اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت منبع تغذیه با ترانس چند سر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت منبع تغذیه با ترانس چند سر

سلام
    داخل این منبع تغذیه های خطی تجاری که یک ترانسفورماتور با چند خروجی با ولتاژ متفاوت هست وقتی ولوم ولتاژ می چرخونی سر یک ولتاژ های به خصوصی صدای رله از داخل دستگاه میاد که فکر می کنم اون صدا مربوط به سوییچ بین خروجی های مختلف ترانس برای ورود به مدار منبع تغذیه باشه که توسط چند تا رله انجام میشه
    این کار چه طوری و توسط چه مدار یا مکانیسمی به صورت اتوماتیک انجام میشه؟

پاسخ : ساخت منبع تغذیه با ترانس چند سر

درود
    تا آنجایی که من دیدم منابع تغذیه تجاری یک کلید دارند که با انتخاب هر حالت آن یکی از سرهای ترانس به خروجی متصل میگردد . یا اینکه از یگ رگولاتور مثل LM317 در آن استفاده شده که با چرخاندن ولوم خروجی تغییر میکند. بعضی از انواع حرفه ای تر یک رله برای اضافه جریان بار دارند که در صورت اضافه جریان یا اتصال کوتاه در خروجی، رله عمل کرده خروجی را قطع میکند . حالا اگر منبع تغذیه شما غیراز موارد گفته شده بالا هست لطفا یک عکس یا لینک سایت سازنده اینجا بگذارید .

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

درود
    تا آنجایی که من دیدم منابع تغذیه تجاری یک کلید دارند که با انتخاب هر حالت آن یکی از سرهای ترانس به خروجی متصل میگردد . یا اینکه از یگ رگولاتور مثل LM317 در آن استفاده شده که با چرخاندن ولوم خروجی تغییر میکند. بعضی از انواع حرفه ای تر یک رله برای اضافه جریان بار دارند که در صورت اضافه جریان یا اتصال کوتاه در خروجی، رله عمل کرده خروجی را قطع میکند . حالا اگر منبع تغذیه شما غیراز موارد گفته شده بالا هست لطفا یک عکس یا لینک سایت سازنده اینجا بگذارید .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
      درود

منبع تغذیه یکی از بستگان هست که فعلا دسترسی بهشون ندارم و برندش هم خاطرم نیست شبیه این هست
      منبع تغذیه دیجیتال دوبل مدل MP- 3005D محصول پیشرفته با مناسب ترین قیمت، گارانتی و پشتیبانی کامل توسط پارس الکترونیک.

بگذریم سوال یک طور دیگه مطرح می کنم
      من یک مدار منبع تغذیه خطی متغیر دارم با LM317
      برای جلوگیری از حرارت زیادی که به علت اختلاف ولتاژ ورودی و خروجی در آمپراژ های بالا بر روی ترانزیستور های مدار ایجاد میشه می خوام از یک ترانس چند سر استفاده کنم که به طور مثال زمانی که ولوم ولتاژ می چرخونم و روی نمایشگر از بازه ی 0 تا 3 ولت نمایش میده از خروجی 3 ولت ترانس به ورودی مدار تغذیه خطی اعمال بشه و از زمانی که ولوم ولتاژ می چرخونم و روی نمایشگر از بازه ی 3 تا 5 ولت نمایش میده از خروجی 5 ولت ترانس به ورودی مدار تغذیه خطی اعمال بشه و از زمانی که ولوم ولتاژ می چرخونم و روی نمایشگر از بازه ی 5 تا 12 ولت نمایش میده از خروجی 12 ولت ترانس به ورودی مدار تغذیه خطی اعمال بشه
      امیدوارم سوال به طور واضح بیان کرده باشم

