار 1500 میکرو فاراد برای ان در نظر میگیریم.همه اینها محاسبات سر انگشتی بود که در دروس دانشگاهی گفته شده.و میتوانید صحت انها را با نرم افزارهایی مانند اورکد و غیره تست نمایید.
                  با سلام خدمت استاد

1- در فرمول های کتاب رشید، برای محاسبه ی خازن صافی مقدار بار R تاثیرگذار است. درصورتیکه در محاسبه ی انجام شده مقدار بار مدنظر نیست. اساسا وقتی که میخواهیم خروجی یکسو کننده را به مدار تمام پل اینورتر وصل کنیم مقدار بار چند است؟ اصلا مهم هست یا خیر؟ کاملا گیج شدم !!

2- برای محاسبه سلف سری صافی نیز در فرمولهای کتاب رشید، مقدار بار R همانند محاسبه خازن صافی لازم است. ایا با روش ذکر شده میشه سلف را بدون درنظر گرفتن مقدار بار R محاسبه کرد؟ اگر امکان دارد در این مساله چگونه باید سلف صافی را بدون درنظر گرفتن بار محاسبه کرد؟

3- تفاوت این دو صافی خازنی و سلفی در چیست؟ ایا در کوره های عملی از کدام صافی استفاده میشود

با تشکر

دیدگاه

برای بدست اوردن فرکانس رزونانس شما باید از دید دو سر اولیه مقدار سلف را با ار ال سی متر اندازه بگیرید و سپس مقدار خازن را در نسبت تبدیل به توان دو در ترانس اول را نیز بدست اورید در اینصورت فرکانس رزونانس شما با استفاده از فرمول رزونانس سلف و خازن محاسبه خواهد شد.در مورد سوال یکسو سا هم مقدار جریان خروجی ارتباط با بار نیز دارد و اینطور نیست که بی ارتباط باشد یعنی ولتاژ خروجی تقسیم بر جریان مساوی بار خواهد بود.و لذا این دو را میتوانید با ان تقسیم ارتباط دهید.و اصولا مگر میشود بار را در نظر نگرفت؟؟؟!!!!مقدار بار با ولتاژ و جریان ارتباط دارد.که برای سادگی ما مقدار جریان را در نظر گرفته ایم.سافی سلفی و خازنی تفاوت بسیار زیادی دارند در رزونانس موازی که نیاز به منبع جریان دارد از سافی سلفی و در رزونانس سری که نیاز به منبع ولتاژ دارد از سافی خازنی استفاده میشود--کاربرد رزونانس سری و موازی هم بستگی به بار و فرکانس کاری-محل جاگیری قطعه نسبت به کویل دارد--در جاییکه کویل و قطعه به هم نزدیک بوده و فضای دیگری برای جا دادن ترانس و دستگاه ندارید و انها را باید دور از این دو قرار دهید و ضریب کیفیت مدار بالا میباشد باید از رزونانس موازی استفاده شود در عیر اینصورت میتوان از رزونانس سری هم استفاده نمود.

دیدگاه

استاد من یک Lمتر و C متر دارم و RLC متر در اختیار ندارم راهی هست؟ فرمول رو هم ممنون میشم بذارید

دیدگاه

با همان ال متر اندازه بگیرید به این ترتیب که همه شرایط مدار را مهیا کنید یعنی کویل و بار داخل کویل و خازن را به ترانسها وصل کنید و انرا موقتا اتصال کوتاه کنید و سپس دو سر ترانسی را که به سوییچها وصل است را جدا کرده و ال متر را به دو سر ان بزنید و مقدار سلف را یادداشت نمایید --مقدار خازن را هم که روی ان نوشته و انرا در نسبت تبدیل ترانسی که به سوییچها وصل است (نسبت تبدیل به توان دو) ضرب کنید و یادداشت کنید--حال مقدار یک تقسیم بر دو پی رادیکال ال سی را بدست اورید.مقدارش فرکانس رزونانس است.

دیدگاه

استاد هرچقدر حساب و کتاب میکنم جور در نمی یاد

اندوکتانس طرف اولیه ترانس اول 600 میکرو هانری
                          اندوکتانس طرف ثانویه ترانس اول 50 میکرو هانری
                          تعداد دور اولیه ترانس اول 20 دور
                          تعداد دور ثانویه ترانس اول 5 دور
                          -------------------------------------------------------------
                          خازن بین ترانس اول و دوم 26 نانو فاراد در مجموع
                          -------------------------------------------------------------
                          اندوکتانس اولیه ترانس دوم 100 میکرو هانری
                          اندوکتانس ثانویه ترانس دوم 2 میکرو هانری
                          تعداد دور اویله ترانس دوم 13 دور
                          تعداد دور ثانویه ترانس دوم 1 دور
                          -----------------------------------------------------------
                          اون مقاومت 1 اهم رو بصورت پیش فرض قرار دادم و در حقیقت همون حلقه ای هست که قطعه داخلش قرار میگیره تا سخت کاری بشه
                          -----------------------------------------------------------
                          با توجه به کارکرد مدار که سخت کاری هست فرکانس باید بین 30 تا 200 کیلو بدست بیاد که نمی یاد!
                          ممنون از راهنمایی هاتون

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : نحوه طراحی و محاسبات مدارهای منابع تغذیه سوییچینگ و کوره القایی

هم مقدار جریان خروجی ارتباط با بار نیز دارد و اینطور نیست که بی ارتباط باشد یعنی ولتاژ خروجی تقسیم بر جریان مساوی بار خواهد بود.و لذا این دو را میتوانید با ان تقسیم ارتباط دهید.و اصولا مگر میشود بار را در نظر نگرفت؟؟؟!!!!مقدار بار با ولتاژ و جریان ارتباط دارد
                            تشکر از پاسخ استاد.
                            در مورد کوره القایی 40 گرم الومینیومی بحث شده مقدار بار را باید چند در نظر گرفت؟ یا در کوره های بزرگتر مثلا 500 کیلو و یا حتی بزرگتر مثلا 1 تن مقدار بار را چند در نظر میگیرند؟ و یا فقط جریان را در نظر میگیرند؟

دیدگاه

igbt های فرکانس بالای خیلی زیادی تو بازار اومدن استاد .من سئوالم اینه که آیا از اونها هم میشه تو فرکانس های بالا استفاده کرد یا نه مثلا من خودم برای 100 کیلو ikw75n60t رو پیدا کردم که تو 100 کیلو تا 50 آمپر هم جواب میده نظرتون چیه؟

دیدگاه

حساب سر انگشتی برای بالا بردن فرکانس ای جی بی تی این است که با دو برابر شدن فرکانس توان ان نصف خواهد شد--برای دقت بیشتر باید محاسبه نمود.برای اندازه گیری سلف ترانس نیز دجار اشتباه شده اید. مطلب را با دقت بخوانید--در مورد بار مصرفی نیز قبلا در مورد محاسبات ان در همین تاپیک بحث شده.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X