اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

منبع جریان ثابت با ابرخازن

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

منبع جریان ثابت با ابرخازن

سلام.من میخوام یه منبع جریان ثابت ۱۰۰ آمپری با ولتاژ ۱ ولت بسازم،میتونم توسط ابرخازن و igbt قدرت اینکارو انجام بدم؟

پاسخ : منبع جریان ثابت با ابرخازن

نوشته اصلی توسط madasazegan نمایش پست ها
    سلام.من میخوام یه منبع جریان ثابت ۱۰۰ آمپری با ولتاژ ۱ ولت بسازم،میتونم توسط ابرخازن و igbt قدرت اینکارو انجام بدم؟
    با سلام به شما ....
    برای کدام د ستگاه ۱۰۰ امپر و،، یک،، ولت احتیاج دارید.فکر نمی کنم .با ۱۰۰
    فاراد هم بتوانید بسازید...

دیدگاه

معمولا اینجور وسائل رو با ترانس میسازن( مثل نقطه جوش یا هویه تفنگی )

دیدگاه

واسه اندازه گیری مقاومت یه مفتول که در حد چند صد میکرو اهم هست میخوام.
        ابر خازن ۳۰۰۰ فاراد در بازار موجوده که بالای ۲۰۰۰ آمپر جریان میده.ضمنا من این جریان ۱۰۰ آمپر را واسه چند ثانیه بیشتر نمیخوام.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

به خاطر حساسیت دستگاه لازمه جریان بصورت DC خالص باشه.
        جدیدترین ویرایش توسط madasazegan; ۱۸:۵۷ ۱۴۰۱/۱۰/۰۱.

دیدگاه

!!!
          برای اندازه گیری مقاومت جریان ۱۰۰ آمپر میخوای ؟!
          مدارات میلی اهم متر و میکرو اهم متر پل کلوین موجوده ( به شکل ابزار آماده هم هست )

خرید اینترنتی میکرو اهم متر تایوانی و ژاپنی و قیمت انواع میلی اهم متر در فروشگاه آنلاین پارس الکترونیک. جدیدترین میلی اهم متر با گارانتی معتبر.
          جدیدترین ویرایش توسط Amie.s.m; ۲۰:۱۱ ۱۴۰۱/۰۹/۲۹.

دیدگاه

طول مفتولی میخوام اهمشو اندازه بگیرم حد اقل یک*متره و محیط هم پر از نویزه،اگه بخوام با جریان پایین ولتاژ را اندازه بگیرم ،به فرض اینکه اهم مفتول من ۱۰۰میکرو اهم باشه با جریان ۱ آمپر ولتاژی حدود ۱۰۰ میکرو ولت خواهیم داشت.با توجه به اینکه این طول از مفتول مثل یک آنتن عمل میکنه و نویزی که میگیره در مقایسه با این ولتاژ کم قابل ملاحظه هست،تنها راهی که به نظرم رسید ،بالا بردن جریان بود.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط madasazegan نمایش پست ها
              طول مفتولی میخوام اهمشو اندازه بگیرم حد اقل یک*متره و محیط هم پر از نویزه،اگه بخوام با جریان پایین ولتاژ را اندازه بگیرم ،به فرض اینکه اهم مفتول من ۱۰۰میکرو اهم باشه با جریان ۱ آمپر ولتاژی حدود ۱۰۰ میکرو ولت خواهیم داشت.با توجه به اینکه این طول از مفتول مثل یک آنتن عمل میکنه و نویزی که میگیره در مقایسه با این ولتاژ کم قابل ملاحظه هست،تنها راهی که به نظرم رسید ،بالا بردن جریان بود.
              با درود
              بنظرم این مقدار امپر برای چندین ثانیه زیاد اشکالی ایجاد نمیکنه با توجه به اینکه شما از مفتول صحبت میکنید و قطرش بدک نیست
              موفق باشید
              جدیدترین ویرایش توسط کاکو; ۲۳:۳۸ ۱۴۰۱/۰۹/۳۰.

دیدگاه

دوست عزیز دستگاههای اندازه گیری و کلا ابزار دقیق برای حل همین مسائل ایجاد شدن .

پل های مد نظر مثل تمام تجهیزات دیگه پهنای باند محدود دارن ( کمتر از ۱۰ هرتزه که در حوزه تابش الکترومغناطیس قرار نمیگیره )
                صرفا به جریان تزریقی دی سی دو سر پل واکنش نشون میدن ، یک متر که سهله در مقیاس های چند کیلومتری و ترانسهای با ابعاد کامیون و شبکه نیروگاهی از همین ابزارآلات سنجش استفاده میشه .

