اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک مدار 1.5 به 10 ولت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک مدار 1.5 به 10 ولت

متاسفانه آب پاکی رو می ریزم رو دستت. با 1.2v و استفاده فقط از یک مدار (قبلا گفته بودی مدارات رو موازی نمی کنی) نمی تونی به خواسته ات (9v 600ma) برسی. آخرش 75ma بده هنر کرده.
    برای ic هایی هم که گفتی جوان الکترونیک رو چک کن. البته این ic ها از 1.2v بیشتر لازم دارند، برای بازده بهتر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط e-arash
      متاسفانه آب پاکی رو می ریزم رو دستت. با 1.2v و استفاده فقط از یک مدار (قبلا گفته بودی مدارات رو موازی نمی کنی) نمی تونی به خواسته ات (9v 600ma) برسی. آخرش 75ma بده هنر کرده.
      برای ic هایی هم که گفتی جوان الکترونیک رو چک کن. البته این ic ها از 1.2v بیشتر لازم دارند، برای بازده بهتر
      حد اقل ولتاژ 2 ولته
      با توجه به نوشته هام تو پستای قبل که گفتم برا چی میخوام استفاده کنم چی پیشنهاد میکنید؟ استفاده از ایسی های بوست به نظرتون چه طوره؟
      عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
      مخترع برتر شمال غرب سال 96
      مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA

دیدگاه

منم پیشنهاد نمیکنم با ولتاژ به این پایینی یه همچین کاری بکنید باطری یا زود خراب میشه یا اصلا چنین جریانی نمیده و به ولتاژی که میخاین نمیرسین. حد اقا 5 ولت پیشنهاد میشه.

دیدگاه

باتری لیتیوم که رسید به 3.2 3.3 ولت دیگه تخلیس اگه ولتاژ پایین تر بره فقط باتریو خراب میکنه
          حتی بهتره یه 20 درصد آخرشو خال نکنی همینطور تا 90 درصد بیشتر پرش نکنی
          تا از حداکثر عمر باتریت استفاده کنی.
          پس محدوده ولتاژ باتریت میشه 3.4 تا 4.1 ولت ، رو خروجی 5 ولت و 600 میلی آمپر با حساب تلفات زمان تبدیل یه
          3 ساعتی احتمالا بتونی ازش استفاده کنی با هر بار شارژ.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shork
            باتری لیتیوم که رسید به 3.2 3.3 ولت دیگه تخلیس اگه ولتاژ پایین تر بره فقط باتریو خراب میکنه
            حتی بهتره یه 20 درصد آخرشو خال نکنی همینطور تا 90 درصد بیشتر پرش نکنی
            تا از حداکثر عمر باتریت استفاده کنی.
            پس محدوده ولتاژ باتریت میشه 3.4 تا 4.1 ولت ، رو خروجی 5 ولت و 600 میلی آمپر با حساب تلفات زمان تبدیل یه
            3 ساعتی احتمالا بتونی ازش استفاده کنی با هر بار شارژ.
            آخه یعنی اینی که رو باطری مینویسن مثلا 2000mAh این رو از 4.1 تا 3.4 میده؟!
            3 ساعت خوبه چون کار من با دستگاه مداوم نیست
            من میتونم ولتاژ باطری که به 3.3 رسید مدارو قطع کنم (تو lm2576) از این لحاظ مشکلی نیست ولی همچنان موندم با کدوم ایسی این کارو بکنم!
            "حتی بهتره یه 20 درصد آخرشو خال نکنی همینطور تا 90 درصد بیشتر پرش نکنی
            تا از حداکثر عمر باتریت استفاده کنی."
            اتفاقا این یکی از چیزاییه که دنبالش بودم و خیلی روش بحث کردم, خیلیا میگن باطری رو باید تا 100% پر کنی و تا خالیه خالی نشد دوباره شارژ نکنی تا عمر باطری زیاد شه
            بعضیا میگن هر جا شارژر گیر اوردی اگرم باطریت 85% بود بازم بزن پر شه
            و این که تا 90% پر کنم و زیر 20 % نره
            الان کدوم درسته؟

