اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تشخیص ماسفت خوب از ماسفت بد

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تشخیص ماسفت خوب از ماسفت بد

تو همین دو تا نمودار دقت بکنید. 40n60 تو 50 کیلوهرتز جریان نامیشو میده ولی 60n60 تو 30 کیلوهرتز.
    نسبت به مقادیر نوشته شده در جدولش ضعیف تره و تلفات بیشتری داره. ولی در کل اگه خنک کاری بشه خوب کار میکنه. چون تلفات بیشتری داره هیتسینک بزرگتری میخواد. با دو هیست سینک یک اندازه 40n60 راندمان بهتری داره.
    حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
    به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط voyager2020
      اقا محمد ظاهرا دیتاشیت های 40n60 یکی نیست! نمودار دیتا شیت 60n60 من با شما یکیه ولی نمودار دیتا شیت 40n60 من با شما متفاوت هست!!!
      شما دیتاشیت هات رویژن چه تاریخی هستند؟
      برای من 60n60 تاریخ March 2011
      و 40n60 تاریخ August 2014
      بالای صفحه ی اول دیتا شیتها نوشته
      40n60
      april 2013

اما 60همون تاریخ شما است مارچ 2011

فکر کنم کارخونه اش نگارش دیتا شیت را داده دست چین :mrgreen:
      کسی که به کشورش به درستی خدمت کند،نیازمند تکیه به خاطره ی گذشتگانش نخواهد بود
      ولتر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
        اینورتر رو خودتون ساختین؟ چقدر هزینه برد؟ خیلی دوست دارم یکی درست کنم.
        بله - دقیق نمیدونم چون قطعات رو دو سه برابر خرید کردم ولی تقریبا 200 تومن در اومد!
        نسبت به تو رزونانس نگه داشتن کوره یا ساخت و عایق کاری کویل کوره و خنک کاریش و ... این خیلی راحت تره
        ولی دیگه به فکر افتادم برای درایور و کنترلر و پاور از این بردهای اماده 160 امپری بگیرم خودم تغییرات بدم برای جریان بالاتر و ...

الان هم در مرحله ی بعدی در حال اضافه کردن یه سری مخلفات دیگه بهش اومدم ترانس رو باز کردم نمیتونم دوباره ببیندمش جا کم میاد :biggrin:
        --
        این دیتاشیت 40n60 رو دیدم گفتم نکنه اشتباه کردم 60 گذاشتم! ولی اگر دیتا شیت ها مشکل داشته باشه که دیگه...

اضافه شده در تاریخ :
        تو همین دو تا نمودار دقت بکنید. 40n60 تو 50 کیلوهرتز جریان نامیشو میده ولی 60n60 تو 30 کیلوهرتز.
        نسبت به مقادیر نوشته شده در جدولش ضعیف تره و تلفات بیشتری داره. ولی در کل اگه خنک کاری بشه خوب کار میکنه. چون تلفات بیشتری داره هیتسینک بزرگتری میخواد. با دو هیست سینک یک اندازه 40n60 راندمان بهتری داره.
        خب همین -احمقانه اس با این وضع کسی 60 بگیره
        تو نمودار های اقا محمد هر دو تا دقیقا در 50 کیلو هرتز و 100 درجه جریان نامیشون رو میدن در دیتاشیت من 40 فرق میکنه! خیلی بالاتره
        نوشته اصلی توسط mohamad-h
        40n60
        april 2013
        اما 60همون تاریخ شما است مارچ 2011
        فکر کنم کارخونه اش نگارش دیتا شیت را داده دست چین :mrgreen:
        تنها راهش تسته -باید دو سه تا 40 بگیرم مقایسه کنم

دیدگاه

خیلی خوب در اومده!!
          وسوسه شدم برم تو نخش!!
          چند تایی ای جی بی تی 160 امپری دارم. تو اینورتر خرجش کنم. اینورتر 200 الان زیر 800 تومن پیدا نمیشه.

K.Show

دیدگاه

خیلی خوب در اومده!!
            وسوسه شدم برم تو نخش!!
            چند تایی ای جی بی تی 160 امپری دارم. تو اینورتر خرجش کنم. اینورتر 200 الان زیر 800 تومن پیدا نمیشه.
            پیدا میشه- بازارم گشتم دیدم هست- یکی دو ماه قبل از این ارزوناش (500 تومنی) رو میخواستم بگیرم برد خودمو توش بذارم که منصرف شدم
            چون برا خودم بود کمی زیاده از حد خرجش کردم ولی اگر برای فروش باشه میشه از سر و تهش زد-این قیمت فقط قطعات و برد بود نه جعبه و انبر و سیم و این چیزا
            مثلا دیود خروجی رو 65 تومن خریدم اندازه کفه دسته ولی هیچ کدوم از این اماده ها دیود این اندازه ندارن
            igbt چه شماره ای؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط voyager2020
              پیدا میشه- بازارم گشتم دیدم هست- یکی دو ماه قبل از این ارزوناش (500 تومنی) رو میخواستم بگیرم برد خودمو توش بذارم که منصرف شدم
              چون برا خودم بود کمی زیاده از حد خرجش کردم ولی اگر برای فروش باشه میشه از سر و تهش زد-این قیمت فقط قطعات و برد بود نه جعبه و انبر و سیم و این چیزا
              مثلا دیود خروجی رو 65 تومن خریدم اندازه کفه دسته ولی هیچ کدوم از این اماده ها دیود این اندازه ندارن
              igbt چه شماره ای؟
              sgl160n60
              البته تو 100 درجه هشتاد امپریه ولی پکیج پت و پهن تری داره و توانشم بیشتره راحت تر خنک میشه. تو همون تست من این ای جی بی تی بهتر از دو تای دیگه کار کرد.

