اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آمپلیفایر با ولتاژ بالا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آمپلیفایر با ولتاژ بالا

جواب همه این ها رو تو دیتاشیت پیدا می کنید
    معیار انتخاب من 20 وات بودنش بود توان شما 300* 0.05 که می شه 15 وات هستش
    التماس دعا

دیدگاه

یه گشتی توی دیتا شیت ها زدم،ظاهرا ورودی حداکثر تو همشون 300 میلی ولته که میشه .3 ولت
      ینی برای استفاده از این ایسی ها باید دامنه فانکشن رو تا این حد بیارم پایین در نتیجه جریان باید زیاد بشه ینی باید 50 آمپر جریان به ترانس بدیم و این دقیقا عین غیرممکن بودنه :cry2: :cry2: پس دو راه داریم،یا اینکه یه ایسی پیداکنیم که ورودی ولتاژ بیشتری داشته باشه یا از یه تقویت کننده ترانزیستوری استفاده کنیم،درسته؟
      حالا نظر شما چیه؟

راستی یه سوال دیگه:
      ما تو موجمون هم قسمت مثبت داریم هم منفی .
      قسمت مثبتش رو که ایسی تقویت میکنه
      اما قسمت منفیشو چکار میکنه؟؟؟؟
      علی الخصوص تو اوناییکه تغذیه منفی ندارن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

ینی باید قسمت منفی و مثبت مدار رو از هم با دیود جدا کنم و جداگونه تقویتشون کنم و بعد دوباره یکیشون کنم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
      ینی نمیشه کاریش کرد
      ................Fx7SAM................

دیدگاه

ورودی حداکثر تو همشون 300 میلی ولته که میشه .3 ولت
        در این مورد اشتباه می کنید ورودی
        ABSOLUTE MAXIMUM RATINGS
        PARAMETER SYMBOL VALUE UNIT
        Supply Voltage Vs +-12 V
        Input Voltage Vi Vs V
        در TDA2030A می بیند حداکثر تا تغذیه می رسه اما باید تا جایی پیش برین که خروجی نبره
        در مورد موج مثبت منفی هم این طور نیست خروجی این ها پوش پول داره دیگه که هم واسه مثبت ها و هم واسه منفی هم عمل تقویت انجام می شه
        در مورد تغذیه هم من مشکل شما رو حل می کنم هر مدلی خواستین انتخاب کنید با یک تغذیه حلش می کنیم با همین که بهتون دادم یک خروجی 20 ولت پیک تو پیک شیک با یک نغذیه 24 ولت می تونید بگیرید...
        التماس دعا

دیدگاه

بله درسته
          ولی در مورد مثبت و منفی هنوز توجیه نشدم
          ببینید تو اوناییکه فقط تغذیه مثبت دارن فکر میکنم غیر ممکن باشه که ما یه ولتاژ منفی نسبت به خط صفر به ایسی بدیم و اون ولتاژ منفی رو تقویت کنه
          درست مثل اپ امپ که باید تغذیه مثبت داشته باشه تا بتونه منفی رو تقویت کنه
          درسته؟

نمیدونم چرا همش ارزو میکنم ای کاش این tda2030 یه کمی توانش بیشتر بود مثلا 30 وات :rolleyes: :rolleyes:

دیدگاه

توان بالاترش هم هست یه مدل دیگه همین سایت داره من خودمم بستم 2 تا خروجی 35 وات داره

http://eshop.eca.ir/%D8%B5%D9%88%D8%AA-%D9%88-%D8%A2%D9%85%D9%BE%D9%84%DB%8C-%D9%81%D8%A7%DB%8C%D8%B1/2875-%D8%A2%DB%8C-%D8%B3%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D9%BE%D9%84%DB%8C-%D9%81%D8%A7%DB%8C%D8%B1-tda2003.html

در مورد اپ امپ نه زیاد کلا اکثرا با تغذیه اشنا نیستن و اینجوری فکر میکنند شما هرچی خریدی من با یک تغذیه راش می اندازم دیگه فقط dc خروجی نداری
            التماس دعا

دیدگاه

ولی تو این ننوشته ولتاژ ورودی میتونه تا چقد باشه! :cry2:

دیدگاه

شما خروجی را یکم کمتر از تغذیه همیشه در نظر بگیر ابن مدل فکر کنم 20 db گین می ده( 10 برابر )
                پس ورودی مناسبش رو می دی
                می شه شما نگران اینا نباش :redface:
                التماس دعا

