اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار کلید فشاری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار کلید فشاری

نوشته اصلی توسط nickdehghan نمایش پست ها
    پس واسه این مورد چیکار کنم؟
    با میکرو برام خیلی سخت میشه؟
    برای من که مبتدیم امکان نداره با میکرو؟
    البته یکم واسه این پروژه عجله هم دارم
    اگر عجله نداشتید، یاد میگرفتید. اونقدرا هم پیچیده نیست. حال که عجله دارید بهتره از همین راه هایی که پیشنهاد شد استفاده کنید. یا اینکه از کسی که بلده بخوایید براتون انجام بده. صد البته که باید دستمزی هم بهش پرداخت کنید.

دیدگاه

مدارش با میکرو هم اگه دارید بزارید تا به همین بهونه میکرو رو هم یا بگیرم
      این میکرو که فرمودین نیاز به پروگرام هم داره؟

دیدگاه

مدارش با میکرو هم اگه دارید بزارید تا به همین بهونه میکرو رو هم یا بگزرم
        این میکرو که فرمودین نیاز به پروگرام هم داره؟
        اگر برنامه نویسی بلد نیستید، اول برنامه نویسی، ترجیحا زبان C یاد بگیرید. اگر زبان C بلدید، آموزش AVR توی اینترنت مثل نقل و نبات ریخته

دیدگاه

نه نمیخام هزینش بالا بره
          چون تقریبا ۱۵ تا کلید هستش که باید پشت هرکدوم یه مدار باشه

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

ممنون از شما
          تو مدار آخری ورودی ولتاژ ۵ ولت مثبت با یه کلید فشاری زده بشه خروجی میده و با زدن دوباره اون کلید فشاری خروجی قطع میشه؟؟
          خیر دوست عزیز با وصل کردن به مثبت روشن میشه ولی با فشار مجدد خاموش نمیشه برای این کار از این مدار استفاده کنید

اینجا با یک باز ردن روشن و با یک بار زدن خاموش میشه ولی برای چند تا کلید بهتره همانطور که دوستان گفتند از میکرو استفاده کنید ....با کمی جستجو احتمالا مدار و نرم افزارش را پیدا میکنید
          پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط emitor نمایش پست ها
            خیر دوست عزیز با وصل کردن به مثبت روشن میشه ولی با فشار مجدد خاموش نمیشه برای این کار از این مدار استفاده کنید

اینجا با یک باز ردن روشن و با یک بار زدن خاموش میشه ولی برای چند تا کلید بهتره همانطور که دوستان گفتند از میکرو استفاده کنید ....با کمی جستجو احتمالا مدار و نرم افزارش را پیدا میکنید
            سلام مهندس معمولا برای چنین مدارهایی در هنگام قطع
            برق حالتی در نظر باید گرفته بشه که بعد از وصل برق مدار
            حالت قبلی خودش رو حفظ کنه این مدار این قابلیت رو داره؟
            جدیدترین ویرایش توسط خلبان; ۲۳:۳۱ ۱۳۹۸/۰۷/۲۰.
            قصه زندگی همیشه با مدادی که ما دوست داریم نوشته نمی شه .....

دیدگاه

پس واسه این مورد چیکار کنم؟
              با میکرو برام خیلی سخت میشه؟
              برای من که مبتدیم امکان نداره با میکرو؟
              البته یکم واسه این پروژه عجله هم دارم
              سلام دوست عزیز اینجا اساتید زیادی هستن که شاید تجربه و معلوماتشون بیشتر باشه
              خب مداری که شما با 555 بستین خیلی خوبه اما بدرد سویچ کردن با شستی دستی نمیخوره چون که وقتی ما یدونه کلید رو فشار میدیم دقیقا ممکنه چند هزار بار قطع و وصل بشه یا حتی چند بار هم که خوب نیست با 555 بدرد مدارات دیجیتال و منطقی میخوره که دقت و سرعت عمل بالایی دارن
              یکی از دوستان توی همون چندتا پست اول یه مدار با فلیپ فلاپ گذاشته بودن بهترین کار استفاده از اون مدار هستش که هم ارزونتره و هم ساده تر و حجم مدار هم کم میشه میتونید آرایه چندتایی فلیپ فلاپ تهیه کنید
              یک کسله هم در مورد نوسنان اولیه سوییچ وجود داره برای رفع این مشکل یدونه خازن با سویچ موازی کنید تا نوسان سویچ رو کم بکنه البته با همین یدونه خازن هم میتونید مشکل مداری که با 555 بستین رو حل کنید،
              در کل با هرچیزی مدارتون رو ببندید چه با فلیپ فلاپ چه با میکرو و یا کامپیوتر فرقی نداره باید سویچ با خازن بای پس موازی بشه تا نویز حذف بشه

