اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد منبع تغذیه ی معمولی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوال در مورد منبع تغذیه ی معمولی

نوشته اصلی توسط nanocycle

آقا فک کنم شما داری شوخی میککنی اونی که شما میگی تراس دوسره که چههار تا دیود لازمه نه ترانس سه سر :biggrin:

والا به نظر من شما سر وسط ترانس رو بیخیال شو و روی دو سر ابتدا وانتها یک پل دیود با 4 دیود بساز .
    برای خروجی هم حتما حتما حداقل 10 الی 100 میکرو خازن بگذار.من فکر کنم علت اصلی افت ولتاژ همین خازن خروجی باشه که من تو شماتیک نمیبینم.

موفق باشید

4 تا دیود؟ کاملا باهات موافقم :biggrin:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MReza.p
      داداش ترانس سه سر هم میتونی وصل کنی پل دیود.
      شما دو سر کناری رو ب ورودی پل دیود وصل کن. سر وسطی رو آزاد بذار.
      خروجی هم خازن ک خودت دیگه کامل در جریان هستی.
      با خازن یک مقاومت 10 کیلو هم موازی کنی برا تثبیت ولتاژ بد نیست.
      دوست خوب من نمیخوام از دوسر کناری فقط استفاده کنم آخه جریان نصف میشه .

خازن گذاشتم باز هم همون مشکلات قبلی رو داشت ولی فک کنم مشکل یه جای دیگه ایه .
      خیلی عجبیه مقاومت 2.2 کیلو که میزام تغییرات ولتاژ تا 18 ولت میباشد و هرچی کمتر میشه میزان تغییرات ولتاژ کمتر میشه مثلا مقاومت یک کیلو که میزارم به حداکثر ولتاژ 14 می باشد و 180 اهم که میزارم حداکثر ولتاژ 5 ولت میباشد . حتی یک ال ای دی وصل کردم حداکثر ولتاژ 2 ولت شد . :eek: :angry:
      چه قلطی کردیم خواستیم یه منبع تغذیه بسازیم :angry:
      سفارش ماژول بدیم خیلی بهتره . جریان رو هم در مقاومت 180 اهم اندازه گرفتم سی میلی بود .
      تا حالا منبع تغذیه ی متغییر نساخته بودم نمیدونستم اینقدر بدبختی داره . اگه تا فردا به نتیجه ی دلخواه رسیدم که رسیدم وگرنه شوتش میکنم کنار . خیلی زمانمو گرفت این منبع تغذیه . یه جورهایی هم دیوونم کرد . تازه یک رگولاتور تازه هم خریدم ولی همون مشکلات قبلی رو داشت فقط رنج ولتاژ کمی تغییر کرد . اون هم به خاطر اینه که رگولاتورها زیاد شبیه نیستند .
      خیر سرم یعنی یک کتاب منابع تغذیه ی سویچینگ خریدم تا بگیرم بخونمش . یه جورایی از خوندن اون هم دارم نا امید میشم ما توی این منبع تغذیه معمولی موندیم چه برسه به سویچینگ
      مولا علی (ع) میفرمایند : آسوده باش , آستین هارا بالا بزن , بر خدا توکل کن , آنگاه خدا را خواهی دید که زودتر از تو دست به کار شده است .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط بعد هر سختی آسانی نیز هست
        اگه این کار رو انجام بدم جریان منبع تغذیه نصف میشه و از 500 میلی تبدیل به 250 میلی میشه .
        حقیقتش من نمیخوام جریان منبع تغذیه ام کمتر بشه .
        والا من که نمیدونم منظور شما از اینکه جریان نصف میشه چیه؟
        اولا شما که ترانس 500 میلی آمپری گذاشتی ، خیلی خوشبینانه 300 تا 400 میلی ازش میتونی جریان بکشی.
        در ضمن موقعی که داری حداکثر جریان رو میکشی ، افت ولتاژ ترانست هم زیاد میشه (جریان ضربدر مقاومت درونی) بنابراین انتظار نداشته باش که ترانست همون جریان رو بهت بده.
        من مجدد میگم شما اگر ولتاژ زیاد میخواهی باید سر وسط رو بیخیال بشی و یک پل دیود با چهار دیود بساز و به دو سر ترانس بزن ، بعد با یک خازن 470 میکرو تا 1000 میکرو برای تثبیت ولتاژ قرار بده ، حالا برای خروجی رگولاتور هم خازن نیاز داری (یادت نره این خازن صد درصد ضروریه) .
        مقدارش هم 10 الی 100 میکرو.
        شما اینها رو تست کن حتما جواب میگیری (تضمینی) .اگر افت ولتاژ داشتی ، فقط و فقط به این مورد برمیگرده که یا
        1- رگولاتورت سوخته
        2- حداکثر جریان رو داری میکشی که در این صورت مقدار AC خروجی ترانس هم 100 درصد افت داشته.

