اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل در ساخت دیمر یا یک اشتباه ؟!

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مشکل در ساخت دیمر یا یک اشتباه ؟!

سلام خدمت اساتید عزیز لطفا راجب این دیمری که ساختم نظر بدید و راهنمایی کنید که مشکل از کجاست ؟
    اول این که طبق مدار زیر ساختمش :
    با یه سری تغییرات ( ترایاک شده bta24 ، اون مقاومت 10کیلو شده 15 کیلو ، خازن هم یه 0.22 میکرو فارادی گذاشتم ).
    ترایاکش (لینک خریدش از ECA) ظاهرا های کپیه !

اینم عکس مدار مونتاژ شده ، سعی کردم بهترین مونتاژ رو داشته باشه :

این مداری که ساختم تقریبا سومین یا چهارمین تلاش منه که شکست میخوره !
    این مدار به راحتی نور یه لامپ 100 وات رو کنترل میکنه ، به راحتی دور موتور یه کولر آبی کوچیک 2000 رو کنترل کرد ( فکر کنم وصل کردن دیمر به کولر اشتباه باشه ، نمیدونم!! )
    حالا مشکل اینه که ولوم رو کاملا کم کردم وصلش کردم به مینی فرز 1000وات (لینک مینی فرز) درجا ترایاک سوخت و پایه A1 , A2 اتصال کوتاه شد ! بدون این که کار کنه اصلا

میخوام بدونم مدار من اشتباهه یا ترایاک ضعیفه(چون کپیه) یا مشکل دیگه ای هست ؟
    چون داخل یه جاروبرقی سامسونگ 1800 واتی داریم دیمرش سوخته بود BTA16 داشت این ترایاک 24 رو جای اونم گذاشتم ترکید ! چطور میشه که خودش با 16 کار کرد ولی با 24 جایگزین شده نتونست کار کنه ! (نظر خودم اینه که از کیفیت ترایاکه که میسوزه آخه اینقدر ضعیف !) دوستان لطفا راهنمایی بفرمایید . تشکر
    جدیدترین ویرایش توسط Mrz79; ۱۷:۲۸ ۱۴۰۵/۰۲/۳۱.

نوشته اصلی توسط Mrz79 نمایش پست ها
    سلام خدمت اساتید عزیز لطفا راجب این دیمری که ساختم نظر بدید و راهنمایی کنید که مشکل از کجاست ؟
    با یه سری تغییرات ( ترایاک شده bta24 ، اون مقاومت 10کیلو شده 15 کیلو ، خازن هم یه 0.22 میکرو فارادی گذاشتم ).

این مدار به راحتی نور یه لامپ 100 وات رو کنترل میکنه ، به راحتی دور موتور یه کولر آبی کوچیک 2000 رو کنترل کرد ( فکر کنم وصل کردن دیمر به کولر اشتباه باشه ، نمیدونم!! )
    حالا مشکل اینه که ولوم رو کاملا کم کردم وصلش کردم به مینی فرز 1000وات (لینک مینی فرز) درجا ترایاک سوخت و پایه A1 , A2 اتصال کوتاه شد ! بدون این که کار کنه اصلا

چون داخل یه جاروبرقی سامسونگ 1800 واتی داریم دیمرش سوخته بود BTA16 داشت این ترایاک 24 رو جای اونم گذاشتم ترکید ! چطور میشه که خودش با 16 کار کرد ولی با 24 جایگزین شده نتونست کار کنه ! (نظر خودم اینه که از کیفیت ترایاکه که میسوزه آخه اینقدر ضعیف !) دوستان لطفا راهنمایی بفرمایید . تشکر
    سلام
    این مدار برای بارهای القایی قوی مثل مینی فرز، جاروبرقی، موتور کولر طراحی نشده و فقط برای بارهای مقاومتی ساده مثل لامپ رشته ای، هیتر و ... مناسبه.
    بارهای القایی در شروع کار جریان هجومی زیادی میکشند و ترایاک بدون مدار محافظ در لحظه اول میترکه، دیمر جارو برقی احتمالا مدارات محافظ مثل اسنابر، EMI، MOV و ... رو داره.
    فقط کسانی که خیلی گریه کرده باشند ، خندیدن را بلدند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط eleca نمایش پست ها

سلام
      این مدار برای بارهای القایی قوی مثل مینی فرز، جاروبرقی، موتور کولر طراحی نشده و فقط برای بارهای مقاومتی ساده مثل لامپ رشته ای، هیتر و ... مناسبه.
      بارهای القایی در شروع کار جریان هجومی زیادی میکشند و ترایاک بدون مدار محافظ در لحظه اول میترکه، دیمر جارو برقی احتمالا مدارات محافظ مثل اسنابر، EMI، MOV و ... رو داره.

