اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تجربه و درس عبرت در کار

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تجربه و درس عبرت در کار

بسم الله الرحمن الرحیم

اکثر خطای دماسنجی (چه تجهیزات، چه سنسورها)، در یک شیفت خلاصه می شه.
    یعنی در کل رنج ممکنه یه مقداری دما رو بالا یا پایین نشون بده. مثلا 0.7 سلسیوس ممکنه دما رو بالا نشون بده.

کافیه فقط تو یک دما با یک دماسنج کالیبره شیفت دمایی اندازه گیری بشه
    زیر قیمت 1000 دلار و در حد 0.2 درجه سانتگی گراد، فقط تب سنج های دیجیتال دماسنج های کالیبره هستند که شیفت دمایی شون ناچیز هست. می شه این کالیبراسیون در یک دما رو با تب سنج انجام داد که کمتر از 6 دلار قیمت داره
    برای کاری در حوزه اربعین نیاز به نیروی داوطلب هستیم.
    http://hosseinwalkingday.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مرتضی م.
      بسم الله الرحمن الرحیم

اکثر خطای دماسنجی (چه تجهیزات، چه سنسورها)، در یک شیفت خلاصه می شه.
      یعنی در کل رنج ممکنه یه مقداری دما رو بالا یا پایین نشون بده. مثلا 0.7 سلسیوس ممکنه دما رو بالا نشون بده.

کافیه فقط تو یک دما با یک دماسنج کالیبره شیفت دمایی اندازه گیری بشه
      زیر قیمت 1000 دلار و در حد 0.2 درجه سانتگی گراد، فقط تب سنج های دیجیتال دماسنج های کالیبره هستند که شیفت دمایی شون ناچیز هست. می شه این کالیبراسیون در یک دما رو با تب سنج انجام داد که کمتر از 6 دلار قیمت داره
      تب سنج ابزار خوبیه. پیشنهاد خوبی بود.
      گاهی اندازه گیری از سنسور انالوگی انجام میشه که طی فرایند تبدیل مثلا مقاومت به ولتاژ ممکنه گین کمتر یا بیشتر از مقدار مورد نظر ما باشه. در این صورت با گرفتن دو نمونه و حل یک معادله خطر هم مشکل شیفت برطرف میشه هم مشکل گین. من معمولا این کالیبراسیون رو با DS18B20 انجام میدم. (به خاطر اینکه هم دقت بالایی داره هم مستقیما به پروسسور بدون تلفات سیگنال متصل میشه و میشه کل روند کالیبراسیون رو به خود پروسسور سپرد.
      حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
      به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

سلام.
        دوستان در درایور L298 که دوتا ورودی داره اگر بعنوان مثال دوتا پین ورودی یک به هم بگیره همون ورودی میسوزه و خزوجی یک غیر فعال میشه.اما ورودی و خروجی دو کار میکنه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
          تب سنج ابزار خوبیه. پیشنهاد خوبی بود.
          گاهی اندازه گیری از سنسور انالوگی انجام میشه که طی فرایند تبدیل مثلا مقاومت به ولتاژ ممکنه گین کمتر یا بیشتر از مقدار مورد نظر ما باشه. در این صورت با گرفتن دو نمونه و حل یک معادله خطر هم مشکل شیفت برطرف میشه هم مشکل گین. من معمولا این کالیبراسیون رو با DS18B20 انجام میدم. (به خاطر اینکه هم دقت بالایی داره هم مستقیما به پروسسور بدون تلفات سیگنال متصل میشه و میشه کل روند کالیبراسیون رو به خود پروسسور سپرد.
          من چند باری ک از DS18B20 استفاده کردم جواب خوبی گرفتم،
          اما هیچوقت چک نکردم ک بطور میانگین مقدار خروجی این سنسور ها تا چه اندازه ای خطا داره...

طبق دیتاشیت و توضیحات مربوطه، +-0.5 درجه تضمین شده، ولی اینکه در عمل دقت در چه حدی هست؟
          (منطقی نیست ک همه ی سنسور ها دقیقن نیم درجه بالا پایین بزنن!)

شما اطلاع دارید؟؟

دیدگاه

تازه واردها اگر کلید به یک پایه میکرو وصل کردید باید اونو با پول پ(با یک مقاومت به VCC) یا پول دان(با یک مقاومت به GND) وصل کنید تا بشه ازش کار گرفت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MReza.p
              من چند باری ک از DS18B20 استفاده کردم جواب خوبی گرفتم،
              اما هیچوقت چک نکردم ک بطور میانگین مقدار خروجی این سنسور ها تا چه اندازه ای خطا داره...

طبق دیتاشیت و توضیحات مربوطه، +-0.5 درجه تضمین شده، ولی اینکه در عمل دقت در چه حدی هست؟
              (منطقی نیست ک همه ی سنسور ها دقیقن نیم درجه بالا پایین بزنن!)