نوشته اصلی توسط hossein.m98 نمایش پست ها
              خوب من قبلا یه کلیپی دیده بودم مداری به شکل پایین ساخته بودن؛ منم توی پروتئوس کشیدم و دیدم ظاهرا کار میکنه!!!

البته توی عمل نمیدونم مقادیر خازن ها و مقاومت ها باید چقدر باشه و آیا المان دیگه ای نیازه یاالمانی اضافس یا کلی بگم، اصلا مدار کار میکنه یا نه!!!
              در مورد قسمت ترانزیستور و رله هم بسته به نوع رله، جریان کشی و ولتاژ کاری اون رله، مدل ترانزیستور فرق میکنه. مقاومت روی بیس ترانزیستور هم به این بستگی داره که جریان مجاز خروجی فلیپ فلاپ چقدر باشه. دیود هم بهتره از نوع فست یا شاتکی باشه تا از آسیب دیدن ترانزیستور موقع خاموش کردن رله جلوگیری کنه.
              اما در مورد فلیپ فلاپ باید بگم که در واقع با نوع JK یک فلیپ فلاپ نوع T ساخته شده. نمیدونم فلیپ فلاپ T توی بازار داریم یا نه. اگر بود میتونید بجای پایه های J و K اون قسمت رو به پایه T وصل کنید. چیزی که من توی پروتئوس باهاش کار کردم آی سی 74HC76 هستش که 2 تا فلیپ فلاپ JK داخل خودش داره. شما با توجه به نوع کارتون میتونید همونطوری که گفتم از سری های دیگه استفاده کنید.
              منظورم این مدار بود اون خازن اولیه که قبل از فلیپ فلاپ قرار داره کارش حذف نوسانات سویچه خازن در حد چند میکرو جواب میده مقاومت قبل از خازن هم برای دشارژ شدن خازن هست
              اگه رله شما پنج ولت باشه ببینید فلیپ فلاپ چقدر جریان توی خروجی قرار میده اگه کافی بود میتونید ترانزیستور توی این مدارو حذف کنید و مستقیما وصلش کنید به رله بوبین رله پنج ولت حدودا پنجاه تا صد میلی آمپر جریان نیاز داره
              جدیدترین ویرایش توسط Edrissna; ۰۶:۰۹ ۱۳۹۸/۰۷/۲۱.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Edrissna نمایش پست ها
                سلام دوست عزیز اینجا اساتید زیادی هستن که شاید تجربه و معلوماتشون بیشتر باشه
                خب مداری که شما با 555 بستین خیلی خوبه اما بدرد سویچ کردن با شستی دستی نمیخوره چون که وقتی ما یدونه کلید رو فشار میدیم دقیقا ممکنه چند هزار بار قطع و وصل بشه یا حتی چند بار هم که خوب نیست با 555 بدرد مدارات دیجیتال و منطقی میخوره که دقت و سرعت عمل بالایی دارن
                یکی از دوستان توی همون چندتا پست اول یه مدار با فلیپ فلاپ گذاشته بودن بهترین کار استفاده از اون مدار هستش که هم ارزونتره و هم ساده تر و حجم مدار هم کم میشه میتونید آرایه چندتایی فلیپ فلاپ تهیه کنید
                یک کسله هم در مورد نوسنان اولیه سوییچ وجود داره برای رفع این مشکل یدونه خازن با سویچ موازی کنید تا نوسان سویچ رو کم بکنه البته با همین یدونه خازن هم میتونید مشکل مداری که با 555 بستین رو حل کنید،
                در کل با هرچیزی مدارتون رو ببندید چه با فلیپ فلاپ چه با میکرو و یا کامپیوتر فرقی نداره باید سویچ با خازن بای پس موازی بشه تا نویز حذف بشه

