اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اصول طراحی و ساخت شارژر باتری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اصول طراحی و ساخت شارژر باتری

کی گفته ؟ اگر هم گفتن . فقط واس دیگران گفتن :biggrin: . خودشون تو خیلی از دستگاه ها غیر این کارو میکنن .

الان برای چند تا مثال یادم نمیاد
    ولی برای نمونه : تلفن های بی سیم (حتی برند های خوب) واس شارژ باتری 3.6 ولت از 11 ولت استفاده کردن
    یعنی 11 ولت بدون رگلاتور ولتاژ میره تو باتری
    منم گوشی بیسیم آلمانی دارم دو تا متال هیدرید نیم قلمی خورده شارزر هم قطره ای
    یه شارزر قلمی هم دارم اونم قطره ای شارژ میکنه باطری از گرما سرخ میشه. :biggrin:

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

اولا شرکت سازندشون میگه
      دوما اونا دستگاهای تجارین
      سوما معلومه که TRICKLE CHARGE یا شارژ قطره ای بهتره
      چهارما دمای بالا به صفحات باطری صدمه میزنه و عمرشا کم میکنه، یه نگا به آیسی های شارژر NICD , NIMH بندازین سنسور محافظ دما دارن.
      امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.
      از پاسخ به سوالات انجمن به صورت خصوصی معذورم.

دیدگاه

همشون دارن ؟ دما که اگه اشتباه نکنم بیشتر از 130 درجه خطر انفجار داره
        ولی کلا رو چه دمایی سنسور تنظیم شده که طبیعی کار کنه ؟
        راستی سنسورهاش باعث قطع شدن یا خاموش شدن شارژ نمیشه فقط هشدار میده (مثلا تو گوشی LED چشمک زن)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
          همشون دارن ؟ دما که اگه اشتباه نکنم بیشتر از 130 درجه خطر انفجار داره
          ولی کلا رو چه دمایی سنسور تنظیم شده که طبیعی کار کنه ؟
          راستی سنسورهاش باعث قطع شدن یا خاموش شدن شارژ نمیشه فقط هشدار میده (مثلا تو گوشی LED چشمک زن)
          تمام اونایی که من دیدم داشتن ولی فکر کنم دو جور بودن یه مدل خود کنترلن مدل دیگه به میکرو یا پردازشگر خارجی وصل میشن و قابل برنامه ریزی اند.
          عکسالعملشونو دقت نکردم ولی احتمالا 125 رو بگیره
          امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.

دیدگاه

برای این کار به میکرو یا آیسی های شارژر آماده (اگه پیداکنی)نیازه. برای کنترل ولتاژ، دما، جریان،ظرفیت باطری و... .

دیدگاه

اخه نوکرتم کم مونده به این نتیجه برسیم که باید حتما شارژرو تو یخچال بسازیم ، یا شایدم باتری هارو تو یخچال بذاریم
              اخه این اتوماتیک ها قراره کجا استفاده بشه . چرا تا حالا غیر اتوماتیکشو یا حالا اتوماتیکشو به بازار ندادیم (به طور کلی ما ایرانی های حرفه ای oo

دیدگاه

اخه نوکرتم کم مونده به این نتیجه برسیم که باید حتما شارژرو تو یخچال بسازیم ، یا شایدم باتری هارو تو یخچال بذاریم
                اخه این اتوماتیک ها قراره کجا استفاده بشه . چرا تا حالا غیر اتوماتیکشو یا حالا اتوماتیکشو به بازار ندادیم (به طور کلی ما ایرانی های حرفه ای oo
                سلام من اصلا قضیه سردکردنو قبول ندارم چون تو سرما ظرفیت شارژ باطری پایین میاد. استفادش هم مهم نیست مهم رسیدن به یه نتیجه هست. به بازار ندادیم چون راحت طلبیم پس میگیم نمیصرفه. :cry2:

دیدگاه

پس این اتوماتیک ساختن شارژر اونم فقط واس خودمون چه سودی داره (منظورم شارژ قطره ای یا قطع اتومات شارژ کامل نیست) منظورم اضافه کردن سنسور دما oo: و تست هر 1 ساعت و و ....
                  من که میگم باید به یه شارژر اتوماتیک معمولی (ساده شارژ کنه و قطع کنه )بسنده کرد :nice:

دیدگاه

پس این اتوماتیک ساختن شارژر اونم فقط واس خودمون چه سودی داره (منظورم شارژ قطره ای یا قطع اتومات شارژ کامل نیست) منظورم اضافه کردن سنسور دما oo: و تست هر 1 ساعت و و ....
                    من که میگم باید به یه شارژر اتوماتیک معمولی (ساده شارژ کنه و قطع کنه )بسنده کرد :nice:
                    های ولتاژ جان هر چی اصولی تر کار کنیم بیشتر زنده میمونیم
                    تو منطقه ما یه باطری ساز امده بود باطری به باطری کنه به جای اینکه
                    باطری ماشین رو شارژ کنه صاحب ماشین و شارژ کرد oo:
                    باطری ماشین ترکید رفت تو چش و چال راننده.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

مدار شارژ باطری (هم سو با موضوع تاپیک)

با سلام : این مدار را آقای "سیم" داد منم یه چیزایی گفتم اگر اشتباه هست اصلاحش کنید خوشال میشیم

از سمت چپ شروع میکنیم

اول اینکه ولتاژ خازن ورودی 40 ولت هست و همچنین حداکثر ولتاژی که آی سی رگولاتور LM317 میتونه کار کنه فکر کنم 36 ولت باشه این یعنی اینکه ورودی مدار میتونه تا مثلا 35 ولت هم باشه .

C2 هم خازن "بای پس" تغذیه هست و یه جورایی نویزهای فرکانس بالا را حذف میکنه معمولا در هر مداری این خازن وجود داره و بهتر وجود داشته باشه .

ای سی رگولاتور از طریق پایه 1 ولتاژ خروجی را تنظیم میکنه و همانطور که دیده میشه R3 و R2 و R5 این کار را انجام میدن چون R5 متغیر هست پس این نتیجه را میشه گرفت که با ولوم R5 ولتاژ خروجی برای باطری های گوناگون قابل تنظیم هست

در مدار سه قطعه مهم دیده میشه (Q1 - R1 - C3) : وقتی مثلا یه باطریه 12 ولتی تخلیه شده و ولتاژ در سرش مثلا حدود 8 ولت هست در این حالت اگر ما با 12 ولت که البته طبیعی هم هست بخواهیم شارژش کنیم جریان زیادی از باطری عبور میکنه تا ولتاژ دو سر باطری نزدیک 12 ولت بشه و هر چه ولتاژ باطری از 8 ولت بیشتر بشه چون اختلاف ولتاژ مدار شارژر و باطری کم میشه این جریان عبوری هم کم میشه تا وقتی که باطری هم ولتاژش بشه 12 ولت که در اون صورت جریان عبوری صفر میشه عبور جریان زیاد در هر مرحله از شارژ باعث تخریب باطری میشه و کاهش عمر مفید باطری میشه .

حالا میخوایم مدار را در لحظه اولیه که جریان زیادی کشیده میشه تحلیل کنیم : وقتی از مدار جریان زیادی کشیده میشه دو سر مقاومت R1 ولتاژ کمی پدید میاد و این اختلاف پتانسیل باعث میشه جریان کمی از پیوند امیتر بیس Q1 عبور کنه و ترانزیستور را روشن کنه وقتی ترانزیستور روشن شد جریان نسبتا زیادی از امیتر کالکتور عبور میکنه و بار منفی تغذیه را به پایه 1 آی سی رگولاتور میرسه و این باعث میشه ولتاژ خروجی کمتر از حدی با شه که ما تنظیم کردیم به نظرم در عمل همیشه با توجه به ولتاژ باطری در حال شارژ ولتاژ خروجی مدار کمی بیشتر از ولتاژ دو سر باطری هست مثلا 8.5 ولت