شما مفتول یک متری مد نظرت رو مستقیم به خروجی فرستنده رادیویی ۱ کیلووات هم متصل کنی یا مفتول بخشی از شبکه انتقال قدرت زیر بار چند صد امپری باشه مطمئن باش تاثیری روی روند اندازه گیری ابزار سنجش و پل کلوین نمیگذاره .

اگر علاقه داری چرخ رو از نو اختراع کنی یک مبحث دیگه است .

موفق باشی

دیدگاه

حرف شما متین ولی باتوجه به قیمت بسیار بالای دستگاه های میکرواهم متر پدر مادر دار و قابل اعتماد و امکانات بسیار زیاد و خارج از نیازی که اونا دارن،ساخت یه دستگاه ساده و موثر معقولتر میاد.از دیدگاه اختراع چرخ به موضوع نگاه کنیم،حتی میشه این سنجش را به شرکتها و آزمایشگاه های ابزار دقیق ارجاع داد.

دستگاه های میکرو اهم متر دقیق هم اکثرا با جریانهای بالا در حد ۲۰۰ آمپر کار میکنن.
                  Chauvin Arnoux CA6292 200A Digital Micro Ohmmeter The Chauvin Arnoux CA6292 200A Digital Micro Ohmmeter can safely test resistance up to 1Ω with a maximum resolution of just 0.1µΩ thanks to a fully adjustable test current from 20A to 200A. Tests at up to 100A can have an unlimited duration for comprehensive testing. There are also automatic test currents of 50A, 100A, 150A and 200A for speedy testing. The micro ohmmeter can be used in a range of industries and has multiple applications across rail, maintenance, metallurgy and manufacturing. Measuring resistance with the Chauvin Arnoux CA6292 is very safe thanks to its ‘both sides grounded’ (BSG) testing method which has earths on both sides of the circuit or object under test (requires optional MR 6292 current clamp). This negates any inductive phenomena and the optional clamp can also measure current between 1 and 50A DC. Reliability is enhanced by the four-wire measurement method which produces accuracy of ±1%. Results are shown on the four-line, backlit display and up to 8,000 measurements can be stored in the Chauvin Arnoux CA6292’s internal memory. Measurement information can then be downloaded to a PC via the supplied USB cable. From there, Chauvin Arnoux DataView® software can be used for analysis and reporting. Operation is undertaken via a simple dial and push-button interface or through a PC. The Chauvin Arnoux CA6292 comes supplied with a full range of accessories and the manufacturer provides a 12-month warranty. The waterproof casing and an internal cooling system on the instrument make sure it is suitable for a wide range of challenging environments and further protect the user. Chauvin Arnoux part number: P01143300 Key Features Resistance resolution: 0.1µΩ, 10µΩ, 1mΩ Resistance range: 0.1µΩ to 1Ω Test current: Adjustable from 20A to 200A Pre-set test currents: 50A, 100A, 150A, 250A Accuracy: ±1% ‘Both sides grounded’ earthing (requires current clamp) Four-wire test method Internal memory for 8,000 readings Backlit LCD screen Data transfer via USB DataView® software included 12-month warranty
                  جدیدترین ویرایش توسط madasazegan; ۱۸:۱۸ ۱۴۰۱/۱۰/۰۱.

دیدگاه

آیا میشه با IGBT مدار امیتر فالور را پیاده سازی کرد؟
                    و با توجه به ولتاژ ۲/۷ ولتی منبع ما(ابر خازن)،این ولتاژ واسه بایاس یه igbt قدرت حدود ۲۰۰ آمپر کافیه؟(ولتاژ گیت را میتونم به هرمیزان با یه تغذیه توان پایین مجزا اعمال کنم.)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amie.s.m نمایش پست ها
                      دوست عزیز دستگاههای اندازه گیری و کلا ابزار دقیق برای حل همین مسائل ایجاد شدن .

پل های مد نظر مثل تمام تجهیزات دیگه پهنای باند محدود دارن ( کمتر از ۱۰ هرتزه که در حوزه تابش الکترومغناطیس قرار نمیگیره )
                      صرفا به جریان تزریقی دی سی دو سر پل واکنش نشون میدن ، یک متر که سهله در مقیاس های چند کیلومتری و ترانسهای با ابعاد کامیون و شبکه نیروگاهی از همین ابزارآلات سنجش استفاده میشه .

شما مفتول یک متری مد نظرت رو مستقیم به خروجی فرستنده رادیویی ۱ کیلووات هم متصل کنی یا مفتول بخشی از شبکه انتقال قدرت زیر بار چند صد امپری باشه مطمئن باش تاثیری روی روند اندازه گیری ابزار سنجش و پل کلوین نمیگذاره .

