اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی مدار تغذیه سوئیچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی مدار تغذیه سوئیچینگ

کاهش ولتاژ از مثلا 50 به 10 شروع کنیم :biggrin:

دیدگاه

سلام.منم خیلی مشتاق کار کردن با منابع سوئیچینگ و طراحی اونها هستم.با MC34063 هم تقریبا زیاد کار کردم.کار کردن باهاش خیــــــــــــلی آسونه.مخصوصا که با شبیه سازی تو پروتئوس هم کاملا عالی جواب میده.این هم دوتا از پروژه هایی که با همین IC کار کردم.(کامله کامل هست ها! هم PCB هم شماتیک؛ و دوتا عکس جهت مفهومی تر شدن ابعاد برد و شکل و قیافه ی سلف)هم افزاینده؛ هم کاهنده.هرکی دانلود کرد؛ پشت سرم دعای خیر بکنه! :redface:

http://s1.picofile.com/file/74832485...upply.rar.html

اطلاعات بیشتر توی این پست هست(حتما ببینین)

http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...8970#msg388970

:applause:

دیدگاه

نظر من کار کردن رو یه ولتاژ استاندارده.
        ممکنه من و شما بتونیم به ولتاژ 50 دسترسی پیدا کنیم ولی فکر اونایی که به این ولتاژ دسترسی ندارن رو کردید؟ (خودم رو میگم)

پیشنهاد من کار کردن رو افزاینده هست.

مثلا 12 ولت که یه ولتاژ استاندارده و همه بهش دسترسی دارن.

یا کاهنده برق شهری که مطمینا تو اولویت دوم قرار داره چون خطرات خودش رو داره.

های ولتاژ دستت درد نکنه راهنمایی میکنی...
        --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
        با اجازه اینم بگم تا یادم نرفته:

کسایی که میخوان اینجا با این تاپیک کار تجاری انجام بدن لطف کنن و نظر ندن.
        همه اینجا جمع شدیم تا یچیزی یاد بگیریم نه اینکه یه مدار رو بدون اینکه حتی بدونیم چیه ببندیم و کار تموم بشه!

بنده خودم بعد از یک سال مطالعه به این حد دانش اندک رسیدم و تازه تازه دارم به نتیجه میرسم تو ساخت منبع....

میبینیم کسایی که نمیدونن pwm چیه و سوییچینگ میسازن.
        پس همین اول میگیم اینجا اولویت با یاد گرفتن هست نه ساختن.
        هر کی هرچی بلده که چه بهتر هرچی بلد نیست میاد یاد میگیره و خودش میره مدارش رو میبنده نه اینکه لینک مدار اماده بزاریم.

از همه دوستان خواهش میکنم رعایت کنن نکات بالا رو.
        زکات علم نشر آن است
        بیشتر با من اشنا بشین :
        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.375
        ساخت منبع تغذیه ازمایشگاهی :
        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=110170.0

دیدگاه

من خودم به هر ولتاژ دسترسی دارم واس همین به دوستان واگذار کردم و اتفاقا منتظر یک ولتاژ استاندارد بودم تا فقط 2 نفر بهره نبرده باشن
          واس همین حرف شما واقعا منطقیه . و منم موافقم
          در ضمن تفاوت زیادی نمیکنه اگر 50 به 10 بسازیم خوب ویژگی سوئیچ زدن همینه دیگه که اگر 12 بدیم باز همون 10 رو میگیریم
          ساتارت رو میزنیم به امید خدا تا مشکل هممون برطرف بشه . راستی منم بیشتر افزاینده باهاش ساختم :mrgreen:

only HI

دیدگاه

نوشته اصلی توسط b e h n a m

با اجازه اینم بگم تا یادم نرفته:

کسایی که میخوان اینجا با این تاپیک کار تجاری انجام بدن لطف کنن و نظر ندن.
            همه اینجا جمع شدیم تا یچیزی یاد بگیریم نه اینکه یه مدار رو بدون اینکه حتی بدونیم چیه ببندیم و کار تموم بشه!

بنده خودم بعد از یک سال مطالعه به این حد دانش اندک رسیدم و تازه تازه دارم به نتیجه میرسم تو ساخت منبع....

میبینیم کسایی که نمیدونن pwm چیه و سوییچینگ میسازن.
            پس همین اول میگیم اینجا اولویت با یاد گرفتن هست نه ساختن.
            هر کی هرچی بلده که چه بهتر هرچی بلد نیست میاد یاد میگیره و خودش میره مدارش رو میبنده نه اینکه لینک مدار اماده بزاریم.

