اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل با ترانزیستور 2n3055

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشکل با ترانزیستور 2n3055

نوشته اصلی توسط ia900
    ممنون از همگی
    این نقشه مدار:

البته من با توجه به پاسخ های 1 و 2 این تاپیک http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...9004#msg199004
    بازم سلام ، شما این کارا رو انجام بده ایشاالله مشکل حل میشه :
    1- ترانزیستورو بردار و خروجی رگولاتورو در این حالت اندازه گیری کن و ببین قابلیت تغییر داره یا نه ؟ اگه از 1.2 ولت تا دو سه ولت مونده به تغذیه ی ورودی تغییر کنه یعنی رگولاتورت سالمه.
    گرچه مقدار مقاومت متغیرت نامناسب انتخاب شده و تقریباً در 25 درصد محدوده ی تغییراتش روی خروجی رگولاتور اثر میذاره !! مثلاً برای گستره خروجی 1.2 تا 30 ولت ، یه ولوم 5k موازی با مقاومت 5.6k مناسبه.
    2- همونطور که قبلاً گفتم ترانزیستورو اشتباه توی مدار گذاشتی که این باعث شکست پیوند بیس-امیتر در ولتاژ های ورودی زیاد و نتیجتاً ثابت موندن ولتاژ خروجی در یک سطح مشخص میشه . باید جای کلکتور و امیترو عوض کنی و یه مقاومت از پایه خروجی که امیتر ترانزیستوره به زمین وصل کنی تا با کشیدن جریان از ترانزیستورت باعث روشن شدنش بشه مثلاً دوتا مقاومت 5.6K رو باهم موازی کن و بزن به خروجی.
    جسارتاً پایه های ترانزیستورو که اشتباه نزدی؟ برای اطمینان میتونی دیتاشیت 2N3055 رو دانلود کنی و محض محکم کاری مقایسه کنی.
    3- حتی اگه این مدار راه بیفته ترکیب مناسبی برای افزایش جریان رگولاتور انتخاب نکردی چون دیود بیس-امیتر ترانزیستور در مسیر ولتاژ خروجی رگولاتور قرار گرفته که باعث افت ولتاژ در خروجی ترانزیستور به اندازه ولتاژ دیود بیس- امیتر ( تقریباً 0.6 ولت) میشه که بدلیل تغییر این ولتاژ با تغییر جریان خروجی ، خروجی رگولاتور تغییر میکنه و فلسفه ی رگولاتور بودن مدار رو زیر سئوال میبره !!!
    برای افزایش جریان دهی این تاپیک رو یه نگاهی بنداز ایشاالله مفید واقع میشه
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=82116.0
    ضمناً برای عملکرد مناسب و مطمئن رگولاتور LM317 باید دو تا دیود و چند تا خازن بهش اضافه کنی برای اطلاع بیشتر دیتاشیت LM317 رو دانلود کن.
    موفق باشی.
    علم چندان که بیشتر خوانی چون عمل در تو نیست نادانی
    ( سعدی )

دیدگاه

با سلام
      دوست عزیز لینک زیر را ببینید :
      http://www.reuk.co.uk/LM317-High-Current-Voltage-Regulator.htm

دیدگاه

اضافان مدار رو برای راحتی دیگه نگذاشتم
        کلکتور و امیترو رو جابجا کردم دست شد ولی با گرفتن حدود نیم آمپر از ترانزیستور ترانزیستور شدیداً داغ میشه
        حالا چیکار کنم؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ia900
          اضافان مدار رو برای راحتی دیگه نگذاشتم
          کلکتور و امیترو رو جابجا کردم دست شد ولی با گرفتن حدود نیم آمپر از ترانزیستور ترانزیستور شدیداً داغ میشه
          حالا چیکار کنم؟؟؟
          هیچ کار نمیتونی بکنی این جور رگولاتورها این مشکل رو دارن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
            هیچ کار نمیتونی بکنی این جور رگولاتورها این مشکل رو دارن
            من الآن مشکلم با ترانزیستوره که خیلی داغ میکنه

دیدگاه

هیدسیننک استفاده کن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ia900
                من الآن مشکلم با ترانزیستوره که خیلی داغ میکنه
                کل مدار شما رگولاتور ولتاژ حساب میشه یه جورایی. ولتاژ ورودی و ولتاژ خروجی جقدره وقتی داغ میشه؟

دیدگاه

ورودی 38 ولت و خروجی 4 ولت

دیدگاه

خوب 48-5=43 ولت افت ولتاژ روی هم ترانزیستور هم رگولاتور داری ، که این مداری که شما بستی فقط میاد جریان رو تقسیم میکنه .
                    حالا فرض کنیم این 0.5A شما دوسومش از ترانزیستور بگذره چون گفتی ترانزیستور فقط داغ میکنه :

0.5 * 2/3=0.33A
                    حالا توان تلف شده میشه 0.33*43=[glow=red,2,300]14.19W[/glow]
                    که کمیت بزرگیه! اگر داغ نکنه باید تعجب کرد. راه حلشم استفاده از منابع تغذیه سویچینگه نوع باک.

دیدگاه

در ضمن این رگولاتور ماکسیمم جریان ورودیش 37 ولته شما 43 ولت بهش اعمال کردی مطمعن باش دیر یا زود از کار می افته

دیدگاه

با سلام
                        دوست عزیز اختلاف ولتاژ ورودی و خروجی شما بسیار زیاد است بنابراین این اختلاف ولتاژ بصورت حرارت روی ترانزیستور و رگولاتور تلف میشود سعی کنید اختلاف ورودی و خروجی را تا حدود حداکثر 5 ولت کاهش دهید همچنین برای خنک کردن عناصر از هیت سینک مناسب استفاده کنید مداری را که در لینک به شما معرفی کردم مد نظر قرار دهید در آن از یک دارلینگتون بجای 2N3055 استفاده شده.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X