دیدگاه

درود
        خب شما همین مداری را که با LM317 ساخته اید و با ولوم روی پایه adj خروجی را کنترل میکنید نگه داشته ولی ورودی از سرهای ترانس با یک کلید گردان چند حالته به ورودی اعمال کنید در خروجی هم یک ولت متر بگذارید . فقط مشکل اینجاست که خروجی رگولاتور از صفر تغییر میکند مگر اینکه در موقع انتخاب هر یک از سرهای ترانس یک مقاومت هم در پایه adj رگولاتور اضافه شود که در اینصورت نیاز بیک کلید دو طبقه گردان هست . لینک زیر را ببنید :
        Multiple voltage power supply circuit diagram schematic to get output voltage of 12V, 9V, 6V, 5V and 3.3V . LM317 based adjustable voltage regulator project

فقط بجای R1 باید یک پتانسیومتر بگذارید همچنین کلید علاوه بر انتخاب مقاومتهای پایه adj باید سر های ترانس را هم انتخاب نماید.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

درود
        خب شما همین مداری را که با LM317 ساخته اید و با ولوم روی پایه adj خروجی را کنترل میکنید نگه داشته ولی ورودی از سرهای ترانس با یک کلید گردان چند حالته به ورودی اعمال کنید در خروجی هم یک ولت متر بگذارید . فقط مشکل اینجاست که خروجی رگولاتور از صفر تغییر میکند مگر اینکه در موقع انتخاب هر یک از سرهای ترانس یک مقاومت هم در پایه adj رگولاتور اضافه شود که در اینصورت نیاز بیک کلید دو طبقه گردان هست . لینک زیر را ببنید :
        https://www.gadgetronicx.com/multiple-voltage-power-supply-circuit/
        فقط بجای R1 باید یک پتانسیومتر بگذارید همچنین کلید علاوه بر انتخاب مقاومتهای پایه adj باید سر های ترانس را هم انتخاب نماید.

دیدگاه

[QUOTE=nimdar;754865]درود
          Multiple voltage power supply circuit diagram schematic to get output voltage of 12V, 9V, 6V, 5V and 3.3V . LM317 based adjustable voltage regulator project

/QUOTE]
          سلام
          نظرتون در مورد این مدار چیه که این کار اتوماتیک انجام میده؟
          آیا قابل بسط دادن و تغییر برای انجام خواسته من هست؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahddi2 نمایش پست ها
            سلام
            داخل این منبع تغذیه های خطی تجاری که یک ترانسفورماتور با چند خروجی با ولتاژ متفاوت هست وقتی ولوم ولتاژ می چرخونی سر یک ولتاژ های به خصوصی صدای رله از داخل دستگاه میاد که فکر می کنم اون صدا مربوط به سوییچ بین خروجی های مختلف ترانس برای ورود به مدار منبع تغذیه باشه که توسط چند تا رله انجام میشه
            درود،
            این کار صرفا جهت کاهش تلفات توان روی ترانزیستور قدرت رخ میده و معمولا در منبع تغذیه ها زمانی که ولتاژ زیر ۱۰ ولت باشه رله ورودی تغذیه برد به خروجی ولتاژ پایین ترانس متصل می‌کنه.
            و زمانی که خروجی بالای ۱۰ ولت باشه ورودی برد توسط رله به خروجی ولتاژ بالای ترانس متصل میشه.
            در مورد منبع تغذیه هایی که از رگولاتور سویچینگ و یا ماژول سویچینگ استفاده میکنن این کار ضروری نیست.
            ​​​​​​مداری که در پست ۵ گذاشتید هم می‌تونه کار راه انداز باشه اما اصولی تر استفاده از آپ آمپ هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

