اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک!!انفجار ترانزیستور استن بای پاور پاسکال ۴۷۰ وات

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کمک!!انفجار ترانزیستور استن بای پاور پاسکال ۴۷۰ وات

با سلام خدمت اساتید فروم
    من متاسفانه یا خوشبختانه تونستم یه پاور ۴۷۰ وات پاسکال سوخته تو دیوار، شکار(!) کنم و خوشحال و خندان اوردم خونه باز کردم و دیدم وا مصیبتا ترانزیستور استن بای ترکیده و پشت سرش درایور بیسش و چند تا مقاومت نزدیک به درایورش کاملا سوخاری شدن :( ولی عجیبه فیوز نترکونده و تا لحظه آخر به پودر شدن ادامه داده
    من چیزی که از ترانزیستور ترکیده با جمع کردن تیکه های مرحوم فهمیدم روش نوشته بود C5027 ولی از درایور گیتش و مقاومت کناریش متاسفانه چیزی نمونده بود و کاملا بخار شده بود و از بزرگوار سه تا پایه مونده بود????
    خواستم از محضر اساتید درخواست کنم که اگه ممکنه یه جایگزین برای این عزیزان از دست رفته بفرمایید
    تا جایی که فهمیدم حداکثر ولتاژ کلکتور امیترC5027 هشتصد ولت و جریانش ۳ آمپر و فکر کنم بیسش با ۹ ولت باز میشه و فرکانسش ۱۵ مگاهرتز هست
    من الان به تعداد انبوهی 2N60 و 13007 و یه مقدار TIP122 دم دست دارم،خواستم بدونم قابل جایگزینی با ۱۳۰۰۷ یا 2N60 هستش؟
    در صورت امکان اگه سایتی هست که شماتیکش رو هم داشته باشه ممنون میشم با من هم به اشتراک بذارین چون مقاومت های دور و اطراف درایور بیس هم ترکیدن
    متشکرم
    جدیدترین ویرایش توسط Hamid.MS; ۱۸:۱۴ ۱۴۰۴/۱۲/۲۶.

درود.
    این قطعه با توجه به پارت نامبر ترانزیستور هست و فقط میتونید ترانزیستور جایگزین کنید.2n60 ماسفته
    اون ۱۳۰۰۷ که دارید کاملا مناسب هست.

اگر میتونستی عکس بفرستی
    چون تنوع پاور ها خیلی زیاده
    ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

خیلی ممنون بابت راهنمایی
      واقعیتش چیزی ازشون نمونده که عکس مفید باشه، تیکه هاشونو برداشتم و یه جای خالیه الان اگه صلاحه میتونم عکس بدم
      بعد من یه مشکلی که دارم تنوع ۱۳۰۰۷ هام زیاده یکم، یه مقدارش j13007-2 هست یه مقدارش 13007S هست سه چهار تا هم 13007 خالی هستن، فرقی داره کدوم رو بندازم روش؟
      و اینکه یه سوال فرعی دیگه، آیسی روی پاور 7500B هستش، من با سرچی که تو سایت ها زدم چیزی به جز KA7500B ندیدم ولی روی آیسی به هیچ وجه KA دیده نمیشه و نوشته روش دقیقا اینه SOC CHN 7500B، ایا این آیسی همین KA7500B هست؟
      متشکرم به خاطر وقتی که برای حل مشکل بنده میذارین ????

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hamid.MS نمایش پست ها
        خیلی ممنون بابت راهنمایی
        واقعیتش چیزی ازشون نمونده که عکس مفید باشه، تیکه هاشونو برداشتم و یه جای خالیه الان اگه صلاحه میتونم عکس بدم
        بعد من یه مشکلی که دارم تنوع ۱۳۰۰۷ هام زیاده یکم، یه مقدارش j13007-2 هست یه مقدارش 13007S هست سه چهار تا هم 13007 خالی هستن، فرقی داره کدوم رو بندازم روش؟
        و اینکه یه سوال فرعی دیگه، آیسی روی پاور 7500B هستش، من با سرچی که تو سایت ها زدم چیزی به جز KA7500B ندیدم ولی روی آیسی به هیچ وجه KA دیده نمیشه و نوشته روش دقیقا اینه SOC CHN 7500B، ایا این آیسی همین KA7500B هست؟
        باسلام
        این اسامی مختلف درواقع بخاطر تولیدکننده های متفاوت هستش و در عملکرد (بجز کیفیت تولید) فرقی باهم ندارند. همون مورد 13007 یا J13007-2 خوبه. در مورد 7500B هم بله جفتشون یکی هستن.
        فقط حتما از لامپ تست در مسیر برق ورودی پاور استفاده کنید تا در صورتیکه اتصال کوتاه در مدار وجود داشت برد و قطعات نترکه!
        یک عدد لامپ رشته‌ای 100وات سری شده با سیم 220 ولت ورودی به پاور
        *** کمترین توقع از یک فرد تحصیل کرده، دانستن املاءِ صحیحِ کلمات است ***