K.Show

دیدگاه

جواب ایمیل من از طرف fairchild:
                Fairchild Response 2015-09-16 0454
                Dear customer,
                Sorry for late reply. My team was contacting technology team to identify the reason of change. Finally got answer from tech team. There was mistake in Rev. A datasheet so the graph was corrected in Rev. C3.
                دیتاشیت ریویژن A اشتباه بوده و در ریویژن 3 درست شده!
                در حالی که تاریخ ورژن A 2014 هست و C 2013

دیدگاه

به نظر من برای تست ماسفت راه خیلی دوری لازم نیست بریم.
                  تو دیتاشیت اکثر ترانزیستور های قدرت مدار تست گذاشته شده.
                  مثلا:
                  http://www.irf.com/product-info/datasheets/data/irfz44n.pdf

اول از همه مدار تست سرعت سویچ هست.
                  دوم مدار تست avalanche energy که تعیین کننده تحمل ولتاژ است.(البته من هنوز دقیق نفهمیدم رابطه فیزیکی این قضیه چیه و از هر استاد دانشگاه با تجربه ای پرسیدم بلد نبود)
                  این avalanche energy یکی از نکات مهم در سوختن ماسفت ها در اثر ضربات ولتاژ بالاست.
                  سومین مدار هم تست میزان شارژ گیت است. با توجه به غیر خطی بودن خازن گیت بهترین کار اندازه گیری میزان شارژ گیت هست و مقایسه میزان شارژ ذخیره شده در ولتاژ نامی با دیتاشیت.
                  نکته خیلی مهم دیگه سرعت ریکاوری دیود پارازیتیک ماسفت هست که ضربه جریان ایجاد می کنه. من دقیق نمی دونم ضربه جریان به غیر از نویز الکترومغناطیسی چه تاثیری در مدار خواهد داشت.

می شه همون مدار هارو بست و با اسیلوسکوپ تست کرد .
                  یا این که یک مدار دقیق برای انجام تست سریع ترانزیستور های قدرت ساخت.

مولفه های دمایی هم با یک ترموکوپل می شه تست کرد.

من خودم فقط یک بار تست سرعت سویچ رو برای تعدادی irfZ44 انجام دادم.(ساده ترین تست)

می شه تعدادی رو شانسی آزمایش کرد و یا یک مدار تست سریع ساخت.

دیگه آدم چه قدر وسواس داشته باشه؟
                  به نظر من تست سرعت سویچ و تست RDS همراه با تست دما کافی هستن. RDS و دما هم زمان با تست سرعت قابل اندازه گیری هست.

مدار تست ماسفت هم تو اینترنت زیاد هست و مقاله های معتبر هم زیاد هست:
                  http://www.firstwatt.com/pdf/art_mos_test.pdf
                  http://www.vishay.com/docs/90715/an957.pdf

ولی مولفه Avalanche energy و ولتاژ تحمل به نظر من مولفه ای است که کس زیادی تست نمی کنه و ممکنه در جنس تقلبی این مولفه خیلی کمتر از واقعیت باشه. به دلیل این که مثلا یک ماسفت 100 ولتی معمولا برای کارای زیر 50 ولت استفاده می شه و اگر در اثر ضربه ولتاژ با انرژی بیشتر از انرژی بهمنی مورد تحمل خراب بشه عیب یابی بسیار مشکله.

من تعدادی ترانزیستور BD140 و BD139 با ولتاژ تحمل 80 ولت خریده بودم و در اون قسمت مدارم هر طور محاسبه می کردم امکان وجود ولتاژی بیشتر از 55 ولت وجود نداشت. و با اسیلوسکوپ 25 مگاهرتز هم ضربه ولتاژ بیشتر از 50-60 ولت نمی دیدم.
                  به محض این که تغذیه ولتاژ رو از 44 ولت افزایش می دادم ترانزیستور های BD139 و BD140 می سوختن. سوختن در اثر جریان و دما هم نبود.
                  اینطور شد که ترانزیستور های BC639 و BC640 که ولتاژ تحمل 80 ولت داشتند رو جایگزین کردم و درست کار کرد.

اگر دستگاه تست قابل حمل باشه به نظرم خیلی جالب می شه مثلا جلو روی فروشنده تست بشه.

