اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آیا میآ‌توان این پاور ATX را تعمیر کرد...

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آیا میآ‌توان این پاور ATX را تعمیر کرد...

با سلام
    معلومه دیگه سیم power-on که سبز است رو به زمین که سیاه است متصل کردم. هر بار چند لحظه فن میآ‌گرده سپس از حرکت میآ‌افتد!
    من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

سلام
      با این شرایط که میگی احتمالا یکی از خروجی ها مسئله داره که میتونه به خاطر خرابی ونشتی خازن های خروجی (محتمل تر ) یا دیودهای خروجی باشه
      با ولتمتر تک تک خروجی ها را در زمان کوتاه روشن شدن چک کن ببین کدومشون بالا نمیاد .برو سراغ همون.
      موفق باشی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا خان ملک
        سلام
        با این شرایط که میگی احتمالا یکی از خروجی ها مسئله داره که میتونه به خاطر خرابی ونشتی خازن های خروجی (محتمل تر ) یا دیودهای خروجی باشه
        با ولتمتر تک تک خروجی ها را در زمان کوتاه روشن شدن چک کن ببین کدومشون بالا نمیاد .برو سراغ همون.
        موفق باشی
        با سلام

همین کاری که فرمودید رو تست کردم و به نتیجه جالبی رسیدم. چون پاور قطع میآ‌شه هیچ کدام از ولتاژها پایدار نمیآ‌شوند و فقط در مولتیآ‌متر دیجیتال من یک سری تغییرات رو نشون میآ‌دهند (اینجا یه مولتیآ‌متر آنالوگ قدیمی خیلی به درد میآ‌خورد!). این تغییرات در ولتاژهای ۵، ۳.۳، ۱۲ و -۱۲ وجود داره ولی در -۵ وجود نداره! یعنی ولتاژ -۵ اصلا تغییر نمیآ‌کنه! شاید خرابی از همین جا باشه!؟ باید دقیقآ‌تر این قسمت رو یه چک بکنم البته یکم به نظر بعید میآ‌رسه که اتصال کوتاه در -۵ باعث خاموش شدن پاور بشه ولی به هر حال به نظر میآ‌رسه یه مشکلی اونجا هست!
        با تشکر فراوان از توجه شما
        من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

با سلام
          این پاور که پدر من رو در آورد. مسیر -۵ رو تست کردم دوتا دیود سر راه اون به نظر مشکل داشت اون دیودآ‌ها رو در آوردم و تست کردم که به نظر خراب میآ‌امدند. بدون دیود که مدار کار نمیآ‌کرد. دوتا دیود شاتکی جاشون بستم عملکرد مدار فرقی نکرد علاوه بر این فکر کنم دیودهای هم دوباره خراب شده باشند.
          با تشکر

دیدگاه

چند تا سوال که شاید به روشن شدن مساله کمک بکنه:

1- این پاور مربوط به کامپیوتره یا می خوای ازش به عنوان منبع تغذیه استفاده کنی؟ اگه قبلا به کامپیوتر وصل بوده و کار نکرده که خوب مساله بودن یا نبودن بار به کل از بین می ره. چون وقتی توی کامپیوتر بوده که خوب به بار هم وصل بوده...

2- اگه جایی از مدار اتصالی داره ، چرا فیوزش نمی ترکه؟ یعنی سیستم تشخیص اتصال کوتاه ، از فیوز سریعتره؟ شاید هم به خاطر اینه که فیوز در ورودی مدار قرار داره و اون سیستم در خروجی ، نه؟

3- زنر های مدار را چک کردی؟ من تقریبا تا حالا هر چی پاور یا تغذیه تعمیر کردم ، همش یه زنر هم سوزونده بود

4- ممکن نیست از خازن ها باشه ؟ مثلا همون اول مدتی طول می کشه تا یه خازن شارژ بشه بعد خاموش کنه. وقتی پاور خاموش کرد ، بلافاصله اگر دوباره روشنش کنی ، روشن می شه یا باید یه مدت طول بکشه تا خازن های مدار دشارژ بشند ، بعد روشن بشه؟

5- چرا یه پاور نو نمی خری؟
            از چارلی چاپلین پرسیدند خوشبخنی چیست ؟
            گفت : فاصله این بد بختی تا بد بختی دیگر !

دیدگاه

با سلام
              ۱. این پاور فکر کنم روی یه کامپیوتر بوده که اونجا هم احتمالا خراب بوده! و من هم میآ‌خوام به عنوان منبع تغذیه ازش استفاده کنم.
              ۲. جوابی که به سوال خودت دادی به نظر منطقی میآ‌رسه
              ۳. کلی دیود شبیه به زنر توی مدار هست. چطوری تستشون کنم؟ احتمالا اندازهآ‌گیری ولتاژ دو سرشون که به علت خاموش شدن منبع ممکن است جواب صحیحی نگیرم!
              ۴. نه تقریبا میآ‌شه پاور رو سریع قطع و وصل کرد به طوری که به نظر برسه فن داره میآ‌چرخه.
              ۵. عجب سوالی! مثلا در نظر بگیرید که پول یه پاور نو رو ندارم!!
              سوال دیگه باشه در خدمت هستیم. در اولین فرصت یه سری به زنرها میآ‌زنم علاوه بر این مشکل -۵ ولت هنوز باقی است!

