اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درایو ماسفت با ترانس

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

درایو ماسفت با ترانس

سلام
    در منابع تغذیه مثلا فول بریج نیاز هست.ماسفت که به زمین متصل نیست درایو شود.
    یک روش استفاده از ترانس هست لطفا در این مورد توضیح دهید (سرچ کردم منابع خوبی پیدا نکردم)
    ایا مدار زیر برای درایو ماسفت مناسب هست ؟( برای فرکانس 10 الی 50 کیلو هرتز)
    میشه از هسته تروییدی برای ترانس استفاده کرد؟
    با تشکر
    http://omapalvelin.homedns.org/tesla/SSTC/AN1schem.gif

پاسخ : درایو ماسفت با ترانس

با سلام
    یه روش دیگه هم اینه که از آی سی های درایور مخصوص اینکار مثل IR2113 و یا IR2130آ‌استفاده بشه.

یه راه دیگه ش هم استفاده از اپتو های درایور و تغذیه ایزوله هست مثل HCPL316.
    کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

سلام شرمنده وسط بحث میپرم
      تو اغلب مدارات سوئیچینگ دیده شده یه ترانس یک به یک کوچیک هست آیسی های درایور ندیدم که بکار برده شوند واسه درایو...
      اون مدار بالایی حتما کار میکنه چون تو تاپیک جداگانه روش بحث شده و جواب گرفته شده
      لینک تاپیک
      جدیدترین ویرایش توسط سوران آراسته; ۱۲:۰۵ ۱۳۹۵/۱۲/۱۶.
      تکاور شدن جرات افزون کند.....هراس از دل مرد بیرون کند....

تا تکاور به تن زخمی خود جان دارد....مرز اسلام در این ملک نگهبان دارد.........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سعید دلشاد منور
        تو اغلب مدارات سوئیچینگ دیده شده یه ترانس یک به یک کوچیک هست آیسی های درایور ندیدم که بکار برده شوند واسه درایو...
        عزیز دل برادر توی اون تاپیک هم که بیش از نصف بحث در مورد استفاده از آی سی درایوره!

ولی به هر حال استفاده از ترانس، مثل مداری که دوستمون گذاشتن قطعا جواب میده، ولی کلی قطعه اضافی میخواد به علاوه اینکه تنوع این قطعات از لحاظ نوع، کیفیت و چیدمان اونا میتونه پاسخ ماسفت تو فرکانسها یا توانهای مختلف رو تغییر بده.

استفاده از ترانس برای کارهای حرفه ای و تولید انبوه بخاطر ایزوله و ارزون بودنشه، ولی استفاده از آی سی درایور ها، بخاطر استاندارد بودن از لحاظ مدار، جریان دهی و فرکانس، و سایر امکانات مثل دد تایم و کنترل جریان، برای غیر حرفه ایها بیشتر توصیه میشه.
        کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده
          عزیز دل برادر توی اون تاپیک هم که بیش از نصف بحث در مورد استفاده از آی سی درایوره!

ولی به هر حال استفاده از ترانس، مثل مداری که دوستمون گذاشتن قطعا جواب میده، ولی کلی قطعه اضافی میخواد به علاوه اینکه تنوع این قطعات از لحاظ نوع، کیفیت و چیدمان اونا میتونه پاسخ ماسفت تو فرکانسها یا توانهای مختلف رو تغییر بده.

استفاده از ترانس برای کارهای حرفه ای و تولید انبوه بخاطر ایزوله و ارزون بودنشه، ولی استفاده از آی سی درایور ها، بخاطر استاندارد بودن از لحاظ مدار، جریان دهی و فرکانس، و سایر امکانات مثل دد تایم و کنترل جریان، برای غیر حرفه ایها بیشتر توصیه میشه.
          اصلا یه سوال خیلی خیلی خیلی مبتدیانه....چرا باید ماسفت بوسیله ترانس ایزوله بشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟

دیدگاه

اصلا یه سوال خیلی خیلی خیلی مبتدیانه....چرا باید ماسفت بوسیله ترانس ایزوله بشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟
            به نام خدا. ما یه کم پر حرفی کنیم.!!!

