اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بهترین منبع تغذیه بدون ترانس بوسیله خازن و مقاومت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بهترین منبع تغذیه بدون ترانس بوسیله خازن و مقاومت

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
    نه چون جریان کم و فرکانس پایینه همچنین دما پایینه مشکلی پیش نمیاد. 50 و اندی ولتاژ میفته دو سرشون
    سلام
    این مدار ج میده بخام ببندم ، نوع یا همون اسم ال ای دی چیه ، ممنون میشم بگین
    برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
    راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب

دیدگاه

سلام.یعنی اگه ما 60 میلی آمپر مثلا به 20 ال ای دی بدیم که سری شدن چقدر توان ورودی میکشه حدودا؟من قبلا فکر میکردم حدوده 225 ضربدر حدوده 0.06 ولی باتوجه به نظره شما؟؟
      ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ehsanajal
        سلام
        این مدار ج میده بخام ببندم ، نوع یا همون اسم ال ای دی چیه ، ممنون میشم بگین
        سلام بله جواب میده. ال ایدی هم گفتم از این نوع هستش. اما اگه دلتون به حال شبکه برق کشورمون میسوزه اینارو تولید انبوه نکنید!! چون ضریب توانش 0.27 هست که باعث میشه. تعداد کم مشکلی نیست(در حد سرگرمی):
        http://eshop.eca.ir/power-led-%D9%88%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%A7/2389-1w-led-%D8%B3%D9%81%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D9%87%D8%AA%D8%A7%D8%A8%DB%8C-6070lm-%DA%86%DB%8C%D9%86%DB%8C.html
        نوشته اصلی توسط ms2000
        سلام.یعنی اگه ما 60 میلی آمپر مثلا به 20 ال ای دی بدیم که سری شدن چقدر توان ورودی میکشه حدودا؟من قبلا فکر میکردم حدوده 225 ضربدر حدوده 0.06 ولی باتوجه به نظره شما؟؟
        سلام خوب 20 تا 3.3 ولت در 0.06 میشه 3.96 وات توان واقعی ورودی. برای محاسبه توان باید توان های لود رو محاسبه کنید(توان لامپ ها مقاومت ها و دیود ها)
        با محاسبات شما باید 225 رو در 0.06 ضرب کنیم میشه 13.5 وات که در واقع توان ظاهری هست نه واقعی.
        اگه قرار بود 13.5 وات تلف بشه که کسی نمیومد از تغذیه خازنی استفاده کنه. اگه به جای خازن پلی استر از مقاومت استفاده کنیم بله توان میشه 13.5 وات و ضریب توان هم 1 میشه و اختلاف فاز ولتاژ و جریان هم صفر میشه.
        لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

سلام ، تقریبا تمام مطالب تاپیک رو دنبال کردم ، جا داره از دوست عزیزم جناب محسن محمدشاهی تشکر کنم ، چقدر زیباست که با حوصله و علمی به سوال هامون جواب میدید ؛ انشاالله که در تمامی مراحل زندگی موفق باشید :redface:

اما برای من هم چند تا سوال پیش اومد :

1- آیا استفاده از مدارات تغذیه خازنی به صرفه هستند یا نه ؟
          مثلا تو مدار زیر :

( 15 LED با جریان 20 میل ، 3.1 ولت )
          توان مدار اونجور که من حساب کردم حدود 2 وات بود ، به نظر شما بازده مدار چقدر است ؟

2- آیا میشه به جای لامپ های کم مصرف تا 20 وات از منابع خازنی + LED استفاده کرد ، از لحاظ طول عمر پاسخگو هستند ؟

با تشکر
          - اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج -
          ارتباط با من : ir02x6
          طراحی و ساخت انواع منابع تغذیه سوئیچینگ - SMPS Designer

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : بهترین منبع تغذیه بدون ترانس بوسیله خازن و مقاومت

نوشته اصلی توسط Ir02x6
            سلام ، تقریبا تمام مطالب تاپیک رو دنبال کردم ، جا داره از دوست عزیزم جناب محسن محمدشاهی تشکر کنم ، چقدر زیباست که با حوصله و علمی به سوال هامون جواب میدید ؛ انشاالله که در تمامی مراحل زندگی موفق باشید :redface:

اما برای من هم چند تا سوال پیش اومد :