دیدگاه

دوست عزیز ممنون تا اینجا خیلی کمکم کردی
                  حالا اگه فرکانسم از محدوده صوت بره بالا فکر میکنید از چه روشی خوبه استفاده کنم؟
                  مثلا برای فرکانس 50 کیلو از هر ترانزیستوری میشه استفاده کرد؟یا اینکه مثلا باید از ماسفت استفاده کنم؟
                  راستی با ماسفت میشه ولتاژ سینوسی هم تولید کرد؟
                  چجوری؟

دیدگاه

حالا اگه فرکانسم از محدوده صوت بره بالا فکر میکنید از چه روشی خوبه استفاده کنم؟ بازم همون تقویت کننده ها کار می کنند اما گینشون کمتر می شه اما اگه خیلی فاصله بگیرید بهتره مدار پوش پول رو خودتون ببندید قبلش هم گین مناسب قرار بدید
                    مثلا برای فرکانس 50 کیلو از هر ترانزیستوری میشه استفاده کرد؟یا اینکه مثلا باید از ماسفت استفاده کنم؟
                    هم bjt هم Mosfet می شه استفاده کرد
                    راستی با ماسفت میشه ولتاژ سینوسی هم تولید کرد؟
                    چجوری؟
                    با Mosfet همه کار می شه کرد تقریبا (تو بحث توان گاهی ...) اما فکر کنم منظورتون از سوال تون اینه که می ش تقویت کرد که جواب مثبت هست و اگه سوال تولید موج سینوسی هست که یعنی اسیلاتور بازم جواب مثبت هستش
                    التماس دعا

دیدگاه

خیلی ممنون از جوابای خوبتون
                      یعنی مثلا 20 یا 30 کیلو رو با همون ایسی های صوت میشه تقویت کرد ؟
                      تو بعضی دیتاشیتشون به زور 15 کیلو رو نوشته جواب میدن!

برای شروع میخام هم از همون ایسی های صدا استفاده کنم و هم ترانزیستورو امتحان کنم
                      یه امپلی دارم که با tda2004 هستش میخام ورودیشو به فانکشن بزنم و ببینم خروجیش چی میشه؟
                      بعدشم بیس یه ترانزیستورو به فانکشن بزنم و به کلکتورش هم منبع و از امیترش جریان بکشم،احتمالا از 3055 استفاده کنم نظرتون چیه؟

راستی برای ترانس هم میخام از همین چوک های پاور بصورت برعکس استفاده کنم کار درستیه؟

راستی اگه دوسر یه فانکشن جنس خوب مارک gps به هم بخورن میسوزه؟

راستی میشه بگین برای استفاده از ماسفت بجای ترانزیستور بالا باید چه پایه هاییو چجور بکار ببرم؟

پیشاپیش از جوابتون ممنونم

دیدگاه

راستی قضیه این پوشپول چیه؟ :surprised:

دیدگاه

یعنی مثلا 20 یا 30 کیلو رو با همون ایسی های صوت میشه تقویت کرد ؟
                          تو بعضی دیتاشیتشون به زور 15 کیلو رو نوشته جواب میدن!

این جوری نیست که تا اون فرکانس تقویت کنه بعدش یه دفعه دیگه کلا تقویت نکنه بسته به طراحی که می شه چون یک قطب رو غالب می گیرن معمولا با 20 db می افته یعنی اگه گفته تو فرکانس 15 گینش 10 هست تو فرکانس 10 برابر 15 که می شه 150 گینش به 1 می رسه
                          نتیجه این که اگه اون رو یکم اون ور تر استفاده کنید هنوز هم عمل تقویت با بهره کمتر انجام می شه

برای شروع میخام هم از همون ایسی های صدا استفاده کنم و هم ترانزیستورو امتحان کنم
                          یه امپلی دارم که با tda2004 هستش میخام ورودیشو به فانکشن بزنم و ببینم خروجیش چی میشه؟
                          بعدشم بیس یه ترانزیستورو به فانکشن بزنم و به کلکتورش هم منبع و از امیترش جریان بکشم،احتمالا از 3055 استفاده کنم نظرتون چیه؟

تقویت کننده که می گین emitter follower یا common colector هستش که بهره نزدیک به 1 ولتاژ ولی بهره زیادی برای جریان داره به این تقویت کننده کلاس A می گن که تلفات زیادی داره راندمان حداکثر 25 درصد می شه

راستی برای ترانس هم میخام از همین چوک های پاور بصورت برعکس استفاده کنم کار درستیه؟

فقط هسته ترانس نباید اشباع بشه و ...

