اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

شارژ باتریهای یون لیتیومی.

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : شارژ باتریهای یون لیتیومی.

نوشته اصلی توسط student2011
    یه مدار شارژر ساده برای باطری بکاپ و تغذیه ساعت دیجیتال:
    یه شارژر موبایل(آدابتور) بردار (مال من سامسونگ 5.4V میداد) با دو تا دیود شاتکی ولتاژشو به 4.3V برسون و مستقیما به باطری نوکیا وصل کن و باطری رو هم مستقیما به مصرف کننده وصل کن.
    من با این روش با 16000 هزار یه ساعت با باطری بکاپ با نگهداری زمان تا حدود هفت ساعت ساختم و دائم هم به شارژر وصله و بدون وقفه کار میکنه.
    در اینجا شارژر وظیفه تغذیه مصرف کننده رو هم داره به جز شارژ باطری.
    ولی اگه منظورت یه شارژر تکمیله که خودم ساخته باشم و ازش استفاده کنم باید بگم من برای شارژ باطری چون کارم طوری هستش که باید بتونم همه نوع باطری در ولتاژ ها و جریان و انواع مختلف رو شارژ کنم دستی عمل میکنم و از این خرجا نمیکنم چون به تغذیه سوچینگ با خروجی های مختلف و مدار کنترلر- برنامه نویسی و وقت نیازه که من ندارم.
    ولی اگر مدار خاصی مدنظرتون هست میتونم هرجا خواستید کمک کنم.
    ممنون از جوابتون
    اما خب مسلما از این روش نمیشه به عنوان مدار شارژ باتری استفاده کرد، قبلا مدارات بدون IC و یا حتی با IC دیدم (ICهم در بازار ایران موجود هست) اما بیشتر هدفم معرفی مدار شارژ تا حد امکان کم خرج و مطمئنی از سوی دوستانی که توی این زمینه کار کردند بود که حداقل یک سال به طور عملی جواب داده باشه.
    باز هم ممنون بابت جوابهاتون

باز هم هرکدوم از دوستان در این مورد مداری سراغ دارند خوشحال میشم رهنمایی کنند:
    بیشتر هدفم معرفی مدار شارژ تا حد امکان کم خرج و مطمئنی از سوی دوستانی که توی این زمینه کار کردند بود که حداقل یک سال به طور عملی جواب داده باشه.
    اونچیزی که در دانشگاه یاد میگیرید، "الفبایی" هست برای نوشتن یک "رمان" !!

دیدگاه

باتری های lipo و باتری های li ion بهتره که به روش جریان ثابت شارژ بشن بدین صورت که مدار باید هنگامی که باتری خالیه ولتاژ شارژ رو کم کنه و به تدریج که ولتاژ باتری بالاتر میره ولتاژ اعمالی رو زیاد کنه تا اینکه جریان شارژ رو ثابت نگه داره برای این کار آی سی های آماده زیادی وجود داره که دوستان معرفی کردن ولی اگه میخوای خودت یک مدار کم هزینه تر داشته باشی میتونی از رگولاتور lm337 به همراه یک ترانزیستور برای کنترل جریان آن استفاده کنی من این مدار رو خیلی استفاده کردم و کاملا جواب مییده از لینک زیر میتوانی یک نمونه از پیدا سازی این مدار رو ببینی البته با توجه به سایز باتری باید مدار رو برای اون جریان تنظیم کنی اگه باتری شما مثلا 1Ahهستش میزان جریان شارژ رو حداکثر 500 میلی در نظر بگیر .... مدار رو نگاه کن اگه مناسب کار شماست براحتی قابل تحلیله و میتونی بر اساس نیازهای خودت مدارت را پیاده سازی کنی.

http://shdesigns.org/lionchg.html
      مهم نیست چه مدرکى دارید
      مهم این است که چه درکى دارید . . .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط میثم عزیزی
        میتونی از رگولاتور lm337 به همراه یک ترانزیستور برای کنترل جریان آن استفاده کنی
        اگه باتری شما مثلا 1Ahهستش میزان جریان شارژ رو حداکثر 500 میلی در نظر بگیر
        http://shdesigns.org/lionchg.html
        LM337 خروجی منفی میده باید از LM317 استفاده بشه.
        شارژ با 50% جریان نامی برای باطری ضرر داره بلکه باید حداکثر با 25% شارژ بشه.
        در مورد مدار فوق یه مدار ساده ولتاژ رگوله قابل تنظیم هستش که در دیتاشیت های خیلی از رگلاتور ها موجوده و فقط رو یه حداکثر جریانی فیکس شده و جریان رگوله نمیده.
        اگر از جریان رگوله استفاده بشه حتما باید از مدار آشکارساز ولتاژ برای قطع جریان در ولتاژ فول استفاده بشه.ضمنا تلفات قدرت و حرارت در این مدارات بسیار بالاست که توصیه میشه از مدارات سوچینگ استفاده بشه.
        امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.
        از پاسخ به سوالات انجمن به صورت خصوصی معذورم.