شما اطلاع دارید؟؟
              حداکثر خطا 0.5 درجه س. نه دقیقا نمی درجه. ممکنه خطا 0.1 درجه باشه.
              مثل مقاومتی که میگیریم و میگیم 5 درصد خطا. ممکنه اون مقاومت دقیقا مقدار مورد نظر ما باشه. ولی ممکنه تا حداکثر 5 درجه هم خطا داشته باشه. ولی ان دیگه حداکثرشه.
              حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
              به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد مومنی تزنگی
                جهت بدست آوردن جریان مصرفی یک موتور مقاومت دوسر سیم پیچ موتور بگیرید -- ولتاژ که روی موتور هست برش تقسیم کنید جریان مصرفی بدست میاد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                  حداکثر خطا 0.5 درجه س. نه دقیقا نمی درجه. ممکنه خطا 0.1 درجه باشه.
                  مثل مقاومتی که میگیریم و میگیم 5 درصد خطا. ممکنه اون مقاومت دقیقا مقدار مورد نظر ما باشه. ولی ممکنه تا حداکثر 5 درجه هم خطا داشته باشه. ولی ان دیگه حداکثرشه.
                  خب منم همینو گفتم.

میگم مقاومت ک میخریم ده درصد خطا، حتمن ک همشون 10 درصد خطا ندارن.
                  ی دسته مقاومت مثلن میانگین 2 درصد خطا دارند.
                  بعد نوع دیگه یی مثلآ 8 درصد میانگین.

میخاستم بدونم ک اینا میانگین چقدر خطا دارن.
                  آخه من چند تا رو با هم راه انداختم، خروجی میانگین 0.1 فرق داشت.

حالا خودم سر فرصت باز تست میکنم...

دیدگاه

معمولا رسم بر اینه که روی اون بازه خطا حساب نکنیم و محاسبات رو بر اساس چیزی که تو دیتاشیت اومده استفاده کنیم
                    مثلا به غیر از خطا یک نکته مهم که کمتر کسی بهش توجه میکنه Drift سنسور هست که در طول زمان چقدر افت داریم
                    و خیلی از دیتاشیت ها این مقدار رو ارائه نمیکنن ! یا با کلماتی مثل خوب عالی کم و ... که به درد هیچ کس نمیخوره میگن !!

پس شما همین خطا رو حداقل داشته باش و بر همین اساس هم برو جلو
                    سعی نکن از یه خط کش که میتونه میلیمتر اندازه بگیره به جای میکرومتر استفاده کنی

دوستان تاپیک بیشتر شبیه رفع اشکال شده مورد جالبیم هست میشه یه تاپیک باز کرد درست حسابی بحث کرد در موردش چون من خودمم در این ضمینه مشکل زیاد برام پیش اومده
                    من دوست ندارم خودم را درگیر مسئله بهشت یا جهنم بکنم ، چون در هر دو قسمت دوستان خوبی دارم !

دیدگاه

شاید بعیضیا بدونن ولی واسه اونایی که نمیدونند میگم:
                      هر تجهیز فشار قوی (حتی میتونه یک تکه کابل باشه که به میگر وصل شده)که حتی یه بار به ولتاژ فشار قوی وصل بشه به اصطلاح شارژ میشه و وقتی که از ولتاژ هم جدا بشه این شارژ داخل اون میمونه. تماس بدن با اون میتونه کشنده یا با شوک شدید همراه باشه. :arrow: :arrow:
                      برای کار با یک تجهیز فشار قوی حتما باید به ارت وصل بشه تا از شارژ احتمالی تخلیه بشه.
                      تجهیزات فشار قوی بدون برق که در مجاورت تجهیزات فشار قوی برقدار هستند هم همینطور.
                      الهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

دیدگاه

نمی دونم تجربه بحساب می آید یا نه
                        اما ایمیلی از استاد کوهستانی در پاسخ سوالم هست. این ایمیل را چندین بار خونده ام چون بهم اعتماد بنفس بخشه و حس ناامیدی ام در رقابت با همکاران غول پیکر و جاافتاده خارجی نظیر زیمنس و شنک و داخلی ها نظیر Yو X التیام می بخشه

نوعی تقسیم بازار نانوشته توی ایران و دنیا هست.
                        توی بازار غیر دولتی هرکسی می تونه گپی پیدا کنا و از اون رخنه کنه.
                        معمولا شرکت های بزرگ کلان نگر هستند و بازارهای خرد رو نادیده می گیرن.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد مومنی تزنگی

جهت بدست آوردن جریان مصرفی یک موتور مقاومت دوسر سیم پیچ موتور بگیرید -- ولتاژ که روی موتور هست برش تقسیم کنید جریان مصرفی بدست میاد
                          [glow=green,2,300][b]بشر ممکن الخطاست
                          درخت هرچه پربار تر سر به زیر تر[/glow]

دیدگاه

از مکاتبات اخیر با استاد کوهستانی

برای لذت هرچی دوست داری می تونی بسازی. اما برای اینکه توی بازار خوشنام باشی و تداوم داشته باشی باید هرچی دوست داری نسازی.

