اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تبریک به همه - طراحی و ساخت تراشه پرسرعت در ایران

Collapse
این موضوع بسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تبریک به همه - طراحی و ساخت تراشه پرسرعت در ایران

با سلام
    توجه دوستان را به یک نکته جلب می نمایم،

بنده در مدتی که در سایت ECA عضو شده ام و مطالب مختلف را مطالعه می کنم، و نیز سایت های همسایه ،
    تعداد زیادی از جوانان پراستعداد و توانمند را به وضوح می بینم،
    حداقل100 نام در همین سایت قابل شمارش و معرفی هستند که در مرزهای دانش فعالیت داشته و دارند.
    تعداد بسیار زیادتری هم هستند که مطلب نمی نویسند ولی در صنایع مختلف حضور دارند.
    ( مثالش همین دوستانی که در این تاپیک با هم بحث نموده اند )

این افراد اگر در شرایط پشتیبانی شده قرار گیرند ، خلاقیتها را بروز داده و منشا اثر بسیاری می شوند.
    ( در بعضی جاها این پشتیبانی وجود دارد.)

بنابراین ، غیر منتظره نیست که کسانی از همین دوستان شما فعالیتشان در قالب : ماهواره / ماهواره بر / سیستم مخابراتی و سنجش از راه دور/
    سیستم کنترل / .... به ثمر رسیده باشد.
    ( اینها همین دوستان و هم کلاس های شما بودند و هستند با همین رتبه های درسی و علمی....
    من به شخصه 10 تا 15 نفر را به خاطر دارم که جذب چنین فعالیتهایی شدند.)

همه شما اولین کارهای الکترونیکی خودتان را به یاد بیاورید!
    - کیت آماده بوده ....
    - برد سوراخدار بوده...
    - برد برد و سیبم کشی بوده....
    - برد یکرو با لتراست/چاپ اتو / اسیدکاری دستی/ سراخکاری دستی....
    ......

خوب اولین کارها همین شکلی بوده و خواهد بود.
    کارهای 5 ام و 10 ام و 20 ام و جدیدترین کار خودتان را با اولین ها مقایسه کنید!
    1000 برابر پیشرفت داشته اید.

داستان ماهواره ما هم همین است.
    اولین ماهواره همه دارندگان این صنعت دارای مقاصد ذیل بوده:

- امکان پرتاب به ارتفاع 100 تا 1000 کیلومتری( بارها سقوط در این مرحله رخ می دهد...)
    - بررسی عملکرد و آلیاژ سازه/موتور/ عملکرد سوخت/....
    - امکان قرار دادن در مسیر .
    - امکان مخابره سیگنالهای حداقلی ( حتی فقط پالس یکنواخت ساده )
    - بررسی اثرات دما و ارتفاع و شتاب اولیه و بی وزنی و اشعه های کیهانی
    - بررسی عایق کاری و حفاظت و نویز و....
    .....

اینها داده و اطلاعات برای طراحی و بهبود ماهواره های بعدی می شوند.

حالا حکومتها برای مقاصد خاص تبلیغی/سیاسی گاهی بلوفی هم می زنند.( همه داشته و دارند : آمریکا/ شوروی / ....)

بنابراین برای زحمات و تلاش دوستان خودتان ارزش و احترام قایل شوید.
    آن دوستان ، انگار که خودمان هستیم ، کاری با اینکه چه کسی در راس سیاست قرار دارد نداریم.)

با سپاس
    گشتی در لاله زار
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

من کاملا با فرمایشان جناب سوسال موافقم
      فقط یک بحث خیلی موثر هست تو جامعه ما که باعث میشه خیلی وقت ها کسانی که واقعا شایستگی دارند به جایگاه خود نرسند:
      پارتی

دیدگاه

منم حرفم همینه که جناب solsal میگن
        منکر ضعفهای زیادی که توی کشور داریم نمیشم ، شاید همه حرفهای منم اشتباه باشه ، ولی مسائلی که مربوط به پیشرفتمون هست اینطوری درمقابل موضع میگیرند ، اونم نه از طرف یک خارجی ، بلکه یک ایرانی جای تعجب داره.

