اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آموزش سوئیچینگ به زبان ساده ( پرسش و پاسخ )

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آموزش سوئیچینگ به زبان ساده ( پرسش و پاسخ )

نوشته اصلی توسط Amir safari
    یک عدد سوال!
    چرا هسته من داغ میشه؟
    یعنی میدونم شار داخل هسته رو باید کمتر از0.2 در نظر بگیریم . اما حتی در مواقعی که روی 0.13 هم هستم هسته داغ میشه!
    سیم هام هم نسبت به جریان با قطر مناسب انتخاب کردم!
    یعنی با یه دونه ef20 وقتی روی 10 وات توان میرم شروع میکنه داغ شدن!!!
    فاصله هوایی هم خب تا یه حدی میشه زیاد کرد! چیکار کنم؟؟؟
    خارجیا اومدن با یه ef13 5 وات رو عبور میدن
    حالا من هسته Ef13 که از سلف الکترونیک خریدم بینهایت داغ میشه تو اون توان!!!! :|
    نوع هسته و جنسش خیلی مهمه
    و همچنین فرکانس کاری
    اگه هسته داغ میشه و ناشی از داغ شدن سیم ها نیست باید جنس هسته و فرکانس رو بررسی کرد.
    فاصله هوایی هم بستگی به مدار داره در برخی مدارات اصلا نباید باشه و در برخی ضروریه.

sigpic

دیدگاه

دوستانی که مطلب آموزش سوئیچینگ رو دنبال می کنن حتما نظرشونو از طریق پییغام خصوصی به من بگن مخصوصا اگر جایی نیاز به توضیح بهتر و یا بیشتر بود.
      البته قبلا هم گفتم نمیشه همه مطالب رو گفت چون خیلی زیاد هست و ما سعی می کنیم مطالب مورد نیاز رو بگیم.
      مقایسه سوئیچ ها رو هم گفتیم حالا اگه یه خیری بیاد راجع به سوئیچ ها سوال بپرسه خیلی خوب میشه چون می فهمم کجاشو باید اصلاح کنم و یا بیشتر توضیح بدم.
      ممنون

sigpic

دیدگاه

سلام استاد. خسته نباشید. ما بیصبرانه منتظر مطالب جدید هستیم. یک سوال دارم: شما گفتید در مبدل باک سلفمون باید دارای مدار مغناطیسی باز باشه یعنی بشکه ای. منظورتون اینه که این سلفای گرد دونات شکل! که فکر کنم تیروئیدی بهش میگن بدرد این توپولوژی نمیخوره؟ من توی اون مدارم از این نوع سلف استفاده کردم و فکر کنم نتیجه بهتری داد. البته هنوز تو ولتاژهای بالای 12 تست نکردم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mr.Yaghoubi
          سلام استاد. خسته نباشید. ما بیصبرانه منتظر مطالب جدید هستیم. یک سوال دارم: شما گفتید در مبدل باک سلفمون باید دارای مدار مغناطیسی باز باشه یعنی بشکه ای. منظورتون اینه که این سلفای گرد دونات شکل! که فکر کنم تیروئیدی بهش میگن بدرد این توپولوژی نمیخوره؟ من توی اون مدارم از این نوع سلف استفاده کردم و فکر کنم نتیجه بهتری داد. البته هنوز تو ولتاژهای بالای 12 تست نکردم
          سلف تیروئیدی دارای مدار مغناطیسی بسته است و اگر در جریان بالا استفاده بشه کلی تلفات ایجاد می کنه و داغ میشه
          در دیتا شیت آی سی های باک نیز به این موضوع اشاره شده که برای سلف های فرکانس بالا از سلف های بشکه ای و یا سلف با فاصله هوایی ( مدار باز مغناطیسی ) استفاده شود.
          تمام توپولوژی هاس سوئیچ مثل بوست و یا باک بوست و... برای سلف فرکانس بالا نیاز به سلف بشکه ای یا سلف با فاصله هوایی دارن
          و یا اگر می خواید حتما از سلف تیروئیدی استفاده کنید باید مقدار سلف کمی زیاد باشد تا به اشباع نرود.