دیدگاه

یکی از دوستان از طریق پیغام خصوصی از من خواستند که در این تاپیک تجربیات خود را منعکس کنم. به لحاظ تجربیات مرتبط با کار عملی، موارد پر شماری وجود دارد که ذکر آن ممکن است مفید واقع شود و سعی می کنم گاهی بر حسب فرصت های موجود (که هر روز متاسفانه کمتر می شود) نمونه هایی را ذکر کنم. اما فراتر از موارد جزئی، در این پست ابتدا یک تجربه کلی تر را در اختیار دوستان قرار می دهم که ممکن است امکان درک آن برای بسیاری هنوز بر حسب سن آنها فراهم نباشد (اما می توانند به آن عمل کنند). البته قصد ندارم مسئله ای را مطرح کنم که منجر به تغییر مسیر تاپیک شود و جنبه بحث های گفتگوی آزاد را داشته باشد و از دوستان هم درخواست می کنم در این رابطه بحث خاصی را پیگیری نکنند. اما در حد همین پست و بصورت خلاصه به این توضیح بسنده می کنم که میزان تجربه و درک در سنین حدود 20 تا 30 سال بسیار ناقص و در معرض تغییر است و هر چه هم که ضریب هوشی یک نفر بالا باشد، نباید در این سنین به تشخیص های شخصی خود بصورت کامل اعتماد کند و خود را بی نیاز از استفاده از تجربه افراد صاحب تجربه تر بداند. همین تشخیص دادن نیاز به استفاده از تجربیات دیگران و عدم اعتماد صرف به تشخیص های شخصی، یکی از فاکتورهایی است که در صورت وجود در یک شخص می تواند بسیار به موفقیت او کمک کند و مانع قرار گرفتن او در مسیرهایی شود که وقت و عمر او را ضایع می کند. در همین انجمن و سایر محیط های مشابه افراد زیادی وجود دارند که به نظر می رسد در مسیر تجربه آموزی و استفاده از دانسته های دیگران قرار دارند و در حد بضاعت خود هم به دیگران کمک می کنند. اما گاهی با افرادی معدودی هم مواجه می شویم که علیرغم سن و سال و تجربه کم و اینکه هنوز نه شغل درستی دارند و نه سرد و گرمی چشیده اند، در موضوعات مختلف انواع اظهارنظرهای کارشناسی کلی را مرتکب می شوند که به هیچ وجه با اندوخته های علمی و تجربی آنها هماهنگی ندارد و به اصطلاح حد و اندازه و قد و قواره خود را تشخیص نمی دهند. به همین دلیل است که جا برای صاحبان تجربه در چنین محیط هایی تنگ شده و ترجیح می دهند در محیطی فعالیت نکنند که حرمت آنها نگه داشته نمی شود.
                              بنابراین توصیه من به عنوان نتیجه یک تجربه کلی برای افرادی که به لحاظ سنی مشمول بحث اخیر می شوند این است که تا جایی که می توانند افراد صاحب تجربه و با نیت خوب را بیابند و از اطلاعات و تجربیات آنها استفاده کنند و سعی کنند به هیچ عنوان به دانسته ها و تشخیص های خود بصورت کامل اعتماد نکنند.

[hr]

برای بازگشت تاپیک به مسیر اصلی، مواردی از تجربیات عملی را بصورت مختصر ذکر می کنم:

1- برای تشخیص سیم پیچ های یک استپر موتور دو فاز و 4 سیم بدون مولتی متر، در صورتی که دو سر سیم های مربوط به یک فاز را به هم متصل کنیم، استپر موتور قفل می شود. اما اگر سیم های مربوط به دو فاز مختلف را به هم متصل کنیم، موتور همچنان آزاد باقی می ماند. به این ترتیب بدون هر گونه دستگاه اندازه گیری می توان سیم پیچ های موتور را تشخیص داد.

2- یک روش ممکن برای تشخیص IC های Renew، نگاه کردن به زیر آنها در مجموعه IC ها است. چرا که در خیلی موارد چاپ روی IC تغییر داده می شود. اما ممکن است چاپ زیر آن بدون تغییر باشد که با مقایسه چند IC در یک رول می توان از روی تفاوت در نوشته ها به دست دوم بودن آن پی برد (این روش همیشه جوابگو نیست).

3- در هنگام لحیم کاری، تماس نوک هویه باید مقدم بر قلع باشد و ابتدا نوک هویه را به محل لحیم کاری بچسبانیم و سپس با یک تاخیر بسیار کم قلع را ذوب کنیم. زیرا قرار دادن همزمان هویه و قلع در مواردی می تواند منجر به عدم استحکام قلع و اتصال ضعیف آن شود. همچنین نوک هویه در هنگام لحیم کاری باید یک فشار لحظه ای (مثل یک شوک با نیروی بسیار کم) به محل مورد نظر وارد کند تا در اکسیدهای موجود روی سطح مس نفوذ کند. به عبارت دیگر فقط حرارت هویه همیشه کافی نیست و ترکیب حرارت و نیروی وارده است که در مواردی می تواند منجر به یک لحیم کاری بسیار مستحکم شود.
                              اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
                              دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
                              برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
                              وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                              قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
                              اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
                              ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

سلام
                                همیشه عیب یابی و رفع عیب مدارات سخت تر از ساخت اوناست
                                برای من که اینجوری بوده.
                                به شبیه سازی اعتماد نکنید
                                (=*_^=)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X