ایزوله بودن مزایای خودشو داره. مثلا یه وقتی میخوایم اگر سوییچ به هر دلیلی اسیب دید به کنترولر اسیبی نرسه. پس ترانس خیلی خوب ایزولاسیون رو انجام میده و اگز سوییچ به هر شکل فجیعی هم بتره باز احتمال اسیب دیدن کنترولر خیلی کمه. ولی در ای سی های درایور سوییچ با کنترولر ارتباط الکتریکی داره و ولتاژ بالا از سمت گیت (در صورت بروز حادثه ) وارد کنترولر میشه.
            ایزولاسیون رو با اپتوکوپلر هم میشه انجام داد. hcpl3120 خیلی خوبه واسه این کار.

پس دیدیم که بایدی وجود نداره. شما دوس نداشتی ایزوله نکن.
            ولی در این مورد که چرا راهاندازی هایساید این دنگ و فنگا رو داره !!!! خب توضیحش مفصل نیستا. ولی الان خوابم میاد!!. اگه اونو نمیدونی بگو بگم فردا
            حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
            به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
              به نام خدا. ما یه کم پر حرفی کنیم.!!!

ایزوله بودن مزایای خودشو داره. مثلا یه وقتی میخوایم اگر سوییچ به هر دلیلی اسیب دید به کنترولر اسیبی نرسه. پس ترانس خیلی خوب ایزولاسیون رو انجام میده و اگز سوییچ به هر شکل فجیعی هم بتره باز احتمال اسیب دیدن کنترولر خیلی کمه. ولی در ای سی های درایور سوییچ با کنترولر ارتباط الکتریکی داره و ولتاژ بالا از سمت گیت (در صورت بروز حادثه ) وارد کنترولر میشه.
              ایزولاسیون رو با اپتوکوپلر هم میشه انجام داد. hcpl3120 خیلی خوبه واسه این کار.

پس دیدیم که بایدی وجود نداره. شما دوس نداشتی ایزوله نکن.
              ولی در این مورد که چرا راهاندازی هایساید این دنگ و فنگا رو داره !!!! خب توضیحش مفصل نیستا. ولی الان خوابم میاد!!. اگه اونو نمیدونی بگو بگم فردا
              به به آقای وزیری..هر جا میان با خودشون مطالب آموزنده و نکات عملی و اطلاعات نایابی دارن :smile:
              اگه بگین که واقعا ممنونتون میشیم

دیدگاه

یه خورده سایز هندونه ها رو کوچیکتر کن

سوییچهای پایینی یا اصطلاحا لو ساید مشکلی از بابت ولتاژ مرجع برای راه اندازی ندارن.( دقت بکن که ولتاژ مرجع در ماسفت ها میشه همون سورس. چون ولتاژ گیت نسبت به سورسه که تعیین میکنه سوییچ روشن باشه یا خاموش) مرجع ماسفت های لو ساید همون زمین مداره. پس ما خیلی راحت میتونیم ولتاژ گیت به اینا بدیم.
                ولی هایساید اینطور نیست. ولتاژ مرجع در هایساید به ترانس وصله و حالت 1 اینه که سوییچ لوساید روشن باشه. در این صورت سورس هایساید به زمین چسبیده. حالت 2 اینه که سوییچ هایساید روشن باشه (فعلا کاری نداریم چطوری روشن شد) سورس به ولتاژ vcc چسبیده. و حالتهای مختلف دیگه ای. (زمانی که هر دو سوییچ خاموشن که اصلا معلوم نیست این سورس هایساید چند ولته نسبت به زمین) از اونجایی که کنترولر خروجیشو بر حسب زیمن میده ما نمیتونیم مستقیم گیت هایساید رو به کنترولر وصل بکنیم. ما به یه سیگنالی نیاز داریم که شکلی شبیه خروجی کنترولر باشه ولی ولتاژ مرجعش رو سورس هایساید تعیین بکنه. یعنی اگر بخوام تحلیل بکنم میگم وقتی سوییچ رو خاموش کردم اگر سورس 0 ولت بود گیت هم صفر باشه. اگر سورس شد 100 ولت گیت هم 100 باشه. و وقتی که روشنش کردم ( با فرض اینکه گیت رو با 10 ولت راه اندازی میکنم) اگر سورس 0 بود کیت بشه 10 ولت و اگر سورس شو 100 ولت گیت بشه 110 ولت و اگر سورس شد 300 ولت گیت هم بشه 310 ولت. یعنی اگر هایساید رو رشن کردم گیتش رو همیشه 10 ولت بالاتر نگه داره. خب در تئوری مشکلی نیست. مشکل اینه که معمولا ولتاژ سورس هایساید وقتی که هایساید روشن میشه تا vcc بالا میره. و ما اصلا ولتاژی بالاتر از اون تو مدارمون نداریم که بدیم به گیت. اینجا باید یه مدار درایوری وجود داشته باشه (حالا از هر سبک و شکلی) که وقتی سوییچ روشن شد و سورسش چسبید سقف یهی چیزی داشتهب اشه 10 ولت بیشتر از سوری که بده به گیت.