دیدگاه

خیلی ممنون بابت راهنمایی
          بله همون ka7500 هست.این ایسی همون tl494 هست.
          ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

متشکرم از راهنمایی هاتون
            من الان ترانزیستور رو با ۱۳۰۰۷ جایگزینش کردم و بدون انفجار روشنش کردم با جامپ کردن سیم سبز و گرند ولتاژی در خروجی نداشتم و فن تکون هم نخورد.
            ولتاژ روی خازن های ۴۷۰ میکرو ورودی عجیب بود که هر کدوم متغیر بودن
            یکی بین ۱۲۰ و ۵۰ هر بار یه عددی رو میداد و اون یکی بین ۲۰۰ تا ۱۵۰ و عجیب تر از اون روی هر دیود ولتاژ متناوب بین ۳ تا ۵ افتاده بود :/
            هر خازن رو جدا در اوردم برای تست ظرفیت هر دوتا در حدود ۲۵۰ میکرو بود.
            لطفا اگه ممکنه ممنون میشم راهنمایی کنین از کجا برای عیب یابی شروع کنم
            در ضمن روی برد با دنبال کردن سیم سبز متوجه شدم با دو سه تا مقاومت متصل به ای سی PJ339CD هستش و فعلا دیتاشیتش رو هم ندارم متاسفانه
            متشکرم
            راستی اینم یادم رفت بگم که با دیتاشیت 7500B ولتاژ پایه ۱۲ حدود یک دهم ولت بود
            جدیدترین ویرایش توسط Hamid.MS; ۱۴:۱۶ ۱۴۰۴/۱۲/۲۷.

دیدگاه

فیوز و ntc ورودی رو چک کن.
              ۵ ولت استندبای رو داری ؟

با توجه به توپولوژی هاف بریج پاور روی هر خازن ولتاژی بین ۱۵۰ تا ۱۷۰ باید باشه
              خروجی پل دیود باید ۳۱۰ ولت باشه
              اون ایسی همون lm339 هست.

دیدگاه

فیوز نترکیده و سالمه، ntc هم سالم بود و مقاومت ۵ اهم رو تو دمای اتاق داشت که اوکیه فکر کنم
                کلا هیچ ولتاژی ندارم استندبای هم صفره
                خازن ها رو در اولین فرصت باید عوض کنم که متاسفانه داخل eca موجود نیست و باید توکل به خدا برم فیزیکی پیدا کنم، البته دو تا ۳۳۰ از رو پاور دیگه دارم که حدود ۲۶۰ میکرو هستن نمیدونم استفاده میشه موقتی یا نه
                خروجی پل دیود ۰.۲ ولته که فکر کنم افتضاحه ????
                دیود معیوب رو فعلا میتونم با یه نمونه حدود یک آمپر کمتر جایگزین کنم؟چون مشابهش رو ندارم
                ممنون بابت شناسایی آیسی، تقریبا دیوونه شده بودم در مورد پیدا نشدنش

دیدگاه

با سلام خدمت اساتید فروم
                  من متاسفانه یا خوشبختانه تونستم یه پاور ۴۷۰ وات پاسکال سوخته تو دیوار، شکار(!) کنم و خوشحال و خندان اوردم خونه باز کردم و دیدم وا مصیبتا ترانزیستور استن بای ترکیده و پشت سرش درایور بیسش و چند تا مقاومت نزدیک به درایورش کاملا سوخاری شدن :( ولی عجیبه فیوز نترکونده و تا لحظه آخر به پودر شدن ادامه داده
                  من چیزی که از ترانزیستور ترکیده با جمع کردن تیکه های مرحوم فهمیدم روش نوشته بود C5027 ولی از درایور گیتش و مقاومت کناریش متاسفانه چیزی نمونده بود و کاملا بخار شده بود و از بزرگوار سه تا پایه مونده بود????
                  خواستم از محضر اساتید درخواست کنم که اگه ممکنه یه جایگزین برای این عزیزان از دست رفته بفرمایید
                  تا جایی که فهمیدم حداکثر ولتاژ کلکتور امیترC5027 هشتصد ولت و جریانش ۳ آمپر و فکر کنم بیسش با ۹ ولت باز میشه و فرکانسش ۱۵ مگاهرتز هست
                  من الان به تعداد انبوهی 2N60 و 13007 و یه مقدار TIP122 دم دست دارم،خواستم بدونم قابل جایگزینی با ۱۳۰۰۷ یا 2N60 هستش؟
                  در صورت امکان اگه سایتی هست که شماتیکش رو هم داشته باشه ممنون میشم با من هم به اشتراک بذارین چون مقاومت های دور و اطراف درایور بیس هم ترکیدن
                  متشکرم
                  با سلام ،
                  مطمئن هستید که ترانزیستور استندبای C5027 هست و از نوع BJT ?
                  تا حالا هر چی پاور دیدم ، برای بخش استندبای از ماسفت مثل 2N60 و 4N60 یا آیسی های آفلاین سویچ مثل سری TNY و TOP استفاده شده بود.
                  مگر اینکه این پاور خیلی قدیمی باشه...
                  به هر حال ، دم دست ترین جایگزین برای C5027
                  تراتزیستور 13005 هست.

