اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ماسفت irf9540 و دیمر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ماسفت irf9540 و دیمر

درود دوستان ، من در مورد ماسفت چیز زیادی نمیدونم . یه دیمر ساختم با ne555 و irf9540n که خوب کار میکنه با 12 ولت و موتور dc 12 ولت ، ولی وقتی به source ولتاژ31 وصل میکنم و درین وصل میکنم به led قسمت مثبتش که Led 30 ولته ، دیگه ماسفت سویچ نمیکنه . اگه کسی میتونه راهنمایی کنه پروتئوس ترسیم کنم تا ببینه دقیقا چخبره ...
    اصلا این ماسفت مناسب همچنین کاری هست؟

نوشته اصلی توسط Satrx نمایش پست ها
    درود دوستان ، من در مورد ماسفت چیز زیادی نمیدونم . یه دیمر ساختم با ne555 و irf9540n که خوب کار میکنه با 12 ولت و موتور dc 12 ولت ، ولی وقتی به source ولتاژ31 وصل میکنم و درین وصل میکنم به led قسمت مثبتش که Led 30 ولته ، دیگه ماسفت سویچ نمیکنه . اگه کسی میتونه راهنمایی کنه پروتئوس ترسیم کنم تا ببینه دقیقا چخبره ...
    اصلا این ماسفت مناسب همچنین کاری هست؟
    با سلام،
    با این کار نمیذارید ولتاژ گیت به سطح ولتاژ سورس برسه و ماسفت همچنان در حالت هدایت هست و جریان رو عبور میده.
    صرفا ولتاژ بین سورس و گیت ماسفت بین 31 تا 19 ولت تغییر میکنه.
    باید از مدار یا آیسی گیت درایور به عنوان واسط بین آیسی 555 و ماسفت استفاده کنید.

دیدگاه

درود و مهر فراوان ،
      من مبتدی ام ، کمکم کنید .

​​​​​​ ماسفت irf9540n , P channel هست درسته؟
      نوشته vdss برابر -100 v
      یعنی از سورس به درین میتونه 100 ولت هندل کنه؟

gate - to source +-20 ولت ، این یعنی چی ؟

اگه gate ماسفت p channel هم سطح ولتاژی سورس باشه خاموشه یا روشن؟
      من با خود قطعه اشنایی ندارم اموزش خوبی اپارات پیدا نکردم .
      یدونه دیگه هم ازین Irf9540n دارم میشه براش مداری درست کرد هندلش کنه؟

​​
      ​​​
      جدیدترین ویرایش توسط Satrx; ۰۰:۴۹ ۱۴۰۴/۱۲/۲۵.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Satrx نمایش پست ها
        درود و مهر فراوان ،
        من مبتدی ام ، کمکم کنید .

​​​​​​ ماسفت irf9540n , P channel هست درسته؟
        نوشته vdss برابر -100 v
        یعنی از سورس به درین میتونه 100 ولت هندل کنه؟

gate - to source +-20 ولت ، این یعنی چی ؟

اگه gate ماسفت p channel هم سطح ولتاژی سورس باشه خاموشه یا روشن؟
        من با خود قطعه اشنایی ندارم اموزش خوبی اپارات پیدا نکردم .
        یدونه دیگه هم ازین Irf9540n دارم میشه براش مداری درست کرد هندلش کنه؟

​​
        ​​​
        1- بله P Channel هست.
        2- حداکثر اختلاف ولتاژ بین سورس و درین میتونه 100 ولت باشه ، بیشتر از این مقدار باعث سوختن ماسفت میشه.
        3- یعنی ولتاژ گیت به نسبت سورس ، میتونه تا 20 ولت کمتر یا بیشتر باشه. به عبارتی اگر سورس رو GND یا 0 ولت فرض کنیم ، میشه به گیت بین 20- تا 20+ ولت اعمال کرد.
        4- به P یا N چنل بودن ماسفت ربطی نداره ، اکثر ماسفت ها از نوع Enhancement ( افزایشی ) هستن ، یعنی اگر ولتاژ گیت برابر سورس بشه ، ماسفت کاملا قطع هست.
        در مقابل ماسفت Depletion ( کاهشی ) رو داریم که اگر ولتاژ گیت با سورس برابر بشه ، در حالت هدایت ( وصل ) هستن.
        تنوع ماسفت های افزایشی بیشتر هست و تقریبا تمام ماسفت های معروف از نوع افزایشی هستن.
        از جمله همین IRF9540 شما.