پیوست : همین الان که دارم این مطالب را مینویسم بلائی سرم آورده این شورای عالی انفورماتیک که نگو، یکی از نرم افزارهامو که برای ثبت فرستادم ( مجموعا برای ثبت یک نرم افزار فزرتی تا الان حدود 180 هزارتومن پول به عنوان مختلف بهشون دادم ) شب عید نامه اش بدستم رسیده که ریجکتش کردند ، زنگ زدم به " شورای عالی انفورماتیک" میگم چرا ؟ میگن برنامه شما مشکل داره و کار نمیکنه ، چندتا سوال پرسیدم ، میگن اصلا نصب نمیشه پیغام میده Disable by administrator ، بهشون میگم خب سیستمتون ویروسیه و امکان دسترسی به رجیستری دیزیبل شده ، میگه : ها ؟!؟
        ولی اینا هیچکدوم برای من دلیل نمیشه که اونطرف این همه زحمت را بزنم تو سرش..
        به خاطر شغلی که دارم گاها در جریان بعضی طرحهای ملی بودم ، دیدم که چه آدمهای با سواد و خوبی ، از سر جونشون و سلامتیشون گذشتن فقط مثلا به خاطر طرح رادار ملی . که الان منو شما راحت بشینیم تو خونه و مطمئن باشیم پرنده تو آسمون کشور پر بزنه ، خبردار میشیم ، همون آمریکائی که با 2تا بمب ژاپن را صاف کرد جرات نکنه برای ایران همچین فکری به ذهنش برسه... مسائلی مثل ماهواره و هوافضا و حتی صنایع زیر دریا و وووو هم به کنار...

بی انصافی این همه زحمت و از خودگذشتی را اینطور میزنن تو سر مال.
        آن دم که مرا می زده بر خاک سپارید زیر کفنم خمره ای از باده گذارید
        تا در سفر دوزخ از این باده بنوشم
        آنلحظه که با دوزخیان کنم ملاقات یک خمره شراب ارغوان برم به سوغات
        هرقدر که در خاک ننوشیدم از این باده صافی ، بنشینم و با دوزخیان کنم تلافی

دیدگاه

والا نمیآ‌دونم چی بگم.ما هم با پیشرفت مخالف نیستیم.ماهواره خوبه،طراحی IC خوبه به شرطی که لباس زیرمون هم چینی نباشه!

صد دفعه گفتم که بحث ما روی دانشمندان کشور نیست. روی روند علمیه.من دست تک تک اون کسایی رو که این این وضع خراب کشور کار علمی میآ‌کنن رو میآ‌بوسم.کوچیک همشون هم هستم.ولی چرا کارهای علمی ما فقط باید جنبه سیاسی و نظامی داشته باشه؟ چرا صنعتمون باید داغون باشه؟
          ماهواره خوبه ولی وقتی که حداقل وسایل های مصرفی سادهآ‌مون رو خودمون تولید کنیم.وقتی که دانشگاه هامون سطح علمی بالایی داشته باشن و در این زمینه همکاری داشته باشن.وقتی که منحصر به دولت و فعالیت های نظامی نباشه.

دیدگاه

از اینکه تاپیک داره به آرامش نسبی میرسه خوشحالم!
            ولی یه مطلبی که به نظرم جا داره اینجا بگم اینه که :
            از تک تک شما خواهش می کنم بیاییم و سعی کنیم به اندازه ای که میتونیم کمک کنیم تا شاید حداقل به تعدادی از چیزایی که لیاقتش رو داریم برسیم. خوب eca خیلی جای خوبی شده برای کسایی که تازه شروع می کنند یا تو بازار کار می کنند . ولی همیشه امیدوار بودم سطح سایت اونقدر بالا بره که واسه دانشجو های ارشد و دکترا ( دارای تحصیلات آکادمیک)هم قابل استفاده باشه.
            امیدوارم اون روز خیلی زود برسه که صد البته با کمک همدیگه امکان پذیره!
            مباحث قشنگی تو این تاپیک مطرح شد و امیدوارم هیچ وقت از بحث با همدیگر نترسیم ( منظورم بحث هست نه جدل)موفق باشید!!!
            It's nice to be important but it's important to be nice!

