اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آموزش سوئیچینگ به زبان ساده ( پرسش و پاسخ )

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آموزش سوئیچینگ به زبان ساده ( پرسش و پاسخ )

نوشته اصلی توسط ناصر منتظری

اول اینکه مدارات فیدبک باید به گونه ای طراحی شوند که سرعت بسیار بالا و تاثیر سریعتر از خروجی داشته باشن
    دوم اینکه اگر فیدبک نتونه یه مدار رو اصلاح کنه هیچ چیز دیگه ای فایده نداره شما مجبور میشی کلی هزینه کنی خازن بخری در آخر باز هم ممکنه به مشکل بخوری
    سوم قبل از اقدام به ساخت برای هر چیز باید خوب مطالعه کرد امروزه میشه آمپلی فایری ساخت بدون رگولاتور که با هر تغذیه داغونی می تونه خوب کار کنه مهم هدف ماست . مهم هدف هست .
    خوب هدف ما از ساخت یک منبع تغذیه خوب چیه ؟
    برای آمپلی فایر باشه ؟ کم نیاره ؟ جریان خوب تامین کنه ؟ کم هزینه باشه ؟ ساده باشه ؟ چی دقیقا ؟ عنوان این تاپیک هست ساخت منبع تغذیه برای آمپلی فایر این تاپیک خودش به عنوان یک رشته ی تحصیلی در برخی دانشگاه ها وجود داره و تدریس میشه!!!!!!!!!!!!!!!!!

فیدبک برای یه منبع تغذیه آمپلی فایر ضروریه
    تو یه تاپیک بود یه تغذیه می خواستن برای یه مدار ساده که من 2153 رو پیشنهاد کردم بدون فیدبک اما اینجا فیدبک حتما باید باشه و چند نکته که دوستان اشاره کردن این بود که فیدبک باعث میشه بعضی اوقات منبع کم بیاره که این عیب ناشی از فیدبک نیست ناشی از خود منبع هست که باید بهبود پیدا کنه :angry:
    باور کنید خیلی دوست دارم اون مدار آمپلی فایر رو که بدون رگولاتور(بدون رگولاتور نه بدون تغذیه) کار می کنه رو در اختیارتون قرار بدم اما می دونم چون کسی شروع نکرده باشه این مدارات ساده رو امتحان کردن اون مدار پیچیده رو هم نمی تونه به خوبی بسازه. امروز به نقطه ای رسیده بودیم که دوستان می تونستن آمپلی فایری بسازن که رگولاتور نخواد یعنی به یک تغذیه کاملا صاف نیاز نداشته باشه بلکه حتی اگر ورودی اون دچار تغییرات زیاد هم بشه در خروجی صدا هیچی حس نشه
    :
    :cry2:
    سلام و با تشکر ویژه ناصر دمت گرم تاپیکا محشرن @};-

ناصر جان این فیدبکو توضیح میدی؟ چون والا همه دنبال همچین فیدبک سریعی میگردن ولی من شخصا تا حالا ندیدم اگه همچین چیزی بشه ساخت واقعا عالی میشه نه صدا کم و زیاد میشه کلا کیفیت صدا خیلی بهتر میشه تو امپا
    این مداری که گفتی کدومه؟
    "باور کنید خیلی دوست دارم اون مدار آمپلی فایر رو که بدون رگولاتور(بدون رگولاتور نه بدون تغذیه) کار می کنه رو در اختیارتون قرار بدم "
    عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
    مخترع برتر شمال غرب سال 96
    مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saman.flyer
      سلام به همه ی دوستان :smile:
      ناصر جان اولین سوالم درباره اسنابر هست که روی تمام سوئیچینگ ها میتونم استفاده کنم یا نه؟ و فرمول خاصی داره که دقیقا با فرکانسه سوئیچ ها هماهنگ باشه
      فکر کنم همون یک بر روی دو پی آر سی باشه, درسته؟
      سلام
      بله روی تمام سوئیچ ها میشه اسنابر گذاشت حتی برای دیود ها که نوعی سوئیچ غیر کنترلی محسوب میشن
      بله فرمول های خاصی داره اما زیاد هم نیاز نیست بشینی دقیق حساب کنی
      باید از راه زمان شارژ خازن استفاده کرد همون فرمول معروف :
      البته باید مقدار ار و سی رو پیدا کرد که خیلی سخت میشه اما شما هر جا اسنابر خواستی می تونی ابتدا مقاومت صد اهم و با خازن صد نانو قرار بدی و بعد با اسیلوسکوپ و تغییرات مقدار ار و سی به بهترین جواب برسی

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط armin_gera
        سلام و با تشکر ویژه ناصر دمت گرم تاپیکا محشرن @};-