sigpic

دیدگاه

سلام خسته نباشی جناب منتظری . چند تا سوال داشتم.چرا تو ساخت منابع باک محدودیت جریان داریم؟ مثلا چرا نمیتونن یه 2576 بسازن که مثلا یه سوییچ ماسفت 100 آمپری داشته باشه که از لحاظ جریان خروجی کم نیارم؟چرا همچین آی سی تو ایران نداریم؟ آیا برای جریان های بالا مدار دسگه به این سادگی نخواهد بود؟
            یه سوال دیگه هم داشتم اینکه میتونیم از دیود های دوبل پاور کامپیوتر برای باک استفاده کنیم؟
            لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی(General Mohsen Mohammadshahi )
              سلام خسته نباشی جناب منتظری . چند تا سوال داشتم.چرا تو ساخت منابع باک محدودیت جریان داریم؟ مثلا چرا نمیتونن یه 2576 بسازن که مثلا یه سوییچ ماسفت 100 آمپری داشته باشه که از لحاظ جریان خروجی کم نیارم؟چرا همچین آی سی تو ایران نداریم؟ آیا برای جریان های بالا مدار دسگه به این سادگی نخواهد بود؟
              یه سوال دیگه هم داشتم اینکه میتونیم از دیود های دوبل پاور کامپیوتر برای باک استفاده کنیم؟
              سلام
              بسیار ممنون از سوالات خوبتون
              اگه یادتون باشه گفتیم وظیفه سلف اینه که انرژی رو وقتی سوئیچ وصله ذخیره کنه و در موقع باز شدن این انرژی رو به خروجی تحویل بده
              در جریان های بالا سلف باید انرژی زیادی رو ذخیره کنه و ممکنه به اشباع بره
              به همین خاطر حتما باید سلف از نوع بشکه ای باشه و جریان بالا رو بتونه عبور بده
              و همین موضوع برای ما محدودیت ایجاد می کنه
              از طرفی دیود هم تو فرکانس و جریان بالا کم میاره و باید به جاش از ماسفت و ترکیب سینکرونوس استفاده کنیم
              اما برای باک ای سی هایی داریم مثل L4970 که رگولاتور باک هست تا ده آمپر در ایران هم یافت میشه
              ای سی های دیگری هم هست که در ایران پیدا نمیشه اما تا 15 آمپر هستن و برخی هاشون سوئیچ خارجی دارن مثل LTC3729 تا 240 آمپر
              که اینا تو ایران نیستن
              برای جریان های بالا ترکیب میشه سینکرونوس باک و یکم نکات مدار بیشتر میشه مثل همون نکته ی سلف و شاید یکم مدار تغییر هم داشته باشه شما دیتا شیت LTC3729 رو ببینید تا تفاوت ها رو کامل درک کنید.
              بله این دیود ها بسیار هم مناسب هستن البته باید جریانش رو 1.5 برابر جریان خروجی در نظر بگیرید.

sigpic

دیدگاه

ممنون از پاسختون. پس با این حساب برای جریان های بالاتر باید فرکانس رو بالاتر ببریم که انرژی کمتری تو سلف ذخیره بشه تا به اشباع نره. تو دیتاشیت 3729 دیدم سلف 0.8 میکرو استفاده کرده یعنی هر چی اندوکتنس سلف پایین تر باشه کمتر به اشباع میره؟ نوشته Phase-Lockable Fixed Frequency: 250kHz to 550kHz. منظورش اینه که بسته به جریان خروجی فرکانس رو بین250تا550 تغییر میده یا بسته به ولتاژ؟ یا اینکه به ولتاژ ورودی بستگی داره؟ یا فرکانس ثابته و دیوتی سایکل تغییر میکنه؟
                پس برای 2576 که فرکانسش ثابته(52کیلو) حتی اگه از ماسفت اکسترنال و سنکرونس مثل3729 استفاده بشه باز هم امکان جریان دهی بالا رو نداره؟
                اگه اشتباه نکنم یکی از مشکلات ساخت این آی سی های فرکانس بالا هم این باشه که میبایستی قادر باشه در کوتاهترین زمان از حالت سویچ on به off و بر عکس گیت ماسفت هارو تخلیه و یا شارژ کنه.

لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی(General Mohsen Mohammadshahi )
                  ممنون از پاسختون. پس با این حساب برای جریان های بالاتر باید فرکانس رو بالاتر ببریم که انرژی کمتری تو سلف ذخیره بشه تا به اشباع نره. تو دیتاشیت 3729 دیدم سلف 0.8 میکرو استفاده کرده یعنی هر چی اندوکتنس سلف پایین تر باشه کمتر به اشباع میره؟ نوشته Phase-Lockable Fixed Frequency: 250kHz to 550kHz. منظورش اینه که بسته به جریان خروجی فرکانس رو بین250تا550 تغییر میده یا بسته به ولتاژ؟ یا اینکه به ولتاژ ورودی بستگی داره؟ یا فرکانس ثابته و دیوتی سایکل تغییر میکنه؟
                  پس برای 2576 که فرکانسش ثابته(52کیلو) حتی اگه از ماسفت اکسترنال و سنکرونس مثل3729 استفاده بشه باز هم امکان جریان دهی بالا رو نداره؟
                  اگه اشتباه نکنم یکی از مشکلات ساخت این آی سی های فرکانس بالا هم این باشه که میبایستی قادر باشه در کوتاهترین زمان از حالت سویچ on به off و بر عکس گیت ماسفت هارو تخلیه و یا شارژ کنه.
                  خواهش می کنم
                  در توان های بالا باید فرکانس بالابره تا سلف و خازن کوچیک شن و بشه توسط سرعت بالا مشکل انتقال انرژی رو به خروجی کم کرد نه ظرفیت بالا و باید بدونیم سلف و یا خازن نمی تونن مقدار زیاد انرژی رو ذخیره سازی کنن پس چون فرکانس بالاست مقدار سلف کوچیک شده نه اینکه سلف کوچیک دیر اشباع میشه بلکه سلف بزرگتر دیرتر اشباع میشه که اینجا اگر فرکانس در نظر گرفته بشه مقدار سلف برای این شرایط خیلی هم کوچیک نیست .!!
                  چون دو تا خروجی داره و باید خروجی ها همزمان و هماهنگ باشن باید با فاز یکسان عمل کنن و خروجی با فرکانس ثابت و کنترل روی دیوتی سایکل کنترل میشه البته این ای سی از جریان هم نمونه می گیره و خروجی رو سریع کنترل می کنه
                  فرکانسش رو ما تعیین می کنیم از طریق یک مقاومت که نوشته باید چگونه باشه
                  در مورد 2576 که چون سوئیچ داخلی داره خیلی سخت میشه سوئیچ خارجی براش گذاشت اما شدنی هست و میشه تا جریان های مثلا ده آمپر به کار برده بشه ، مدارش هم در اینترنت هست کافیه سرچ کنید LM2576 more current
                  بله در فرکانس بالا درایو ماسفت سخت تر میشه

sigpic

دیدگاه

با سلام
                    از زحماتتون واقعا ممنونم :agree: :agree: :agree:
                    یه سوال که گیجم کرده بعضیا می گن سرعت bjtازmosfetبیشتره بعضیا هم عکسشو می گن حالا کدومش واقعا درسته؟؟؟
                    یه سوال دیگه ما تو انتخاب ماسفت باید کدوم پارامتر ها رو مد نظر بگیریم؟؟؟
                    با تشکر
                    به جای اینکه جای کسی را بگیرید سعی کنید جای واقعیه خود را بیابید

TABRIZ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط TABASOOMTZ
                      با سلام
                      از زحماتتون واقعا ممنونم :agree: :agree: :agree:
                      یه سوال که گیجم کرده بعضیا می گن سرعت bjtازmosfetبیشتره بعضیا هم عکسشو می گن حالا کدومش واقعا درسته؟؟؟
                      یه سوال دیگه ما تو انتخاب ماسفت باید کدوم پارامتر ها رو مد نظر بگیریم؟؟؟
                      با تشکر
                      سلام
                      ممنون از سوال خوبتون
                      بعضی از ترانزیستورها توانایی کار در فرکانس خیلی بالا رو دارن اما ترانزیستور های معمولی در فرکانس پایین کار می کنن و اگه ما ترانزیستور های معمولی رو در نظر بگیریم باید بگیم فرکانس ماسفت بیشتره و اگر همه ی ترانزیستو BJT ها رو در نظر بگیریم میشه گفت ماسفت فرکانسش کمتره
                      اما برخی ماسفت ها توانایی کار در حد چند مگاهرتز دارن
                      برخی ترانزیستورها توانایی کار در حد چند صد مکاهرتز دارن
                      که البته ساختمان داخلی و شکل ظاهریشون با هم بسیار تفاوت داره

انتخاب ماسف :
                      1- حداکثر ولتاژ درین سورس در حالت خاموشی : Vds
                      که بهتره 1.5 برابر ولتاژ کار مدار باشه تا در اثر بالازدگی ها سوئیچ نسوزه
                      2- حداکثر جریان درین سورس در حالت کاملا روشن : Id
                      که بهتره جریان 1.5 برابر حداکثر جریان مدار انتخاب بشه باز هم برای اطمینان بیشتر
                      3- مقاومت درین سورس در حالت روشنی: Rds(on
                      که هر چه کمتر باشه بهتره
                      4- ظرفیت خازنی گیت :Qg
                      که هرچه کمتر باشه بهتره
                      5- زمان های صعود و نزول ولتاژ درین سورس در هنگام سوئیچ شدن :Rise Time و Fall Time که با Tr و Tf نشون داده میشن :
                      که هرچه کمتر باشه هم تلفات کمتره هم سرعت سوئیچ بالاتر البته زمان های تاخیر پاسخ هم تا حدی مهمه که بهتره کم باشه که اونا رو با td(off) :Turn-Off Delay Time و td(on) :Turn-On Delay Time می شناسن