درود،
              این کار صرفا جهت کاهش تلفات توان روی ترانزیستور قدرت رخ میده و معمولا در منبع تغذیه ها زمانی که ولتاژ زیر ۱۰ ولت باشه رله ورودی تغذیه برد به خروجی ولتاژ پایین ترانس متصل می‌کنه.
              و زمانی که خروجی بالای ۱۰ ولت باشه ورودی برد توسط رله به خروجی ولتاژ بالای ترانس متصل میشه.
              در مورد منبع تغذیه هایی که از رگولاتور سویچینگ و یا ماژول سویچینگ استفاده میکنن این کار ضروری نیست.
              ​​​​​​مداری که در پست ۵ گذاشتید هم می‌تونه کار راه انداز باشه اما اصولی تر استفاده از آپ آمپ هست.
              ممنون از پاسخ گویی شما مهندس گرامی
              پسر خاله من تعمیرات موبایل داره و تازگی ها یه منبع تغذیه دوبل 0 تا 30 ولت خریده که من از 0 ولت ولومشو شروع کردم به چرخوندن تا برسه به 30 ولت 3 بار صدای تق تق رله داخلش اومد که به نظرم 3 تا رله داره
              در مورد آپ امپ هم فرمایش شما صحیح هست و من خیلی داخل اینترنت گشتم و یک سری توضیحات کلی در مورد مدار مقایسه گر پنجره ای (اگه اسمشو اشتباه نکنم) با آپ امپ های LM339 یا LM324 و ... بود و نیاز به محاسبات مقاومت ها و ... داشت که متاسفانه من چون رشته ی تحصیلیم الکترونیک نیست از انجام اون ها عاجز هستم
              به نظر شما مدار بالا چه تغییری باید بکنه تا مناسب خواسته من بشه یا اگر نظرتون روی آپ امپ هست چه مداری مد نظر شماست ؟
              خیلی دوست دارم یه منبع تغذیه خطی 10 آمپری درست و حسابی داشته باشم که ولتاژش واقعا از صفر شروع بشه و مشکل گرما و اتلاف توان نداشته باشه و الان فقط گیر این مدار مقایسه گر پنجره ای هستم تا ساخت شروع کنم
              مدار منبع تغذیه هم قراره از مدار طراحی شده توسط استاد گرانقدر غزال استفاده کنم که خیلی تعریفشو می کنن
              جدیدترین ویرایش توسط mahddi2; ۰۲:۵۶ ۱۴۰۲/۰۶/۱۵.

دیدگاه

ممنون از پاسخ گویی شما مهندس گرامی
                پسر خاله من تعمیرات موبایل داره و تازگی ها یه منبع تغذیه دوبل 0 تا 30 ولت خریده که من از 0 ولت ولومشو شروع کردم به چرخوندن تا برسه به 30 ولت 3 بار صدای تق تق رله داخلش اومد که به نظرم 3 تا رله داره
                در مورد آپ امپ هم فرمایش شما صحیح هست و من خیلی داخل اینترنت گشتم و یک سری توضیحات کلی در مورد مدار مقایسه گر پنجره ای (اگه اسمشو اشتباه نکنم) با آپ امپ های LM339 یا LM324 و ... بود و نیاز به محاسبات مقاومت ها و ... داشت که متاسفانه من چون رشته ی تحصیلیم الکترونیک نیست از انجام اون ها عاجز هستم
                به نظر شما مدار بالا چه تغییری باید بکنه تا مناسب خواسته من بشه یا اگر نظرتون روی آپ امپ هست چه مداری مد نظر شماست ؟
                خیلی دوست دارم یه منبع تغذیه خطی 10 آمپری درست و حسابی داشته باشم که ولتاژش واقعا از صفر شروع بشه و مشکل گرما و اتلاف توان نداشته باشه و الان فقط گیر این مدار مقایسه گر پنجره ای هستم تا ساخت شروع کنم
                مدار منبع تغذیه هم قراره از مدار طراحی شده توسط استاد گرانقدر غزال استفاده کنم که خیلی تعریفشو می کنن
                فکر نمیکنم نیاز به تقویت کننده پنجره ای داشته باشید.
                اولی باید ترانس خودتون رو مشخص کنید.
                هر چند مدار برای شما بعد از مشخص شدن طراحی میکنم.
                در سایت تعمیرکاران ۲ یا ۳ مدار منبع تغذیه متغییر قرار گرفته که یکی پیچیده و دارای ۳ آپ آمپ هست و دیگری ساده دارای یک LM317 و یک آپ آمپ و یک ترانزیستور قدرت.
                ​​​​​​