نوشته اصلی توسط arvinfx
            منم پیشنهاد نمیکنم با ولتاژ به این پایینی یه همچین کاری بکنید باطری یا زود خراب میشه یا اصلا چنین جریانی نمیده و به ولتاژی که میخاین نمیرسین. حد اقا 5 ولت پیشنهاد میشه.
            من خودمم تمایل دارم ولتاژ اولیم بالا باشه ولی متاصفانه باطریم 3.7 ولته و اگه بخوام دو تا زاش بخرم و سری کنم هزینهم میره بالا
            عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط armin_gera
              آخه یعنی اینی که رو باطری مینویسن مثلا 2000mAh این رو از 4.1 تا 3.4 میده؟!
              3 ساعت خوبه چون کار من با دستگاه مداوم نیست
              من میتونم ولتاژ باطری که به 3.3 رسید مدارو قطع کنم (تو lm2576) از این لحاظ مشکلی نیست ولی همچنان موندم با کدوم ایسی این کارو بکنم!
              "حتی بهتره یه 20 درصد آخرشو خال نکنی همینطور تا 90 درصد بیشتر پرش نکنی
              تا از حداکثر عمر باتریت استفاده کنی."
              اتفاقا این یکی از چیزاییه که دنبالش بودم و خیلی روش بحث کردم, خیلیا میگن باطری رو باید تا 100% پر کنی و تا خالیه خالی نشد دوباره شارژ نکنی تا عمر باطری زیاد شه
              بعضیا میگن هر جا شارژر گیر اوردی اگرم باطریت 85% بود بازم بزن پر شه
              و این که تا 90% پر کنم و زیر 20 % نره
              الان کدوم درسته؟
              هیچکدوم درست نیست. کافیه یکی از کاتالوگ های باطری هارو نگاه کنی.

باطری هارو بهتره تا میتونی خالی نکنی یعنی اگر تا 80% شو خالی کنی بعد 100% شارژکنی بیشترین بار رو میتونی شارژشون کنی.
              خالی خالی کردن باطری باعث میشه واکنش برکشت پزیرش یکمی برگشت پذیر نشه. و ظرفیت باطری کم یشه.
              باطری رو بهتره تا 100% شارژ نشد مصرف کردن ازشو شروع نکنید. چون پدیده ای به وجود میاد به اسم حافظه که بر اساس تشکیل کریستال توی باطری ایجاد میشه و بیشتر برای باطری های نیکل کادمیوم هستش ولی مدل های دیگه کمتر این حالت رو دارن .

من خودمم تمایل دارم ولتاژ اولیم بالا باشه ولی متاصفانه باطریم 3.7 ولته و اگه بخوام دو تا زاش بخرم و سری کنم هزینهم میره بالا
              ببینید اگر مشکل فقط ولتاژه و جریان کمی دارین میشه یه کارایی کرد در حد زیر 50 میلی آمپر ولی بیشتر اگر مد نظرته انرژی تولید نمیشه کلا Wh رو حساب کن اگر میخای ولتاژ کم استفاده کنی و با مدار زیادش کنی باید یه مقدار تلفات هم به Wh مدارت اضافه کنی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx

باطری هارو بهتره تا میتونی خالی نکنی یعنی اگر تا 80% شو خالی کنی بعد 100% شارژکنی بیشترین بار رو میتونی شارژشون کنی.
                خالی خالی کردن باطری باعث میشه واکنش برکشت پزیرش یکمی برگشت پذیر نشه. و ظرفیت باطری کم یشه.
                باطری رو بهتره تا 100% شارژ نشد مصرف کردن ازشو شروع نکنید. چون پدیده ای به وجود میاد به اسم حافظه که بر اساس تشکیل کریستال توی باطری ایجاد میشه و بیشتر برای باطری های نیکل کادمیوم هستش ولی مدل های دیگه کمتر این حالت رو دارن .
                با گفته های دوستمون موافقم، یه نکته مهم جا افتاده، با این روش درسته که می تونی دفعات بیشتری باتری رو شارژ کنی اما به مرور زمان فاصله بین شارژ کردن هات هم کمتر و کمتر میشه. به نظر من 100 تا 20 درصد مناسب تره برای استفاده.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx

ببینید اگر مشکل فقط ولتاژه و جریان کمی دارین میشه یه کارایی کرد در حد زیر 50 میلی آمپر ولی بیشتر اگر مد نظرته انرژی تولید نمیشه کلا Wh رو حساب کن اگر میخای ولتاژ کم استفاده کنی و با مدار زیادش کنی باید یه مقدار تلفات هم به Wh مدارت اضافه کنی.
                  از بابت اطلاعات علمی در باره باطری ها ممنون خیلی وقت بود دنبال یه منبع علمی میگشتم اصلا فکرم به کاتالوگ نرفته بود
                  نه متاصفانه مشکل جریان هم دارم باید رو 5 ولت 600 میلی امپر رو بگیرم
                  یه سوالم اینکه وقتی میگسم مثلا تا 20% بزنیم شارژ این 20% چه قدره باطری میشه؟من که الان باطریم 3.7 هست از کجا باید بدونم چه قدر پره؟ مثلا تو موبایل میبینیم باطری چند درصده , این میزان باطری رو نسبت به چی اندازه میگیرن؟نسبت یه 0 ولت؟0 امپر؟ فلسفهش چیه؟

