اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

داغ شدن 7805

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : داغ شدن 7805

اگر جریان کشی شما زیر 400 میلی آمپر هست بهتره از AMS1117 استفاده کنین. گرمای زیاد هم بده به دلیل حجم کم اصلا به چشم نمیاد
    ولی ار مدل دیپ ارزان مدد نظر هست همین 7805+یک هیت سینک مشکل رو حل میکنه.
    دلیل گرما هم دوستان گفتند کامل تلفات حرارتی به دلیل فاصله ولتاژ ورودی و خروجی هست
    I ❤️ ECA

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : داغ شدن 7805

نوشته اصلی توسط میثم عزیزی
      :surprised: :sad: عجیبه این قانون توانه دیگه خیلی ساده هستش
      در ضمن کی گفتم مقاومت را سری بگذارید عرض کردم این مقدار مقاومت را اگر به دوسر 12 ولت بزنید به اندازه رگولاتورتان اگر سالم باشد داغ خواهد شد.
      توان مساوی است با مجذور ولتاژ تقسیم بر مقاومت
      بنابراین مقاومت خواهد شد مجذور ولتاژ تقسیم بر توان
      حالا ما با میلی وات نوشتیم که با رابطه قبلیه یکی باشه حالا با وات در نظرش میگریم
      R=12*12/0.525W
      R=270
      بهر حال در اصل موضوع و مشکل شما فرقی نمیکه
      ما الان نمیدونیم منظور شما از داغی چقدر است من این مثال را زدم که به صورت ملموس تست بفرمایید تا اگر در حد همین مقاومت داغ میکند کاملا طبیعی است
      ولی اگر خیلی بیشتر است مطمئنا رگولاتور شما صدمه دیده و باید تعویض گردد.
      در ضمن هیچگاه میزان داغ شدن رگولاتورهای خطی را با میزان جریان آنها نمیسنجند بلکه با میزان تلفات توان محاسبه میکنند
      اگر به این نتیجه رسیدید که رگولاتور سالم است یک هیت سینک مناسب ببندید و نگران داغ شدن آن نباشید. اگر دمای حالت تعادل را بفرمایید
      بهتر میتوانم راهنمایی تان کنم
      منو ببخشید
      واقعا اشتباه از من بود فکر کردم منظور شما سری بستن مقاومت است _ اصلا حواسم نبود به رابطه ی توان خیلی خیلی عذر میخوام _ کوتاهی از من بود
      دمای حالت تعادل منظور دمای محیط میباشد؟اگر اینطور است که دمای محیط معمولی است همون 25 یا 26 درجه
      ندانستن عیب نیست نپرسیدن عیب است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ali-j
        دوست من.در طولانی مدت مشکلی برای رگولاتور شما پیش نخواهد آمد.در صورتی که تهویه هوا در مدار شما مناسب باشد.

برای حل مشکل شما من چند راه حل پیشنهاد می کنم.

1-استفاده از رگولاتور زنر (توجه کنید که با توجه با تلفات از زنر با توان مناسب استفاده کنید)
        2-استفاده از یک طبقه زنر برای کاهش ولتاژ تا 7.6 ولت و سپس یک طبقه 7805 (نسبت به پیشنهاد 1 این خصوصیت را دارد که می توانید از زنر کم توان استفاده کنید و طبقه دوم مدار را نیز قبل آماده کرده اید)همچنین نسبت به پیشنهاد آقا میثم نیز برتری دارد زیرا مدار پیشنهادی آقا میثم به شدت نسبت به حرارت و جریان مصرفی مدار حساس می باشد ولی بسیار ساده است)
        3-طراحی یک مدار کاهنده سویچینگ 12 به 5(این مدار بسیار ساده است زیرا اختلاف ولتاژ ورودی و خروجی کم است و نیاز به خازن و سلف بزرگ ندارد.همچنین در مصرف انرژی رتبه A- را دریافت می کند.
        دوست من
        1)مبشه فرق بین رگولاتور زنر(گزینه ی 1)و یک طبقه زنر(گزینه ی 2) رو بگید؟
        2)مدار کاهنده ی سویچینگ 12 به 5 رو میشه برام بزاری؟
        3)به نظر شما اگه از یک زنر مطابق تصویر زیر استفاده کنم چطوره؟آیا باعث میشه رگولاتور توان کمتری تلف کنه و کمتر داغ بشه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Nakh0d4
          داغ کردنش عادیه نترس فقط هیت سینک بزار روش
          فقط یکی از بچه های همین فروم بهم پیشنهاد داد یه مقاومت 100 اهم 5 وات بذار سر راه رگولاتور که داغ نکنه
          البته من pcb رو زده بودم و نتونستم مقاومتو بزنم ولی این راهم میخوای امتحان کن
          هیت سینک داره بازم گرم میشه
          منظورتون اینه مقاومته 100 اهم 5 وات رو به صورت سری بزنم قبل از رگولاتور یا موازی؟

دیدگاه

منظورم از دمای حالت تعادل دمای نهایی رگولاتور با هیت سینک است که که بعد از آن دیگر افزایش دما نداشته باشیم و با محیط به حالت تعادل رسیده باشد.
            و اگر دمای رگولاتور در حدود 50 درجه بود هیچ مشکلی نداره البته اینو بگم که دمای کاری 7805 معمولی 0 تا 125 درجه سانتیگراده.