آخه این ترایاک رو روی برد جارو برقی هم جای bta16 لحیم کردم و ترکید ، از این بگذریم یعنی زیاد به کپی یا اصل بودن ترایاک ربطی نداره ؟
      مدار مناسبی که کار داده باشه برای مینی فرز بشه استفاده کرد دارید ؟
      اون مدار با اون محافظ هایی که فرمودید میتونه دیگه بار های مقاومتی رو هم درایو کنه دیگه ؟

دیدگاه

آخه این ترایاک رو روی برد جارو برقی هم جای bta16 لحیم کردم و ترکید ، از این بگذریم یعنی زیاد به کپی یا اصل بودن ترایاک ربطی نداره ؟
        مدار مناسبی که کار داده باشه برای مینی فرز بشه استفاده کرد دارید ؟
        اون مدار با اون محافظ هایی که فرمودید میتونه دیگه بار های مقاومتی رو هم درایو کنه دیگه ؟
        اینکه ترایاک رو در برد جاروبرقی گذاشتید و سوخت دلیلش همان های کپی بودن هست، در برند اصلی ترایاک تا جریان لحظه ای خیلی بالا در حد میلی ثانیه را میتونه تحمل کنه پس ترایاک اورجینال در بارهای القایی خیلی مهمه.
        برای مینی فرز میتونی از اسنابر استفاده کنی که با پایه های A1 و A2 موازی بشه یا از ترایاکهایی که snuberless هستند (ترایاکهایی که اسنابر نمی خوان) و برای بارهای القایی هستند استفاده کنی. از یک وریستور هم در ورودی مدار قبل از دیمر استفاده کن، استفاده از هیت سینک بزرگ با خمیر سیلیکون برای دفع حرارتی هم خوبه که استفاده بشه
        میتونید از یه دیمر صنعتی آماده که در ECA هم موجود هست استفاده کنید.
        جدیدترین ویرایش توسط eleca; ۱۹:۱۲ ۱۴۰۵/۰۲/۳۱.
        فقط کسانی که خیلی گریه کرده باشند ، خندیدن را بلدند

دیدگاه

با سلام ،
          بله به دلیل کپی بودن ترایاک هست.
          (طبق تجربه) مقادیر قابل تحمل توسط قطعات کپی ، بین 20 تا 70 درصد قطعه اصلی هست‌.
          مگر در موارد نادر که قطعه کپی از نظر پارامتر ها مشابه قطعه اصلی از آب در میاد.
          قطعاتی که تحت فشار و استرس هستن رو حتما از نوع اصل بخرید تا متحمل خسارات مالی نشید.
          قیمت BTA16 اصل در این تاریخ ، بین 90 تا 150 هزارتومن هست.
          برای این مدار ، سعی کنید ترایاک رو از نوع 800 ولتی بخرید تا تحمل بیشتری به ولتاژ برگشتی از مصرف کننده القایی ( موتور ) داشته باشه.
          جدیدترین ویرایش توسط HS1386; ۲۰:۳۳ ۱۴۰۵/۰۲/۳۱.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام
            بله به دلیل کپی بودن ترایاک هست.
            (طبق تجربه) مقادیر قابل تحمل توسط قطعات کپی ، بین 20 تا 70 درصد قطعه اصلی هست‌.
            مگر در موارد نادر که قطعه کپی از نظر پارامتر ها مشابه قطعه اصلی از آب در میاد.
            قطعاتی که تحت فشار و استرس هستن رو حتما از نوع اصل بخرید تا متحمل خسارات مالی نشید.
            قیمت BTA16 اصل در این تاریخ ، بین 90 تا 150 هزارتومن هست.
            برای این مدار ، سعی کنید ترایاک رو از نوع 800 ولتی بخرید تا تحمل بیشتری به ولتاژ برگشتی از مصرف کننده القایی ( موتور ) داشته باشه.
            با تشکر از شما
            همینطور که میفرمایید هست شاید این مورد 20 درصد توان قطعه اصلی هم نداشت !
            مدار با یه مقاومت 100 اهمی سیمی و یه خازن 0.47 میکرو فارادی مجهز به اسنابر شد که با جایگذاری ترایاک نو باز ترایاک سوخت.
            بعدش یه ترایاک اورجینال BT138 جایگزین کردم با این که از اونا رو کاغذ ضعیف تره ولی به راحتی تونست یه پرژکتور 1000 وات رو درایو کنه و بعدش هم همون مینی فرز رو کامل کنترل کنه
            ولی صدای مینی فرز عوض شد که اون دیگه از نوع دیمر هست و نیاز مند مداری کاملتر هست .

عکس مدار جدید :

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X