راحتت تر بگم گیت لویساید نسبت به زمینه. ولی گیت هایساید نسبت به سورس خودشه و ما نمیدونیم این سورسه چند ولته. (اصطلاحا میگن باید سیگنال هایساید شناور باشه.)
                افتاااااد؟

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                  یه خورده سایز هندونه ها رو کوچیکتر کن

سوییچهای پایینی یا اصطلاحا لو ساید مشکلی از بابت ولتاژ مرجع برای راه اندازی ندارن.( دقت بکن که ولتاژ مرجع در ماسفت ها میشه همون سورس. چون ولتاژ گیت نسبت به سورسه که تعیین میکنه سوییچ روشن باشه یا خاموش) مرجع ماسفت های لو ساید همون زمین مداره. پس ما خیلی راحت میتونیم ولتاژ گیت به اینا بدیم.
                  ولی هایساید اینطور نیست. ولتاژ مرجع در هایساید به ترانس وصله و حالت 1 اینه که سوییچ لوساید روشن باشه. در این صورت سورس هایساید به زمین چسبیده. حالت 2 اینه که سوییچ هایساید روشن باشه (فعلا کاری نداریم چطوری روشن شد) سورس به ولتاژ vcc چسبیده. و حالتهای مختلف دیگه ای. (زمانی که هر دو سوییچ خاموشن که اصلا معلوم نیست این سورس هایساید چند ولته نسبت به زمین) از اونجایی که کنترولر خروجیشو بر حسب زیمن میده ما نمیتونیم مستقیم گیت هایساید رو به کنترولر وصل بکنیم. ما به یه سیگنالی نیاز داریم که شکلی شبیه خروجی کنترولر باشه ولی ولتاژ مرجعش رو سورس هایساید تعیین بکنه. یعنی اگر بخوام تحلیل بکنم میگم وقتی سوییچ رو خاموش کردم اگر سورس 0 ولت بود گیت هم صفر باشه. اگر سورس شد 100 ولت گیت هم 100 باشه. و وقتی که روشنش کردم ( با فرض اینکه گیت رو با 10 ولت راه اندازی میکنم) اگر سورس 0 بود کیت بشه 10 ولت و اگر سورس شو 100 ولت گیت بشه 110 ولت و اگر سورس شد 300 ولت گیت هم بشه 310 ولت. یعنی اگر هایساید رو رشن کردم گیتش رو همیشه 10 ولت بالاتر نگه داره. خب در تئوری مشکلی نیست. مشکل اینه که معمولا ولتاژ سورس هایساید وقتی که هایساید روشن میشه تا vcc بالا میره. و ما اصلا ولتاژی بالاتر از اون تو مدارمون نداریم که بدیم به گیت. اینجا باید یه مدار درایوری وجود داشته باشه (حالا از هر سبک و شکلی) که وقتی سوییچ روشن شد و سورسش چسبید سقف یهی چیزی داشتهب اشه 10 ولت بیشتر از سوری که بده به گیت.