sigpic

دیدگاه

دوباره سلام
                        ببخشین که سوالاتم خیلی مبتدیه :cry2: :cry2: :cry2:
                        ما نمی تونیم از لاجیک ماسفت به جای ماسفت استفاده کنیم؟؟؟
                        ایا هزینه ی لاجیک ماسفت کم تر از ماسفت نیست؟؟
                        یا به خاطر کم بودن جریاناشون ار لاجیک ها استفاده نمی شه؟؟؟
                        با تشکر
                        به جای اینکه جای کسی را بگیرید سعی کنید جای واقعیه خود را بیابید

TABRIZ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط TABASOOMTZ
                          دوباره سلام
                          ببخشین که سوالاتم خیلی مبتدیه :cry2: :cry2: :cry2:
                          ما نمی تونیم از لاجیک ماسفت به جای ماسفت استفاده کنیم؟؟؟
                          ایا هزینه ی لاجیک ماسفت کم تر از ماسفت نیست؟؟
                          یا به خاطر کم بودن جریاناشون ار لاجیک ها استفاده نمی شه؟؟؟
                          با تشکر
                          سلام
                          خیلی هم عالیه
                          امروزه ماسفتها به شدت متنوع شدن مثلا دایرکت فت ، هگزفت ، DTMOS ، PowerMESH ، HiPerFET ، superJmos و ...
                          که البته همشون ماسفت هستن فقط ساختمان داخلیشون کمی فرق داره و همچنین مشخصات برخی هاشون خیلی بهتره
                          ولی با توجه به نکاتی که در پست قبل گفته شد میشه از هر ماسفتی استفاده کرد به شرطی که بتونه کاری که ما می خوایم رو انجام بده مثلا در جریان و ولتاژ مورد نظر ما به راحتی کار کنه و تلفات کمی داشته باشه

sigpic

دیدگاه

یه سوالیه که چند وقته ذهنمو مشغول کرده که از استاد گرامی خواهشمندم نظرشون رو بگن. اگر چهارتا خازن 4700 میکرو 12 ولت داشته باشیم و اونها رو تک تک با 12 ولت کاملا شارژ کنیم بعد بیایم اینارو با هم سری کنیم ولتاژ مجموعشون میشه 48 ولت درسته؟!
                            حالا اگه این فرآیند رو به صورت اتوماتیک با یه میکرو و چندتا ماسفت انجام بدیم وخروجی رو به یه خازن 10000 میکرو 50 ولت بدیم! اونوقت این یه مبدل DC به DC نیست؟! بدون هیچ تشعشع الکترومغناطیسی و از این حرفا! اگه جریان بیشتری لازم بود چندتا ازاین طبقه ها اضافه میکنیم و میکرو رو طوری برنامه ریزی میکنیم که وقتی این طبقه در حال شارژ هست اون یکی دشارژ بشه. نظرتون چیه
                            بله امکان این کار هست که اصطلاحا به این مدارات پمپ شارژ گفته میشه.نیازی هم ب میکرو نیست آیسی برای این کار وجود داره به لینکهای زیر توجه کنید
                            http://www.maximintegrated.com/app-n...dex.mvp/id/725
                            http://en.wikipedia.org/wiki/Charge_pump

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ناصر منتظری
                              سلام
                              ممنون از سوال خوبتون
                              بعضی از ترانزیستورها توانایی کار در فرکانس خیلی بالا رو دارن اما ترانزیستور های معمولی در فرکانس پایین کار می کنن و اگه ما ترانزیستور های معمولی رو در نظر بگیریم باید بگیم فرکانس ماسفت بیشتره و اگر همه ی ترانزیستو BJT ها رو در نظر بگیریم میشه گفت ماسفت فرکانسش کمتره
                              اما برخی ماسفت ها توانایی کار در حد چند مگاهرتز دارن
                              برخی ترانزیستورها توانایی کار در حد چند صد مکاهرتز دارن
                              سلام
                              البته ماسفتهای قدرت هم ساخته شدن که توانایی کار تا فرکانسهای 24 گیگاهرتز هم دارن.
                              من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

سلام
                                البته ماسفتهای قدرت هم ساخته شدن که توانایی کار تا فرکانسهای 24 گیگاهرتز هم دارن.
                                روش هایی هم هستند که میتوان تا 24 برابر فرکانس نامی موسفت استفاده کرد
                                برای مثال با IRF250 تا 5 مگاهرتز

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X