1- آیا استفاده از مدارات تغذیه خازنی به صرفه هستند یا نه ؟
            مثلا تو مدار زیر :

( 15 LED با جریان 20 میل ، 3.1 ولت )
            توان مدار اونجور که من حساب کردم حدود 2 وات بود ، به نظر شما بازده مدار چقدر است ؟

2- آیا میشه به جای لامپ های کم مصرف تا 20 وات از منابع خازنی + LED استفاده کرد ، از لحاظ طول عمر پاسخگو هستند ؟

با تشکر
            سلام جناب وحید اسدی عزیز حالتون خوبه؟ خواهش میکنم شرمندمون میکنید جناب اسدی کاری نکردم. اینشالا موفق و پیروز باشید.
            1-بله از لحاظ اقتصادی به صرفه هست ولی بهتره تو توان های بالا استفاده نشه و در همین حد باشه.
            جریان هم 20 میلی به نظرم زیاده بهتره 15 باشه(چون لامپ با کیفیت بد گیر میاد ولی اونطور که جناب ms2000 میفرمایند اگه الیدی dsj استفاده بشه تا 20 میلی هم مشکلی نداره.)
            توان واقعی میشه 1.2104 وات.(تونا لامپ ها+توان مقاومت ها + توان دیود ها). بازده مدار هم میشه 80 درصد.
            2- بله میشه ولی من تا حالا ندیدم جایی استفاده شده باشه(احتمالا چون کسینوس فی رو کم میکنن اجازه تولید داده نمیشه). البته من خودم 9.5 واتشو ساختم(به کسی نگید که دستگیرم میکنن ) ولی میشه بیشتر هم ساخت ولی خوب حجم خازنا زیاد میشه اون وقت. از لحاط طول عمر پاسخگو هستند. اگه خازن الکترولیت رو بالاتر بگیرید هنوز مطمئن تر میشه و مقاومت ورودی رو هم حتما آجری یا ترکیبی از مقاومت معمولی(با موازی کردن مقاومت های 330 اهم) بله مدار خوب عمر میکنه. اگه یه وقت مداری خواستین بسازید اینجا بذاریدش تا اگه موردی داشت قبل از ساختش تصحیحش کنیم
            اگه تعدا ال ایدی هارو مثلا 54 تا سفید در نطر بگیرید هم از لحاظ ضریب توان بهتر میشه هم از لحاظ حجم منبع

دیدگاه

سلام جناب وحید اسدی عزیز حالتون خوبه؟ خواهش میکنم شرمندمون میکنید جناب اسدی کاری نکردم. اینشالا موفق و پیروز باشید.
              1-بله از لحاظ اقتصادی به صرفه هست ولی بهتره تو توان های بالا استفاده نشه و در همین حد باشه.
              جریان هم 20 میلی به نظرم زیاده بهتره 15 باشه(چون لامپ با کیفیت بد گیر میاد ولی اونطور که جناب ms2000 میفرمایند اگه الیدی dsj استفاده بشه تا 20 میلی هم مشکلی نداره.)
              توان واقعی میشه 1.2104 وات.(تونا لامپ ها+توان مقاومت ها + توان دیود ها). بازده مدار هم میشه 80 درصد.
              2- بله میشه ولی من تا حالا ندیدم جایی استفاده شده باشه(احتمالا چون کسینوس فی رو کم میکنن اجازه تولید داده نمیشه). البته من خودم 9.5 واتشو ساختم(به کسی نگید که دستگیرم میکنن ) ولی میشه بیشتر هم ساخت ولی خوب حجم خازنا زیاد میشه اون وقت. از لحاط طول عمر پاسخگو هستند. اگه خازن الکترولیت رو بالاتر بگیرید هنوز مطمئن تر میشه و مقاومت ورودی رو هم حتما آجری یا ترکیبی از مقاومت معمولی(با موازی کردن مقاومت های 330 اهم) بله مدار خوب عمر میکنه. اگه یه وقت مداری خواستین بسازید اینجا بذاریدش تا اگه موردی داشت قبل از ساختش تصحیحش کنیم
              اگه تعدا ال ایدی هارو مثلا 54 تا سفید در نطر بگیرید هم از لحاظ ضریب توان بهتر میشه هم از لحاظ حجم منبع
              سلام ، ممونم دوست عزیز ، شما لطف داری :redface:

اما در مورد توان و بازده ، ممنون میشم بگید چطور محاسبه کردید ؛
              محاسبات 54 تا LED سفید رو چطور انجام بدم ؛ سایت : http://danyk.cz/ledzar_en.html بیشتر از 44 تا رو ارور میده

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : پاسخ : بهترین منبع تغذیه بدون ترانس بوسیله خازن و مقاومت

نوشته اصلی توسط Ir02x6
                سلام ، ممونم دوست عزیز ، شما لطف داری :redface:

اما در مورد توان و بازده ، ممنون میشم بگید چطور محاسبه کردید ؛
                محاسبات 54 تا LED سفید رو چطور انجام بدم ؛ سایت : http://danyk.cz/ledzar_en.html بیشتر از 44 تا رو ارور میده
                سلام خواهش میکنم. توان: جریان خروجی با ورودی براره پس : ولتاژ دو سر کل لامپ ها* جریان ال ایدی + توان R1 و R2 (بر اساس همون جریان الی دی) + توان دیود ها( ولتاژ هر دیود رو 0.7 در جریان ضرب کنید) . برای 54 تا الیدی اگه ولتاژ هر لامپ رو 3.0 ولت بگیریم میشه 54 تا استفاده کرد. تو توضیحاتش گفته ولتاژ خروجی نباید از نصف ولتاژ پیک برق شهر بیشتر بشه. ولتاژ الیدی ها معمولی سفید رو همون 3.0 بذارید. حالا مثلا اگه ارور داد هم یه خورده تعداد لامپ ها کم و زیاد بشه مشکلی نیست

دیدگاه

سلام مجدد خدمت دوستان و با تشکر از دوست عزیزم جناب محمد شاهی :nerd:
                  من میخوام توی پریز تلفن مدار ساعت+دماسنج + ATmega8 smd + 7segment قرار بدم ، و برق مدار رو از طریق منبع خازنی تامین کنم ، به نظر شما این کار عملی هست ؟ حداقل جریان مورد نیاز یرای راه اندازی میکرو و سون سگمنت ها (4عدد) چند میلی آمپر خواهد بود ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ir02x6
                    سلام مجدد خدمت دوستان و با تشکر از دوست عزیزم جناب محمد شاهی :nerd:
                    من میخوام توی پریز تلفن مدار ساعت+دماسنج + ATmega8 smd + 7segment قرار بدم ، و برق مدار رو از طریق منبع خازنی تامین کنم ، به نظر شما این کار عملی هست ؟ حداقل جریان مورد نیاز یرای راه اندازی میکرو و سون سگمنت ها (4عدد) چند میلی آمپر خواهد بود ؟
                    درود بر دوست خوبم جناب اسدی عزیز :biggrin: خواهش میکنم.
                    بله امکانش هست چرا که نه. میکرو اگه اشتباه نکنم 5 میلی آمپر میکشه و جریان سون سگمنتتون رو نمیدونم راستش ولی نسبت به میکرو خیلی زیاده. اگه میتونید جریان کل مدارو اندازه بگیرید چنده؟ خوب اگه مثلا جریان هر سگمنت رو 0.01 آمپر در نطر بگیریم و کل سگمنت ها روشن باشند جریان میشه 0.28 که خیلی زیاده!

دیدگاه

اگه میتونید جریان کل مدارو اندازه بگیرید چنده؟
                      با این حساب ابتدا باید جریان پیک مدار رو اندازه بگیرم ، بعد نسبت به اون منبع خازنی رو محاسبه کنیم ... :read:
                      مدار کامل شد ، مقدار پیک جریان مصرفی رو قرار میدم