از همه دوستان خواهش میکنم رعایت کنن نکات بالا رو.
            سلام بر همگی. پس من نظر ندم :cry:؟؟؟؟؟؟منم بیشتر کار تجاری انجام میدم و دقیق نمیدونم pwm چیه و سوئیچینگ هم میزنم و ... خب بگین چیه منم یاد بگیرم.
            ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

b e h n a m جان نمیدونم عجله داشتم یا هرچی متوجه بعضی از جمله هات نشدم . با اینکه درک میکنم چی میگی ولی باهات موافق نیستم
              با تجاری بازی و ... کاری ندارم ولی واقعیت اینه که اینجا متاسفانه همچین جای یادگیری هم نیست
              نه اساتید سایت شخصیشونه که بخوان دل بسوزونن و نه اونقدر بی کارن . پول هم که نمیگیرن
              واس همین هیچ جا کسی از اول تا .... شروع نکرده به آموزش
              البته به لطف دوستان و اساتید بعضی از تاپیک ها هستن که خیلی مفیده ولی در کل انجمن حالت جامع نیست و خیلیا اینجا چیز زیادی یاد نمیگیرن . بیشتر شبیه زمان گذروندن بیش از مفید بودنه
              البته شاید کسی در سطح پایین باشه و یه کم خودخواه هم باشه :mrgreen: بیشتر سود کنه

الان خود من اصلا در سطحی نیستم که بخوام در مورد سوئیچینگ به کسی یاد بدم ولی فقط این جو کم مفید آزارم میده و میگم بذار 4 نفر دوست دارن تا حد توان باهاشون استارت بزنم و بعد یواش یواش نظر یکی که وارده جلب میشه و میاد نکات مهم رو بیان میکنه
              ولی همونش هم از گرفتاری زیاد توش موندم :sad: چ

ولی فکر کنم در اصل منظورت اینه که مثلا کسی نیاد وسط یه قسمت از اموزش سوالای مربوط به مدار مختص خودشو با خودخواهی بپرسه و کلا جو رو خراب کنه . و فقط دنبال نتیجه گرفتن خودش باشه . که واقعا هم پذیرفتنش سخته :agree:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
                نه اساتید سایت شخصیشونه که بخوان دل بسوزونن و نه اونقدر بی کارن . پول هم که نمیگیرن
                واس همین هیچ جا کسی از اول تا .... شروع نکرده به آموزش
                البته به لطف دوستان و اساتید بعضی از تاپیک ها هستن که خیلی مفیده ولی در کل انجمن حالت جامع نیست و خیلیا اینجا چیز زیادی یاد نمیگیرن . بیشتر شبیه زمان گذروندن بیش از مفید بودنه
                سلام های ولتاژ جان. دوست عزیزم من با این حرفت کاملا مخالفم.عزیزم خیلی از اساتید اینجا اومدن و میان و کلی هم دل سوزانه کار کردن و خیلی هم به من و دیگران چیزی یاد دادن. استاد احمد کوهستانی چقدر تو این سایت زحمت کشید و کلی مطلب به من و بقیه یاد داد. استاد علم فردا هم همینطور و خیلی های دیگه هم اومدن و خیلی چیز یاد دادن (جناب وحید نصیری و خودت و ...) منم درسته که چیز زیادی یاد ندارم و خداییش تمام سعیمو میکنم که یاد بدم و یادبگیرم. من خودم کلی چیز اینجا یاد گرفتم اگه پست های اولمو بخونی میبنی چقدر ناوارد بودم. در هر صورت از همه کسانی که اینجا یا جاهای دیگه تلاش میکنن و همچنین خودت کمال تشکر رو دارم.
                نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
                الان خود من اصلا در سطحی نیستم که بخوام در مورد سوئیچینگ به کسی یاد بدم ولی ...
                بابا شما که استادی

دیدگاه

بازم سلام. گرچه آقا بهنام یک طورایی گفتن که من نظر ندم ولی طبق وظیفه نظرم رو میدم.
                  یک سایت هست که استاد احمد درباره فلایبک و آی سی uc3843 فرمولهایی رو ارائه کردن. گرچه خودشون گفتن این آی سی به درد ارائه به بازار نمیخوره و خروجیش نویز زیاد داره ولی گفتن که برای یاد گیری فلای بک خیلی خوبه. تو این سایت فرمولهای بسیار زیاد و خوبی برای طراحی داره من این تاپیک رو کاملا فهمیدم و با سوالهای پی در پی ام مشکلاتم در این مورد حل شد. من خودم این تاپیک رو سیو کردم و برای محاسباتم هی بهش مراجعه میکنم لطفا بخونید و هر مشکلی داشتین تو فرمولها و ...در حد توانم جوابگو هستم.
                  http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=54859.0

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                    بهنام یک طورایی گفتن که من نظر ندم ولی طبق وظیفه نظرم رو میدم.
                    من کی همچیم چیزی گفتم؟؟؟ :eek:

من میگم کسایی که میخوان وسط اموزش بیان بگن زود باشید مدار نهایی رو اماده کنید نظر ندن.