ناصر جان این فیدبکو توضیح میدی؟ چون والا همه دنبال همچین فیدبک سریعی میگردن ولی من شخصا تا حالا ندیدم اگه همچین چیزی بشه ساخت واقعا عالی میشه نه صدا کم و زیاد میشه کلا کیفیت صدا خیلی بهتر میشه تو امپا
        این مداری که گفتی کدومه؟
        "باور کنید خیلی دوست دارم اون مدار آمپلی فایر رو که بدون رگولاتور(بدون رگولاتور نه بدون تغذیه) کار می کنه رو در اختیارتون قرار بدم "
        سلام اگر فرکانس سوئیچینگ کمی بالا باشه و قطعات با کیفیت استفاده بشن و همچنین در مدار فیدبک از اپتو کوپلر های سریع و خوب استفاده کنیم خود به خود فیدبک مدار سریع تر میشه و می تونه خروجی رو بهتر رگوله کنه
        همون مداری که در قسمت نیم پل گذاشتم رو میشه استفاده کرد.
        امروز اولین پست رو راجع به آمپلی فایر گذاشتم. اون مدار رو دوست دارم بزارم اما فعلا نه :mrgreen:

sigpic

دیدگاه

ناصر میشه هاف بریجو بیشتر توضیح بدی، من امروز تاپیکتو تا آخر (هاف بریج) خوندم توپولوژیای اول تاپیک توضیحشون عالی بود عکس که زیاد گذاشنه بودی کامل طریقه کارشونو متوجه شدم ولی هاف بریجو طریقه کارشو یعنی طریقه شارژ سلفو نفهمیدم، اصلا چرا دوتا ماسفت داریم که خلاف هم روشن خاموش میشن؟ چرا اونوره سیمپیچ اولیه به خازن میره؟ اصلا اون خازنا چی کار میکنن؟ چرا به این توپولوژ نیم پل میگن؟
          سوالام زیاد شد ببخشید :-D
          این طوضیحاتو اگه شد به تاپیک اصلی اضافه کن خیلی خوب میشه
          مرسی
          عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم

دیدگاه

تو مدار نیم پل مقدار خازن های ورودی تقریبا نسبت به وات مدار باید چند میکرو باشه
            من معمولا دوتا 330 میزارم البته تو توان 350 وات . نمیدونم کمه یا خوبه
            the life is a game
            if you want to win
            so just play and go to next level

دیدگاه

نوشته اصلی توسط armin_gera
              ناصر میشه هاف بریجو بیشتر توضیح بدی، من امروز تاپیکتو تا آخر (هاف بریج) خوندم توپولوژیای اول تاپیک توضیحشون عالی بود عکس که زیاد گذاشنه بودی کامل طریقه کارشونو متوجه شدم ولی هاف بریجو طریقه کارشو یعنی طریقه شارژ سلفو نفهمیدم، اصلا چرا دوتا ماسفت داریم که خلاف هم روشن خاموش میشن؟ چرا اونوره سیمپیچ اولیه به خازن میره؟ اصلا اون خازنا چی کار میکنن؟ چرا به این توپولوژ نیم پل میگن؟
              سوالام زیاد شد ببخشید :-D
              این توضیحاتو اگه شد به تاپیک اصلی اضافه کن خیلی خوب میشه
              مرسی
              توضیحات در صفحه سه پست آخر قرار گرفت . :agree: :read:
              تو مدار نیم پل مقدار خازن های ورودی تقریبا نسبت به وات مدار باید چند میکرو باشه
              من معمولا دوتا 330 میزارم البته تو توان 350 وات . نمیدونم کمه یا خوبه
              مقدار خازن رو میشه با فرمول های خیلی دقیق حساب کرد که برنامه مطلبش رو یه بار گذاشتم اما خوب چون خیلی سنگین و پیچیده است میشه به راحتی از روش تجربی استفاده کرد به این صورت که برای هر وات در شرایط بسیار عالی سه میکرو خازن در نظر گرفت اما با توجه به اینکه ولتاژ خروجی ما همیشه خیلی پایین تره میشه نسبت دور ترانس رو به هم نزدیک کرد و برای هر وات توان یک میکرو در نظر گرفت.
              پس مقداری که شما میزاری مناسبه اگر نسبته دور ترانس خیلی از هم دور نباشه
              حتی اگر ترانس با نسبت یک به یک در نظر گرفته بشه حتی میشه برای هر سه وات یک میکرو فاراد خازن در نظر گرفت.
              اینم برنامه مطلب :
              کد:
              clc
              clear