اگر علاقه داری چرخ رو از نو اختراع کنی یک مبحث دیگه است .

موفق باشی
                      با درود
                      راستش من هم اگر جای ایشون بودم سراغ همچین مدارات حساسی و یل ادوات گران قینتی نمیرفتم
                      با توجه به اطلاعات خوب و مفید شما اگر راهی به ذهنتون میخوره بیان کنید
                      ایا میشه از ولتاز زیاد ذهیره شده در بانکی خازنی برای یک تقسیم مقاومتی ساده با مقاومت بزرگی و سری شده با مفتول استفاده کرد و سریع ولتاز مفتول را اندازه گرفت
                      با توجه به بزرگی ولتاز ولتاز بیشتری در مفتول ب دام میوفته
                      اابته مقاومت بزرگ رو برای ماندگاری ولتاز خازن انتخاب کردم

هدف ایشون راهی تازه ست که بتونه اجراش کنه
                      با سپاس

دیدگاه

درود بر شما و welcome back

در مورد اندازه گیری و اجرا بهترین و دقیق ترین و ارزانترین و قابل اعتماد ترین سیستمهای اندازه گیری دقیق مدارات پل با قدمتهای نزدیک به دو قرن هستن .

ضمنا نمیدونم چی باعث شده دوستمون فکر کنه مدار پل ( صرفنظر از نوعش ) مدار گران قیمت و پیچیده ای هست ؟!

یا فکر کنن برای اندازه گیری مقاومت های کوچک مجبوریم از جریانهای در حد ژنراتور استیشن استفاده کنیم ؟

ابزار سنجش نه اینطوری ساخته میشه نه اینطوری کار میکنه ( اگر با روش مد نظرشون قابل اجرا باشه که نیست و بخش کنترلش به تنهایی تبدیل به ابر چالش میشه ، منابع تامین انرژی و انتقال و بعدش منابع پارازیستیک و طریقه حذف و غیره اشون بماند )

یک پل کری فاستر که جزو بزرگترین این نوع پل ها محسوب میشه و باهاش مقاومت های خیلی کوچک ( یا تفاوت های کوچک در مقاومت های بزرگ ) رو بدست میاریم کلا شامل ۳ تا باس بار و ۶ تا مقاومت و یدونه گالوانومتره . معمولا با باتری کتابی یا قلمی کار میکنه ، گرون ترین قسمتهاش در حد سوکت و سلکتور و اسلایدره .

در هر صورت این یک مدار میلی اهم متر با پل کلوین هست ( اندازه گیریش هم دیجیتاله )

مدار با یک باتری کتابی ۹ ولت کار میکنه و برای کوچک ترین رنج مقاومت از از جریان ۲۰۰ میلی امپر استفاده میکنه

Overcome the limitations of two-lead/low resistance measurements with this easy-to-build ohmmeter.

قیمت کل این مدار با کیس و پراب و بقیه چیزهاش فکر نکنم یک پنجم قیمت یدونه سوپر کاپاسیتور مد نظر دوستمون بشه . اجراش و چگونگی اجراش با اون رنج جریان و کنترل و غیره اس بماند .
                        و مثلا شما فکر کن با این سیستم ۱۰۰ آمپری فرضی ( اگر ساخته شد و قابل کنترل و ابزاری بود و دقت داشت ) مثلا میخوای مقاومت سوکت شارژ یا ترکهای پاور پی سی بی یا سوکت چراغ هالوژن ماشین کیفیت دوشاخ و پریز برق رو اندازه بگیری . سایز پرابها و کابلها چقدره ؟ چطوری به اون چیزی که میخوایم مقاومتش رو اندازه بگیریم وصل میشه ؟ توی رنج میلی اهم و کمتر مقاومت این کابل و پراب و اتصالاتش رو از کجا باید درآورد و از مقدار کل بدست اومده کسر کرد ؟ تاثیر ptc که تمام فلزات دارن و در برابر عبور جریان به این بزرگی مقاومت قطعه افزایش ناخواسته پیدا میکنه رو کجا باید منظور کرد ؟
                        از اینکه با این ابزار تست عملا اکثریت قریب به اتفاق تجهیزات رایج به رحمت ایزدی میرن هم فاکتور میگیریم .