راحتت تر بگم گیت لویساید نسبت به زمینه. ولی گیت هایساید نسبت به سورس خودشه و ما نمیدونیم این سورسه چند ولته. (اصطلاحا میگن باید سیگنال هایساید شناور باشه.)
                  افتاااااد؟
                  والا آقای وزیری هندونه نیست واقعیته..علم خودتون رو در اختیار ما میذارین...مارو شرمنده خودتون میکنین...
                  خب کنترلر ما مثلا TL494 یا هر کنترلر دو خروجی هست..که خروجی مثلا تا تغذیه آیسی مثلا 15 ولت میده...خب یعنی باید ولتاز گیت ماسفت بالایی میشه 15 ولت + ولتاز سورس که نمیدونیم چقدره.خب یعنی ترانس میذاریم تا اون ولتاز سورس+ولتاز گیت رو به کنترلر برنگردونه؟
                  شرمنده اگه نیفتاد

دیدگاه

لازم نیست بدونیم ولتاژ سورس ماسفت هایساید چقدره
                    چون نقطه ی سورس مدار وصله به سورس ماسفت و نقطه ی گیت مدار وصله به گیت ماسفت
                    و با دادن پالس به مدار اختلاف پتانسیل بین سورس و گیت بوجود میاد و چون ترانس 1 به 1 هست اختلاف ولتاژ اولیه و ثانویه فرق نمیکنه
                    پس اگه ولتاژ سورس X باشه همیشه ولتاژ گیت برابر با X+ولتاژ ورودی ترانس پالس
                    در واقع ترانس در این مدار یه منبع سری شده با سورسه
                    حالا اگه اشتباه گفتم دوستان تصحیح کنن چون شاید برداشتم از نوشته های آقای وزیری اشتباه باشه
                    به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
                    الکترونیک قدرت
                    الکترونیک آنالوگ
                    طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
                    ---------------------BMCELEC@-------------------
                    ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
                    ---------------www.bmc-elec.com--------------
                    ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

نه. ببین سعید جان. از اونور به قضیه نگاه نکن (منظور سوییچ به کنترولر) از اینور به قضیه نگاه کن.( کنتروار به سوییچ) )))
                      هدف این نیست که ولتاژ سورس برنگرده تو مدار.(البته اگر این کار انجام نشه مدار جا به جا میترکه ولی هدف ما اون نبوده. هدف ما اینه که ما وقتی یه سیگنال نسبت به زمین دادیم به مبدل(حالا این مبدل ترانس پالس یا ای سی درایور های ساید یا هر چیز دیگه ایه) اونطرف همین ولتاژ رو نسبت به سورس ماسفت بالایی باید بده. من اینجا 15 ولت میدم به ورودی مثلا ترانس پالس. اونطرف 15 بعلاوه ولتاژ سورس میده به من.

و اون دوستی که سوالشو تو پیغام خصوصی پرسید!!!. دوست من سما یه سمت یه پل رو بکش. اون ترانزیستوری که پایینه بهش میگن لوساید. اونی که بالاس بهش میگن هایساید. من گاهی اینا رو پایینی و بالایی خطاب میکنم. ولتاژ شناور هم به ولتاژی میگن که ما نه میدونیم چقدره نه مرجعی براش داریم. مثل همین سورس بالایی. (البته تعریف ولتاژ شناور یه خورده شلوغ پلوغ تره و اینجا ولتاژ ما کاملا شناور نیست. ولی برای ساده شدن بحث شناور فرض میکنیمش)
                      یه بار دیگه متن رو با دقت بخون. بعد بیا باز اینم بخون بینیم چی میشه دیگه!!!

ببین سوییچ با اختلاف ولتاژ بین گیت و سورس روشن و خاموش میشه. حالا وقتی سوییچ پایین(لوساید) قرار گرفته سورس همون زمینه. پس ما سیگنالی که داریم (چون سیگنال ما هم نسبت به زمینه) مستقیم میدیمش به گیت.
                      ولی این در مورد ترانزیستور بالایی(هایساید) صدق نمیکنه وقتی ترانزیستور پایینی روشنه سورس بالایی زمینه. ولی وقتی که پایینی خاموش میشه دیگه معلوم نیست سورس بالایی(هایساید) چند ولته. همینجوری بازی میکنه. تحت هر فشار هر عاملی تغییر میکنه. و وقتی که بالایی روشن میشه این سورس بالایی میرسه به vcc بخش قدرت. خب ما باز برای اینکه این سوییچ روشن رو روشن نگه داریم باید گیتش رو نسبت به سورس 15 ولت بیشتر بکنیم دیگه. سورس هم که به اندازه بالاترین ولتاژ مدار ما بالا اومده. ما اینجا از ترانس استفاده میکنیم. ترانس پالس همونطور که اقای حسینی شرح دادن اختلاف پتانسیلی که اینطرف بهش میدیم رو بدون ارتباط الکتریکی به اونطرفش منتقل میکنه. پس در نتیجه ما یه اختلاف پتانسیل 15 ولتی شناور اونطرف به دست میاریم. (منظور از شناور اینه که دیگه مرجع اندازه گیریش زمین اصلی مدار نیست.) خب حالا که یه اختلاف پتانسیل شناور داریم. ورس ماسفت بالایی هم شناور بود. خب یه سیم این ترانس پالس رو میزنیم به سورس. حالا اگر مرجع اندازه گیری رو سورس بگیریم اونیکی سیم ترانس 15 ولت ما روشه. اونو میدیم به گیت.
                      با کنار هم گزاشتن همه اینا میبینیم که دقیقا سیگنالی که اینطرف ترانس داریم نسبت به زمین میدیم به ترانس اونطرف داره نسبت به سورس هایساید به گیت هایساید تحویل داده میشه.