منظورم این مدار بود اون خازن اولیه که قبل از فلیپ فلاپ قرار داره کارش حذف نوسانات سویچه خازن در حد چند میکرو جواب میده مقاومت قبل از خازن هم برای دشارژ شدن خازن هست
                اگه رله شما پنج ولت باشه ببینید فلیپ فلاپ چقدر جریان توی خروجی قرار میده اگه کافی بود میتونید ترانزیستور توی این مدارو حذف کنید و مستقیما وصلش کنید به رله بوبین رله پنج ولت حدودا پنجاه تا صد میلی آمپر جریان نیاز داره
                من زیاد به این مسائل وارد نیستم اما فکر میکنم اون ترکیب خازن و مقاومت برای ایجاد تاخیر هم به کار میره. به این صورت که بعد از زدن کلید و با چند لحظه تاخیر، سیگنال به پایه کلاک برسه و باعث بشه فلیپ فلاپ خروجی خودشو تغییر بده. اگر مستقیما کلید رو به پایه کلاک وصل کنیم، فکر نمیکنم جواب بده؛ حداقل تو پروتئوس که اینطور بود.

دیدگاه

من زیاد به این مسائل وارد نیستم اما فکر میکنم اون ترکیب خازن و مقاومت برای ایجاد تاخیر هم به کار میره. به این صورت که بعد از زدن کلید و با چند لحظه تاخیر، سیگنال به پایه کلاک برسه و باعث بشه فلیپ فلاپ خروجی خودشو تغییر بده. اگر مستقیما کلید رو به پایه کلاک وصل کنیم، فکر نمیکنم جواب بده؛ حداقل تو پروتئوس که اینطور بود.
                  فلیپ فلاپ مگه مدار دیجیتال نیس اونوقت ؟
                  بله همونطور که شما گفتین، اون خازن و مقاومت برای RC برای گرفتن دیبانس (یعنی همین فشرده شدن چند صد باره بخاطر اتصال مکانیکی) بکار رفته.

خروجی 555 ، یه فلیپ فلاپه و ابدا هیچ فرقی با فلیپ فلاپ های دیگه نداره. از طرفی تو 555، بخاطر بخش ها و کاربردای دیگه ش، شما امکان استفاده از ویژگی های دیگه ش هم داری.
                  Si vis pacem, para bellum

دیدگاه

نوشته اصلی توسط tiranoid نمایش پست ها
                    فلیپ فلاپ مگه مدار دیجیتال نیس اونوقت ؟
                    بله همونطور که شما گفتین، اون خازن و مقاومت برای RC برای گرفتن دیبانس (یعنی همین فشرده شدن چند صد باره بخاطر اتصال مکانیکی) بکار رفته.

خروجی 555 ، یه فلیپ فلاپه و ابدا هیچ فرقی با فلیپ فلاپ های دیگه نداره. از طرفی تو 555، بخاطر بخش ها و کاربردای دیگه ش، شما امکان استفاده از ویژگی های دیگه ش هم داری.
                    خوب وقتی میشه از یه آیسی استفاده کرد که چندتا فلیپ فلاپ داخلش داره، چرا باید 555 بکار برد که یکی بیشتر نداره؟ وقتی روی برد هم ببندی دیگه کاربردای دیگش به کار نمیاد. به نظرم اصلا توجیه نداره فقط به خاطر فلیپ فلاپش از 555 استفاده بشه.
                    اون مقاومت و خازن هم بیشتر به منظور تحریک کلاک فیلپ فلاپ استفاده شدن تا دیبانس کلید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط خلبان نمایش پست ها
                      سلام مهندس معمولا برای چنین مدارهایی در هنگام قطع
                      برق حالتی در نظر باید گرفته بشه که بعد از وصل برق مدار
                      حالت قبلی خودش رو حفظ کنه این مدار این قابلیت رو داره؟
                      دوست عزیز با در نظر گرفتن این نکته تقریبا منطقی ترین روش استفاده میکرو باید باشه چون نیاز حافظه ایه که با قطع برق اطلاعات را حفظ کنه
                      پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط emitor نمایش پست ها
                        دوست عزیز با در نظر گرفتن این نکته تقریبا منطقی ترین روش استفاده میکرو باید باشه چون نیاز حافظه ایه که با قطع برق اطلاعات را حفظ کنه
                        سپاس از توجه شما
                        قصه زندگی همیشه با مدادی که ما دوست داریم نوشته نمی شه .....