دیدگاه

فکر نمیکنم نیاز به تقویت کننده پنجره ای داشته باشید.
                  اولی باید ترانس خودتون رو مشخص کنید.
                  هر چند مدار برای شما بعد از مشخص شدن طراحی میکنم.
                  در سایت تعمیرکاران ۲ یا ۳ مدار منبع تغذیه متغییر قرار گرفته که یکی پیچیده و دارای ۳ آپ آمپ هست و دیگری ساده دارای یک LM317 و یک آپ آمپ و یک ترانزیستور قدرت.
                  ​​​​​​
                  در حال حاضر به علت عدم دسترسی به ترانس قرار هست از پاور کامپیوتر گرین که توان بالایی داره استفاده بکنم (البته سیم آبی -12 ولتش با اصلاح دیود های مسیرش آمپراژش افزایش داده شده) پس بازه ولتاژ ها به این صورت هست:
                  0 تا 3.3 ولت - 3.3 تا 5.1 ولت - 5.1 تا 12 ولت - 12 تا 24 ولت
                  قبلا یک کاربر عزیزی لطف کردن نحوه ی سیم بندی رله هایی که قراره این عمل سوییچ کردن بین خطوط ولتاژ ها رو به شکل دستی و با سلکتور انجام بشه به این صورت ترسیم کردن

ولی خواسته من این هست که این عمل به صورت اتوماتیک انجام بشه مثل منبع تغذیه های حرفه ای
                  فکر می کنم نحوی سیم بندی عکس بالا برای مداری که شما طراحیش قبول زحمت فرمودید باید به شکل زیر اصلاح بشه

در خصوص انجمن تعمیرکاران مدار طراحی شده ی استاد غزال در جای دیگه ای دیدم که فکر می کنم همون مدار ساده lm317 و یک آپ امپ و یک ترانزیستور قدرتی هست که شما فرمودید که شماتیکش قرار می دم

جدیدترین ویرایش توسط mahddi2; ۲۱:۴۶ ۱۴۰۲/۰۶/۱۷.

دیدگاه

در حال حاضر به علت عدم دسترسی به ترانس قرار هست از پاور کامپیوتر گرین که توان بالایی داره استفاده بکنم (البته سیم آبی -12 ولتش با اصلاح دیود های مسیرش آمپراژش افزایش داده شده) پس بازه ولتاژ ها به این صورت هست:
                    0 تا 3.3 ولت - 3.3 تا 5.1 ولت - 5.1 تا 12 ولت - 12 تا 24 ولت
                    قبلا یک کاربر عزیزی لطف کردن نحوه ی سیم بندی رله هایی که قراره این عمل سوییچ کردن بین خطوط ولتاژ ها رو به شکل دستی و با سلکتور انجام بشه به این صورت ترسیم کردن

ولی خواسته من این هست که این عمل به صورت اتوماتیک انجام بشه مثل منبع تغذیه های حرفه ای
                    فکر می کنم نحوی سیم بندی عکس بالا برای مداری که شما طراحیش قبول زحمت فرمودید باید به شکل زیر اصلاح بشه

در خصوص انجمن تعمیرکاران من عضو اون انجمن نیستم و مدار طراحی شده ی استاد غزال در جای دیگه ای دیدم که فکر می کنم همون مدار ساده lm317 و یک آپ امپ و یک ترانزیستور قدرتی هست که شما فرمودید که شماتیکش قرار می دم

داستان پیچیده شد.
                    شما صرفا میخواید که رله های منبع تغذیه با تغییر ولتاژ ، تق تق کنن و فقط احساس منبع تغذیه تجاری رو بدن یا اینکه مسئله بازدهی براتون مهم هست؟
                    اصلا رگولاتور متغییر که در خروجی قرار هست استفاده بشه از چه نوعی هست؟ آیا مثل تصویر سوم خطی هست یا سویچینگ؟
                    حتی اگر خطی هم باشه توجیهی نداره که بخواید رله ها عمل سویچ رو از 3.3 به 5 انتقال بدن.

