اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

فیلتر EMI و Track های زیر آن (نکات طراحی PCB + عکس )

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : فیلتر EMI و Track های زیر آن (نکات طراحی PCB + عکس )

نوشته اصلی توسط RezaMahzoonie
    مشکلم اینه که وقتی اینجور تجهیزات روی خط برق قرار میگیرن تغذیه مشکل پیدا میکنه (میسوزه!) . چطور میتونم حلش کنم؟
    بنظر من مقاومت ضربه گیر ورودی منبعی که ساختین(همون که قبل از پل دیود میزارن و تو توان بالا هم ntc یا ... استفاده میشه.) رو مقدارش رو تا جایی که میتونید بیشتر کنید و نتیجه رو بگید :agree:
    لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
      بنظر من مقاومت ضربه گیر ورودی منبعی که ساختین(همون که قبل از پل دیود میزارن و تو توان بالا هم ntc یا ... استفاده میشه.) رو مقدارش رو تا جایی که میتونید بیشتر کنید و نتیجه رو بگید :agree:
      من اصلا این مقاومت رو نذاشتم!! کاربردش چیه؟
      AYRIC

دیدگاه

من فکر کردم از منبع تغذیه بار که میگیرید خاموش میشه. اگزیلاری به تغذیه ای که از خود ترانس سوییچینگ برای تغذیه مدار سوییچ زنی گرفته میشه میگن. معمولا وقتی خروجی بخوابه اونم میخوابه و منبع تغذیه مثل فاشر خاموش رو روشن میشه. مطمئن بشید که ایراد از روشن شدن موتورهاست. موتورها رو قطع کنید و چک کنید رله ها و کنتاکتورهاتون بار زیادی نمیکشن از مدار. اگه میکرو هنگ میکرد خیلی جای کار داشت ولی منبع تغذیه به موتور چه اخه؟ تیت کنید ببینید وقتی موتور روشن میشه ولتاژ چقدر افت میکنه!. افت ولتاژ باعث میشه جریان سوییچ بالا بره و تلفاتش زیاد بشه. البته بعید میدونم همچین چیزی رو. ولی الان تنها چیزی که به ذهنم میرسه تست ولتاژ ورودیه. که خب تنها مشخصه برق شهریه. نویز و emi از موتور متصاعد نمیشه. که اگر هم بشه منبع تغذیه بهش حساس نیست. مدار منبع تغذیه و مدارهای منترلی رو از کنار مسیرهای جریان بالا و قدرت (مسیر جریان موتور) دور کنید.
        حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
        به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

من اصلا این مقاومت رو نذاشتم!! کاربردش چیه؟
          این مقاومت برای مقابله با جریان حجومی در لحظه اول روشن شدن منبع بخاطر خالی بودن خازن 400 ولت الکترولیت گذاشته میشه.
          تو منابع بیکیفیت توان پایین معمولا نمیزارن.
          تو منابع با کیفیت در توان پایین از یه سری مقاومت هایی که معمولا همسایز مقاومت 0.5 وات یا 1 وات هست میزارن که جنسش با مقاومت های کربنی معمولی فرق داره. (اگه معمولی کربنی استفاده بشه خیلی سریع اتصال باز میشه و خطر آتشسوزی داره.). من خودم از سلف های مقاومتی 1 میلی هانری استفاده میکنم که مقاومت اهمی مناسبی برای این توان هایی که شما ساختی داره. و هنگام اتصال به برق هم مشکلی براش پیش نمیاد.(تو بعضی شارژر های موبایل فابریک هم دیدم)
          از مقاومت آجری(سیمی) هم میتونید استفاده کنید ولی خوب بزرگ هست. البته من 1 واتش رو هم دیدم ولی نتونستم تهیه کنم و کمتر از 5 واتشون رو موجود ندارن فروشگاه ها. من که ندیدم.
          [hr]
          در منابعی مثل شارژر لبتاب و اداپتور ها از NTC استفاده میشه.(روش انتخابش هم تو تاپیک نحوه طراحی منابع سوییچینگ و کوره.... که تو انجمن هست)
          در توان های بالا (مثل دشتگاه های جوش) پس از پرشدن خازن ها با NTC ها ویا .... یک رله سوییچ میشه و ورودی برق شهر رو مستقیم سوییچ میکنه به منبع

لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
            من فکر کردم از منبع تغذیه بار که میگیرید خاموش میشه. اگزیلاری به تغذیه ای که از خود ترانس سوییچینگ برای تغذیه مدار سوییچ زنی گرفته میشه میگن. معمولا وقتی خروجی بخوابه اونم میخوابه و منبع تغذیه مثل فاشر خاموش رو روشن میشه. مطمئن بشید که ایراد از روشن شدن موتورهاست. موتورها رو قطع کنید و چک کنید رله ها و کنتاکتورهاتون بار زیادی نمیکشن از مدار. اگه میکرو هنگ میکرد خیلی جای کار داشت ولی منبع تغذیه به موتور چه اخه؟ تیت کنید ببینید وقتی موتور روشن میشه ولتاژ چقدر افت میکنه!. افت ولتاژ باعث میشه جریان سوییچ بالا بره و تلفاتش زیاد بشه. البته بعید میدونم همچین چیزی رو. ولی الان تنها چیزی که به ذهنم میرسه تست ولتاژ ورودیه. که خب تنها مشخصه برق شهریه. نویز و emi از موتور متصاعد نمیشه. که اگر هم بشه منبع تغذیه بهش حساس نیست. مدار منبع تغذیه و مدارهای منترلی رو از کنار مسیرهای جریان بالا و قدرت (مسیر جریان موتور) دور کنید.
            ممنون
            با مولتی متر که گرفتم یه لحظه ولتاژ تا 160 ولت هم میاد پایین. البته با توجه به اینکه مولتی متر میانگین ولتاژ رو میگیره احتمالا ولتاژ بیش از این حرفا میاد پایین درسته؟
            اگه سوییچ رو یه ماسفت irf840 بذارم چطوره؟ نیاز هست که قطعه ای رو به مدار اضافه کنم یا ازش کم کنم؟ البته این تغذیه هایی که مشکل پیدا میکرد 13001 بود سوئیچش که من مال خودم رو 13003 گذاشتم.
            راستی میکرو هم هنگ نمیکنه و با اینکه مدار هم مدار حساسیه اما مشکلی پیدا نمیکنه. تا اینکه این تغذیه بسوزه.

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
            این مقاومت برای مقابله با جریان حجومی در لحظه اول روشن شدن منبع بخاطر خالی بودن خازن 400 ولت الکترولیت گذاشته میشه.
            تو منابع بیکیفیت توان پایین معمولا نمیزارن.
            تو منابع با کیفیت در توان پایین از یه سری مقاومت هایی که معمولا همسایز مقاومت 0.5 وات یا 1 وات هست میزارن که جنسش با مقاومت های کربنی معمولی فرق داره. (اگه معمولی کربنی استفاده بشه خیلی سریع اتصال باز میشه و خطر آتشسوزی داره.). من خودم از سلف های مقاومتی 1 میلی هانری استفاده میکنم که مقاومت اهمی مناسبی برای این توان هایی که شما ساختی داره....
            ممنون
            این مقاومت نباشه پل دیود آسیب میبینه؟ چون محدودیت فضایی دارم اگه بخوام سلف 1 میلی هانری بذارم چند آمپر باید بذارم؟ همینا که شکل مقاومته؟ نمیسوزه؟
            AYRIC

دیدگاه

bjt رو برداری جاش ماسفت بذاری؟نمیشه!!!
              یه منبع تغذی بهتر استفاده بکن یا برقت رو طوری تامین بکن دیگه!!

K.Show

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : فیلتر EMI و Track های زیر آن (نکات طراحی PCB + ع&

ممنون
                با مولتی متر که گرفتم یه لحظه ولتاژ تا 160 ولت هم میاد پایین. البته با توجه به اینکه مولتی متر میانگین ولتاژ رو میگیره احتمالا ولتاژ بیش از این حرفا میاد پایین درسته؟
                اگه سوییچ رو یه ماسفت irf840 بذارم چطوره؟ نیاز هست که قطعه ای رو به مدار اضافه کنم یا ازش کم کنم؟ البته این تغذیه هایی که مشکل پیدا میکرد 13001 بود سوئیچش که من مال خودم رو 13003 گذاشتم.
                راستی میکرو هم هنگ نمیکنه و با اینکه مدار هم مدار حساسیه اما مشکلی پیدا نمیکنه. تا اینکه این تغذیه بسوزه.
                ممنون
                این مقاومت نباشه پل دیود آسیب میبینه؟ چون محدودیت فضایی دارم اگه بخوام سلف 1 میلی هانری بذارم چند آمپر باید بذارم؟ همینا که شکل مقاومته؟ نمیسوزه؟
                دوسته من همونطوری که قبلا گفتم مشکل اصلی افت ولتاژه که همه چیزو بهم میریزه! اگه سوئیچ رو عوض کنی احتمال داره که باز مشکلت حل نشه!!! چرا ؟! چون همونطور که قبلا گفتم با کاهش ولتاژ زمان روشن شدن سوئیچ افزایش پیدا میکنه و این افزایش زمان باعث افزایش مقدار متوسط جریان میشه و امکان به اشباع رفتن ترانس وجود داره! اگه ترانس به اشباع بره با یه تیکه سیم هیچ فرقی نداره !