مقاومت های سوخته SMD هستن یا TH ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام ،
                    مطمئن هستید که ترانزیستور استندبای C5027 هست و از نوع BJT ?
                    تا حالا هر چی پاور دیدم ، برای بخش استندبای از ماسفت مثل 2N60 و 4N60 یا آیسی های آفلاین سویچ مثل سری TNY و TOP استفاده شده بود.
                    مگر اینکه این پاور خیلی قدیمی باشه...
                    به هر حال ، دم دست ترین جایگزین برای C5027
                    تراتزیستور 13005 هست.

مقاومت های سوخته SMD هستن یا TH ؟

دقیقا.منم شک کردم.
                    الان که پیام های دوستمون رو میبینم مشخصه که دوستمون زیاد در تعمیرات تجربه ندارد.

این ترانزیستور اصلی مدار هست.واسه استند بای نیست.

منم هر چی پاور دیدم استندبای ماسفت بوده...

دیدگاه

بله من دانشجو هستم و تجربه تعمیراتی پیچیده ندارم متاسفانه
                      من این ترانزیستور رو اولین بار که باز کردم با تیکه هاش شناساییش کردم روش به وضوح حرف C و 027 آخرش معلوم بود
                      استند بای بودنش هم از تو گوشه هیتسینک بودن و تاپیک های دیگه تشخیص دادم حقیقتش: )
                      روی هیت سینک این ترانزیستور دوتا ۱۳۰۰۷ هم هستش
                      یه هیت سینک دیگه هم داره که روش دوبل دیود هاش هستن
                      مقاومت ها خوشبختانه قابل شناسایی بود و کله درایور بیسش رو پیدا کردم زیر برد و اونم دقیقا با نمونه مشابه عوضش کردم اونم C1815 بود
                      از قضا یه پاور دیگه هم دارم قسمت استند بای اون 2N60 بود همونطور که گفتین، ولی این رو من با صحنه منفجر شدش روبرو شدم بقایاش هم دارم و میتونم قسمتی که این ترانزیستور بود و خودش رو عکس بگیرم و بفرستم
                      پاور پاسکال بیگ فن قدیمی و توانش ۴۷۰ وات هست
                      جدیدترین ویرایش توسط Hamid.MS; ۱۸:۰۶ ۱۴۰۴/۱۲/۲۷.

دیدگاه

این ترانزیستور ترکیده هست که دقیقا از اینجا در آوردمش

اینم نمای کلی پاور

هیچکدوم از خازن ها باد کردگی ندارن و بزرگتر ها حداکثر ۱۰۰ میکرو با ظرفیت روش فاصله دارن
                        دوبل دیود ها روی مدار افت حدود ۰.۰۷ میدن نمیدونم باید دربیارمشون و اندازه بگیرم یا همین کفایت میکنه
                        زنر ها ظاهرا سالمن و هیچکدوم تیره نشده
                        یه سوال، این مشکل خازن ها باعث میشه کلا هیچ ولتاژی نداشته باشه یا باعث اختلالش میشه؟
                        و برای پل دیود، مهمه تمام دیود ها همگی از یه مدل باشن؟
                        متشکرم
                        جدیدترین ویرایش توسط Hamid.MS; ۱۷:۵۴ ۱۴۰۴/۱۲/۲۷.