دیدگاه

این لینک شاید بتونه کمکتون کنه
                http://www.pavouk.org/hw/en_atxps.html
                همونطور که دوستان گفتن با اتصال کوتاه یا خراب شدن هر دیود در خروجی یا over voltage یا افزایش جریان عبوری از ترانزیستور های سویچ ورودی مدار پاور shut down میشه

دیدگاه

مانیان جون سلام
                  دوشنبه شب نیومدی کانال منتظرت بودم تا ببینم میشه ای پاورت رو تعمیر کر د
                  بگزریم
                  اقا بر اساس یافتهای بنده من یافتم که سیستم حفاضتی این پاور ا با ای سی tl 494 یا ka 7500 هست

که اگر شما پین 4 به دو مسیر وصله 1 : با مقاومت زمین شده 2 : یه فیدبک از ولتاژ های خروجی داده شده که شما باید اون فید بک رو قطع کنین تا سیستم حفاظتی از کار بیفته و پاور روشن میمونه پس شما جدا کن و ببین چی میشه

موفق باشی
                  انجام پروژه های برنامه نویسی اندروید
                  [glow=red,2,300]نرم افزار نقشه های پاور کامپیوتر اندورید[/glow]
                  http://cafebazaar.ir/app/?id=com.atxdroid

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohsen.HEX
                    مانیان جون سلام
                    دوشنبه شب نیومدی کانال منتظرت بودم تا ببینم میشه ای پاورت رو تعمیر کر د
                    بگزریم
                    اقا بر اساس یافتهای بنده من یافتم که سیستم حفاضتی این پاور ا با ای سی tl 494 یا ka 7500 هست

که اگر شما پین 4 رو قطع کنین سیستم حفاظتی از کار میفته و پاور روشن میمونه پس شما جدا کن و ببین چی میشه

موفق باشی
                    با سلام
                    با تشکر فراوان حتما در اولین فرصت تست میآ‌کنم نتیجه را خدمت دوستان اعلام میآ‌کنم.

دیدگاه

با سلام
                      دوست عزیز به نظر من مشکل کار می تونه از دوجا باشه
                      یا اینکه یکی از خروجی هات به بدنه فلزی منبع اتصال داره و منبع رو خاموش می کنه و یا اینکه آی سی PWM مشکل داره!
                      در مورد اول باید بگم که نمونه ای از هر کدام از ولتاژهای خروجی به یه مدار ترانزیستوری و از اونجا اگه اشتباه نکنم به آی سی PWM رفته که باعث می شه به محض اینکه یکی از ولتاژ های خروجی به بدنه متصل می شه ؛ پاور رو خاموش کنه . و در این صورت شما مجبورید یک بار سیم سبز رگ را جدا کرده و دوباره متصل کنید تا مجددا پاور روشن شود که در صورت اتصالی متناوبا این پروسه تکرار خواهد شد.(یک بار این مشکل برای خودم پیش آمد و فکر کردم که پاور به دیار باقی شتافته که خوشبختانه این طور نبود)
                      در مورد دوم هم خدمتون عرض کنم که تا اونجایی که من متوجه شدم بیشتر مشکل این پاور ها به خاطر همون آی سی PWMآ‌هستش که معمولا 7500گیر نمی آدو بجاش 494 می دن که خب هیچ فرقی هم نداره ؛ بهتره این آی سی رو عوض کنیدو نتیجه رو ببینید در ضمن احتمال اینکه مشکل از دیودهای شاتکی باشه خیلی کمه
                      موفق باشید

دیدگاه

باسلام حضور شما پاور دوستان. اولین کاری که میتونید بر روی یک پاور معیوب انجام بدهید موازی کردن خازنهای کمکی با تمامی خازنهای خروجی است. مقدار هرخازن:1000 میکروفاراد/16 ولت.
                        احتمال اینکه عیب رفع شده باشه 50درصده. اگر درست نشد تمامی خروجیها درسته و عیب از ترانزیستورهای قدرت ورودی است. بدون اینکه خازنهای کمکی رو بردارید هر دو ترانزیستور ورودی رو
                        دقیقا تست کنید. موفق باشید.
                        من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

باسلام
                          www.onsemi.com\pub\Collateral\AN983-D.pdf
                          من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

با سلام

www.onsemi.com/pub/Collateral/AN983-D.pdf

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X