اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آموزش سوئیچینگ به زبان ساده ( پرسش و پاسخ )

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آموزش سوئیچینگ به زبان ساده ( پرسش و پاسخ )

نوشته اصلی توسط TABASOOMTZ
    با سلام
    خسته نباشین
    ما می گیم این ددتایم ضروریه درسته؟؟این کم و زیاد شدن ددتایم چه تاثیری داره ؟؟این مشکلی ایجاد می شه؟؟
    سلام
    سلامت باشین
    خوب اگه دید تایم کم باشه سوئیچ ها هم پوشانی دارن یعنی در یک زمان کوتاه هر دو سوئیچ وصل هستند و یا در ناحیه فعال قرار دارن چون زمان میبره تا ماسفت از ناحیه کاملا وصل به کاملا قطع بره و یکی از عوامل انتخاب ماسفت همین زمان های روشن و خاموش شدن هست.
    اگر دید تایم خیلی کم باشه یا نباشه جریان منبع اصلی به شدت بالا میره و سوئیج ها بلافاصله می سوزن
    اگر دید تایم کم باشه باعث میشه تلفات زیاد بشه و حرارت سوئیچ ها بالا بره و جریان منبع اصلی کمی بالا بره و تلفات زیاد میشه که ممکنه به مرور زمان سوئیچ ها از بین برن
    اگر دید تایم مناسب باشه جریان در حد معمول هست و تلفات خیلی کم و همچنین در خروجی از حداکثر قدرت میشه بهره برد
    اگر دید تایم زیاد باشه دیگه نمیشه از حداکثر ظرفیت ها استفاده کرد مثلا منبعی که ما انتظار داریم 30 ولت بده با دید تایم بیش از حد ممکنه فقط 25 ولت در خروجی بده. در آمپلی فایر های سوئیچینگ هم اگر دید تایم زیاد باشه کیفیت پایین میاد.
    دید تایم مناسب رو میشه از روی دیتا شیت های ماسفت ها پیدا کرد و یا به طور عملی با اسیلوسکوپ روشنی و خاموشی ماسفت ها رو نگاه کرد و دید تایم مناسب رو ایجاد کرد. :read:

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ebi SMPS
      .بهتره یک اسنابر RCD موازی با سوییچ بذاری و یک دیود TVS که ولتاژش کمی کمتر از ولتاژ ماسفته باهاش موازی کنی و مدارو بدون مقاومت سری تست بگیری.
      ...دیگه احتمالاتم تموم شده. از بقیه دوستان تقاضا میکنم اگر احتمالی دارن بیان و بیان کنن :biggrin:
      دیود TVS??????? oo: oo: همون دیود 180 ولتیه؟؟؟؟ ولتاژش رو چند بگیرم؟؟؟؟

منظورتون از ولتاژ ماسفت همون ماکزیمم تحمل ولتاژ درین سورس (که 900 ولته) یا ولتاژ در عمل که اسپایک+VOR+دی سی لینک هستش؟؟؟؟؟؟

یه توصیه دوستانه و برادرانه : بهتره مدارو فورواردش کنی.
      ؟؟؟ چرا؟؟؟؟؟
      تکاور شدن جرات افزون کند.....هراس از دل مرد بیرون کند....

تا تکاور به تن زخمی خود جان دارد....مرز اسلام در این ملک نگهبان دارد.........