دیدگاه

بزرگواران من یکی از این منبع تغذیه های بدون ترانس را برای تغذیه یک مدار آشکار ساز مادون قرمز گذاشتم ولی باعث تحریک ناخواسته مدارم میشود
                        اما وقتی با یه منبع تغذیه دیگر (سوئیچینگ) مدار رو تغذیه میکنم مشکلی نیست و باعث تحریک ناخواسته نمی شود!
                        از این قطعات استفاده کردم
                        خازن پلی استر 400 ولت با ظرفیت 225 و تلرانس j و یک مقاومت 1مگا اهم که با این خازن موازی شده
                        پل دیودی یک آمپر
                        دیود زنر 10 ولت یک وات
                        خازن الکترولیت 470 میکروفاراد 50 ولت
                        رگولاتور 7805
                        خودم هم یک سری تغییرات دادم ولی مشکلی حل نکرد
                        خازن 100 نانو فاراد قبل و بعد از رگولاتور گذاشتم
                        دو تا زنر 10 ولت را سری کردم به جای یک زنر
                        جای رگولاتور 05 از 08 استفاده کردم
                        دیگه نمیدونم چی کار کنم :cry2:
                        فقط میخوام الان ظرفیت خازن صافی را زیاد کنم به 2200 میکروفاراد
                        شما پیشنهادی ندارید؟ :job:

دوستان خازن صافی بعد پل ،خیلی داغ میشه
                        علت چیه؟
                        470 میکرو فاراد 50 ولت
                        و
                        3300میکرو فاراد 50 ولت
                        هر کدام را جدا جدا تست کردم ولی داغ کردند :cry2:
                        دوست عزیز همه ما اینجا هستیم تا در کنار هم و با کمک هم بر دانسته های خودمان بیافزاییم و سطح علمی و فنی خودمان و جامعه علمی کشورمان را بالا ببریم.

دیدگاه

دوستان مشکل حل شد :wow:

رگولاتور عوض کردم و
                          خازن صافی 3300 میکرو فاراد 50 ولت گذاشتم
                          دیگه باعث تحریک ناخواسته مدار نشد

فکر کنم خازن هم برای این داغ میکرد که یه مقاومت با دیود زنر سری کرده بودم
                          و ولتاژ بیشتر از حد مجاز ولتاژ خازن روش می افتاد

اصلا به خازن 100 نانو فاراد هم نیاز نشد

حالا نمیدونم از همون اول مشکل از رگولاتور بود یا به خاطر بالا بردن ظرفیت خازن oo:
                          پر حرفی کردم ببخشید :redface:
                          دوست عزیز همه ما اینجا هستیم تا در کنار هم و با کمک هم بر دانسته های خودمان بیافزاییم و سطح علمی و فنی خودمان و جامعه علمی کشورمان را بالا ببریم.

دیدگاه

مثل مدار اول که فیوز و مقاومت 100 اهم سری شده
                            آقا محسن اگه از مدار 6 بخواهیم 35 ولت 200 میلی آمپر بگیریم چه تغییراتی باید انجام بدیم؟
                            برخی آدمها[ تنها ] به یک دلیل از مسیر زندگی ما می گذرند [ تا ] به ما درسهایی بیاموزند ؛ که اگر می ماندند هرگز [ آن درسها را ] یاد نمی گرفتیم …

دیدگاه

نوشته اصلی توسط PouYa007
                              آقا محسن اگه از مدار 6 بخواهیم 35 ولت 200 میلی آمپر بگیریم چه تغییراتی باید انجام بدیم؟
                              سلام تغییرات رو اعمال کردم. ولی یادت باشه تو حالت بی باری 7 وات تلفات رو 13007 داری :surprised: در ضمن فیوز 3 آمپر هم تو ورودی بزار

دیدگاه

سلام تغییرات رو اعمال کردم. ولی یادت باشه تو حالت بی باری 7 وات تلفات رو 13007 داری :surprised: در ضمن فیوز 3 آمپر هم تو ورودی بزار
                                سلام ببخشید که دوباره سوال میپرسم. خازن C1 باید الکترولیت باشه یا پلی استر ؟ ( آخه تو مدار الکترولیت کشیده )
                                بجای 13007 از 13003 یا 13005 میشه استفاده کرد؟

اضافه شده در تاریخ :
                                جناب محمد شاهی اگه این طور لامپ ها به شبکه ضرر میزنند و تولید شون بخاطر کسینوس فی کمتر ممنوع هست پس مگه تو هالوژن های LED از تغذیه خازنی استفاده نشده؟ اگه بخواهیم لامپ LED تولید کنیم باید با چه تغذیه ای تولید کنیم؟
                                برخی آدمها[ تنها ] به یک دلیل از مسیر زندگی ما می گذرند [ تا ] به ما درسهایی بیاموزند ؛ که اگر می ماندند هرگز [ آن درسها را ] یاد نمی گرفتیم …

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X