افتااااد؟؟

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hoseyni imeni
                        لازم نیست بدونیم ولتاژ سورس ماسفت هایساید چقدره
                        چون نقطه ی سورس مدار وصله به سورس ماسفت و نقطه ی گیت مدار وصله به گیت ماسفت
                        و با دادن پالس به مدار اختلاف پتانسیل بین سورس و گیت بوجود میاد و چون ترانس 1 به 1 هست اختلاف ولتاژ اولیه و ثانویه فرق نمیکنه
                        پس اگه ولتاژ سورس X باشه همیشه ولتاژ گیت برابر با X+ولتاژ ورودی ترانس پالس
                        در واقع ترانس در این مدار یه منبع سری شده با سورسه
                        حالا اگه اشتباه گفتم دوستان تصحیح کنن چون شاید برداشتم از نوشته های آقای وزیری اشتباه باشه
                        دقیقا همینطوره.

K.Show

دیدگاه

خیلی خیلی ممنون افتاد....... :wow: :wow: خوب هم افتاد....
                          حالا این ترانس پالس رو چطوری درستش میکنن؟ دور اولیه؟ ثانویه؟ یا بقول دوستمون رو هسته فریت؟ تروئید؟ جریان خروجی ترانس؟ و...

دیدگاه

خیلی خیلی ممنون افتاد....... :wow: :wow: خوب هم افتاد....
                            حالا این ترانس پالس رو چطوری درستش میکنن؟ دور اولیه؟ ثانویه؟ یا بقول دوستمون رو هسته فریت؟ تروئید؟ جریان خروجی ترانس؟ و...
                            تا حالا درست نکردم. اماده تو بازار هست. میخرم همیشه. ولی توپولوژیش فورودارد محسوب میشه. از نوع پل. (فول بریدج یا هالف بریدج)
                            هسته که فریته چون فرکانس بالاس. رو هر نوع هسته ای میشه پیچید. (تمام هسته ها نوع بدون گپ داخلی هم دارن و اینجا ما نوع بدون گپ رو نیاز داریم. پس همه نوع هسته ای میتونید استفاده بکنید. تو محاسبات فقط سطح مقطع و طول هسته مهمه. اقای مستقیمی یه تاپیک زده بود واسش. تاپیکشو پیدابکنید خوب چیزایی توش بود. (البته من نخوندم چون خیلی تو نخش ترانس پالس نیستم.)

فک کنم بیست دور رو هسته ee16 خوب جواب بده. نسبت تبدیل هم با خودته. معمولا یک به یک میزارن. ولی میتونی یک به دو یا دو به یک ببندی. (با توجه به ولتاژ خروجی درایورت و ولتاژ مورد نیاز روی گیتت) خوبش اینه که میتونی دو تا خروجی بگیری یا اصلا 4 تا بگیری یه دفه با یه دونه ترانس پالی یه پل کامل سییچ رو روشن کنی.

بهتره تو جاهایی که میخوایم دیوتی سایکل رو کنترل کنیم از ترانس استفاده نکنیم. تو دیوتی های کم ترانزیستور رو وارد ناحیه خطی میکنه. ولی تو توپولوژی هایی مثل شیف فاز یا مثلا سیستمهای رزونانسی کنترل فرکانسی عالی جواب میده ترانس پالس.

K.Show

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X