دیدگاه

خوب وقتی میشه از یه آیسی استفاده کرد که چندتا فلیپ فلاپ داخلش داره، چرا باید 555 بکار برد که یکی بیشتر نداره؟ وقتی روی برد هم ببندی دیگه کاربردای دیگش به کار نمیاد. به نظرم اصلا توجیه نداره فقط به خاطر فلیپ فلاپش از 555 استفاده بشه.
                          اون مقاومت و خازن هم بیشتر به منظور تحریک کلاک فیلپ فلاپ استفاده شدن تا دیبانس کلید.
                          نخست اینکه تحریک کلاک فلیپ فلاپ نیازی/ربطی به خازن مقاومت نداره. و اون خازن و مقاومت دقیقا بخاطر دیبانس کلید بسته شدن نه کلاک فلیپ فلاپ ! (اصن اینجا کلاک همون کلیده. کلاک هم نیست چون این یه لچ SR ه در اصل)

دیبانس کلید، چیزی نیست جز همون فیلتر پایین گذر و ربطی به فلیپ فلاپ یا هرچی نداره. کلا کلیدی که به مدار دیجیتال وصله باید فیلتر بشه. حالا یا سخت افزاری مث همین RC ساده، یا نرم افزاری (اگر کنترلری هست و کدی)
                          . از هر فلیپ فلاپ دیگه ای هم استفاده کنید، باز هم اینو لازم دارید وگرنه باز زدن یک دکمه میشه 100 بار کلاک زدن.
                          555 فقط ارزون و در دسترسه. بقیه ممکنه همیشه ارزون یا در دسترس (مخصوصا SMD شون) نباشن. 555 ی که اینجوری استفاده شده (بای استابل) همچنان میشه ازش استفاده ی تایمر کرد با کمی دستکاری. 555 خیلی منعطفه.
                          بدیهاییم داره مث مصرفش، ولتاژ تغذیه ش که حداقل 5 ولته (زیر این مقدار کار میکنه ولی نمیشه رو زمان سنجیش حساب کرد) و پین های اضافه (برای کاربرد گفته شده تو این پست)

منظورم از اینکه کاربردهای دیگه داره، نه اینکه وقتی رو برد بستیم تموم شد بعد تازه بیایم باش چراغ چشمک زن درست کنیم. منظورم این بود که میشه دو بخش مجزا ولی نزدیک هم رو روی یه آی سی پیاده کرد. مث روشن یا خاموش کردن با تاخیر.
                          از همه این چیزا گذشته، 555 مقدسه. اگر جایی مصرف، اندازه و پیچیدگی مدار اجازه بده از 555 استفاده کرد، باید استفاده کرد. برکت بُرده.
                          جدیدترین ویرایش توسط tiranoid; ۲۲:۵۸ ۱۳۹۸/۰۷/۲۱.

دیدگاه

ممنون از همه دوستان
                            من این مدار رو بستم نسبتا موقع زدن کلید استیبل هستش
                            طبق گقته شما نیازی هست که در دو سره کلید خازن موازی کنم تا ضربه کلید رو بگیره ؟؟
                            البته من ولتاژ رو پایین آوردم و روی 6 ولت تست کردم و با رله 5 ولت
                            جدیدترین ویرایش توسط nickdehghan; ۲۳:۱۳ ۱۳۹۸/۰۷/۲۱.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط tiranoid نمایش پست ها
                              نخست اینکه تحریک کلاک فلیپ فلاپ نیازی/ربطی به خازن مقاومت نداره. و اون خازن و مقاومت دقیقا بخاطر دیبانس کلید بسته شدن نه کلاک فلیپ فلاپ ! (اصن اینجا کلاک همون کلیده. کلاک هم نیست چون این یه لچ SR ه در اصل)