مدار تصویر سوم هم مدار خوبیه اما دقت کنید میبینید که برای کارکرد حتما نیاز هست تغذیه AC باشه و یا به صورت مستقیم آپ امپ دارای تغذیه دوبل باشه.

دیدگاه

داستان پیچیده شد.
                      شما صرفا میخواید که رله های منبع تغذیه با تغییر ولتاژ ، تق تق کنن و فقط احساس منبع تغذیه تجاری رو بدن یا اینکه مسئله بازدهی براتون مهم هست؟
                      اصلا رگولاتور متغییر که در خروجی قرار هست استفاده بشه از چه نوعی هست؟ آیا مثل تصویر سوم خطی هست یا سویچینگ؟
                      حتی اگر خطی هم باشه توجیهی نداره که بخواید رله ها عمل سویچ رو از 3.3 به 5 انتقال بدن.

مدار تصویر سوم هم مدار خوبیه اما دقت کنید میبینید که برای کارکرد حتما نیاز هست تغذیه AC باشه و یا به صورت مستقیم آپ امپ دارای تغذیه دوبل باشه.
                      داستان پیچیده شد.
                      100 درصد بازدهی مهم هست
                      مثل تصویر سوم خطی هست
                      راستش من فکر کردم برای ایجاد حداکثر بازدهی و تولید حداقل حرارت از شاخه 3.3 هم استفاده کنم که البته شما لازم نمی دونید
                      مدار تصویر سوم هم مدار خوبیه اما دقت کنید میبینید که برای کارکرد حتما نیاز هست تغذیه AC باشه و یا به صورت مستقیم آپ امپ دارای تغذیه دوبل باشه
                      راست میگید اصلا دقت نکرده بودم
                      پیش خودم فکر می کردم خروجی پاور به بعد از خازن صافی وصل می کنم و کار تمومه
                      برای اون قسمت از جمله تون که فرمودید به صورت مستقیم آپ امپ دارای تغذیه دوبل باشه میشه یکم بیشتر توضیح بدید
                      آیا این مشکل قابل حل هست ؟

دیدگاه

داستان پیچیده شد.
                        100 درصد بازدهی مهم هست
                        مثل تصویر سوم خطی هست
                        راستش من فکر کردم برای ایجاد حداکثر بازدهی و تولید حداقل حرارت از شاخه 3.3 هم استفاده کنم که البته شما لازم نمی دونید
                        مدار تصویر سوم هم مدار خوبیه اما دقت کنید میبینید که برای کارکرد حتما نیاز هست تغذیه AC باشه و یا به صورت مستقیم آپ امپ دارای تغذیه دوبل باشه
                        راست میگید اصلا دقت نکرده بودم
                        پیش خودم فکر می کردم خروجی پاور به بعد از خازن صافی وصل می کنم و کار تمومه
                        برای اون قسمت از جمله تون که فرمودید به صورت مستقیم آپ امپ دارای تغذیه دوبل باشه میشه یکم بیشتر توضیح بدید
                        آیا این مشکل قابل حل هست ؟

اگر میخواهید از مدار تصویر سوم استفاده کنید،
                        باید بگم که علاوه بر مشکل ولتاژ دوبل، این مدار با ولتاژ ۵ ولت کار نمیکنه.
                        حداقل ولتاژ لازم ۱۲ ولت هست که البته اطمینان ندارم با همون هم درست کار کنه!
                        ضمن اینکه در یکی از پست ها گفتید که میخواید با تعویض دیود داخل پاور ، جریان خروجی -12 رو افزایش بدید.
                        که باید بگم که این عمل تا حدودی ممکن هست و نباید انتظار خروجی ۵ آمپر داشته باشید.
                        در مورد اون مدار، با دوبل ساز تغذیه راحت میشه مشکل رو حل کرد ، یا اینکه بی خیال ۲۴ ولت بشید و خروجی -12 برای تغذیه آپ آمپ استفاده کنید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X