در هر صورت اگر کسی فکر میکنه راه حل بهتری برای هر موضوعی داره منوط به اینکه به موضوع و راه حل ها و چالش هاش اشراف داشته باشه فکر کنم دنیا همیشه برای دیدن راه حلهای جدید اشتیاق داره و بابتش حق امتیاز و اختراع و مالکیت معنوی و چه و چه پرداخت میکنن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amie.s.m نمایش پست ها
                          درود بر شما و welcome back

در مورد اندازه گیری و اجرا بهترین و دقیق ترین و ارزانترین و قابل اعتماد ترین سیستمهای اندازه گیری دقیق مدارات پل با قدمتهای نزدیک به دو قرن هستن .

ضمنا نمیدونم چی باعث شده دوستمون فکر کنه مدار پل ( صرفنظر از نوعش ) مدار گران قیمت و پیچیده ای هست ؟!

یا فکر کنن برای اندازه گیری مقاومت های کوچک مجبوریم از جریانهای در حد ژنراتور استیشن استفاده کنیم ؟

ابزار سنجش نه اینطوری ساخته میشه نه اینطوری کار میکنه ( اگر با روش مد نظرشون قابل اجرا باشه که نیست و بخش کنترلش به تنهایی تبدیل به ابر چالش میشه ، منابع تامین انرژی و انتقال و بعدش منابع پارازیستیک و طریقه حذف و غیره اشون بماند )

یک پل کری فاستر که جزو بزرگترین این نوع پل ها محسوب میشه و باهاش مقاومت های خیلی کوچک ( یا تفاوت های کوچک در مقاومت های بزرگ ) رو بدست میاریم کلا شامل ۳ تا باس بار و ۶ تا مقاومت و یدونه گالوانومتره . معمولا با باتری کتابی یا قلمی کار میکنه ، گرون ترین قسمتهاش در حد سوکت و سلکتور و اسلایدره .

در هر صورت این یک مدار میلی اهم متر با پل کلوین هست ( اندازه گیریش هم دیجیتاله )

مدار با یک باتری کتابی ۹ ولت کار میکنه و برای کوچک ترین رنج مقاومت از از جریان ۲۰۰ میلی امپر استفاده میکنه

Overcome the limitations of two-lead/low resistance measurements with this easy-to-build ohmmeter.

قیمت کل این مدار با کیس و پراب و بقیه چیزهاش فکر نکنم یک پنجم قیمت یدونه سوپر کاپاسیتور مد نظر دوستمون بشه . اجراش و چگونگی اجراش با اون رنج جریان و کنترل و غیره اس بماند .
                          و مثلا شما فکر کن با این سیستم ۱۰۰ آمپری فرضی ( اگر ساخته شد و قابل کنترل و ابزاری بود و دقت داشت ) مثلا میخوای مقاومت سوکت شارژ یا ترکهای پاور پی سی بی یا سوکت چراغ هالوژن ماشین کیفیت دوشاخ و پریز برق رو اندازه بگیری . سایز پرابها و کابلها چقدره ؟ چطوری به اون چیزی که میخوایم مقاومتش رو اندازه بگیریم وصل میشه ؟ توی رنج میلی اهم و کمتر مقاومت این کابل و پراب و اتصالاتش رو از کجا باید درآورد و از مقدار کل بدست اومده کسر کرد ؟ تاثیر ptc که تمام فلزات دارن و در برابر عبور جریان به این بزرگی مقاومت قطعه افزایش ناخواسته پیدا میکنه رو کجا باید منظور کرد ؟
                          از اینکه با این ابزار تست عملا اکثریت قریب به اتفاق تجهیزات رایج به رحمت ایزدی میرن هم فاکتور میگیریم .

در هر صورت اگر کسی فکر میکنه راه حل بهتری برای هر موضوعی داره منوط به اینکه به موضوع و راه حل ها و چالش هاش اشراف داشته باشه فکر کنم دنیا همیشه برای دیدن راه حلهای جدید اشتیاق داره و بابتش حق امتیاز و اختراع و مالکیت معنوی و چه و چه پرداخت میکنن
                          سپاس دوست گرامی
                          برای من یا دوستانی که کمتر به الکترونیک اشراف دارن برخی مدار ها یا اسامیشون وحشت ناکه
                          یک موضوع دیگه که هست این هست چون بین دانش من و شما اختلاف هست باعث میشه کمتر درک بهتری از توصیه ها ی شما داشته باشیم
                          برای من این موضوع پیش اومده .. مثلا بیست سال پیش خیلی ها به من بی دین میگفتن تو کافری .. ولی الان اون ها بعد بیست سال تازه به کافر بودنشون میبالن
                          شما باید این موضوع رو در نظر بگیرید تا ایجاد احساس ناخوشایند در شما نشه
                          به هر حال ما خوش شانس هستیم که از اطلاعات مفید شما بهره میبریم
                          بازم سپاس از راهنماییتون