دیدگاه

سلام
        این مدار اسنابرو از کجا اوردی؟
        اسنابر RCD موازی با سوییچ مقدار مقاومتش خیلی کمه(حداکثر چند ده اهم) متناسب با خازن و جریان سوییچ. مقاومت با دیود بالایی موازی میشه.
        دیود TVS یا زینر سریعو مستقیما با سوییچ موازی کن تا اگر بدلیل اسپایک زیاد ماسفت میسوزه دیوده بسوزه.ولتاژش هم 100 ولت کمتر از ولتاژ تحمل درین سورس (900 ولت) انتخاب کن.
        همچنین یک دیود زینر 15 ولتی دوطرفه با گیت سورس موازی کن تا گیت اسیب نبینه.
        در فوروارد و همه توپولوژی ها بجز فلای بک نیازی به دونستن اندوکتانس اولیه و اندوکتانس نشتی نیست.فقط کافیه تعداد دور اولیه درست پیچیده بشه تا هسته به اشباع نره.تقریبا گپ هم لازم نیست.ولتاژ اسپایک شدید روی ماسفت تولید نمیشه و اگر سیم پیچ ریست لابلای اولیه پیچیده بشه بازدهی خوبی داره.
        در فلای بک جریان پیک سوییچ بیشتر از فوروارده و توان هسته درفوروارد 1.5 برابربشتراز فلای بکه.
        من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ebi SMPS
          سلام
          این مدار اسنابرو از کجا اوردی؟
          اسنابر RCD موازی با سوییچ مقدار مقاومتش خیلی کمه(حداکثر چند ده اهم) متناسب با خازن و جریان سوییچ. مقاومت با دیود بالایی موازی میشه.
          دیود TVS یا زینر سریعو مستقیما با سوییچ موازی کن تا اگر بدلیل اسپایک زیاد ماسفت میسوزه دیوده بسوزه.ولتاژش هم 100 ولت کمتر از ولتاژ تحمل درین سورس (900 ولت) انتخاب کن.
          همچنین یک دیود زینر 15 ولتی دوطرفه با گیت سورس موازی کن تا گیت اسیب نبینه.
          در فوروارد و همه توپولوژی ها بجز فلای بک نیازی به دونستن اندوکتانس اولیه و اندوکتانس نشتی نیست.فقط کافیه تعداد دور اولیه درست پیچیده بشه تا هسته به اشباع نره.تقریبا گپ هم لازم نیست.ولتاژ اسپایک شدید روی ماسفت تولید نمیشه و اگر سیم پیچ ریست لابلای اولیه پیچیده بشه بازدهی خوبی داره.
          در فلای بک جریان پیک سوییچ بیشتر از فوروارده و توان هسته 1.5 برابربشتره.
          مهندس واقعا منو شرمنده میکنین.این تغییرات رو دادم
          اون زنری که فرمودین موازی ماسفت کنم که 800 ولتیه باید از نوع فست باشه؟ والا اگه معمولی بود 800 ولت پیدا میشد ولی سریع شماره ای معرفی کنین
          اون دیود موازی با مقاومت هم از چه نوعی باشه؟
          میشه یه اشاره ای به محاسبه قسمت RC بکنین؟

تکاور شدن جرات افزون کند.....هراس از دل مرد بیرون کند....

تا تکاور به تن زخمی خود جان دارد....مرز اسلام در این ملک نگهبان دارد.........

دیدگاه

سلام
            این قسمت از بحث اقای دلشاد منور رو تو این تاپیک ادامه میدیم:
            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=88579.150
            من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ناصر منتظری
              ترانس پیچی مشکل است و باید خیلی دقیق پیچیده شود و ممکن است اگر سیم پیچ ها با هم یکی نباشد ترانس به اشباع برود.
              همان طور که می دانید هنگامی که یک ترانس پیچیده می شود دور های ابتدایی کوچکتر از دور های انتهایی هستند زیرا سیم ها روی هم پیچیده می شوند و حتی با تعداد دور یکسان رفتار مشابه نخواهیم داشت مگر اینکه هر دو سیم پیچ در اولیه و همچنین دوسیم پیچ ثانویه را با هم بپیچیم.
              میشه بیشتر توضیح بدی؟

نوشته اصلی توسط ناصر منتظری
              برای ماسفت های ترانس نیم پل حتما ماسفت اورجینال استفاده کنید چون به تازگی یه مدار ساختم با کلی ماسفت خوب کار میکرد اما دو تا ماسفت غیر اورجینال کلی به من ضرر زد قبل از خرید حتما یکی دو تا ماسفت بخرید و تا سر حد مرگ تستش کنید
              چطوری تا سر حد مرگ تست کنیم؟
              به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
              الکترونیک قدرت
              الکترونیک آنالوگ
              طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
              ---------------------BMCELEC@-------------------
              ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
              ---------------www.bmc-elec.com--------------
              ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

آقا اسم ماسفت اورجینال اومد... این ماسفتا که کامل پلاستیکیه به درد میخوره؟؟
                خداییش این پستمو جواب بدین... :|