شما خودتون تجربتون از من هم بیشتره .
                    چند تا مورد اینجوری دیدم که الان این حرف رو میزنم.

جای دور نمیرم و خودم رو میگم.
                    الان من یه منبع دوبل 33 ولت 12 امپر نیاز دارم.
                    اگه قصدم اموزش باشه خودم یاد میگیرم و از ساختش لذت میبرم.
                    ولی اگه قصدم سود باشه مطمینن نمخوام که یاد بگیرم و فقط میخوام بتونم اون مدار رو بسازم تا بتونم بفروشمش.
                    یعنی فقط قسمتهایی نظرم رو جلب میکنه که بشه یه مدار رو باهاش راه انداخت (بدون دونستن اصول و قواعد و ...)

برای همین میام و مسیر تاپیک رو منحرف میکنم به طرف خواسته خودم.

هدف من از حرفای بالا این بود که تاپیک رو منحرف نکنیم و بزاریم راه خودش رو طی کنه.

شما چه قصدت از یاد گرفتن تجاریه چه شخصی برای من فرقی نداره.
                    اتفاقا اگه یاد بگیرید و بسازید به شما افتخار میکنم که با دانش پول درمیارین نه کپی برداری....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

های ولتاژ جان منم با حرفت مخالفم که هیشکی حال و حوصله توضیح رو نداره.

همه حوصله اش رو دارن به شرطی که ترتیبی جلو بریم نه اینکه از یکی بخوایم بیاد یک روزه تمام مراحل رو بگه و بره.

منم قبل از اشنایی با این سایت حتی نمیدونستم وظیفه دیود چیه ولی الان شکر خدا خودم یه کنترلر pwm رو راه اندازی کردم که به نظر خودم واقعا پیشرفت خوبی داشتم.
                    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

برای اول کار اگه اجازه بدین یکم توضیح بدم.
                    خلاصه و اجمالی :bye
                    زکات علم نشر آن است
                    بیشتر با من اشنا بشین :

دیدگاه

برای ساخت یه منبع سوییچینگ اول باید بدونیم که به چه توانی نیاز داریم.

با دونستن این توان میتونیم توپولوژی و هسته مدارمون رو انتخاب کنیم.

بعد از انتخاب توپولوژی و هسته میرسم به انتخاب ایسی مدار که مهمترین قسمت هر مدار رو تشکیل میده.

ما موقع بستن مدار سعی میکنیم که فرکانسی رو در نظر بگیریم که نه زیاد کم باشه که توان هسته کم بشه و نه زیاد که مشکلاتی ( افزایش اثر پوستی. ایجاد حرارت بیشتر در دیود هاو ...) بوجود بیاد.

اساس کار منابع سوییچینک هم فرکانس بالای اون ها هست که باعث میشه بازده مدار بیشتر بشه و بشه ترانس رو در اندازهای کوچک ساخت. (ترانس 1 کیلو وات اندازه تلویزیون 14 اینچه ولی سوییچینگ همش 2 کیلو)

تو منابع سوییچینگ نمیشه از هسته اهنی استفاده کرد چون جوابگوی فرکانس منابع سوییچینگ (از 10 تا 400 کیلو معمولا) نیستن. به همین منظور هسته های تیرویید طراحی شدن که جنسشون از اهن و ژرمانیوم هست که البته در حالت عادی این دو ماده باهم ترکیب نمیشن و این هسته ها رو با مهندسی مواد میسازن. (دلیل شکننده بودنش هم همینه)

تو منابع سوییچنگ نمیشه از دیود های معمولی برای یکسوسازی خروجی ترانس استفاده کرد چون نمیتونن تو اون فرکانس سوییچ بزنن و برای این کار از دیود های شاتگی یا رکتیفایر یا اولترا فست استفاده میکنن.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

برای شروع هم من میگم بهتره که اول مدار کنترلر رو بسازیم بعد بریم سراغ پیچیدن هسته و ...
                      زکات علم نشر آن است
                      بیشتر با من اشنا بشین :