پیشنهاد من بشما:
                همونطوری که خودتون گفتین و اندازه گرفتین ولتاژ AC هنگام استارت دستگاه تا 160 ولت کاهش پیدا میکنه! دلیل این اتفاق قطر پایین سیم تغذیه دستگاه هست. اگه اشتباه نکنم شما تغذیه AC مدارتون رو از نزدیکترین نکته به دستگاه گرفتین! پیشنهاد میکنم ولتاژ AC رو هنگام استارت خوردن دستگاه از کنتور برق نیز اندازه بگیرید! هدف از اندازه گیری اینکه میخوام ببینم آیا در لحظه اول افت ولتاژ در خروجی کنتور هم رخ میده یا نه! اگه افت ولتاژی صورت نگیره بهترین راه کشیدن یه سیم از خود کنتور تا کنار دستگاه هست و شما میتونید بدونه کوچکترین تغییری در مدار و فقط با پرداخت هزینه سیم تغذیه مدارتون رو فراهم کنید. ولی اگه این افت ولتاژ بازهم رخ داد باید بری سراغ یه منبع تغذیه بهتر.

موفق باشید

دیدگاه

bjt رو برداری جاش ماسفت بذاری؟نمیشه!!!
                  یه منبع تغذی بهتر استفاده بکن یا برقت رو طوری تامین بکن دیگه!!
                  ممنون
                  پس اگر توصیه کنیم که برق نباید افت ولتاژ داشته باشه مشکلی نداره این منبع تغذیه؟ منبع تغذیه بهتری رو میشه تو این ابعاد در آورد؟این برد من الان 27 در 19 میلیمتر شده همین قدر هم فضا دارم (2 سانت هم ارتفاع)

AYRIC

دیدگاه

از منابع با کیفیت و پدر مادر دار سونیورسال استفاده بکنید. اونها تا 85 ولت ورودی هم خروجی پایدار دارن.

K.Show

دیدگاه

از منابع با کیفیت و پدر مادر دار سونیورسال استفاده بکنید. اونها تا 85 ولت ورودی هم خروجی پایدار دارن.
                      لطفا یه سرنخی بدید
                      مثل این آیسی های tiny؟ چه آیسی برای کار من بهتره؟
                      AYRIC

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : فیلتر EMI و Track های زیر آن (نکات طراحی PCB + عکس )

لطفا یه سرنخی بدید
                        مثل این آیسی های tiny؟ چه آیسی برای کار من بهتره؟
                        منظورم منابعیه که تو بازار میفروشن.
                        با هر چیپی میشه منبع تغذیه یونیورسال ساخت.

K.Show

دیدگاه

چیزی تو بازار پیدا نکردم تو ابعادی که میخواستم فقط درایور led ها که آقای SA3ID گفتن رو پیدا کردم
                          یه چیزی مثل این میخوام :
                          http://www.alibaba.com/product-detail/5V-1A-open-frame-AC-DC_1071335948.html

اما هرجا حتی تهران اونایی که تغذیه میفروختن رو سراغ گرفتم هیچکدوم با این ابعاد نداشتن
                          AYRIC

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : فیلتر EMI و Track های زیر آن (نکات طراحی PCB + عکس )

ممنون

من یک نمونه از این تغذیه هایی که عکسش رو گذاشتم رو خودم درست کردم و از قطعات بهتری داخلش استفاده کردم. مثلا ترانزیستور رو بجای 13001 از 13003 استفاده کردم

ظاهرا این تغذیه خیلی بهتر از اون چینی ها شده.1 آمپر هم جریان میده. چطور میتونم تستش کنم و از عملکردش در برابر اون افت ولتاژها مطمئن بشم؟ آیا با اضافه کردن قسمتی میشه امنیت همین تغذیه رو بیشتر کرد؟ یا از سوئیچ قویتری مثل 13005 یا irf840 استفاده کنم؟ شماتیک این تغذیه هم اینه:
                            http://s6.picofile.com/file/8207461650/POWER.BMP
                            اگه بخوام از ماسفت برای سویییچ استفاده کنم نیاز به قطعه دیگه دارم؟ یا تغییر مقادیر؟ چون فکر کنم باید اون مقاومت 1.5 مگا اهمی کمتر بشه!
                            و نمیدونم چرا برای این ترانزیستور دیود هرزگرد گذاشته نشده!!!

درایور led هم اذیتم کرده 3 وات جواب کارمو نداد و وات های بالاتر هم ولتاژشون زیاده نمیدونم چه رگولاتوری بذارم!! 7805 خیلی خیلی داغ میکنه
                            سلام 13003 چطور از طریق سیم پیچ کمکی ترانس تحریک میشه و نقش 8050 در مدار چیه؟
                            نقشه پیچیدست ارایش کوپلر هم عجیب

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X