دیدگاه

بله ببخشید منظور من هم lm317 بوده اشتباه شد.
          برای شارژ با 50 درصد هم صحبت شما کاملا صحیح است ولی اگر توجه بفرمایید منظور من حداکثر بود. ولی حالت بهینه همون حدودای 25 درصده و ممنون از دقت نظرتون
          اما در مورد مدار پیشنهادی باید عرض کنم که این مدار یک مدار ساده برای شارژ با جریان ثابته و اگر به شماتیک اون توجه بیشتری کنید میبینید که اگر جریان خروجی رگولاتور از حدی بیشتر بشه ترانزیستور روشن میشه و ولتاژ خروجی رو پایین میاره و به این ترتیب جریان خروجی رو رگوله میکنه البته هنگامی که باتری به 80 درصد شارژ کامل میرسه دیگه جریان کامل رو نمیکشه و جریان شروع به افت میکنه تا به صفر برسه در این حالت ولتاژ باتری با ولتاژ تنظیمی رگولاتور برابر میشه
          مهم نیست چه مدرکى دارید
          مهم این است که چه درکى دارید . . .

دیدگاه

من خیلی دنبال یه آی سی راحت و خوب و ارزان گشتم و یه تاپیک هم تو انجمن زدم اما متاسفانه کسی کمکی نکرد
            خلاصه بعد از کلی این و اور این و پیدا کردم و انصافا که آی سی خیلی خوبی هست با کلی امکانات و فقط 8 پایه برید حالش رو ببرید
            SE9017
            موفق باشید
            همیشه به یاد خدا باش !

دیدگاه

تشکر.
              کجا گیر میاد؟ قیمتش چنده؟
              امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.
              از پاسخ به سوالات انجمن به صورت خصوصی معذورم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط student2011
                تشکر.
                کجا گیر میاد؟ قیمتش چنده؟
                جوان 3000قیمت زده البته الآن موجود نداره

نوشته اصلی توسط DDR3
                من خیلی دنبال یه آی سی راحت و خوب و ارزان گشتم و یه تاپیک هم تو انجمن زدم اما متاسفانه کسی کمکی نکرد
                خلاصه بعد از کلی این و اور این و پیدا کردم و انصافا که آی سی خیلی خوبی هست با کلی امکانات و فقط 8 پایه برید حالش رو ببرید
                SE9017
                موفق باشید
                ممنون عزیز
                شما خودت مداری براش زدی که تست ازش گرفتی باشی؟
                مدنظرمه توی عمل جواب بده، که یشه حداقل مطمئن شد عملیات شارژ رو درست انجام میده و عمر باتری رو پایین نمیاره؟

دیدگاه

من خودم خرید قبل دارم ازش 2000 تومان از همون جوان خریدم یعنی سفارش دادم
                  دیتاشیت رو یه توضیح اجمالی می دم اگر خواستید !
                  به نظر من که خیلی آی سی جمع و جوری هست و از همه مهمتر تو خودش ماسفت داره تا 800 میلی آمپر با ماسفت خودش میشه جریان شارژ داشت اما من خودم رو 550 تنظیم کردم برای باطری 2700 میلی آمپر و چیزی حدود 2 تا 3 ساعت از دشارژ کامل تا فول شارژ زمان می بره
                  همیشه به یاد خدا باش !

دیدگاه

خیلی خوب
                    این طور که متوجه شدم از این IC فقط برای باتری های 4.2ولتی میشه استفاده کرد درسته؟
                    ICمطمئنی هست از لحاظ عملکرد شارژ؟ عمر باتری رو کم نمیکنه؟

دیدگاه

برای تک سلول یا دو سلول یا ... هرچی که جریان شارژ ماکزیمم 800 میلی آمپری بخواد
                      شارژر مطمئن هست رو یه دستگاه پرتابل من با تک سلول حدود یک سالی هست داره کار میکنه
                      همیشه به یاد خدا باش !

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X