اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

{ساخت} منبع تغذیه سوئیچینگ 0-60 ولت و 0-5 امپر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : {ساخت} منبع تغذیه سوئیچینگ 0-60 ولت و 0-5 امپر

نوشته اصلی توسط 11101010000
    داداش دمت گرم خیلی با سوادی
    کلا" مگه ترانس اتلاف نداره؟ خب اینجوری که مدارمون اتلافش زیاد میشه؟
    واسه تغذیه خارجی مدار ، باتری کتابی بزارم و یه 8705؟
    این چرا امپرشو ننوشته؟ چرا میلی هانری نوشته؟
    من تو الکترونیک یکم بی سوادم :cry:
    ولی یه چنتا کتاب گرفتم میخوام بخونمشون یکی برای avr یکی هم fpga(که هنوز نمیدونم چیه :biggrin
    اینم عکس جلدشون :mrgreen: :
    خوبن دیگه نه؟
    دمت تو نیز گرم. ای بابا سواد چیه دیگه ول کن این حرفارو.
    ترانس تلفات داره ولی خیلی ناچیزه نسبت به تلفات دیود ها و ماسفت. تلفات ترانس چندان محسوب نمیشه. شامل تلفات سیمپیچ های مس داخلش میشه و همچنین تلفات هسته(میدان هسته رو قلقلک میده کمی تلفات داره)
    نه واسه تغذیه خارجی یه منبع 5 ولت سوییچینگ مثل شارژر موبایل که 5 ولت بده بزار. سواد و اینا رو ول کن بچسب به کارت آقا.
    ای بابا چه کار به اف پی جی ای و ای وی آر داری؟ :biggrin: اینجا انجمن منبع تغذیه هست نه میکرو :rolleyes:
    نوشته اصلی توسط elect2
    مرسی اقا محسن رشته شما چیه؟
    اخر ما فرق فلایبک و فروارد رو متوجه نشدم با اینکه چند باری مطالب رو خوندم ولی فکر میکنم فرقش بین اون سیم پیچ دومی تو اولیه هست که تو فلایبک این سیم پیچ دومی تو اولیه رو نداریم میشه در رابطه با اون سیم پیچ دومی تو اولیه توضیح بدین؟
    اگر میشد مدار رو تحلیل میکردید عالی میشد
    قربونت. رشته من آبیاری گیاهان دریایی هست :biggrin:
    فرق فلایبک و فوروارد: تو فلایبک وقتی ماسفت روشن میشه خروجی نداریم(دیود خروجی نمیزاره). به محض خاموش شدن ماسفت انرژی ذخیره شده تو فاصله هوایی شروع به تخلیه به خازن خروجی از طریق دیود خروجی میکنه.(چون سیستم فلایبک مثل سلفه دیگه سلف خروجی نداریم هنگام روشن بودن ماسفت جریان تزریقی به خازن صفره) .
    فوروارد دیود خروجی برعکس فلایبک گذاشته شده پس مادامی که ماسفت آتیش میشه همزمان توان به خروجی انتقال پیدا میکنه. چون سلف خروجی داریم با قطع ماسفت و با کمک دیود هرزگرد خروجی انرژی ذخیره شده تو سلف خروجی به خازن تزریق میشه. پس تو فوروارد جریان پیوسته انتقال پیدا میکنه. چون ما تو فوروارد تک سوییچ ترانس یک طرفه کلید میخوره مقدار کمی از انرژی که بر اثر پراکندگی هایی که داریم در هسته دخیره شده و از طریق سیمپیچ دیگاوسینگ در هنگام قطع سوییچ به صورت غیر هم فاز با اولیه(مثل همون فلایبک ) به خازن 400 ولت الکترولیت برمیگرده.
    مدار رو باید خودتون درک کنید فک نکنم نیاز به تحلیل نداره :biggrin: همه چیز مشخصه اگه کمی دقت کنی :biggrin:

فوروارد تک سوییچ و دو سوییچ و هاف بریدج و فولبریدج و پوشپول همگی فوروارد هستن یعنی مثل ترانس عمل میکنن و سطح ولتاژ رو برامون پایین میارن. همه اینا رو بدون سلف خروجی(سلف باک) نمیشه طوری به کار برد که کنترل ولتاژ در خروجی ذاشته باشیم. همه اینها از دو سیستم تشکیل شدن1- کاهش سطح ولتاژ توسط ترانس2-رگوله کردن و صاف کردن توسط مبدل باک(همون سلف خروجی) با کمک کنترل عرض پالس. :biggrin:
    تو این منابع اگه سلف خروجی نذاریم و همزمان بخوایم کنترل روی دیوتی سایکل هم داشته باشیم و ولتاژ خروجی رو کنترل کنیم چه دیوتی 1 درصد و چه دیوتی مثلا 50 درصد باشه در هر دو حالت ولتاژ خروجی یکی هست :biggrin: پس اگه کنترلی رو ولتاژ خروجی باشه منبع میره تو حالت خطی کار میکنه یعنی ناچار دیوتی سایکل اونقدر کم میشه و جریان اولیه زیاد میشه که ماسفت افت ولتاژ کافی جهت کاهش ولتاژ خروجی رو داشته باشه. پس ماسفت به رحمت خداوندگار میپیوندد :biggrin:
    اینورتر های بازاری معمولی هستن که سایت هم داره اینا مبدلشون سلف خروجی ندارن و کنترل رو دیوتی هم ندارن. نسبت تبدیل ترانسشون 1 به 20 هست یعنی اگه ورودی 12 ولت بدی خروجی 240 ولت داری اگه ورودی 10 بدی خروجی 200 ولت داری. یعنی دقیقا مثل ترانس هسته آهنی میمونه منتها با فرانس بالاتر و جنس هسته متفاوت فک کنم دیگه کامل باید متوجه داستان شده باشی :biggrin: نشدی؟
    پ ن : داداش elec2 وقتی نقل قول میکنی تصویر ها رو حذف کن تا پستت الکی شلوغ نشه :biggrin:
    اضافه شده در تاریخ : [hr]
    پیشنهاد میدم تایپک فوروارد رو مطالعه کنید تا بهتر متوجه بشین
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=99910.0
    همچینین تاپیک فلایبک uc3842 نوشته جناب B2 رو هم مطالعه کنید :biggrin:
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76048.0
    لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76048.0بله مخفی هستم مشکلی داری آیا؟ :biggrin: حالا که دیگه تابلومون کردی رفت :biggrin:
      نظر من عوض شد
      میخوام فردا برم و قطعاتو بخرم :wow:
      فقط اون لاین فیلتر که توی فروشگاه سایت زده چرا به میلی هانریه؟شما که فقط با امپر مشخص کردید:
      http://eshop.eca.ir/%DA%86%D9%88%DA%A9-%D9%81%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%87/2769-%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D9%81%DB%8C%D9%84%D8%AA%D8%B1-%D8%B3%D9%81%DB%8C%D8%AF-2x1mh.html

یه چیزی: وقتی یکی تو اشپزخونه فندک برقی گاز رو که به برق شهر وصله رو میزنه
      از بلنگو کامپیوترم صدای تق تق میاد!!
      درظمن ارتباط موس هم با pc قطع میشه!!!!!

دلیلش همون انتقال هارمونیکه؟
      چجوری درستش کنم؟
      [center]یه شب خواب دیدم اون دنیا خدا ازم پرسید:وقتی همسایه ات گرسنه بود کجابودی؟
      منم گفتم: خدا جون خودت کجا بودی؟
      خیلی حال داد
      ولی بعدش رو یادم نیست ، فکر کنم سرب داغ رو با قیف ریختن تو حلقم

دیدگاه

نظر من عوض شد
        میخوام فردا برم و قطعاتو بخرم :wow:
        فقط اون لاین فیلتر که توی فروشگاه سایت زده چرا به میلی هانریه؟شما که فقط با امپر مشخص کردید:
        http://eshop.eca.ir/%DA%86%D9%88%DA%A9-%D9%81%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%87/2769-%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D9%81%DB%8C%D9%84%D8%AA%D8%B1-%D8%B3%D9%81%DB%8C%D8%AF-2x1mh.html
        یه چیزی: وقتی یکی تو اشپزخونه فندک برقی گاز رو که به برق شهر وصله رو میزنه
        از بلنگو کامپیوترم صدای تق تق میاد!!
        درظمن ارتباط موس هم با pc قطع میشه!!!!!
        دلیلش همون انتقال هارمونیکه؟
        چجوری درستش کنم؟
        همین لاین فیلیتر خوبه. نزاری هم اشکال نداره فعلا. :biggrin: آره احتمالا دلیلش همینه :mrgreen: نمیدونم والا یه تاپیک دیگه بزن مشکلو اونجا بگو :biggrin:

دیدگاه

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76048.0بله مخفی هستم مشکلی داری آیا؟ :biggrin: حالا که دیگه تابلومون کردی رفت :biggrin:
          سلام اقا محسن
          عکسها رو دیدم با توضیحاتتون کاملا فرقشون رو فهمیدم پس فروارد به خاطر حالت پیوسته هدایتی که داره هم در زمان خاموشی سوئیچ هم در زمان روشن بودن سوئیچ توانش از فلایبک بیشتره حالا چند سوال
          1.این منبع تغذیه های بازاری دیویدی - گیرنده دیجیتال و غیره از چه نوع روشی استفاده میشه فکر میکنم بعضیها چون سلف بشکه ای تو خروجیشون دارن قبل خازن خروجی همون فروارد باشن؟
          بعضیها بجای ای سی تغذیه از دو ترانزیستور یکی قدرت مثل 13007و دیگری ساده مثل 945 استفاده میکنند که کلکتور 945 بیس قدرت رو تحریک میکنه این چه روشیه؟
          2.در فلایبک سیم پیچ اولیه و ثانویه غیر هم فاز پیچیده میشه در صورتی که در فروارد هم فاز چرا؟

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : {ساخت} منبع تغذیه سوئیچینگ 0-60 ولت و 0-5 امپر

نوشته اصلی توسط elect2
            سلام اقا محسن
            عکسها رو دیدم با توضیحاتتون کاملا فرقشون رو فهمیدم پس فروارد به خاطر حالت پیوسته هدایتی که داره هم در زمان خاموشی سوئیچ هم در زمان روشن بودن سوئیچ توانش از فلایبک بیشتره حالا چند سوال
            1.این منبع تغذیه های بازاری دیویدی - گیرنده دیجیتال و غیره از چه نوع روشی استفاده میشه فکر میکنم بعضیها چون سلف بشکه ای تو خروجیشون دارن قبل خازن خروجی همون فروارد باشن؟
            بعضیها بجای ای سی تغذیه از دو ترانزیستور یکی قدرت مثل 13007و دیگری ساده مثل 945 استفاده میکنند که کلکتور 945 بیس قدرت رو تحریک میکنه این چه روشیه؟
            2.در فلایبک سیم پیچ اولیه و ثانویه غیر هم فاز پیچیده میشه در صورتی که در فروارد هم فاز چرا؟
            سلام. 1- این منبع تغذیه های گیرنده ماهواره و دیجیتال و دی وی دی و .... همه فلایبکن. نه اینا سلف بشکه ای بعد از خازن خروجی دارن و باز میره به یه خازن دیگه که میشه یه فیلتر lc دیگه که دیگه ربطی به سوییچینگمون نداره.
            2- این تغذیه ها سوییچ زنیشون توسط خود ترانس فلایبک انجام میگیره. سوییچ اصلی 13007 هست و اون 945 هم به عنوان حفاظت سوییچ هست. به این صورت که با استفاده از افت ولتاژی که رو مقاومت امیتور زمین 13007 قرار داره میاد ترانزیستور رو حفاظت میکنه. اگه به چند تا مدار پاور کامپیوتر دقت کنی میبینی که تغذیه استندبایشون از همین نوع منابع هستش :biggrin: عملکرد 945 هم قشنگ مشخصه

دیدگاه

اقا محسن طبق این عکس پاور میتونی توضیح بدی عملکردش و فت 2n60 , 945 استفاده شده

http://uupload.ir/files/2e1c_smps-ic-2003.gif

دیدگاه

سلام جناب محمد شاهی
                پ.خ نمیومد واسه تون :redface:
                میتونم یه سوالی خارج از موضوع ازتون داشته باشم :question: :question: :question:
                بگذارید و بگذرید
                ببینید و دل مبندید
                چشم بیاندازید ودل مبازید که
                دیر یا زود باید گذاشت و گذشت... حضرت علی(ع)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط elect2
                  اقا محسن طبق این عکس پاور میتونی توضیح بدی عملکردش و فت 2n60 , 945 استفاده شده
                  http://uupload.ir/files/2e1c_smps-ic-2003.gif
                  داداش اینجا رو بخون توضیح داده .اینجا هم توضیحاتی در مورد عملکرد این نوع مدارات هست.
                  نوشته اصلی توسط MOJTABAV
                  سلام جناب محمد شاهی
                  پ.خ نمیومد واسه تون :redface:
                  میتونم یه سوالی خارج از موضوع ازتون داشته باشم :question: :question: :question:
                  سلام. پخ نیومد که چیزی oo:
                  اگه سوال شخصی باشه تو پ خ. اگر هم مربوط به انجمن و علمی هست تو انجمن بپرسین :smile: بعد آدرسش رو بهم پ خ کنین :rolleyes:

دیدگاه

این هم از مدار ما. لطفا دست به چار شو دوست عزیز :biggrin: هسته هم یادم رفت بنویستم ETD39 یا EE36 یا مشابه :biggrin: در مورد ترانس و سیمپیچیش هم بعد توضیح میدم فعلا حسش نیست. :smile:

عکس ها با کیفیت بالاتر
                    http://overt.persiangig.com/DSC_9961.jpg
                    http://overt.persiangig.com/DSC_9962.jpg