دیدگاه

بله من دانشجو هستم و تجربه تعمیراتی پیچیده ندارم متاسفانه
                          من این ترانزیستور رو اولین بار که باز کردم با تیکه هاش شناساییش کردم روش به وضوح حرف C و 027 آخرش معلوم بود
                          استند بای بودنش هم از تو گوشه هیتسینک بودن و تاپیک های دیگه تشخیص دادم حقیقتش: )
                          روی هیت سینک این ترانزیستور دوتا ۱۳۰۰۷ هم هستش
                          یه هیت سینک دیگه هم داره که روش دوبل دیود هاش هستن
                          مقاومت ها خوشبختانه قابل شناسایی بود و کله درایور بیسش رو پیدا کردم زیر برد و اونم دقیقا با نمونه مشابه عوضش کردم اونم C1815 بود
                          از قضا یه پاور دیگه هم دارم قسمت استند بای اون 2N60 بود همونطور که گفتین، ولی این رو من با صحنه منفجر شدش روبرو شدم بقایاش هم دارم و میتونم قسمتی که این ترانزیستور بود و خودش رو عکس بگیرم و بفرستم
                          پاور پاسکال بیگ فن قدیمی و توانش ۴۷۰ وات هست
                          بسیار عالی.موفق باشی.
                          درسته.اگه میگید دوتا ۱۳۰۰۷ بوده و این ۵۰۲۷ پس قطعا همین واسه استندبای هست.

دیدگاه

https://s8.uupload.ir/files/20260318_174155_kslr.jpg
                            این ترانزیستور ترکیده هست که دقیقا از اینجا در آوردمش

اینم نمای کلی پاور

هیچکدوم از خازن ها باد کردگی ندارن و بزرگتر ها حداکثر ۱۰۰ میکرو با ظرفیت روش فاصله دارن
                            دوبل دیود ها روی مدار افت حدود ۰.۰۷ میدن نمیدونم باید دربیارمشون و اندازه بگیرم یا همین کفایت میکنه
                            زنر ها ظاهرا سالمن و هیچکدوم تیره نشده
                            یه سوال، این مشکل خازن ها باعث میشه کلا هیچ ولتاژی نداشته باشه یا باعث اختلالش میشه؟
                            و برای پل دیود، مهمه تمام دیود ها همگی از یه مدل باشن؟
                            متشکرم
                            با توجه به این که خیلی ساله پاور کار کرده و خازن ها اگر تابحال تعویض نشدن پس قطعا خراب هستند.
                            بعضی اوقات خازن جوری خراب میشه که توی مدار هیچ عملکردی ندارد و چون شما با مولتیمتر روی ولتاژ dc اندازه گیری میکنید مولتی متر ولتاژ نمیتونه بخونه چون اصلا ولتاژ dc نیست.
                            خازن ها را بیرون بکشید با ولتاژ تست کنید.شارژش کنید و به لامپ وات پایین مثل یخچال بزنید ببینید چند ثانیه لامپ روشن نگه میدارد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majidmalvandi نمایش پست ها

با توجه به این که خیلی ساله پاور کار کرده و خازن ها اگر تابحال تعویض نشدن پس قطعا خراب هستند.
                              بعضی اوقات خازن جوری خراب میشه که توی مدار هیچ عملکردی ندارد و چون شما با مولتیمتر روی ولتاژ dc اندازه گیری میکنید مولتی متر ولتاژ نمیتونه بخونه چون اصلا ولتاژ dc نیست.
                              خازن ها را بیرون بکشید با ولتاژ تست کنید.شارژش کنید و به لامپ وات پایین مثل یخچال بزنید ببینید چند ثانیه لامپ روشن نگه میدارد
                              نظر شما هم با توجه به عکس ترانزیستور ترکیده همون C5027 هست؟
                              من این ترانزیستور رو با سرچ کردن تو فروشگاهای آنلاین تونستم پیدا کنم و دیتاشیتشو گیر بندازم
                              حتما با خازن ها همینکارو میکنم و نتیجه رو اعلام میکنم
                              امروز دیود های پل دیود رو هم در اوردم و بیرون مدار تستشون کردم و افت حدود نیم ولتی داشتن همگی و فکر کنم اوکیه این مقدار برای 1N5408
                              حدس خودم ایراد احتمال خیلی زیاد شاید از خازن های ورودی باشه که تو اولین فرصت تعویضشون میکنم، که اونم خورد به عید :/
                              در ضمن یه سوال، من بالاتر هم گفتم که دو تا خازن ۳۳۰ دارم که حدود ۲۵۰ میکرو هر کدوم ظرفیت دارن، ایرادی نداره به طور موقتی اینا رو استفاده کنم تا خازن های جدید رو تهیه کنم؟
                              بازم ممنونم به خاطر وقتی که میذارین : )

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X