خوب و خوش باشی

دیدگاه

با سلام به همه دوستان :bye

دوست من استفاده از دو سیم ترانس در جریان تاثیری نداره :agree: :question: برای این که درکش کنی میتونی اینطوری تصورکنی که دو منبع دوازده ولت رو با هم سری کردی و در مدارات سری سلفی و مقامتی جریان عبوری همه با هم برابره پس حال اگر از یک منبع هم استفاده کنی مقدار جریان با بار قبل برابر خواهد بود
          اما برای یکسو سازی استفاده از ترانس سر وسط با دو دیود یا یا استفاده از ترانس تک خروجی با چهار دیود فرقی نیست هر دو یکسو ساز تمام موج هستن اما هزینه خریداری ترانس سروسط خیلی بیشتر هستش

در مورد جریان هم این دوستمون صحیح میگن ما ترانس با خروجی 500mA واقعی و نامی داریم که از نوع نامی نمیتوان 500mA خروجی گرفت برای تست با یه آمپر متر خروجی جریان ترانست رو اندازه بگیر باید باید مقدار نمایان شده بیش از 500mA باشد

موفق باشید :bye

دیدگاه

والا منم متوجه نمیشم شما چه طوری میگید نصف نمیشه ؟ در صورتی که فرمول زیر یکی از فرمول های ترانسه
            I2/I1 = v1/v2
            طبیعتا v2 که زیاد بشه i2 کاهش پیدا می کنه سیم پیچ هم با ولتاژ نسبت مستقیم داره .
            در ضمن دوست من ؛ من چه طوری خروجی ترانس رو جریانش رو اندازه بگیرم مگه اینکه یه لحظه با امپرمتر موازی کنم . ولی چه اهمیتی داره حالا مثلا 400 میلی واقعی میده .
            نمیدونم چرا احساس میکنم مشکل از خازنی می باشد که قبل از رگولاتور گذاشته ام اونو باید یک خازن با ظرفیت کمتر بزارم و ولتاژ کمتر .
            به هر حال خیلی اذیتتون کردم توی این مدت .
            خیلی سپاس
            مولا علی (ع) میفرمایند : آسوده باش , آستین هارا بالا بزن , بر خدا توکل کن , آنگاه خدا را خواهی دید که زودتر از تو دست به کار شده است .

دیدگاه

سلام ببین اگر ترانست نتونه 500m رو بده طبیعطا جریان کمتری توی خروجی مدار داری و باعث افت ولتاژ زیر بار میشه

برای این که از صحت دارت مطمعا شی اگه به منبع تغذیه دست رسی داری ورودیت رو از اون بگیر یا از یک ترانس با جریان بیشتر برای تستش استفاده کن

موفق باشی :bye

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mb2101
                سلام ببین اگر ترانست نتونه 500m رو بده طبیعطا جریان کمتری توی خروجی مدار داری و باعث افت ولتاژ زیر بار میشه
                برای این که از صحت دارت مطمعا شی اگه به منبع تغذیه دست رسی داری ورودیت رو از اون بگیر یا از یک ترانس با جریان بیشتر برای تستش استفاده کن
                موفق باشی :bye
                دیگه ترانس ندارم
                ولی یه چیز عجیبی توی این مدار مشاهده کردم هر قطعه ای که وصل میکردم منبع تغذیه که وصل ولتمتر بود خود به خود به اندازه ولتاژ قطعه کم میشد مثلا من خروجی رو روی سه ولت تنظیم میکردم و ال ای دی وصل میکردم خود به خود در این صورت مقداری که ولت متر نشون میداد 2.5 ولت نشون میداد . حتی اگر منبع تغذیه رو روی حداکثر ولتاژ تنظیم میکردم باز وصل ال ای دی میکردم باز ولتاژ به اندازه ی ال ای دی کاهش پیدا میکرد و ال ای دی نمی سوخت . مثلا اگه سه تا ال ای دی وصل میکردم ولت متر 7 ولت نشون میداد . خیلی جالب شده بود واسم . :biggrin:
                بعدش با خودم گفتم برعکسش کنم ببینم چه اتفاقی می یوفته یعنی خروجی رو روی 3 ولت تنظیم کردم و سه تا ال ای دی وصل کردم ناگهان دیدم از تو ولوم دود اومد ولوم 5 کیلویی سوخت . :smile:
                فراموش کردم یک مقاومت با ولتاژ بالا با خروجی موازی کنم بعدشم که این ولومه سوخت دیگه اصلا گذاشتمش کنار .
                بازم سپاس

دیدگاه

فکر کنم یه منبع تغذیه دارای هوش مصنوعی ساختی که خودش ولتاژ و جریان مورد نیاز قطعه رو حساب می کنه خروجی میده :biggrin:
                  فقد با آخری نتونسته حساب کنه فشر رو پردازندش اومده هنگ کرده ولومش سوخته :cry2:
                  شادی روح تازه در گذشته جم الفاتحت مع صلوات :cry:

فعلا بی خیالش شو تا فردا یکیدیگش رو با هم می سازیم :job:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mb2101
                    فکر کنم یه منبع تغذیه دارای هوش مصنوعی ساختی که خودش ولتاژ و جریان مورد نیاز قطعه رو حساب می کنه خروجی میده :biggrin:
                    فقد با آخری نتونسته حساب کنه فشر رو پردازندش اومده هنگ کرده ولومش سوخته :cry2:
                    شادی روح تازه در گذشته جم الفاتحت مع صلوات :cry:

فعلا بی خیالش شو تا فردا یکیدیگش رو با هم می سازیم :job:
                    اره والا خیلی عجیب شده بود

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X