والا فعلا راه حل این کارو تو ایسی های lm2623 , lm2621 میبینم دقیق برا چیزین که من میخوام دیتاشیتشو مطاله کنید خیلی ایسی های خوبین ولی گیر نمیان جوان الکترونیک تو لیستش هست ولی موجود نزده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط armin_gera
                    از بابت اطلاعات علمی در باره باطری ها ممنون خیلی وقت بود دنبال یه منبع علمی میگشتم اصلا فکرم به کاتالوگ نرفته بود
                    نه متاصفانه مشکل جریان هم دارم باید رو 5 ولت 600 میلی امپر رو بگیرم
                    یه سوالم اینکه وقتی میگسم مثلا تا 20% بزنیم شارژ این 20% چه قدره باطری میشه؟من که الان باطریم 3.7 هست از کجا باید بدونم چه قدر پره؟ مثلا تو موبایل میبینیم باطری چند درصده , این میزان باطری رو نسبت به چی اندازه میگیرن؟نسبت یه 0 ولت؟0 امپر؟ فلسفهش چیه؟

والا فعلا راه حل این کارو تو ایسی های lm2623 , lm2621 میبینم دقیق برا چیزین که من میخوام دیتاشیتشو مطاله کنید خیلی ایسی های خوبین ولی گیر نمیان جوان الکترونیک تو لیستش هست ولی موجود نزده
                    خوب بهرته از ولتاژ بالاتر استفاده کنی . هم بازده بالاتره هم مدار کمتری استفاده میشه. باطری های 1.5V مقاومت داخلیشون نمیزاره جریانی که میخای روی ازش بکشی باید حدود 3A بتونه جریان بده بهت که فکر کنم خیلیش تبدیل به حرارت بشه روی همون مقاومت داخل باطری و احتمال داغ شدن شدید هم داره.

هر باطری فرق داره ولی همشون مرجعشون ولتاژ روی یه بار مشخص معمولا 5% ظرفیت باطری یعتی برای 100Ah جریان 5A بکشی ازش و ولتاژش رو اندازه بگیری ولتاژی که داری میشه مقدار ظرفیت اون موقع باطریت که برای هر نوع باطری فرق داره مثلا برای پایه اسیدی مثل باطری ماشین بین 10.5V 12.8V هستش
                    و برای پایه لیتیوم حدود 4.2V- 3V هست. یعنی 3 ولت میشه 0% و 4.2V میشه 100%.

مرجع باطری اینجاس
                    http://batteryuniversity.com/

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                      خوب بهرته از ولتاژ بالاتر استفاده کنی . هم بازده بالاتره هم مدار کمتری استفاده میشه. باطری های 1.5V مقاومت داخلیشون نمیزاره جریانی که میخای روی ازش بکشی باید حدود 3A بتونه جریان بده بهت که فکر کنم خیلیش تبدیل به حرارت بشه روی همون مقاومت داخل باطری و احتمال داغ شدن شدید هم داره.

هر باطری فرق داره ولی همشون مرجعشون ولتاژ روی یه بار مشخص معمولا 5% ظرفیت باطری یعتی برای 100Ah جریان 5A بکشی ازش و ولتاژش رو اندازه بگیری ولتاژی که داری میشه مقدار ظرفیت اون موقع باطریت که برای هر نوع باطری فرق داره مثلا برای پایه اسیدی مثل باطری ماشین بین 10.5V 12.8V هستش
                      و برای پایه لیتیوم حدود 4.2V- 3V هست. یعنی 3 ولت میشه 0% و 4.2V میشه 100%.

مرجع باطری اینجاس
                      http://batteryuniversity.com/
                      اره اتفاقا اون سایتو دیشب یه مقدار ازش مطلب خوندم سایت تقریبا جامعی هست
                      فرق میکنه رو مثلا 5% باطری چه قدر جریان بکشم؟میشه کمتر جریان بکشم و ولتاژشو اندازه بگیرم؟مثلا 0.5 امپر

خوب پس مساله عوض شد الان دستم یه کم باز تره مدارم ورودیش 4.2 تا 3.2 هست
                      امروز mc34063 رو گیر اوردم قرار شد یه مغازه از تهران برام lm2623 یا lm2621 پیدا کنه بیاره اگه اورد که دیگه تمام اگه پیدا نکرد باید با همین mc34063 یه کاریش کنم