از اینکه نمی رسم جواب دوستان را بدم معذرت می خوام.

دیدگاه

یه بار صبح اومدم صفحه اول بود حالا 5 صفحه بحث ..........

مگه چقدر میتونه سخت باشه

چقدر شرکت چینی ژاپنی و.... از این قطعات می زنن .

یادش بخیر یه وقتایی هر روز میومدم اینجا !

دیدگاه

بحث راجع به این مسائل به نظر من بیهودست. یعنی در واقع اصلاً در فیلد کاری ما نیست. این تکنولوژی ها n ساله توی بقیه دنیا داره انجام میشه، یه مدت پیش هم می گفتن صنایع و قطعات شیراز قطعات نظامی درست می کنه، خوب درست کنه. خوش به حالش. اگه کسی هم بتونه این جور کارخونه هایی رو به شکل تجاری تو مملکت راه بندازه بازم خوش به حالش. اما این که ما بخوایم خوش حال باشیم که "مهندسان ایرانی به این تکنولوژی دست پیدا کردند..." بی فایدست. در کل زور زدن برای بومی کردن تکنولوژی هایی که چین و تایوان و امثالهم بسیار ارزون در اختیار ما میزارن یه کار عبثه. همه دنیا فهمیدن که الان جنسای چین مفته، دیگه برای کارای تجاری نمیان هر چیزی رو زور بزنن خودشون از بیخ و بن بسازن. اما ایرانی ها همش دوست دارن بگن "ما به باشگاه 8 کشور دارای تکنولوژی فلان دست پیدا کردیم"، "ما و آمریکا تنها کشورهایی هستیم ..."، "ما چند سال دیگه میمون میفرستیم فضا..."...
                دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

جای تأسف داره که دم از آزادی بیان بزنیم و ...
                  اینم بگیرید پاک کنید مبادا به ضررتون باشه...

درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
                  بدرود . . .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط وحید نصیری
                    جای تأسف داره که دم از آزادی بیان بزنیم و ...
                    اینم بگیرید پاک کنید مبادا به ضررتون باشه...
                    آقا وحید پست شما رو من پاک کردم. به ضرر کسی هم نبود بلکه به نظر من یک جواب کاملا غیر ضروری و بی فایده بود که دوباره باعث بحث می شد و دلیلی برای موندنش نبود! مسولیتش رو هم به گردن می گیرم. امیدوارم ناراحت نمونید!
                    It's nice to be important but it's important to be nice!

از اینکه نمی رسم جواب دوستان را بدم معذرت می خوام.

دیدگاه

به نظر من هم با اینکه آزادی بیان وجود داره، اما باید به این مساله هم فکر کنید که حالا که آزادی بیان هست، هر حرفی رو باید جایی زد که بهش مربوطه. فکر کنم جالب نباشه توی یه فروم علمی از اون مطالبی که شما فرمودید بحث بشه.
                      دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

در کل زور زدن برای بومی کردن تکنولوژی هایی که چین و تایوان و امثالهم بسیار ارزون در اختیار ما میزارن یه کار عبثه.
                        بعضی موارد هست در اختیارمون نمیزارن... لازمه فونداسیون پیشرفت در یک صنعت هم هست یه چندتا مثال بزنم شاید بعضیا چون توی کار الکترونیک هستند باهاش برخورد کرده باشند
                        دستگاههای adc ادون تک با نرخ نمونه برداری 100 کیلوهرتز ، یک مدت به بهونه تحریم توی بازار موجود نبود... ( نمونه چینی هم آخه نبود تو بازار