اضافه شده در تاریخ : سلام برادر جان :biggrin: توروخدا از این واژه استاد استفاده نکنین(حد اقل برای من) :biggrin: برای هرکس تو انجمن استفاده میکنین باعث خود بزرگ بینی اون شخص میتونه بشه :agree:
                    وایه اندازه گیری میتونید قطعه رو در مقطع برش خورده یه سلف تورویدال قرار بدین تا مسیر میدان تورویدال از سنسور هال رد بشه. تاپیکش تو انجمن هست
                    من بامداد امروز داشتم شماتیکشو تو پروتئوس میزدم
                    فهمیدم کتابخونه پروتئوس چقدر ناقصه :biggrin:
                    کارو نصفه ول کردم
                    فکر کنم التیوم کتابخونش کامل با شه و ای سی های این پروژه رو هم داشته باشه درسته؟
                    [center]یه شب خواب دیدم اون دنیا خدا ازم پرسید:وقتی همسایه ات گرسنه بود کجابودی؟
                    خیلی حال داد

دیدگاه

من بامداد امروز داشتم شماتیکشو تو پروتئوس میزدم
                      فهمیدم کتابخونه پروتئوس چقدر ناقصه :biggrin:
                      کارو نصفه ول کردم
                      فکر کنم التیوم کتابخونش کامل با شه و ای سی های این پروژه رو هم داشته باشه درسته؟
                      برادر نرم افزار پروتئوس اصلا برای شبیه سازی مدارات سوئیچینگ جواب نمیده ؛ با التیوم هم گمون نکنم بشه خودتو خسته نکن
                      شاید تو Pspice بتونی یه جوایایی بگیری

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saeed.v
                        برادر نرم افزار پروتئوس اصلا برای شبیه سازی مدارات سوئیچینگ جواب نمیده ؛ با التیوم هم گمون نکنم بشه خودتو خسته نکن
                        شاید تو Pspice بتونی یه جوایایی بگیری
                        فدات داداش
                        برای شبیه سازی نمیخوام
                        فقط میخوام pcb و شماتیکشو بزنم
                        خیلی حال داد

دیدگاه

اقا محسن تو که همیشه لطف داری روم به دیوار اگه میشه همین مدار زیر و برام تحلیل کن فدای اخلاق مشتیت بشم
                          http://danyk.cz/impulz3_en.html

دیدگاه

ایا این مدار تو ولتاژ پایین مثلا 4.5 ولت تحت جریان کشی به هیکاپ میوفته یا مشکلی با جریان کشی در ولتاژای پایین نداره؟
                            عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
                            مخترع برتر شمال غرب سال 96
                            مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA

دیدگاه

نوشته اصلی توسط elect2
                              اقا محسن تو که همیشه لطف داری روم به دیوار اگه میشه همین مدار زیر و برام تحلیل کن فدای اخلاق مشتیت بشم
                              http://danyk.cz/impulz3_en.html
                              داداش من این تاپیکتون رو دیدم. خود لینک توضیحاتی داده راجع به کارکرد مدار(نیاز به ترجمش داری؟). در کل این مدار برای این توان به نظر من جالب نیست(ولی واسه تغذیه مثلا در حد 10 وات خوبه). به نظر من خیلی تو نخ فیزیکش نرو.
                              چرا با آی سی 384x نمیسازی فلایبک؟ خیلی بهتره. :biggrin: فک کنم با 384x به نظر من دست بکار بشی خیلی بهتره تا منتظر تحلیل همچین مداری بشی :biggrin:
                              نوشته اصلی توسط armin_gera
                              ایا این مدار تو ولتاژ پایین مثلا 4.5 ولت تحت جریان کشی به هیکاپ میوفته یا مشکلی با جریان کشی در ولتاژای پایین نداره؟
                              نه هیچ مشکلی نداره.

دیدگاه

داداش من این تاپیکتون رو دیدم. خود لینک توضیحاتی داده راجع به کارکرد مدار(نیاز به ترجمش داری؟). در کل این مدار برای این توان به نظر من جالب نیست(ولی واسه تغذیه مثلا در حد 10 وات خوبه). به نظر من خیلی تو نخ فیزیکش نرو.
                                چرا با آی سی 384x نمیسازی فلایبک؟ خیلی بهتره. :biggrin: فک کنم با 384x به نظر من دست بکار بشی خیلی بهتره تا منتظر تحلیل همچین مداری بشی :biggrin:نه هیچ مشکلی نداره.
                                سلام بله محسن خان فقط تحلیلش و ترجمش و میخوام نمیخوام بسازمش فقط تحقیقه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X