دیدگاه

با سلام و تشکر از دوستان فقط یه نکته اگر امکان داره بفرمایید ما قراره دقیقا چی بسازیم چند ولت چند امپر که لا اقل بریم وسایل و ...رو تهیه کنیم یا یه شماتیک بذاریم و از روی اون اموزش بدیم چون ما اینطوری تا این تاپیک به ته تهش نرسه هیچکاری نمیتونیم بکنیم مثلا بگید چه هسته ای لازم داریم تا ما تهیه کنیم بعد همزمان با اموزشهای شما بپبچیم که اگ مشکلی بود تو همین مدت حلش کنیم نذاریم برسه به احرش بعد یکی یکی بیایم مشکلات قسمتهای اولیه تاپیک رو مطرح کنیم و از بحث امروز خارج بشیمو بریم سراغ بحثا و مشکلات یک ماه پیش بهتر نیس؟زدن pcb طراحی و چاپش واسه ماها که یکمم مشغله داریم جداقل 1هفته 10روز زمان میبره تو این مدت شما به بحثای بعدی رسیدید ما میایم از بحث اول سوال میپرسیمو و از بحث خارج میشیم یطوری باشه مه پابپای شما مشکلاتو حل کنیم و بیایم جلو نمیدونم بهتر هست یا نه؟اگه دوستانم نظری دارن ممنون میشم که مطرح کنن :redface:
                        { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

شما فعلا ایسی ای که های ولتاژ جان معرفی کردن رو تهیه کنید.
                          بقیه وسایل مورد نیاز بجز هسته همه جا پیدا میشه.

هسته هم یچیز ضعیف و ارزون قیمت بگیرید.

اگه های ولتاژ جان تایید کنن من میگم ee16 چون همه جا یافت میشه و میشه گفت یچیزیه که همهجا کاربرد داره.
                          (اکثرا هسته کوچکتر از این استفاده نمیکنن چون پیچیدنش مشکله)
                          زکات علم نشر آن است
                          بیشتر با من اشنا بشین :

دیدگاه

سلام
                            چند تا سوال داشتم در مورد mc34063 در حالت step down و ولتاژ ورودی 36 ولت
                            ایا میشود فقط با تغییر مقاومت های فیدبک ولتاژ متغیر گرفت؟
                            حداکثر و حداقل ولتاژی که میشود با این روش گرفت چقدر است؟
                            خازن تایمینگ و فیلتر خروجی برای چه ولتاژی بهتر است محاسبه شود؟ برای حداکثر ولتاژ خروجی یا حد متوسط ولتاژ خروجی؟
                            با سپاس

دیدگاه

سلام علی جان؛ من افزاینده رو تست کردم؛ بله میشه؛ فقط باید تو خروجی بار داشته باشی وگرنه IC یه جورایی هنگ میکنه و ولتاژ خروجی میشه حدود 10.28 ولت(با ورودی 12 ولت) این مدار رو نگاه کنی کامل متوجه میشی.یکی از مقاومت ها رو با کلکتور-امیتر یه ترانزیستور موازی کردم، بیس ترانزیستور هم دادم به میکرو.هرجا میکرو دستور میده و ترانزیستور روشن میشه؛ اون مقاومت تقریبا اتصال کوتاه میشه و ولتاژ خروجی زیاد میشه.به عنوان بار هم تو خروجی یه مقاومت 100 کیلو گذاشتم که اگه بار اصلی جدا بشه؛ IC قاطی نکنه.شاید کاری که کردم غیر اصولی باشه؛ اما کاملا عالی نتیجه گرفتم و کار هم میکنه.

نوشته اصلی توسط شاهرخ
                              سلام.منم خیلی مشتاق کار کردن با منابع سوئیچینگ و طراحی اونها هستم.با MC34063 هم تقریبا زیاد کار کردم.کار کردن باهاش خیــــــــــــلی آسونه.مخصوصا که با شبیه سازی تو پروتئوس هم کاملا عالی جواب میده.این هم دوتا از پروژه هایی که با همین IC کار کردم.(کامله کامل هست ها! هم PCB هم شماتیک؛ و دوتا عکس جهت مفهومی تر شدن ابعاد برد و شکل و قیافه ی سلف)هم افزاینده؛ هم کاهنده.هرکی دانلود کرد؛ پشت سرم دعای خیر بکنه! :redface:

http://s1.picofile.com/file/74832485...upply.rar.html

اطلاعات بیشتر توی این پست هست(حتما ببینین)

http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...8970#msg388970

:applause:

دیدگاه

سلام
                                لطفا سوال دوم و سوم را هم جواب بدید
                                با سپاس

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X