منه نوعی که میخواستم دستگاه محاسبه و نمونه برداری 6درجه آزادی برای یک ***** بسازم ، کارم لنگ بود ، کل پروژه 100 میلیونی با اطمینان اجرا نمیشد مگر به واسطه نتایج حاصله از این دستگاه .
                        بازم خدا پدر نمایندگیش توی تهران را بیامرزه با یه مدت تاخیر کارتش را بلاخره جور کرد ...
                        یا همین اواخر ، داستان آی سی هایی که از نظر ما خیلی معمولی بودند ATMEGA یادتونه یهو چند ماه نایاب شد... وقتی ندادن ، هیچ کاریش نمیشد کرد ، هیچی ....
                        خیلی ها دیگه داشتن کوچ میکردن به سمت PIC و ARM
                        صنایع مادر ، و از جمله صنایع نظامی که در شدیدترین تحریم هاست هم شامل این موضوع میشه.
                        کلا صنعت مادر را ، خارجی جماعت حاضر نیست به ایرانی بده حتی با 2-3 برابر قیمت.

آن دم که مرا می زده بر خاک سپارید زیر کفنم خمره ای از باده گذارید
                        تا در سفر دوزخ از این باده بنوشم
                        آنلحظه که با دوزخیان کنم ملاقات یک خمره شراب ارغوان برم به سوغات
                        هرقدر که در خاک ننوشیدم از این باده صافی ، بنشینم و با دوزخیان کنم تلافی

دیدگاه

میشه میشه :eek:
                          توی ایران شب میخابیم فردا صبح پلو هوا میکنیم . همین حالا معلوم شده که همون ماهواره ای که فرستادند هوا قطعاتش از آمریکا قاچاق شده .
                          نه که ما ایرانی ها نمیتونیم میتونیم ولی با این طرز تفکراتمون نمیشه . 1400 ساله ببین اونا چیکار کردند و ما هم نشستیم فکر میکنیم ببینیم خواستیم بریم دستشوئی با پای چپ بریم تو یا راست . والا من به اخبار هواشناسی ایرانم شک دارم راست باشه چه برسه به این خبر ها
                          درد من تنهائی نیست . بلکه مرگ ملتی است که گدائی را قناعت و بی عرضگی را صبر و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند میدانند . گاندی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط J0KER
                            بعضی موارد هست در اختیارمون نمیزارن... لازمه فونداسیون پیشرفت در یک صنعت هم هست یه چندتا مثال بزنم شاید بعضیا چون توی کار الکترونیک هستند باهاش برخورد کرده باشند
                            دستگاههای adc ادون تک با نرخ نمونه برداری 100 کیلوهرتز ، یک مدت به بهونه تحریم توی بازار موجود نبود... ( نمونه چینی هم آخه نبود تو بازار

منه نوعی که میخواستم دستگاه محاسبه و نمونه برداری 6درجه آزادی برای یک ***** بسازم ، کارم لنگ بود ، کل پروژه 100 میلیونی با اطمینان اجرا نمیشد مگر به واسطه نتایج حاصله از این دستگاه .
                            بازم خدا پدر نمایندگیش توی تهران را بیامرزه با یه مدت تاخیر کارتش را بلاخره جور کرد ...
                            یا همین اواخر ، داستان آی سی هایی که از نظر ما خیلی معمولی بودند ATMEGA یادتونه یهو چند ماه نایاب شد... وقتی ندادن ، هیچ کاریش نمیشد کرد ، هیچی ....
                            خیلی ها دیگه داشتن کوچ میکردن به سمت PIC و ARM
                            صنایع مادر ، و از جمله صنایع نظامی که در شدیدترین تحریم هاست هم شامل این موضوع میشه.
                            کلا صنعت مادر را ، خارجی جماعت حاضر نیست به ایرانی بده حتی با 2-3 برابر قیمت.
                            اولاً که باید مساله نظامی رو از بحث غیر نظامی جدا کنی، اونا قطعاتشون رو هم تامین می کنن و هم می خرن. مساله ما، مساله تجاریه.