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hoseyni imeni
                  میشه بیشتر توضیح بدی؟
                  چطوری تا سر حد مرگ تست کنیم؟
                  بله چرا که نه
                  در مورد ترانس پیچی :
                  وقتی که یه ترانس رو می پیچیم در دور های اول مقدار سیم کمتری به کار میره چون سیم ها رو بعد از اینکه یک ردیف کنار هم پیچیدیم ردیف بعدی روی ردیف قبلی قرار می گیرد پس اگر یک ترانس بزرگ رو در نظر بگیرید مقدار طول سیم برای پیچیدن ردیف های ابتدایی خیلی کمتر از ردیف های انتهایی است و در هر ترانسی این قضیه وجود دارد و اگر بخواهیم یک ترانس دوبل بپیچیم خیلی سخت می توان کاری کرد که این دو سیم پیچ دقیقا با هم برابر باشند و باید آنها را با هم بپیچیم و همین یکسان نبودن تعداد دور و ولتاژ خروجی ترانس ممکن است موجب اشباع ترانس شود.
                  برای تست ماسفت باید ابتدا آنرا روشن کرد یعنی ولتاژ حدود ده ولت به گیت سورس بدهیم و سپس از درین به سمت امیتر جریان عبور بدهیم اگر ماسفت خوب باشد با عبور جریان در حد معقول همچنان خنک می ماند اگر خوب نباشد می سوزد :mrgreen:
                  فقط ولتاژ گیت سورس رو قطع نکنید چون ممکن است ماسفت در حالت فعال قرار بگیرد و بسوزد.

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amir safari
                    آقا اسم ماسفت اورجینال اومد... این ماسفتا که کامل پلاستیکیه به درد میخوره؟؟
                    خداییش این پستمو جواب بدین... :|
                    بله در جای خودش مناسبه
                    یعنی جایی که نیاز هست بدنه ماسفت عایق باشه
                    البته باز هم به مشخصات ذکر شده در دیتا شیت و اینکه آیا این مشخصات با دیتا شیت مطابقت دارد باید توجه کرد . و اصلی ترین نکته برای تست هم عبور جریان هنگام روشنی ماسفت است که در پست قبل ذکر گردید.

sigpic

دیدگاه

با سلام و تشکر از پیگیری و آموزشهای بی دریغ همه دوستان. من فقط نظرم رو میگم و خلاص. به نظرتون بهتر نیست به جای اینکه وقتمون رو برای کار روی فلایبک وساخت اون بذاریم که توی بازار این نمونه های چینی غوغا کردن و میتونید هر نمونه ایشون رو با هر سطح ولتاژ و جریانی با قیمت معقول تهیه کنید واقعا چه نیازی به ساخت فلایبک هست وقتی هم هزینمون بیشتر از اون چینیه میشه و هم صرف وقتمون وهم کیفیت نهایی چه برد و چه اصول فیلترینگ و هزار و یک مسئله دیگه. دوستان من هنوز یه تاپیک جامع و به درد بخور در مورد طراحی توپولوژی های دیگه که پرکاربردتر هستند ندیدم مثل هاف بریج و فول بریج و پوشپول. به عنوان مثال جناب B2 لطف کردن و در مورد فلایبک یه تاپیک عالی و پر محتوا رو پیش میبرند که جای تقدیر داره هرچند خیلی بین پستها فاصله می افته ولی بازهم قابل قدردانیه به نظر من لطف کنید دیگه توی این تاپیک خواهشا در مورد فلایبک صحبت نکنید خداییش دیگه آروم آروم داره حالم از فلایبک یه جورایی میشه. دوستان ما خودمون باید روی پیشبرد دانشمون و مهمتر از همه زمانمون مدیریت کنیم پس وقتی جای توپولوژی های فوق العاده پر مصرفی مثل فول بریج و هاف بریج و پوشپول تو انجمن اینقدر خالیه چرا در موردشون صحبتی نمیکنید؟
                      شما اساتید که دانشتون بیشتر هست میتونید تاپیکی رو دایر کنید که فقط مربوط به مثلا هاف بریج باشه و تو اون تاپیک به هیچ سوالی به جز توپولوژی هاف بریج پاسخ ندید و در عین حال همه موارد از ابتدای سبک یکسوسازی گرفته تا انتخاب انواع آی سی های مربوط به این توپولوژی و نحوه یکسوسازی ها و نحوه فیلترینگها و روشهای اعمال فیدبک و اعمال اسنابرها و خیلی مسائل دیگه که واقعا بار علمی بچه ها رو بالا ببره کار کنیم اینجوری هم وضعیت انجمن منابع تغذیه یه نظم مشخصی میگیره و هم اینکه اینهمه تاپیک بی مورد کسی برای سوالات پراکنده نمیزنه و هم اینکه همه دوستان خیلی سریعتر به مقصودشون میرسند و این نظم برای هممون بهتره دوستان من خواهش میکنم ازتون بیایید در مورد منابع به روز صحبت کنیم یعنی ما از این چینی های سوسک و ملخ خور کمتریم ؟ بابا این فلایبک و بدید به همون چینیا ما باید روی گزینه هایی کار کنیم که ارزششو داشته باشه.
                      چرا یه تاپیک عالی و آموزشی و خوب تو زمینه تغذیه های رزونانسی نداشته باشیم ما مثلا اسم خودمون رو میذاریم متخصصین و مهندسین این مملکت واقعا چه کاری برای این شاخه تا به حال تونستیم بکنیم دوستان به خدا قسم همه چیز از آموزش شروع میشه فقط آموزش. انصافا تو دانشگاه هامون که هیچی نداریم نه استادی که به درد بخوره نه آدم دلسوزی که دنبال یاد دادن باشه حالا تعداد انگشت شماری دانشگاه هم که هست برای ما ها نیست که اگه بود سوالاتمون رو نمیومدیم اینجا دنبال جوابش بگردیم پس وقتی این فضا ایجاد شده یعنی همه هم دل هستیم و هر کسی که اینجا هست با نهایت وجود به این مطالب علاقه داره که اومده تو ولی متاسفانه گاهی اوقات از خط خارج میشیم و این فقط زمان رو ازمون میگیره و نابود میکنه نمیخوام روضه بخونم ولی لطفا یه تغییر اساسی در روند پیشبرد پروژه ها و عناوین با توجه به نیاز روز بازار و جامعمون داشته باشیم. واقعا وظیفه کار آفرینی که جواب اصلی معذل روز همه ما هست به عهده کیه؟
                      همیشه ابرها میبارند انسانها عاشق ستاره ها میشوند, یادمان باشد چشمک ستاره ها گریه ابرها را از یادمان نبرد.