راستی اگه دوسر یه فانکشن جنس خوب مارک gps به هم بخورن میسوزه؟
                          نه ولتاژ دوسر مقاومت داخلی می افته

راستی میشه بگین برای استفاده از ماسفت بجای ترانزیستور بالا باید چه پایه هاییو چجور بکار ببرم؟
                          روابط ماسفت فرق داره اما درین به جا کلکتور و گیت به جای بیس و سورس هم به جا امیتر

راستی قضیه این پوشپول چیه؟

پوش پول 2 تا ترانزیستور ان که در یک زمان فقط یکی شون روشن هستش بتا راندمان افزایش پیدا کنه در نیم سیکل مثبت بالایی و نیم سیکل منفی پایینی و بازده تا 75 درصد می تونه بالا بره اینا کلاس ab هستند که تو خروجی این تقویت کننده های صوتی هم همین هاست

التماس دعا

دیدگاه

با سلام
                            امروز رفتم آزمایشگاه تا اطلاعاتیکه بوسیله دوستان بدست اوردم رو اجرا کنم
                            به دو روش این کارو انجام دادم:
                            روش اول :ورودیو (فانکشن)دادم به یه امپلی با تغذیه 12 ولت و به خروجیش هم سیم پیچ مربوط به 5 ولت یک چوک پاور 5 ولت 40 امپر وصل کردم و سیم پیچ دیگر چوک را به اسکوپ وصل کردم و با بالا و پایین کردن ولوم ها و اینها در حالیکه ولتاژ فانکشن 10 ولت پیک تو پیک بود در خروجی به 120 ولت پپیک تو پیک رسیدم :cry2:
                            در حالیکه انتظارم خیلی بیشتر از اینها بود چون نسبت 5 به حتی 200 بیشتر از اینهاست!
                            البته میشد دامنه رو بیشتر کرد ولی موج دیگه سینوسی نبود بلکه میشد یه موج عجیب که همه چیز توش بود از سینوسی و پله ای و رینگینگ گرفته تا امواجیکه احتمالا همین امروز برای اولین بار تولید شدند oo: :cry: :surprised: :sad: :eek:
                            البته یه مشکل دیگه هم داشتم و اون هم این بود که من اصن موج سینوسی نمیخام،میخام اینو با رمپ یا همون اره ای بکار ببرم که تو رمپ افتضاح عمل میکرد،ینی رمپ تیزه و خط صاف داره اما خروجی من خیلی نرم میشد شبیه موج دریا!!!!!!! :eek:
                            فک کنم بخاطر خازنش باشه

روش دوم:
                            فانکشن به بیس 3055
                            کلکتور به تغذیه
                            امیتر به سیمپیچ 5 ولت چوک و سر دیگه سیم پیچ به زمین
                            و سیمپیچ دیگه هم به اسکوپ
                            و اما نتیجه :
                            افتضاح!
                            عجیب!!
                            نابود!!!!!
                            و...!!!!!!!
                            اصن نمیشد تو هیچ فرکانسی به سینوسی نز دیکش کرد!
                            اصن نشد به هیچ دردی بخوره!!

در ضمن باید بگم که از 5 کیلو تا 100 کیلو هرتز امتحان کردم هر دو روش رو و جواب همونطوری بود که گفتم

واما مهمترین سوالهام ونه همشون:
                            حالا به ذهنم رسیده بشینم یه چوک خودم بپیچم با نسبت دور های خیلی و همینو دوباره با امپلی امتحان کنم
                            نظرتون چیه؟ :-?

برای داشتن یه رمپ خوشگل چه گلی به چوکم بمالم؟ :angry:

دیدگاه

این موضوع که می فرمایید بدلیل انتخاب نامناسب ترانس هستش که خودش یه بحث طولانی رو می طلبه هسته ترانس تون باید پودر اهن یا فریت باشه که البته این که کدوم باشه بستگی به فرکانس داره اگه پودر اهن هم جواب بده سراغ فریت نباید رفت ....
                              التماس دعا

دیدگاه

فرکانسم احتمالا 20،30 کیلو باشه
                                ترانسم هم فریته دیگه،وگرنه پودر اهن و اینا فک نکنم اصن عکس العملی تو این فرکانس داشته باشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X