k = 0;
              while ( k < 100 )
              D = input ('Vrms (in) > ') ;
              A = D * ( (2) ^ 0.5 );
              C = input ('Vrpp (max) > ');
              E = input ('Pmax (out) > ');
              B = A-C ;
              R = (( B^2 ) / E); 
              Q = ( ( 0.015 + ( asin (A \ B) / (100* pi) ) ) / ( ( log (A / B) ) * R ) ) *1000000 ;
              I = B/R ;
              F = (0.02 / (0.02- ( 0.015 + ( asin (A \ B) / (100* pi) ) ) ) * I ) / 2.5 ;
              G = F * 2.5 ;
              disp(' ');
              disp('R is : [ ohm ] ');
              disp(R);
              disp(' ')
              disp('C is : [ uf ] ');
              disp(Q);
              disp(' ');
              disp('I Load is : [ Amper] ');
              disp(I);
              disp(' ');
              disp('I DIODE is : [ Amper] ');
              disp(F);
              disp(' ');
              disp('I DIODE (FRM) is : [ Amper] ');
              disp(G);
              disp(' ');
              disp('V OUT is : [ V min] ');
              disp(B);
              k = k+1;
              end

sigpic

دیدگاه

کل توضیحاتت رو فهمیدم فقط نزدیک کردن نسبت سیم پیچ ها رو شک دارم درست فهمیدم یا نه
                مثلا اولیه 30 دور پیچیدیم ثانویه رو حدودا 25 دور بچیچیم؟ بعد اگر ولتاژ خروجی زیاد شد, با پایین آوردن مقدار خازن ولتاژ هم بیاریم پایین؟ الان کل قیافم علامت سوال شده :biggrin:
                یه سوال دیگه تو محاسبات vi رو نصف در نظر میگیریم یعنی 155 ولت یا نه؟
                the life is a game
                if you want to win
                so just play and go to next level

دیدگاه

کل توضیحاتت رو فهمیدم فقط نزدیک کردن نسبت سیم پیچ ها رو شک دارم درست فهمیدم یا نه
                  مثلا اولیه 30 دور پیچیدیم ثانویه رو حدودا 25 دور بچیچیم؟ بعد اگر ولتاژ خروجی زیاد شد, با پایین آوردن مقدار خازن ولتاژ هم بیاریم پایین؟ الان کل قیافم علامت سوال شده :biggrin:
                  یه سوال دیگه تو محاسبات vi رو نصف در نظر میگیریم یعنی 155 ولت یا نه؟
                  بله یعنی اگر خازن کم ظزفیت استفاده کنیم ولتاژ ریپل زیاد میشه اما چون منبع ما می تونه این عیب رو جبران کنه پس خیال ما راحته اما برای اینکه منبع بتونه کامل این عیب رو جبران کنه نسبت ترانس باید نزدیک به هم باشه
                  حالا وقتهایی که دامنه اعمال شده به ترانس زیاده با کاهش دیوتی سایکل و عرض پالس این زیاد بودن ولتاژ جبران میشه
                  پس مدار خودش عرض پالس رو کم و زیاد می کنه و می تونه اثر ریپل زیاد رو از بین ببره
                  اما اگه خازن کم باشه مقدار نسبت تبدیل ترانس هم نزدیک به هم نباشه اگر مدار خودش رو هم بکشه نمی تونه جبران کنه چرا ؟ چون دیوتی سایکل بالای صددرصد که نداریم.

sigpic

دیدگاه

با عرض سلام خدمت آقای منتظری عزیز
                    خسته نباشین
                    یه سوال...چرا واسه خروجی از ترانس دوسر استفاده کرده؟؟؟ و چرا ارایش اون دیود های خروجی اونجوریه؟؟؟
                    تکاور شدن جرات افزون کند.....هراس از دل مرد بیرون کند....

تا تکاور به تن زخمی خود جان دارد....مرز اسلام در این ملک نگهبان دارد.........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سعید دلشاد منور
                      با عرض سلام خدمت آقای منتظری عزیز
                      خسته نباشین
                      یه سوال...چرا واسه خروجی از ترانس دوسر استفاده کرده؟؟؟ و چرا ارایش اون دیود های خروجی اونجوریه؟؟؟
                      سلام
                      ممنون
                      از ترانس سه سر استفاده شده
                      چون با ترانس دوبل و دو تا دیود میشه یه یکسوساز تمام موج ساخت و این کار موجب میشه مدارات کنترلی راحت تر طراحی بشن
                      دو دیود برای یکسو سازی است و دیود سوم مثل مدار باک وظیفه انتقال انرژی خود القایی سلف به سمت خروجی رو بر عهده داره

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ناصر منتظری
                        سلام
                        ممنون
                        از ترانس سه سر استفاده شده
                        چون با ترانس دوبل و دو تا دیود میشه یه یکسوساز تمام موج ساخت و این کار موجب میشه مدارات کنترلی راحت تر طراحی بشن
                        دو دیود برای یکسو سازی است و دیود سوم مثل مدار باک وظیفه انتقال انرژی خود القایی سلف به سمت خروجی رو بر عهده داره
                        کار مدارات کنترلی راحت تر بشن؟؟؟؟؟؟ ساده بگین
                        وای دده هزینه بالا رفت...به اندازه ولتاژ و جریان خروجی یه دیود هم تو خروجی اضافه میشه؟؟؟ الزامیه؟؟؟
                        تکاور شدن جرات افزون کند.....هراس از دل مرد بیرون کند....