حالا در چند دهم ثانیه مدار ولتاژ خودشا مثلا 8.5 ولت میکنه و طبیعتا جریان عبوری هم کم میشه و طبیعتا دو سر مقاومت R1 هم ولتاژ از بین میره و در کل ترانزیستور خاموش میشه و بار دیگه خروجی 12 ولت میشه و بار دیگه جریان زیادی کشیده میشه و همین روند ادامه داره

در نهایت چیزیکه ما در خروجی میبینیم اینه که همنطور ولتاژ خروجی کم و زیاد میشه که به این نوع شارژ "شارژ چکه ای"میگن یعنی باطری با ضربه های 12 ولتی شارژ میشه که میشه این نتیجه را هم گرفت که سرعت این نوسان را میشه تا حدودی با خازن C3 تنظیم کرد.

چیزی که یادم افتاد درباره R3 و R2 و R5 هست که مثلا چرا قبل از آی سی قرار نگرفته اند و در خروجی مدار قرار گرفته اند اگر باری به خروجی متصل بشه که جریان زیادی بخواد در خروجی افت ولتاژ دیده میشه و همچنین این اف ولتاژ بر روی R3 و R2 و R5 هم میافته و همچنین این افت ولتاژ بر روی پایه 1 آی سی هم میافته و آی سی متوجه میشه و خیلی سریع ولتاژ خروجی را اصلاح میکنه

ولی اگر R3 و R2 و R5 در ورودی مدار باشه هیچ وقت افت ولتاژ احساس نمیکنه و کل مدار مثل یه مقاومت اهم بالا عمل میکنه

--------------------------- --------------------------

دیدگاه

ممنون اقای گیج . هم ساده است و هم جالب :applause: :applause:
                        من با اینکه لازم ندارم حتما میرم میسازم .
                        یه کم عملکرد خازن C3 مشکوک بنظر میاد ولی ترجیح میدم با ساختن جوابمو بگیرم

دیدگاه

ممنون اقای گیج . هم ساده است و هم جالب :applause: :applause:
                          من با اینکه لازم ندارم حتما میرم میسازم .
                          یه کم عملکرد خازن C3 مشکوک بنظر میاد ولی ترجیح میدم با ساختن جوابمو بگیرم
                          اگه به جای شما بودم با الهام گرفتن از این مدار یه مدار کاملتر طراحی میکردم @};-

چون مونتاژ تنها حال نمیده

راستی بپا آی سی رگولاتور معیوب نخری چون خرابشم در بازار هست
                          --------------------------- --------------------------

دیدگاه

سلام دوستان
                            من 8 تا باتری 3250 میلی امپری دارم که سری کردم شدند 10.66 ولت و 7 امپر جریان که مستقیم با امپرمتر گرفتم!
                            میشه محاسباتتون رو برای من هم بگید.
                            اگر بخواهم این باتری ها در کمتر از 6ساعت طول بکشه چه کار کنم؟
                            با سپاس
                            [glow=red,2,300]برنامه های آموزشی تست شده برای NXP LPC1768 با توابع CMSIS[/glow]
                            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76623.0

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Reza Sede
                              سلام دوستان
                              من 8 تا باتری 3250 میلی امپری دارم که سری کردم شدند 10.66 ولت و 7 امپر جریان که مستقیم با امپرمتر گرفتم!
                              میشه محاسباتتون رو برای من هم بگید.
                              اگر بخواهم این باتری ها در کمتر از 6ساعت طول بکشه چه کار کنم؟
                              با سپاس
                              نوع باطری تون رو مشخص کنید. و اینکه چطوری جریان 7 آمپری رو گرفتید؟ :eek:

دیدگاه

سلام
                                نیکل متال FCL من 8 تا زدم میشه 10.6 ولت 7 امپر که با مثبت به مثبت امپرمتر و منفی به منفی اون اندازه گرفتم. همون اتصال کوتاه! :mrgreen:
                                تشکر از جوابتون
                                [glow=red,2,300]برنامه های آموزشی تست شده برای NXP LPC1768 با توابع CMSIS[/glow]
                                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76623.0

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X