منظور دوستمون از مقاومت 100 اهم اینه که اگر مقاومت بصورت سری در مسیر ورودی رگولاتور بگذارید یک افت ولتاژی روی مقاومت میفته و اختلاف ولتاژ ورودی و خروجی که قبلا 7 ولت بود کاهش پیدا میکنه و تلفات حرارتی مقداریش رو مقاومت میفته.
            ولی به نظر من 100 اهم زیاده چون 75 میلی از 100 اهم عبور کنه میشه 7.5 ولت کاهش ولتاژ و ولتاژ ورودی رگولاتور مناسب نیست ولی اگر بخواهید این روش رو هم امتحان کنید یک مقاومت 56 اهم مناسبه چون در 75 میلی آمپر ولتاژ ورودی رو حدود 3.8 ولت کاهش میده و اختلاف ولتاژ ورودی و خروجی رگولاتور رو کم میکنه

مهم نیست چه مدرکى دارید
            مهم این است که چه درکى دارید . . .

دیدگاه

با سلام

1-تفاوت پیشنهاد شماره یک و شماره دو تفاوت بین این مدارها و مدار خودتان است.

2-مدار پیشنهادی خودتان خوب است تنها مشکل آن این است که شما باید از یک زنر یک وات استفاده کنید. همچنین بهتر است که مقدار زنر را به گونه ای انتخاب کنید که ولتاز ورودی رگولاتور 7.5 ولت باشد.

3-همچنین می توانید از این مدار استفاده کنید که بار تلفات را بر روی ترانزیستور انداخته اند.البته می توانید از ترانزیستور ها با توان پایین تر نیز استفاده کنید

4- یکی از مدارات پایه در منبع تغذیه سویچ مدار باک است.
              محاسبات مدار را می توانید در لینک زیر مشاهده کنید.

http://www.daycounter.com/LabBook/Bu...quations.phtml

با استفاده از لینک زیر می توانید یک مدار باک طراحی کنید.

http://www.daycounter.com/Calculator...lculator.phtml

پ.ن: برای تولید پالس به صورت PWM می توانید از میکرو یا 555 یا ... استفاده کنید.برای سویچ بهتر است از ماسفت استفاده کنید.یا از BJT های که در حالت اشباع ولتاژ کلکتور امیتر آن ها 0.2 ولت است. مانند BC107

موفق باشید

دیدگاه

مرسی

دیدگاه

باسلام خدمت دوستان خوب خودم
                  مرسی از لطف همتون که بی منت اطلاعات در اختیار بنده و تمام بچه های این انجمن گزاشتید
                  با تشکر از آقای بلورچیان عزیز و Nakh0d4 و همه همه
                  دوست خوبم میثم جان اگه به قول شما دمای کاری 7805 معمولی 0 تا 125 درجه سانتیگراده که دیگه حله
                  آخه این طفلک فکر نکنم دماش به 50 درجه هم برسه :wow: :wow: :wow: :wow:
                  و همچنین تشکر از ali-j واسه مدارهای خوب و راهنماییه عالیشون وهمه وهمه
                  بازم ممنونم از همتون دوستان خوبم
                  مرسی

دیدگاه

سلام دوست عزیز
                    عیب کار شما
                    1- برد pcb شما چرب شده و حالت خازنی پیدا کرده حتما با اسپری خشک تمیزش کن
                    2-مدار رگولاتور رو کامل نبستی یعنی خازن های عدسی برای حذف نویز یا خازن های الکترولیت برای تثبیت ولتاژرو کامل نبستی
                    3-اگر دو روش بالا نبود 3عدد دیود 1n4007 به صورت سری قبل رگولاتورت بین پلاریته مثبت قرار بده 100 تا ثیر داره یا فوقش دو تا رگولاتور lm 7805 با هم موازی کن انشا الله که درست میشه
                    یک مرگ طلب داری و هزار آرزو بدهکار
                    خسته ام ...
                    یا طلبم را بده یا طلبت را بگیر...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهران چمنی نمایش پست ها
                      من خیلی خستم و دارم میرم بخوابم
                      3ساعت دیگه باید بیدار شم
                      شرمنده وقت نکردم پاسخ دوستان رو بخونم تا بهتر پاسخ بدم