دیدگاه

سلام
                    اگر بجاى 5n50 یه فت 21n70 بذارم، تو کارایی مدار سوییچینگ چه تغییری رخ میده؟؟

دیدگاه

سلام دوستان.
                      ماسفت IRFP260 از ECA خریداری شده. با توجه به کامنت هایی که گذاشته شده گفته شده این قطعه اصل هست.
                      تست اینطور صورت گرفته که یک ولتاژ 4 ولتی قرار هست توسط ماسفت جریان رو در یک مقاومت 0.4 اهم(100 وات) عبور بده.
                      زمانی که ولتاژ مستقیما به بار متصل میشه جریان 10 آمپر از بار عبور میکنه.
                      زمانی که بار در قسمت لو ساید قرار میگیره(بار بین منبع (ولتاژمثبت )و درین) جریان 7 آمپر از بار عبور میکنه(ولتاژ گیت نسبت به سورس در تست 12 ولت).
                      طبق دیتاشیت این ماسفت Rds هنگامی که ولتاژ گیت 10 ولت هست باید برابر 0.055 اهم باشه ولی در تست های من این مقاومت برابر 0.15 اهم هست.
                      آیا این اختلاف سه برابری در Rds این رو میرسونه که قطعه فیک هست؟ یا من در محاسبات و آزمایش دچار اشتباه شدم؟ (تست بر روی دو عدد ماسفت مجزا انجام شده.)

امیرحسین ضیا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amir Zia نمایش پست ها
                        سلام دوستان.
                        ماسفت IRFP260 از ECA خریداری شده. با توجه به کامنت هایی که گذاشته شده گفته شده این قطعه اصل هست.
                        تست اینطور صورت گرفته که یک ولتاژ 4 ولتی قرار هست توسط ماسفت جریان رو در یک مقاومت 0.4 اهم(100 وات) عبور بده.
                        زمانی که بار در قسمت لو ساید قرار میگیره(بار بین منبع (ولتاژمثبت )و درین) جریان 7 آمپر از بار عبور میکنه(ولتاژ گیت نسبت به سورس در تست 12 ولت).
                        طبق دیتاشیت این ماسفت Rds هنگامی که ولتاژ گیت 10 ولت هست باید برابر 0.055 اهم باشه ولی در تست های من این مقاومت برابر 0.15 اهم هست.
                        آیا این اختلاف سه برابری در Rds این رو میرسونه که قطعه فیک هست؟ یا من در محاسبات و آزمایش دچار اشتباه شدم؟ (تست بر روی دو عدد ماسفت مجزا انجام شده.)
                        ولتاژ درین سورس چقدره ؟
                        Si vis pacem, para bellum

دیدگاه

نوشته اصلی توسط tiranoid نمایش پست ها
                          ولتاژ درین سورس چقدره ؟
                          هنگام خاموش بودن ماسفت 4 ولت و هنگام روشن بودن حدود 1
                          جدیدترین ویرایش توسط Amir Zia; ۲۱:۰۷ ۱۳۹۸/۰۶/۱۱.

امیرحسین ضیا

دیدگاه

سلام دوستان.

با ولتاژ درین سورس 1 ولت و ولتاژ گیت 12 ولت، جریان درین همون جدود 6 تا 7 آمپر میشه تو نمودار بالا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط tiranoid نمایش پست ها

با ولتاژ درین سورس 1 ولت و ولتاژ گیت 12 ولت، جریان درین همون جدود 6 تا 7 آمپر میشه تو نمودار بالا
                              لطفا بهم بگین چرا در شبیه ساز های مختلف اینطور نیست؟ (پروتعوس . مالتی سیم/در نظر گرفته نشده این نمودار ها فکر میکنم)
                              چرا در SOA همچین شرایطی در نظر گرفته شده؟(مگه میشه بزور جریان عبور داد؟)
                              در همین نموداری که فرستادین هم گفته ولتاژ GS اگه 10 باشه 50 آمپر میشه عبور داد(20us پالس) نمودار رو جوری که تحلیل کردین برا منم تحلیل کنین
                              مچکرم
                              جدیدترین ویرایش توسط Amir Zia; ۲۲:۱۷ ۱۳۹۸/۰۶/۱۱.

امیرحسین ضیا

دیدگاه

لطفا بهم بگین چرا در شبیه ساز های مختلف اینطور نیست؟ (پروتعوس . مالتی سیم/در نظر گرفته نشده این نمودار ها فکر میکنم)
                                چرا در SOA همچین شرایطی در نظر گرفته شده؟(مگه میشه بزور جریان عبور داد؟)
                                در همین نموداری که فرستادین هم گفته ولتاژ GS اگه 10 باشه 50 آمپر میشه عبور داد(20us پالس) نمودار رو جوری که تحلیل کردین برا منم تحلیل کنین
                                مچکرم
                                من اشتباها x=1/10v رو بجای یه ولت در نظر گرفتم. شرمنده :(

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X