اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تقویت جریان خروجی دیود زنر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تقویت جریان خروجی دیود زنر

نوشته اصلی توسط Nima200
    علی آقا،این افت از ذات ترانزیستوره،فرق چندانی نداره که با چه ترانزیستوری ببندی،باید با اپ امپ یک مدار بهش اضافه کنی،همین
    شما تحلیل اون منبع معروف سی ولت سه امپر که تو سایتirantk هست رو بخون،همه چیز میاد دستت
    خودت میشی طراح منبع خطی
    بالاخره موفق شدم :nice: :nice: :nice: :nice: :applause: :applause: :wow: :wow: :wow:
    با2n3055و دیودزنر12ولت تست کردم عالی شد....30بیشتر افت ولتاژ نداریم که این 30صدم هم طبیعیه...
    این هم مداری که تست کردم:
    Proudly @real_ahmadi
    #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

سه دهم ولت افت؟!
      تو چه جریانی؟همچین افتی داشت،کم نیست ها!
      ................Fx7SAM................

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Nima200
        سه دهم ولت افت؟!
        تو چه جریانی؟همچین افتی داشت،کم نیست ها!
        3دهم طبیعیه....جریانش روی 1 امپر که بره ولتاژ افت می کنه میره روی6 ولت...ولی تا 750میلی رو می تونه عالی جواب بده...
        Proudly @real_ahmadi
        #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

جان من از اون ترانزیستور خجالت نمیکشی؟
          از ترانزیستور 15امپری،750میل،اونم با افت کشیدی،خوشحالم هستی؟؟؟!!
          درسته باید افت داشته باشه،ولی نه تا این حد،به احتمال زیاد بخاطر اینه که زنر جریان نمیده،بجای زنر یه 7812،چیزی بذار،برات تا خود 10امپر میده،با افت خیلی کمتر،بحث منم روی اون یه ذره افته،نه این همه افت
          البته منبعت هم نباید کم بیاره دیگه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Nima200
            جان من از اون ترانزیستور خجالت نمیکشی؟
            از ترانزیستور 15امپری،750میل،اونم با افت کشیدی،خوشحالم هستی؟؟؟!!
            درسته باید افت داشته باشه،ولی نه تا این حد،به احتمال زیاد بخاطر اینه که زنر جریان نمیده،بجای زنر یه 7812،چیزی بذار،برات تا خود 10امپر میده،با افت خیلی کمتر،بحث منم روی اون یه ذره افته،نه این همه افت
            البته منبعت هم نباید کم بیاره دیگه
            خخخخخخ
            خوش حال بودم چون اولش خوب بود...بعدش که بار1امپر ازش کشیدم دیدم چقدر مسخرس.....
            اونش که اره با 7812راحت میشه 10امپر گرفت...من میواستم زنر رو تست کنم......مسخرمون کرده لامصب
            Proudly @real_ahmadi
            #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

پس قضیه همون جریان ندادن زنره
              البته3055زیاد جریان تو بیس میکشه،به احتمال زیاد با 3773 خیلی بهتر باشه
              اون تحلیلی که گفتم بخونی،یک چیزی میبندی حال کنی

دیدگاه

سلام دوستان

دوست عزیزمون Nima200 درست میگن و دیود زنر توانایی کافی برای جریان دهی مناسب نداره .

این مشکل هم از بتای ترانزیستور 2N3055 هست نگاهی به تصاویر زیر کمک میکنه متوجه بشیم که چه مقادیر غیر منتظره ای در 2N3055 و یا مشابهات اون ممکنه وجود داشته باشه که در طرح یه مدار آزمایشی اگر اونا رو در نظر بگیریم مدار جالبی خواهیم داشت .

گین واقعی 2n3055 در جریان کلکتور 15 آمپر طبق برگه اطلاعات فقط 2.14 هست :-O اونم 2N اصلی .... این به این معنیه که برای 15 آمپر در کلکتور باید 7 آمپر جریان به بیس داده بشه . اینجا هست که تلفات در مدار بیس هم مقدار قابل توجهی میشه .

اگر برای شما ثبات ولتاژ خروجی حتی بادیود زنر که تثبیت خیلی شاخی نداره در جریان زیاد جالب هست من از 3 مداری که معرفی میکنم سومی رو به شما پیشنهاد میدم .

تمامشون ساده و بی درد سر و در نوع خودشون قابل قبول هستند .

1- یک ترانزیستور BJT توان متوسط مثل BD135 رو به صورت دارلینگتون با 2N3055 ببندید و جریان زنر رو به اون بدید ( درجه سه )
                2 - یک ترانزیستور توان پایین رو با یک توان متوسط دارلینگتون ببندید و نهایتا خروجی اون رو به بیس 2N3055 بدید و زنر رو هم به بیس دارلینگتونتون وصل کنید .
                3 - یک ترانزیستور توان متوسط مثل BD135 رو ( براِ آزمایش شما هر NPN داشتی قبوله شاید کمی زیادی داغ بشه که این به دیدن نتیجه آزمایش میارزه ) با 2N دارلینگتون ببندید و زنر رو با یه مدار فیدبک بسیار ساده پ امپ به بیس اون متصل کنید .

شعار مدار سوم اینه " تا تغذیه اصلی پشت سر ماست ، ثابت نگه داشتن کار بی درد سر ماست ."
                حالا شما یه منبع گیر بیار که بشه ازش حسابی جریان کشید یه تستی بکن ببین چه خبره ! خروجی به شرط کم نیاوردن تغذیه کاملا ثابته ( تغییرا قابل چشم پوشی داره) . :-??

از این بهتر هم میشه
                موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

دیدگاه

دکتر زد توخال
                  البته دو مدار اول باز هم افت دارن که من باهاش مشکل دارم
                  ولی مدارسوم تا جاییکه دیدم یا افت نداره یا خیلی خیلی خیلی کمه که اونم با کمی وررفتن حله
                  فقط یه سوال
                  از این بهتر چیه؟

دیدگاه

سلام
                    اینو مطمئنم که فقط مدار سومی توی عمل جواب میده که اینم دردسر داره...
                    Proudly @real_ahmadi
                    #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

علی جان شما اینو بخون،من خودم شاید تا حالا ده بار کلشو خوندم!
                      کاش درسمم انقد خوب میخوندم،سیزدهم امتحان الکترومغناطیس دارم و الان هیچی هنوز نخوندم :cry2: :eek:
                      https://www.google.com/url?sa=t&rct=...10151844,d.bGQ

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X