دیدگاه

درود بر شما دوست عزیز و تشکر به خاطر راهنمایی ،لینکهای مفید و وقتی که گذاشتید.
                            در مورد ساخت میکرو اهم متر من هیچ گریزی از پل کلوین ندارم و برعکس اساس کار مدار مورد نظر من هم بر مبنای پل کلوین هست،تنها مورد چالش من جایگزین کردن منبع جریان ثابتی که تو مدار پیشنهادی شما با lm317 بود،با یه منبع جریان ثابت قدرتمند هست.از اونجایی که مورد تست من خاص و فقط جهت تست رسانایی یک متر مفتول فولادی از قطر ۶ تا قطر ۱۶ میل هست مشکلی از بابت آسیب دیدن قطعه تحت تست ندارم.من این تست را بصورت آزمایشی با اعمال ۱۰۰ آمپر توسط دستگاه جوش اینورتور به مفتولم وگرفتن ولتاژ با روش پل کلوین انجام دادم و نتیجه نسبتا قابل قبولی گرفتم.ولی از اونجایی که افت ولتاژ دوسر مفتول در حد چندصد میکرو ولت بود دیدم هرچقدر ولتاژ کمتری به مفتول بدم اتلاف توان کمتری دارم،مفتول داغ نمیشه و موقع اتصال هم جرقه نمیزنه،بنابراین به این نتیجه رسیدم که بهترین و ارزانترین منبع dc جریان بالا با ولتاژ پایین ،همین سوپر کاپاسیتور میتونه باشه.ضمن اینکه خروجی اینورتر جوشکاری، dc خالص نیست و همین مقدار ac فرکانس بالا که روش سواره ،میتونه با ایجاد اثر پوستی باعث خطا در اندازه گیری اهم مفتول بشه.البته اگه بخوام از این خطا چشم پوشی کنم،میتونم به راحتی با اعمال یه فیدبک از نمونه جریان خروجی اینورتر به ولوم کنترل جریانش،یه منبع جریان ثابت قوی داشته باشم.
                            جدیدترین ویرایش توسط madasazegan; ۲۲:۲۶ ۱۴۰۱/۱۰/۰۱.

دیدگاه

دوست عزیز

ممنون از لطفت و بازهم بازگشتتون رو تبریک میگم .

چرا اکثریت وقتی ازشون سوال میپرسیم برداشت منفی دارن ؟
                              توی موضوع علمی یا فنی چرا باید کسی ناراحت بشه ؟ ( قضایای علمی خدا رو شکر مثل علوم انسانی نظری نیست ... بنیادهاش قوانین فیزیک و ابزارش ریاضیاته ... در ریاضی و فیزیک هم احساسات معنی نمیده یعنی تعریف نشده است )

سوالاتی که من پرسیدم بدون غرض و احساس خاص و واقعا سوال بودن .
                              شاید از پرسیدنشون هدف خاصی دارم شاید هم فقط سواله . بخش مهم اینه که باید حداقل در هئوری جواب سوالات ساده رو بدونیم
                              شاید واقعا میکرو اهم مترهای با جریان چند صد آمپری داریم و استفاده میشه ... مساله اون بخش قضیه نیست .

مساله اینه برای حل هر معادله ای باید بخش های معلوم و مجهول قضیه رو داشته باشیم .

بعد ببینیم تا کجا میشه مجهولاتش رو کم تر کرد که معادله ساده بشه .
                              ابزارآلات سنجش اول در دنیای ریاضیات طراحی میشن آخرش به یک معادله نسبتا ساده میرسن بعد میشه در عالم فیزیک با در نظر گرفتن محدودیتها اجراشون کرد ( یا ضریب اصلاح برای بخشهای غیر قابل رفع موضوع اضافه کرد ) .

قانون اهم یک قانون ساده است ،
                              اون بخشهای مورد سوال من محدودیتهای اجرای فیزیکی هست که جواب دادن بهشون کار خیلی تخصصی و عجیب و غریبی نیست .
                              شاید فکر کردن و جواب دادن به این سوالات به درک بهتر موضوع کمک بکنه .

درود بر شما ...
                              یک روش جایگزین پیشنهادی :

بجای بالا بردن ۱۰۰۰ برابری جریان تا ۲۰۰ آمپر ولتاژ رو با یک in amp گین ۱۰۰۰ تقویت کنید .

به نظرتون راحت تراز ساخت منبع جریان و اتصالات عجیب و غریب و لحاظ کردن مقاومتهای ناخواسته نیست ؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X