5- آیا دلیل خاصی داره که شما میخوایید از IRF9540 استفاده کنید ؟ یه ماسفت N Channel به مراتب ارزونتر و در دسترس تر هست.

دیدگاه

باسلام،
          اگه آیسی گیت درایور در دسترس ندارید میتونید با یه ترانزیستور npn یه مدار ساده برای درایو ماسفت درست کنید.
          این مدار احتمالا جواب بده اما سرعت روشن و خاموش شدن ماسفت کم خواهد بود (حدود ۷-۸ میکرو ثانیه).
          به جای منبع V1 خروجی پالس ne555 قرار میگیره.
          R1 هم مصرف کننده.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

1- بله P Channel هست.
            2- حداکثر اختلاف ولتاژ بین سورس و درین میتونه 100 ولت باشه ، بیشتر از این مقدار باعث سوختن ماسفت میشه.
            3- یعنی ولتاژ گیت به نسبت سورس ، میتونه تا 20 ولت کمتر یا بیشتر باشه. به عبارتی اگر سورس رو GND یا 0 ولت فرض کنیم ، میشه به گیت بین 20- تا 20+ ولت اعمال کرد.
            4- به P یا N چنل بودن ماسفت ربطی نداره ، اکثر ماسفت ها از نوع Enhancement ( افزایشی ) هستن ، یعنی اگر ولتاژ گیت برابر سورس بشه ، ماسفت کاملا قطع هست.
            در مقابل ماسفت Depletion ( کاهشی ) رو داریم که اگر ولتاژ گیت با سورس برابر بشه ، در حالت هدایت ( وصل ) هستن.
            تنوع ماسفت های افزایشی بیشتر هست و تقریبا تمام ماسفت های معروف از نوع افزایشی هستن.
            از جمله همین IRF9540 شما.

5- آیا دلیل خاصی داره که شما میخوایید از IRF9540 استفاده کنید ؟ یه ماسفت N Channel به مراتب ارزونتر و در دسترس تر هست.
            نه واقعیتش ازین ماسفت دو تا خریدم بخاطر همین ، irlz44n هم داشتم ک سوختن ... روستا هستم شهرستان ما کلا یه مغازه داره اونم تعطیله ، صرفا بخاطر تامین قطعه میخام ازش استفاده کنم در صورت امکان ،

ممنون از توضیحات تون ????????

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sajjadrb نمایش پست ها
              باسلام،
              اگه آیسی گیت درایور در دسترس ندارید میتونید با یه ترانزیستور npn یه مدار ساده برای درایو ماسفت درست کنید.
              این مدار احتمالا جواب بده اما سرعت روشن و خاموش شدن ماسفت کم خواهد بود (حدود ۷-۸ میکرو ثانیه).
              R1 هم مصرف کننده.
              ممنون دوست عزیز حتما تست میکنم ، سپاس
              ​​

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sajjadrb نمایش پست ها
                باسلام،
                R1 هم مصرف کننده.
                داداش میشه مدارش رو با ne555 کامل کنی ؟ اگه برات زحمت نیست .
                لیست قطعاتم بنویسی ک غوغاست مثلا ترانزیستوری ک استفاده کردی . راستشو بخوای دیمرم خراب کردم ???? دیگه کار نمیکنه همون ترکیب قبلی رو ی برد بورد دیگه زدم خراب شده

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                X