دیدگاه

سلام beheshtiam
                        ما همه توپولوژی ها رو سعی می کنیم معرفی کنیم اما نیاز به بحث و گفت و گو داره خیلی از نکات رو وقتی هم من و هم شما یاد می گیریم که بحث و گفت و گو باشه مثلا چند تا سوال بوده که من مجبور شدم مطالعه کنم و بعد جواب بدم و حتی با راهنمایی دیگر دوستان نکات جدیدی مطرح شده
                        الان ما در تاپیک اصلی قسمت نیم پل یا همون هاف بریج رو مطرح کردیم و انتظار داشتم سوال بارون بشم اما نشد.ولی همچنان منتظریم خود شما می تونی پست آخر تاپیک اصلی رو بخونی و به گفت و گو بپردازیم.

sigpic

دیدگاه

عذر خواهی میکنم میشه آدرس این تاپیک اصلی مربوطه رو که فرمودید یه بار دیگه بهم بگید.ممنون.
                          همیشه ابرها میبارند انسانها عاشق ستاره ها میشوند, یادمان باشد چشمک ستاره ها گریه ابرها را از یادمان نبرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط beheshtiam
                            عذر خواهی میکنم میشه آدرس این تاپیک اصلی مربوطه رو که فرمودید یه بار دیگه بهم بگید.ممنون.
                            زیر امضای آقا ناصر هست.
                            به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
                            الکترونیک قدرت
                            الکترونیک آنالوگ
                            طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
                            ---------------------BMCELEC@-------------------
                            ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
                            ---------------www.bmc-elec.com--------------
                            ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

نوشته اصلی توسط beheshtiam
                              بله این لینک اصلی
                              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=92437.0

اینجا هم که بخش پرسش و پاسخ هست.

sigpic

دیدگاه

سلام به همه ی دوستان :smile:
                                ناصر جان اولین سوالم درباره اسنابر هست که روی تمام سوئیچینگ ها میتونم استفاده کنم یا نه؟ و فرمول خاصی داره که دقیقا با فرکانسه سوئیچ ها هماهنگ باشه
                                فکر کنم همون یک بر روی دو پی آر سی باشه, درسته؟
                                the life is a game
                                if you want to win
                                so just play and go to next level

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X