در ضمن، بحث تحریم کردن و نکردن یه بحث سیاسیه، وگرنه هیچ شرکتی دوست نداره از سود کلان فروش قطعات صرف نظر کنه، در ضمن چینی ها کلاً کاری ندارن، جنسشون رو می فروشن. در ضمن این قطعات صنعت مادر نیست.

البته این رو هم قبول دارم که ایرانی ها اصولاً یکی از نژاد پرست ترین اقوام دنیاست، چون این "خارجی جماعت" رو از زبون خیلی ها میشه شنید و نمیشه کاریش کرد.

مساله اینه که نیازی نیست برای پیشرفت چرخ رو از اول اختراع کرد. میشه چرخ رو خرید و باهاش گاری ساخت. و لازم نیست برای "پیشرفت و تعالی" علم الکترونیک تکنولوژی قدیمی ساخت آی سی رو بوجود آورد.
                            نوشته اصلی توسط mokhche
                            میشه میشه :eek:
                            توی ایران شب میخابیم فردا صبح پلو هوا میکنیم . همین حالا معلوم شده که همون ماهواره ای که فرستادند هوا قطعاتش از آمریکا قاچاق شده .
                            نه که ما ایرانی ها نمیتونیم میتونیم ولی با این طرز تفکراتمون نمیشه . 1400 ساله ببین اونا چیکار کردند و ما هم نشستیم فکر میکنیم ببینیم خواستیم بریم دستشوئی با پای چپ بریم تو یا راست . والا من به اخبار هواشناسی ایرانم شک دارم راست باشه چه برسه به این خبر ها
                            لطفاً یا خبری رو منعکس نکنید، یا با ذکر منبع باشه. انتقال شایعه، اونم در این حد عامیانه از آدم های تحصیل کرده بعیده.

دیدگاه

دوست من اگه فیلتر شکن داری لینک بدم بری ببینی .
                              بعدشم من توی ایرانم دارم میبینم . دیدن کاری به تحصیلات نداره .چند سال پیش ic 4011 طراحی کردند و دادند چین زد بعد بزرگ روش نوشتند ساخت ایران.
                              روی یک مدار بعضی از این آی سی کار میکرد بعضی نه . سرعت سوئیچ از 1 مگا هرتز که بالا میرفت بد کار میکرد . حالا چجوری که اینا مقاومتم نمیتونند بزنند اومدند چیپ و آی سی طراحی میکنند و میسازند.؟؟؟ منم دوست دارم کشورم به یک جائی برسه ولی خوشم نمیاد به خبری که همه میدونند چرتو پرته دلمو خوش کنم .
                              درد من تنهائی نیست . بلکه مرگ ملتی است که گدائی را قناعت و بی عرضگی را صبر و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند میدانند . گاندی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mokhche
                                دوست من اگه فیلتر شکن داری لینک بدم بری ببینی .
                                بعدشم من توی ایرانم دارم میبینم . دیدن کاری به تحصیلات نداره .چند سال پیش ic 4011 طراحی کردند و دادند چین زد بعد بزرگ روش نوشتند ساخت ایران.
                                روی یک مدار بعضی از این آی سی کار میکرد بعضی نه . سرعت سوئیچ از 1 مگا هرتز که بالا میرفت بد کار میکرد . حالا چجوری که اینا مقاومتم نمیتونند بزنند اومدند چیپ و آی سی طراحی میکنند و میسازند.؟؟؟ منم دوست دارم کشورم به یک جائی برسه ولی خوشم نمیاد به خبری که همه میدونند چرتو پرته دلمو خوش کنم .
                                لطفاً اگر لینکی دارید بذارید، اگر هم ندارید خودتون متن نوشتتون رو پاک کنید. در ضمن امیدوارم متن خبرتون از درپیت آنلاین نباشه...

ضمن اینکه من ارتباطی بین توانائی تولید مقاومت با قاچاق قطعات از آمریکا نمی بینم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X