دیبانس کلید، چیزی نیست جز همون فیلتر پایین گذر و ربطی به فلیپ فلاپ یا هرچی نداره. کلا کلیدی که به مدار دیجیتال وصله باید فیلتر بشه. حالا یا سخت افزاری مث همین RC ساده، یا نرم افزاری (اگر کنترلری هست و کدی)
                              . از هر فلیپ فلاپ دیگه ای هم استفاده کنید، باز هم اینو لازم دارید وگرنه باز زدن یک دکمه میشه 100 بار کلاک زدن.
                              555 فقط ارزون و در دسترسه. بقیه ممکنه همیشه ارزون یا در دسترس (مخصوصا SMD شون) نباشن. 555 ی که اینجوری استفاده شده (بای استابل) همچنان میشه ازش استفاده ی تایمر کرد با کمی دستکاری. 555 خیلی منعطفه.
                              بدیهاییم داره مث مصرفش، ولتاژ تغذیه ش که حداقل 5 ولته (زیر این مقدار کار میکنه ولی نمیشه رو زمان سنجیش حساب کرد) و پین های اضافه (برای کاربرد گفته شده تو این پست)

منظورم از اینکه کاربردهای دیگه داره، نه اینکه وقتی رو برد بستیم تموم شد بعد تازه بیایم باش چراغ چشمک زن درست کنیم. منظورم این بود که میشه دو بخش مجزا ولی نزدیک هم رو روی یه آی سی پیاده کرد. مث روشن یا خاموش کردن با تاخیر.
                              از همه این چیزا گذشته، 555 مقدسه. اگر جایی مصرف، اندازه و پیچیدگی مدار اجازه بده از 555 استفاده کرد، باید استفاده کرد. برکت بُرده.
                              من قبلا هم گفتم زیاد توی این مباحث وارد نیستم ولی بالاخره لچ شدن احتیاج به لبه کلاک، روی پایه کلاک داره. جایی که من این مدارو دیدم گفته بود مدار rc اینجا داره لبه درست میکنه. برای فلیپ فلاپ باید لبه یه جوری تامین بشه وگرنه فلیپ فلاپ خروجی نمیده. اینجا چون همه عملکرد با یک کلیده، ناچارا باید با همون کلید لبه رو به شکلی تولید کرد. از اونجایی که فلیپ فلاپ نوع T هستش، سطح 1 روی پایه T خروجی رو قرینه میکنه. برای این که با زدن کلید خروجی تقییر وضعیت بده، باید با چند لحظه تاخیر بعد از یک کردن T، یک لبه پایین رونده به پایه کلاک داده بشه. این قسمت خازن و مقاومت هم فقط به خاطر همینه که لبه برای کلاک بسازه.

دیدگاه

من قبلا هم گفتم زیاد توی این مباحث وارد نیستم ولی بالاخره لچ شدن احتیاج به لبه کلاک، روی پایه کلاک داره. جایی که من این مدارو دیدم گفته بود مدار rc اینجا داره لبه درست میکنه. برای فلیپ فلاپ باید لبه یه جوری تامین بشه وگرنه فلیپ فلاپ خروجی نمیده. اینجا چون همه عملکرد با یک کلیده، ناچارا باید با همون کلید لبه رو به شکلی تولید کرد. از اونجایی که فلیپ فلاپ نوع T هستش، سطح 1 روی پایه T خروجی رو قرینه میکنه. برای این که با زدن کلید خروجی تقییر وضعیت بده، باید با چند لحظه تاخیر بعد از یک کردن T، یک لبه پایین رونده به پایه کلاک داده بشه. این قسمت خازن و مقاومت هم فقط به خاطر همینه که لبه برای کلاک بسازه.
                                لچ نیاز به کلاک نداره لزوما. در عوض ریس براش بوجود میاد.
                                مدار RC منظورشون تو بخش treshold/trigger ه. تو این مدار هیچ نوسانی نیست که تولید بشه (جز زدن کلید). لچ توی 555 (تو ساختمونش) لچ D ه. چیزی که شما توضیح میدین، در مورد مالتی ویبریتور های معروف با 555 ه.
                                این RC رو میشه راحت برداشت و تنها اتفاقی که میفته، دیبانسه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X