تا تکاور به تن زخمی خود جان دارد....مرز اسلام در این ملک نگهبان دارد.........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سعید دلشاد منور
                          کار مدارات کنترلی راحت تر بشن؟؟؟؟؟؟ ساده بگین
                          وای دده هزینه بالا رفت...به اندازه ولتاژ و جریان خروجی یه دیود هم تو خروجی اضافه میشه؟؟؟ الزامیه؟؟؟
                          خوب بهتر توضیح می دم
                          در خروجی به یکسو ساز نیاز داریم
                          یکسو ساز نیم موج چون فقط از نصف سیکل استفاده می کنه و چون فقط در یک جهت از ترانس جریان کشیده میشه باعث به اشباع رفتن ترانس میشه پس یکسو ساز نیم موج کلا به کار نمیره
                          اما یکسوساز تمام موج دو مدل داریم :
                          1- با پل دیود
                          2- با ترانس سر وسط و دو دیود
                          مشکل پل دیود در سرعت های بالا و اینکه هیچ وقت دیود با مشخصات دقیقا یکسان نیست و ممکنه مشکل پیش بیاد.
                          پس یه راه آسون و خوب و پر قدرت و مطمعن باقی می مونه اونم یکسوسازی با ترانس دوبل یا همون ترانس سه سر یا همون ترانس ثانویه سروسط و دو دیود برای یکسو سازی هست .
                          اگر تو کتاب های سوئیچینگ هم دقت کرده باشی همشون از این مدل استفاده کردن ( اینم یه نکته جالب )

sigpic

دیدگاه

امکان داره در این مورد یکسو سازی پل و تاثیرش روی نحوه فیدبک گیری یه مقدار بیشتر توضیح بدین؟ چون عرض پالس در حالت یکسو سازی پل هم میتونه کم و زیاد بشه و کنترلر ازش نمونه بگیره. و نکته دیگه اینکه شکل موج خروجی با یکسو سازی پل و یکسو سازی سر وسط مگه مثل هم نیست که شما گفتید 1 میکروثانیه وصل و 3 میکروثانیه قطع؟ این حالت در هر دوحالت پل و سر وسط یکسان نیست؟
                            همیشه ابرها میبارند انسانها عاشق ستاره ها میشوند, یادمان باشد چشمک ستاره ها گریه ابرها را از یادمان نبرد.

دیدگاه

ممنون بابت توصیحات
                              "خازن سری با اولیه ترانس موجب می شود تا در ترانس تعادل صورت گیرد و ترانس به اشباع نرود"
                              این خازن چرا باید مثلا 5 تا خازن موازی باشه؟ چرا نمیان یه خازن جاش بزارن با طرفیت بیشتر؟
                              این خازن چه قدر مهمه؟ این خازن تو راندمان و کیفیت سویچینگ تاثیر داره (افت ولتاژ در جریان کشی و... ) ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط beheshtiam
                                امکان داره در این مورد یکسو سازی پل و تاثیرش روی نحوه فیدبک گیری یه مقدار بیشتر توضیح بدین؟ چون عرض پالس در حالت یکسو سازی پل هم میتونه کم و زیاد بشه و کنترلر ازش نمونه بگیره. و نکته دیگه اینکه شکل موج خروجی با یکسو سازی پل و یکسو سازی سر وسط مگه مثل هم نیست که شما گفتید 1 میکروثانیه وصل و 3 میکروثانیه قطع؟ این حالت در هر دوحالت پل و سر وسط یکسان نیست؟
                                حق با شماست این مشکل در سر وسط هم پیش میاد.(اصلاح شد)
                                و شکل موج ها باید به نوعی باشن که پالس مثبت و منفی دارای یک عرض باشن و در هنگام تغییر با هم کم و زیاد بشن.
                                البته این مشکل شاید تو ترانس سر وسط هم باشه ولی دلیل دیگه ای هم هست اونم اینکه در سرعت بالا و هادی شدن دیود ها ممکنه در پل دیود مشکل بوجود بیاد ولی در ترانس سر وسط چون دو دیود داریم مشکل کمتر خواهد شد.

sigpic

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X