اما اینطور که از موضوع اول تایپیک متوجه شدم

زمانی بی جهت رگولاتور های خودم داغ میکنند که نیم سوز شده باشند

برای اینکه نتیجه بگیری
                      رگولاتور قبلیت رو با یک رگولاتور جدید عوض کن
                      100% درست میشه
                      دوست عزیز من هم مداری دارم که 60 میلی بیشتر نمیکشه و خروجی 7805 هم فقط به یه رله 5 ولت وصله ولی رگولاتورم بیش از اندازه گرمه میشه گفت داغه نه نیمسوز شده نه فیکه ولی باز هم برای ما جای تعجبه با اینکه دیتا شیت تا 1.5 آمپر زده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط digital2224 نمایش پست ها
                        دوست عزیز من هم مداری دارم که 60 میلی بیشتر نمیکشه و خروجی 7805 هم فقط به یه رله 5 ولت وصله ولی رگولاتورم بیش از اندازه گرمه میشه گفت داغه نه نیمسوز شده نه فیکه ولی باز هم برای ما جای تعجبه با اینکه دیتا شیت تا 1.5 آمپر زده
                        سلام
                        ورودیت چقدره؟؟دیتاشیت زده 1.5 امپر اون در بهترین شرایطه درکل رچی ولتاژ ورودیت بیشتر بشه رگولاتر بیشتر داغ میشه و جریان خروجیش میاد پایین توصیه می کنم هیچ وقت رله رو با رگولاتور7805 روشن نکنین اگر ورودی رگولاتورتون زیاده حتما باید خنکش کنید
                        پاینده باشید
                        Proudly @real_ahmadi
                        #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهندس احمدی نمایش پست ها
                          سلام
                          ورودیت چقدره؟؟دیتاشیت زده 1.5 امپر اون در بهترین شرایطه درکل رچی ولتاژ ورودیت بیشتر بشه رگولاتر بیشتر داغ میشه و جریان خروجیش میاد پایین توصیه می کنم هیچ وقت رله رو با رگولاتور7805 روشن نکنین اگر ورودی رگولاتورتون زیاده حتما باید خنکش کنید
                          پاینده باشید
                          ورودیم 8 ولته .چرا میفرمایین رله رو با رگولاتور روشن نکنم
                          جدیدترین ویرایش توسط digital2224; ۱۳:۳۱ ۱۳۹۶/۰۶/۲۵.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط digital2224 نمایش پست ها
                            ورودیم 8 ولته .چرا میفرمایین رله رو با رگولاتور روشن نکنم
                            اگر تو خروجی 7805 میکرو دای این کارو نکن رله رو 12 ولت بگیر و با 12 ولت روشنش کن
                            دلیل خاصی ندارم واسش کلا میگم یادتون باشه حتما دیود هرزگرد رله رو هم بزارید
                            پاینده باشید
                            Proudly @real_ahmadi
                            #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

[QUOTE=مهندس احمدی;661005]اگر تو خروجی 7805 میکرو دای این کارو نکن رله رو 12 ولت بگیر و با 12 ولت روشنش کن دلیل خاصی ندارم واسش کلا میگم یادتون باشه حتما دیود هرزگرد رله رو هم بزارید پاینده باشید[/QUOT ] نه رگولاتور رو فقط برای رله استفاده کردم دیود رله رو هم لحاظ کردم فکر نمیکنم ولتاژ ورودیم هم زیاد باشه که بخواد اینهمه اتلاف داشته باشه .گرماش به حدی هست که نمیشه دست رو روش نگه داشت.آیا ولتاژ ورودی رو تا 7.5 پایین بیارم درست میشه؟
                              جدیدترین ویرایش توسط digital2224; ۱۶:۲۲ ۱۳۹۶/۰۶/۲۵.

دیدگاه

[QUOTE=digital2224;661016]
                                نوشته اصلی توسط مهندس احمدی نمایش پست ها
                                اگر تو خروجی 7805 میکرو دای این کارو نکن رله رو 12 ولت بگیر و با 12 ولت روشنش کن دلیل خاصی ندارم واسش کلا میگم یادتون باشه حتما دیود هرزگرد رله رو هم بزارید پاینده باشید[/QUOT ] نه رگولاتور رو فقط برای رله استفاده کردم دیود رله رو هم لحاظ کردم فکر نمیکنم ولتاژ ورودیم هم زیاد باشه که بخواد اینهمه اتلاف داشته باشه .گرماش به حدی هست که نمیشه دست رو روش نگه داشت.آیا ولتاژ ورودی رو تا 7.5 پایین بیارم درست میشه؟
                                حداقل ولتاژ ورودی رگولاتور 7805 باید 2.5 ولت بیشرت از ولتاژ خودش باشه (توی همه رگولاتور های 78)
                                به خاطر ولتاژ ورودی زیاد نیست شما بببین رله چقدر جریان می کشه
                                بدرود
                                Proudly @real_ahmadi
                                #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X