دیدگاه

]سلام به همگی
                        برای اینکه تاپیکو همینجوری ول نکنم مثل بقیه تاپیکا ناقص بره زیر خاک, نتایج برخی کارامو اینجا میزارم
                        lm2621یا lm2623 هنوز به دستم نرسیده قراره از تهران تهیه بشه و بهم بدنش ولی تا اون برسه شاید طول بکشه
                        منم اومد دوتا از اون باطری ها گرفتم(3.7v 4200mAh) و سریشون کردم تا به ولتاژ 7.2 ولت رسیدم ,این باطری در حالت پر 4.3 ولت و در حالت خالی 3.2 ولت میشه و الان که سریشون کردم ولتاژ من 8.6 ولت تا 6.5 ولته که ولتاژ خیلی خوبی برای ای سی lm2576 هست :cool
                        اومدم رو یه برد سوراخ دار lm2576 5v رو پیاده کردم با تمام قطعات مورد نیازش و ورودیشو دادم به یه اداپتور 12 ولت 500mA و خروجی رو دادم به یه سوکت ماده usb(چون شارژر های من همشون کابل usb میخورن) برا تست
                        ولتاژو اندازه گرفتم دقیق 5.08 میده ولی تو جریان کشی هرچند جریان کشی کم باشه افت ولتاژ تا 4.90 ولت داشتم دلیلشو نمیدونم
                        خلاصه منبعو با پاور کامپیوتر عوض کردم که 12 ولتش تا 17 امپر میده و تو اون شرایظ افت ولتاژ هنگام جریان کشی خیلی کم بود نهایت تا 5 ولت میومد و قابل قبول بود
                        وقتی که از صحت کار مدار مطمعن شدم باطری هامو که 7.2 ولت بودن رو وصل کردم به مدار و باز تحت جریان کشی تقریبا پایین ولتاژو اندازه گرفتم دیدم خیلی قشنگ داره کار میکنه و باطری ها از پس جریان بر میان و افت ولتاژ انچنانی ندارم
                        وصلش کردم به چند تا دستگاه که با usb شارژ میشدن و خیلی راحت شارژشون کرد
                        lm2576 هم با یه هیت سینگ گوچیک اصلا داغ نمیکرد و یه کم فقط گرم میشد
                        همه چی فعلا ok هست تا lm2623 برسه دستم و مدارو با 3.7 راه اندازی کنم
                        تنها مشکل این بود که سرعت شارژ یه کم پایینه مثلا من شارژر گوشیم 1A هست و خیلی سریع گوشی رو شارژ میکنه ولی با این مدار شارژ شدن گوشی یه کم زیاد طول میکشه که دلیلشو خودم فعلا نمیدونم که چرا گوشی از مدار جریان نمیکشه
                        باطری ها همونطور که گفتم 4.2Ahهستن و باطری گوشیم 1230mAh که فک میکنم با احتساب تلفات و... این باطری ها با یه بار شارژ بتونن کمش 3 بار گوشی رو تا ته شارژ کنن
                        :nerd:[

دیدگاه

این باطری های یون لیتیوم را هیچوقت تا ته خالی نکن، بشدت عمرشون کم میشه. وقتی به 3.6 ولت رسید دوباره بزن شارژ شن.
                          در مورد شارژر موبایل، باید بگم که که شارژر ها بیشتر حالت منبع جریان دارن تا ولتاژ، برای همین وقتی در حالت بی باری ولتاژشونا اندازه بگیری چند ولتی بیشتر از حالت عادی و به خاطر همین سریع تر شارژ میکنن
                          Weakness of attitude becomes weakness of character
                          Albert Einstein

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ;(While(1
                            این باطری های یون لیتیوم را هیچوقت تا ته خالی نکن، بشدت عمرشون کم میشه. وقتی به 3.6 ولت رسید دوباره بزن شارژ شن.
                            در مورد شارژر موبایل، باید بگم که که شارژر ها بیشتر حالت منبع جریان دارن تا ولتاژ، برای همین وقتی در حالت بی باری ولتاژشونا اندازه بگیری چند ولتی بیشتر از حالت عادی و به خاطر همین سریع تر شارژ میکنن
                            من شارژر موبایلمو اندازه میگیرم 5.18 میده usb میخوره
                            اخه نمیدونم چرا گوشیم از این مدار 2576 جریان نمیکشه!
                            باطری رو حد اکثر تا 3.5 ولت خالی میکنم بعد میزنم شارژ

دیدگاه

برای رفتن به حالت فست شارژ پایه 2 و3 یو اس بی روی 5 ولت خروجی 2576 رو به هم وصل کن
                              تو این حالت گوشی میفهمه که میتونه از جریان بیشتری استفاده کنه
                              غیر از اون روی 300 تا 350 میلی آمپر جریان رو محدود میکنه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shork
                                برای رفتن به حالت فست شارژ پایه 2 و3 یو اس بی روی 5 ولت خروجی 2576 رو به هم وصل کن
                                تو این حالت گوشی میفهمه که میتونه از جریان بیشتری استفاده کنه
                                غیر از اون روی 300 تا 350 میلی آمپر جریان رو محدود میکنه.
                                جواب جالبی بود ایول :job:
                                تست کنم نتیجشو میگم :nerd:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X